Final Fantasy VII

Wikipediasta
(Ohjattu sivulta Final fantasy vii)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Final Fantasy VII
Pelin Windows-version kansikuva
Pelin Windows-version kansikuva
Kehittäjä Square[1]
Julkaisija
Jakelija Eidos Interactive, Steam, Nintendo eShop, Google Play, App Store, Microsoft Store ja PlayStation Store
Ohjaaja Yoshinori Kitase
Tuottaja Hironobu Sakaguchi
Käsikirjoittaja Kazushige Nojima
Yoshinori Kitase
Taiteilija Yusuke Naora
Säveltäjä Nobuo Uematsu
Pelisarja Final Fantasy
Julkaistu PlayStation
  • JP 31. tammikuuta 1997
  • NA 7. syyskuuta 1997
  • EU 17. marraskuuta 1997
Windows
  • NA 31. toukokuuta 1998
  • EU 25. kesäkuuta 1998
iOS
  • 19. elokuuta 2015
PlayStation 4
  • 2015
Lajityyppi roolipeli[1]
Pelimuoto yksinpeli
Ikäluokitus CERO: B (12 vuotta tai vanhempi)
ESRB: Teini-ikäisille
PEGI 12
USK 12
Alusta PlayStation, Microsoft Windows, iOS, PlayStation 4
Jakelumuoto PlayStation:CD-ROM
Windows:CD-ROM
PlayStation 4:PlayStation Network
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Final Fantasy VII (jap. ファイナルファンタジーVII) on Squaren (nyk. Square Enix) kehittämä ja julkaisema Final Fantasy -pelisarjaan kuuluva roolipeli. Peli julkaistiin alun perin PlayStationille vuonna 1997, ja seuraavana vuonna Eidos levitti pelin Windows-versiota. Elokuussa 2015 peli julkaistiin myös iOS:lle, ja huhtikuussa 2020 se julkaistiin uusintaversiona PlayStation 4:lle. Final Fantasy VII oli pelisarjansa ensimmäinen osa, joka julkaistiin myös Euroopassa ja Australiassa. PlayStation-version levittäjänä toimivat Sony Computer Entertainmentin tytäryhtiöt.

Peli oli ilmestyessään niin kriitikoiden kuin pelaajien suosiossa. Se oli selkeästi PlayStationin ”Killer App” eli jo itse pelikonetta myytiin pelkästään Final Fantasy VII:n pelaamista varten. Peli kuuluu myös jälkikäteen arvioituna PlayStationien parhaimmistoon. GameFAQs-sivustolla se äänestettiin kaikkien aikojen parhaaksi peliksi vuosina 2004 ja 2005, ja Famitsū-lehdessä marraskuussa 2006 se pääsi toiselle sijalle listalla sadasta parhaimmasta pelistä koskaan.lähde?

Final Fantasy VII:stä tehtiin myös muutamia spin-off-tuotteita. Jotkin pelin hahmoista esiintyvät muun muassa peleissä Ehrgeiz ja Kingdom Hearts. Pelille tehtiin myös vuonna 2005 jatkoksi 3D-animaatio Final Fantasy VII: Advent Children, joka sijoittuu aikaan pelin tapahtumien jälkeen, ja samaan DVD-julkaisuun liittyvä lyhyt anime-elokuva Last Order: Final Fantasy VII, joka kertoo uudelleen erään kohtauksen pelistä. Vuonna 2006 ilmestyi myös Dirge of Cerberus: Final Fantasy VII, joka kertoo erillisen tarinan tapahtumista itse pelin ja Advent Children -elokuvan jälkeen. Uusin Final Fantasy VII:een perustuva peli Crisis Core: Final Fantasy VII kertoo tapahtumista ennen Final Fantasy VII:n ilmestymistä.

Final Fantasy VII:n musiikeista vastasi pelisarjan edellisten osien tapaan Nobuo Uematsu.

