Luettelo Formula 1 -radoista

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Tässä on lista moottoriradoista, joilla on ajettu Formula 1 -sarjan MM-osakilpailuja kaudesta 1950 nykypäivään. Kaiken kaikkiaan 65 rataa on isännöinyt maailmanmestaruussarjan kilpailuja, joista ensimmäinen pidettiin Silverstonessa. Kuuluisin radoista on Nürburgringin vanha Nordschleife, jolla ajettiin 19511976

Nykyiset radat ovat lihavoituna ja tulevaisuudessa ajettavien kilpailujen radat ovat kursivoituna.

Sisältö: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Aiheesta muualla

A[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Radan nimi Sijainti Kilpailun nimi Kaudet Kilpailujen lukumäärä Ratakartta
A1-Ring Spielberg Itävallan Grand Prix 1970–1987, 1997–2003 25 A1 Ring

A1 Ring

Adelaide Adelaide Australian Grand Prix 1985–1995 11 Adelaide
Ain-Diab Casablanca Marokon Grand Prix 1958 1 Ain-Diab
Aintree Liverpool Britannian Grand Prix 1955, 1957, 1959, 1961–1962 5 Aintree
Albert Park Melbourne Australian Grand Prix 1996– 16
AVUS Berliini Saksan Grand Prix 1959 1 AVUS

B[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Radan nimi Sijainti Kilpailun nimi Kaudet Kisojen lukumäärä Ratakartta
Bahrain International Circuit Sakhir Bahrainin Grand Prix 2004–2010,2012- 7 Bahrain
Circuito da Boavista Porto Portugalin Grand Prix 1958, 1960 2 Boavista
Brands Hatch Kent Britannian Grand Prix, Euroopan Grand Prix 1964, '66, '68, '70, '72, '74, '76, '78, '80, '82–'86 14 Brands Hatch
Circuit Bremgarten Bern Sveitsin Grand Prix 1950–1954 5 Bremgarten
Buddh International Circuit Greater Noida Intian Grand Prix 2011– 1 Greater Noida
Bugatti Circuit Le Mans Ranskan Grand Prix 1967 1 Bugatti (vanha versio)

C[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Radan nimi Sijainti Kilpailun nimi Kaudet Kisojen lukumäärä Ratakartta
Caesar's Palace Las Vegas Las Vegasin Grand Prix 1981–1982 2 Caesar's Palace
Circuit de Catalunya Montmeló Espanjan Grand Prix 1991– 21 Barcelona
Circuit de Charade Clermont-Ferrand Ranskan Grand Prix 1965, 1969–1970, 1972 4 Charade
Circuit of the Americas Austin Yhdysvaltain Grand Prix 2012– 1 Austin

D[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Radan nimi Sijainti Kilpailun nimi Kaudet Kisojen lukumäärä Ratakartta
Detroitin katurata Detroit Itä-Yhdysvaltain Grand Prix 1982–1988 4 Detroit
Dijon-Prenois Dijon Ranskan Grand Prix, Sveitsin Grand Prix 1974, 1977, 1979, 1981–1982, 1984 6 Dijon-Prenois
Donington Park Leicestershire Euroopan Grand Prix 1993 1 Donington Park

E[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Radan nimi Sijainti Kilpailun nimi Kaudet Kisojen lukumäärä Ratakartta
Autodromo Enzo e Dino Ferrari Imola San Marinon Grand Prix, Italian Grand Prix 1980–2006 26 Imola
Autódromo do Estoril Estoril Portugalin Grand Prix 1984–1996 13 Estoril

F[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Radan nimi Sijainti Kilpailun nimi Kaudet Kisojen lukumäärä Ratakartta
Fair Park Dallas Yhdysvaltain Grand Prix 1984 1 Fair Park
Fuji Speedway Shizuoka Japanin Grand Prix 1976–1977, 2007–2008 4 Fuji Speedway

G[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Radan nimi Sijainti Kilpailun nimi Kaudet Kisojen lukumäärä Ratakartta
Circuit Gilles Villeneuve Montréal Kanadan Grand Prix 1978–1986, 1988–2008, 2010– 31 Montreal