Versiot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pelistä on kaksi versiota. Alkuperäinen versio julkaistiin vain Japanissa. Kansainvälisesti julkaistu versio on tästä parannettu painos, ja se julkaistiin Japanissa nimellä Final Fantasy VII International. Tämä versio muuttaa viimeisen vastustajan mahtihyökkäystä pitemmäksi ja näyttävämmäksi ja lisää peliin kaksi vaihtoehtoista, erittäin haastavaa vastustajaa (Ruby ja Emerald WEAPON).

Käännös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pelistä on olemassa kaksi englanninkielistä käännöstä. Ensimmäinen on Sony Computer Entertainmentin tekemä käännös PlayStation-versioon. Toinen on Eidoksen tekemä käännös Windows-versiota varten; tämä on parannettu versio PlayStation-version käännöksestä.

Alkuperäistä käännöstä on kritisoitu hieman kuivemmaksi ja vähemmän lokalisoiduksi kuin 'Final Fantasy VI:n käännöstä, joka oli Squaresoftin käsialaa. Lisäksi PlayStation-versiossa oli useita kirjoitus- ja käännösvirheitä, jotka on kuitenkin suureksi osaksi korjattu Windows—version käännöksessä.

Käännöksen ongelmallisin ja eniten sekaannusta aiheuttanut kohta oli Aerith-pelihahmon nimi. Kaikissa Squaren omissa lähteissä hahmon nimi romanisoidaan muotoon ”Aerith”, mutta englanninkielisissä versioissa, sekä joissain lisenssituotteissa, hahmon nimi on ”Aeris”. Tämä aiheuttaa toisinaan suurta sekaannusta.

Uusintaversio[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuoden 2015 E3-messuilla Square Enix julkaisi ilmoitusvideon Final Fantasy VII:n uusintaversiosta, Final Fantasy VII Remake, jota fanit ovat toivoneet kauan. Yoshinori Kitase palaa tuottajaksi, ja ohjaaja on Tetsuya Nomura. Peli on täysin uudistettu taistelusysteemin ja grafiikan pohjalta. Tetsuya Nomuran mielestä uusintaversio ei ole kunnollinen, jos vain pelin grafiikat päivitetään nykyaikaisiksi.

Pelijärjestelmä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Final Fantasy VII:n taistelu

Kuten muutkin Final Fantasy -pelit, Final Fantasy VII on pitkälti menupohjainen, japanilaistyyppinen roolipeli. Juonta kuljetetaan pääasiassa välinäytösten kautta; suurin osa näistä on pelimoottorilla tehtyjä, mutta uutena sarjan piirteenä joukossa on myös useita videovälinäytöksiä. Suuressa osassa videoanimaatioita käytetään myös pelin 3D-hahmoja videokuvan päällä.

Final Fantasy VII oli ensimmäinen sarjan peli, jossa hahmot on kuvattu 3D-grafiikan avulla. Pelialueiden taustat, taistelukohtauksia lukuun ottamatta, ovat kuitenkin edelleen käsin piirrettyjä 2D-kuvia. Final Fantasy VII:n toinen graafinen uudistus on videokuvan käyttö, joskin tästä sitä ja sarjan myöhempiä osia on toisinaan kritisoitu. Pelissä on myös yksi musiikillinen uudistus – viimeisessä taistelussa musiikissa kuullaan myös lauluosuus.

Taistelujärjestelmä on vuoropohjainen. Kuten Final Fantasy VI:ssa, pelissä käytetään ATB (Active Time Battle) -järjestelmää, jossa hahmojen taistelujärjestys vaihtelee heidän nopeutensa mukaan. Final Fantasy VI:n Desperation Attack -järjestelmästä on kehitetty Limit Break -systeemi, jossa hahmon saatua tarpeeksi vahinkoa hän voi tehdä yhden suuremman hyökkäyksen, jonka tyyppi vaihtelee hahmokohtaisesti.

Uutena piirteenä pelissä on materia-kuuliin pohjautuva taitojärjestelmä. Kuhunkin aseeseen ja haarniskaan voidaan liittää materioita, jotka sallivat erilaisten loitsujen ja erikoistoimintojen käytön. Materiat myös kehittyvät ajan myötä, jolloin ne mahdollistavat uusia toimintoja, ja ajan myötä ne saavuttavat täyden kehitysvaiheen, jossa ne jakautuvat uusiksi materioiksi. Materioita on viittä tyyppiä: loitsumateriat mahdollistavat loitsujen käytön, kutsuntamateriat mahdollistavat suurien hirviöiden kutsumisen tekemään valtavia hyökkäyksiä, komentomateriat mahdollistavat uusia komentoja, tukimateriat muuttavat niihin linkitetyn materian toimintatapaa (esimerkiksi All-materian linkittäminen loitsumateriaan mahdollistaa loitsun kohdistamisen kaikkiin vihollisiin kerralla), ja itsenäiset materiat muuttavat hahmon toimintaa muulla tavoin, usein muuttaen hahmon statistiikkoja.

Tarina[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hahmot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pelissä on useita päähahmoja, joita pelaaja voi käyttää ryhmässään.

  • Cloud Strife on tärkein päähahmo, ja suuren osan peliä myös ryhmän johtajana. Hän on 21-vuotias, kotoisin Nibelheim-nimisestä kaupungista ja hänellä on piikikkääksi muotoillut, vaaleat hiukset. Vuosia ennen pelin tarinan alkua hän lähti Nibelheimistä ja liittyi Shinran armeijaan, tavoitteenaan päästä idolinsa Sephirothin tavoin SOLDIER-valiojoukkoihin ja olla yhtä kuuluisa kuin hän. Cloud ei onnistunut pääsemään SOLDIER:iin, mutta kuitenkin ystävystyi SOLDIER:issa olleen Zack Fairin kanssa. Kun Cloud, Zack ja Sephiroth olivat suorittamassa tehtävää Nibelheimissä, Sephiroth menetti järkensä ja tuhosi kaupungin ja haavoitti pahasti Cloudia ja Zackia. Cloud ja Zack joutuivat professori Hojon supersotilasohjelman koekaniiniksi. He pakenivat, mutta pakomatkalla Shinran sotilaat tappoivat Zackin. Cloud oli jo ennestään huonossa kunnossa, ja Zackin kuolema oli hänelle liikaa. Seurauksena Cloud unohti koko Zackin olemassaolon, ja luuli itse osittain olevansa Zack, ja hän kertookin kaikille olleensa SOLDIER:issa, vaikka ei oikeasti ollut. Hän jatkoi matkaansa Midgariin, jossa hän liittyi AVALANCHE-järjestöön, ja tästä peli alkaa. Cloud käyttää aseenaan Buster Sword nimistä miekkaa, jonka hän sai Zackilta. Zackin tarinaa näytetään vain lyhyissä takaumissa pelin aikana, ja sitä valotetaan lisää pelissä Crisis Core: Final Fantasy VII.
  • Barret Wallace on AVALANCHEn nykyinen johtaja. 35-vuotias, kookas mies, joka menetti oikean kätensä kyynärpäästä alaspäin Shinran hyökätessä hänen ja ystävänsä Dynen kimppuun. Käden tilalla hänellä on nykyisin gatling-kanuuna, jota hän käyttää aseenaan.
  • Tifa Lockheart on 20-vuotias nainen. Hän on kotoisin Nibelheimistä, jossa hän opetteli taistelutaitoja mestari Zanganin johdolla. Nibelheimin tuhon jälkeen hän perusti baarin nimeltä 7th Heaven Midgariin. Hänen aseinaan toimivat erilaiset nyrkkiraudat ja hansikkaat.
  • Aerith Gainsborough (tunnetaan myös nimellä Aeris) on 22-vuotias nainen. Pelin alussa hän on myymässä kukkia Midgarin kaduilla. Pian kuitenkin paljastuu, että hän on tosiasiassa Cetrojen, mystisen muinaisen kansan, jälkeläinen. Aseenaan hän käyttää sauvaa. Yhdessä kohtauksessa, joka kuuluu koko pelisarjan kuuluisimpiin, muistetuimpiin ja kiistellyimpiin, Sephiroth tappaa hänet lävistämällä hänet miekallaan, Masamunella, takaapäin.