H[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Radan nimi Sijainti Kilpailun nimi Kaudet Kisojen lukumäärä Ratakartta
Autódromo Hermanos Rodríguez Mexico City Meksikon Grand Prix 1963–1970, 1986–1992 15 Autódromo Hermanos Rodríguez
Hockenheimring Baden-Württemberg Saksan Grand Prix 1970, 1977–2006, 2008, 2010, 2012 33 Hockenheimring
Hungaroring Budapest Unkarin Grand Prix 1986– 25 Hungaroring

I[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Radan nimi Sijainti Kilpailun nimi Kaudet Kisojen lukumäärä Ratakartta
Indianapolis Motor Speedway Indianapolis Yhdysvaltain Grand Prix 2000–2007 8 Indianapolis Motor Speedway
Istanbul Park Istanbul Turkin Grand Prix 2005-2011 7 Istanbul Park

J[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Radan nimi Sijainti Kilpailun nimi Kaudet Kisojen lukumäärä Ratakartta
Autódromo Internacional Nelson Piquet, Jacarepagua Rio de Janeiro Brasilian Grand Prix 1978, 1981–1989 10 Nelson Piquet
Circuito Permanente Del Jarama Jarama Espanjan Grand Prix 1968, 1970, 1972, 1974, 1976–1979, 1981 9 Jarama
Circuito Permanente de Jerez Jerez de la Frontera Espanjan Grand Prix, Euroopan Grand Prix 1986–1990, 1994, 1997 7 Jerez
Autódromo José Carlos Pace, Interlagos São Paulo Brasilian Grand Prix 1973–1977, 1979–1980, 1990– 29 Interlagos

K[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Radan nimi Sijainti Kilpailun nimi Kaudet Kisojen lukumäärä Ratakartta
Kyalami Circuit Kyalami Etelä-Afrikan Grand Prix 1967–1980, 1982–1985, 1992–1993 20 Kyalami
Korean International Circuit Yeongam Korean Grand Prix 2010– 2 Yeongam

L[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Radan nimi Sijainti Kilpailun nimi Kaudet Kisojen lukumäärä Ratakartta
Long Beach Grand Prix Long Beach Länsi-Yhdysvaltain Grand Prix 1976–1983 8 Long Beach

M[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Radan nimi Sijainti Kilpailun nimi Kaudet Kisojen lukumäärä Ratakartta
Circuit de Nevers Magny-Cours Nevers Ranskan Grand Prix 1991–2008 18 Magny-Cours
Monsanto Park Lissabon Portugalin Grand Prix 1959 1 Monsanto Park
Monte Carlo Monaco Monacon Grand Prix 1950, 1955– 58 Monte Carlo
Circuit de Montjuïc Barcelona Espanjan Grand Prix 1969, 1971, 1973, 1975 4 Montjuïc
Circuit Mont-Tremblant Saint-Jovite Kanadan Grand Prix 1968, 1970 2 Mont-Tremblant
Autodromo Nazionale Monza Italian Grand Prix 1950–1979, 1981– 61 Monza
Mosport International Raceway Bowmanville Kanadan Grand Prix 1967, 1969, 1971–1977 8 Mosport International Raceway

N[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Radan nimi Sijainti Kilpailun nimi Kaudet Kisojen lukumäärä Ratakartta
Nivelles-Baulers Circuit Nivelles Belgian Grand Prix 1972, 1974 2 Nivelles
Nürburgring Adenau Saksan Grand Prix, Euroopan Grand Prix, Luxemburgin Grand Prix 1951–1958, 1961–1969, 1971–1976, 1984–1985, 1995–2007, 2009, 2011, 2013 39 Circuit Nürburgring.png

O[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Radan nimi Sijainti Kilpailun nimi Kaudet Kisojen lukumäärä Ratakartta
Okayama International Circuit Aida Tyynenmeren Grand Prix 1994–1995 2 TI Circuit
Autódromo Oscar Alfredo Gálvez Buenos Aires Argentiinan Grand Prix 1953–1958, 1960, 1972–1975, 1977–1981, 1995–1998 20 Argentina