  • Red XIII omalta nimeltään Nanaki, on 48-vuotias (ihmisten ikään verrattuna 17, koska hänen rotunsa elää hyvin pitkään), leijonan kaltainen mutta kuitenkin puhekykyinen ja varsin älykäs eläin, joka on kotoisin Cosmo Canyonista. Hahmojen kohdatessa hänet hän on Hojon koe-eläimenä. Aseenaan hän käyttää eräänlaista hiuspiikkiä.
  • Cait Sith on pehmokissa, joka ratsastaa mooglerobotilla. Aseenaan hän käyttää megafonia. Cait Sith ei kerro itsestään paljoa, mutta myöhemmin paljastuu, että häntä todellisuudessa kauko-ohjaa Reeve Tuesti, eräs Shinran johtajista.
  • Cid Highwind on 32-vuotias pilotti, joka toivoi pääsevänsä ensimmäiseksi avaruuslentäjäksi. Cid on myös ketjupolttaja ja kiroilee jatkuvasti. Aseenaan hän käyttää seipäitä.
  • Yuffie Kisaragi on 16-vuotias ninjatyttö ja materianmetsästäjä Wutaista. Aseenaan hän käyttää valtavaa heittotähteä. Yuffie on toinen hahmoista, joiden ryhmään saaminen ei ole välttämätöntä. Löytyy mistä metsästä tahansa. Yuffie vie Cloudin materiat jos menet Wutain lähelle silloin kun hän kuuluu ryhmääsi.
  • Vincent Valentine on mustaan ja punaiseen pukeutuva mies. Aseenaan hän käyttää tuliaseita, kuten pistooleja, kiväärejä tai haulikkoa. Näiden käytön hän oppi Turks- ryhmässä palvellessaan. Näennäisesti hän on 27-vuotias, mutta hänen ikääntymisensä on pysähtynyt Hojon hänelle tekemien kokeiden takia; todellisuudessa hän on noin 57-vuotias. Vincent on Yuffien tavoin salahahmo. Cloud löysi hänet arkusta nukkumassa Shinra-kartanon kellarista.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pelin päähahmona on Cloud Strife, entinen Shin-Ra-energiayhtiön armeijan sotilas, joka halusi päästä armeijan ykköskaartin, SOLDIERin, jäseneksi. Hän toimii pelin alkaessa palkkasoturina. Hänet on värvätty mukaan AVALANCHE-nimiseen ekoterroristijärjestöön tuhoamaan mako-energialla – planeetan tuottamalla magian kaltaisella voimalla – toimiva reaktori suurkaupunki Midgarissa. Cloudin mukaan liittyy AVALANCHEn johtaja Barret Wallace. Tuhottuaan ensimmäisen reaktorin AVALANCHE palaa Midgari Sektori 7, jossa tutustutaan Cloudin lapsuudenystävään Tifa Lockhartiin. Tifa pyytää Cloudia jäämään, mutta hän osoittaa vähäistä kiinnostusta. Barretin antaessa Cloudille palkkionsa Cloud kuitenkin jää. Seuraavana päivänä he iskevät toiseen reaktoriin, mutta sen seurauksena Cloud joutuu muista eroon. Hän herää myöhemmin Sektori 5:en kirkossa ja tapaa kukkatyttö Aerith Gainsboroughin. Paikalle ilmaantuu Shin-Ran Turks-järjestö, joka yrittää kaapata Aerithin. Cloud kuitenkin onnistuu pelastamaan molemmat ja he pakenevat Aerithin kotiin. Aerith aikoo viedä Cloudin takaisin Sektori 7:än. Sektorin sisäänkäynnillä he näkevät Tifan matkalla Wall Marketiin Sektorissa 6. He menevät perään ja tunkeutuvat Don Corneon kartanoon ottamaan selvää Tifan aikeista. Tifa yrittää saada Don Corneolta tiedon, että kuka yrittää iskeä AVALANCHEa vastaan. Cloudin ja Aerithin avulla Tifa saa selville, että Shin-Ran turvallisuuspäällikkö Heidegger on yrityksen takana ja että Sektori 7:än on jo hyökätty. Kolmikko palaa sektoriin jossa Barret ja muu AVALANCHE tekevät kaikkensa pysäyttääkseen Shin-Ran. He eivät kuitenkaan onnistu ja samalla Aerith kidnapataan. Cloud, Barret ja Tifa onnistuvat pakenemaan ennen kuin Sektori 7 romahtai. Barret kuitenkin on vihasta ja surusta suunniltaan, koska hän luuli adoptiotyttärensä Marlenen kuolleen. Aerith sai Marlenen kuitenkin turvaan kotiinsa Sektori 5:en, joten he lähtevät katsomaan.

Marlene löytyy Aerithin kotoa ja Aerithin kasvatusäiti kertoo, että Aerith on viimeinen Cetra, planeetan muinaiskansaa. Cloud päättää pelastaa Aerithin ja Tifa ja Barret tulevat mukaan. He matkaavat Shin-Ran päämajaan. He löytävät Aerithin ja myös leijonan tapaisen olennon, jolla shin-ralainen professori Hojo yrittää tehdä kokeita. He vapauttavat molemmat ja ilmenee että olento osaa puhua. Olento liittyy mukaan ja hän tottelee nimeä Red XIII. Pian koko ryhmä jää kiinni ja heidät vangitaan.

Vankeina he eivät pysy kovin kauan. Joku tai jokin on tappanut useita Shin-Ran sotilaita ja sellien ovet ovat auenneet. Red XIII menee edeltä ottamaan selvää ja huomaa, että Jenova-näyte on vapautunut. Ylempänä he huomaavat Shin-Ran pääjohtajan kuolleen, tapettu erittäin pitkällä miekalla. Cloud sanoi, että vain yksi henkilö kykenee käyttämään juuri tuota kyseistä miekkaa: supersotilas Sephiroth, jonka on luultu kuolleen jo vuosia sitten. Pääjohtajan poika Rufus saapuu paikalle ja ottaa Shin-Ran johdon. Cloud ja muut joutuvat pakenemaan Midgarista kokonaan, sillä heillä on nyt kaksi ongelmaa: Shin-Ra ja Sephiroth. He matkaavat Kalmin kylään, jossa Cloud kertoo menneisyydestään viisi vuotta sitten, kun hän oli päässyt SOLDIERiin. Hän ja Sephiroth olivat saaneet tehtävän tutkia Nibelheimin kaupungissa sijaitseva Mako-reaktori. Tällä reissulla Sephiroth sai selville asioita itsestään ja hän tuli hulluksi ja tuhosi koko Nibelheimin. (Nibelheim on Cloudin ja Tifan kotikaupunki) Nyt Cloud aikoo päästä tasoihin hänen kanssaan tästä syystä.

Matkalla he tapaavat Yuffie Kisaragin, joka päättää liittyä heidän mukaan (Yuffie on salainen hahmo). Matka jatkuu Junoniin, jossa Rufus Shinra julistaa pääjohtajuutensa. Cloud kumppaneineen onnistuu livahtamaan huomaamatta rahtilaivaan, joka matkaa länteen. Laivassa he näkevät Sephirothin, joka käyttää Jenovaa heitä vastaan ja katoaa. Laivan rantauduttua Costa Del Soliin heidän matkansa jatkuu Coreliin, jonka Gold Saucer-huvipuistossa heidän seuraan liittyy Cait Sith. Matka jatkuu Red XIII:n kotiin Cosmo Canyoniin.