P[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Radan nimi Sijainti Kilpailun nimi Kaudet Kisojen lukumäärä Ratakartta
Circuit Paul Ricard Castellet Ranskan Grand Prix 1971, 1973, 1975–1976, 1978, 1980, 1982–1983, 1985–1990 14 Paul Ricard
Circuit de Pedralbes Barcelona Espanjan Grand Prix 1951, 1954 2 Pedralbes
Pescara Circuit Pescara Pescaran Grand Prix 1957 1 Pescara
Phoenixin katurata Phoenix Yhdysvaltain Grand Prix 1989–1991 3 Phoenix
Port Imperialin katurata New Jersey Amerikan Grand Prix 2014– 0 New Jersey
Prince George Circuit East London Etelä-Afrikan Grand Prix 1962–1963, 1965 3 East London

R[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Radan nimi Sijainti Kilpailun nimi Kaudet Kisojen lukumäärä Ratakartta
Reims-Gueux Reims Ranskan Grand Prix 1950–1951, 1953–1954, 1956, 1958–1961, 1963, 1966 11 Reims-Gueux
Riverside International Raceway Riverside Yhdysvaltain Grand Prix 1960 1 Riverside
Rouen-Les-Essarts Rouen Ranskan Grand Prix 1952, 1957, 1962, 1964, 1968 5 Rouen-Les-Essarts

S[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Radan nimi Sijainti Kilpailun nimi Kaudet Kisojen lukumäärä Ratakartta
Scandinavian Raceway Anderstorp Ruotsin Grand Prix 1973–1978 6 Anderstorp
Sebring International Raceway Sebring Yhdysvaltain Grand Prix 1959 1 Sebring Raceway
Sepang International Circuit Kuala Lumpur Malesian Grand Prix 1999– 13 Sepang
Shanghai International Circuit Shanghai Kiinan Grand Prix 2004– 8 Shanghai
Silverstone Circuit Silverstone Britannian Grand Prix 1950–1954, '56, '58, '60, '63, '65, '67, '69, '71, '73, '75, '77, '79, '81, '83, '85, 1987– 45 Silverstone
Sotšin katurata Sotši Venäjän Grand Prix 2014– 0 Sochi
Spa-Francorchamps Spa Belgian Grand Prix 1950–1970, 1983, 1985–2002, 2004–2005, 2007– 44 Spa-Francorchamps
Suzuka Circuit Suzuka Japanin Grand Prix 1987–2006, 2009– 23 Suzuka
Singaporen katurata Singapore Singaporen Grand Prix 2008– 4 Singapore

V[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Radan nimi Sijainti Kilpailun nimi Kaudet Kisojen lukumäärä Ratakartta
Valencian katurata Valencia Euroopan Grand Prix 2008– 4 Valencia

W[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Radan nimi Sijainti Kilpailun nimi Kaudet Kisojen lukumäärä Ratakartta
Watkins Glen International Watkins Glen Yhdysvaltain Grand Prix, Itä-Yhdysvaltain Grand Prix 1961–1975, 1976–1980 20 Watkins Glen

Y[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Radan nimi Sijainti Kilpailun nimi Kaudet Kisojen lukumäärä Ratakartta
Yas Marinan rata Yas Island Abu Dhabin Grand Prix 2009– 3 Yas Marina

Z[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Radan nimi Sijainti Kilpailun nimi Kaudet Kisojen lukumäärä Ratakartta
Circuit Park Zandvoort Zandvoort Hollannin Grand Prix 1952–1953, 1955, 1958–1971, 1973–1985 30 Zandvoort
Zeltweg Airfield Zeltweg Itävallan Grand Prix 1964 1 Zeltweg
Circuit Zolder Heusden-Zolder Belgian Grand Prix 1973, 1975–1982, 1984 10 Zolder

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Commons
Wikimedia Commonsissa on kuvia tai muita tiedostoja aiheesta Luettelo Formula 1 -radoista.