Cosmo Canyonissa Red XIII:n isoisä Bugenhagen opettaa heille Planeetan toimintaa. Planeetan sisällä virtaa sen elämän energiaa, jota kutsutaan Elämänvirraksi (Lifestream). Kaikki planeetan elämä on siitä peräisin. Kun elollinen olento kuolee, se palaa takaisin Planeettaan, eli Elämänvirtaan, ja se energia jatkaa kiertoa. Shin-Ran käyttämä Makoenergia on peräisin Elämänvirrasta, ja siten se ei saavuta todellista tarkoitustaan. Tämän takia Shin-Ran toiminta on Planeetalle haitaksi.

Red XIII aikoi jäädä Cosmo Canyoniin, mutta Bugenhagen näytti hänelle jotain tärkeää. Red XIII oli aina pitänyt isäänsä Setoa pelkurina, joka jätti hänet ja Cosmo Canyonin. Todellisuudessa Seto taisteli kanjonin puolesta loppuun asti. Red XIII:n nähtyä tämän hän päätti jatkaa matkaa Cloudin mukana.

Cosmo Canyonista matka jatkui Cloudin ja Tifan kotikaupunkiin Nibelheimiin. Siellä oli jotain outoa tekeillä, sillä koko kaupunki oli pystyssä aivan kuin sille ei olisi koskaan tapahtunut mitään. Myös kaupungin nykyiset asukkaat väittivät, ettei Sephiroth tuhonnut kaupunkia viisi vuotta sitten. Kaupungissa myös oli mustiin pukeutuneita miehiä. Sephiroth oltiin nähty jo aiemmin mustaan pukeuteneena. Cloud meni Shin-Ran kartanoon ja löysi sen kellarista Sephirothin, joka aikoi matkata Nibel-vuoren yli. Samalla Cloud löysi arkusta geneettisesti muokatun ihmisen, Vincent Valentinen (Vincent on myös salainen hahmo). Vincent liittyi mukaan, koska hänellä oli kana kynittävänä professori Hojon kanssa.

Cloud ja kumppanit seurasivat Sephirothia Rakettikaupunkiin, jossa vanha shin-ralainen raketti kökötti vinossa. He tapasivat siellä Cid Highwindin, joka yritti olla ensimmäinen ihminen avaruudessa, mutta hänen unelmansa sortui, kun hänen kollegansa Shera esti raketin laukaisun. Nyt Cid odotti pääjohtaja Rufusta. Cloud kysyi Cidiltä, voivatko he lainata hänen Tiny Bronco-lentokonetta. Cid kieltäytyi. Rufus tuli paikalle ja halusi myös lainata konetta. Hän kuitenkin yritti ryöstää sen, mutta Cloud ja kumppanit tulivat väliin. He pakenivat kaupungista Tiny Bronco ja Cid mukana. Heidät kuitenkin ammuttiin alas mereen, mutta onneksi kone kellui. Cid liittyi seuraan ja hän oli kuullut, että mustaan pukeutunut mies oli nähty matkaavan kohti Muinaisten Temppeliä. Cloud ja kumppanit lähtivät sinne.

Temppeliin ei päässyt suoraan, vaan he tarvitsivat Avainkiven, joka oli Gold Saucerin johtajalla, Diolla. Cloud joutui taistelemaan taisteluareenalla saadakseen sen ja saikin sen. Mutta olosuhteiden pakosta he joutuivat jäämään Gold Sauceriin yöksi. Riippuen pelin keskusteluista tiettyjen henkilöiden kanssa, joko Tifa, Aerith, Yuffie tai Barret pyytää Cloudia treffeille. Hieman vastahakoisesti Cloud suostui. Treffien päättyessä he näkivät Cait Sithin Avainkiven kanssa. He menivät perään, mutta Cait Sith onnistui luovuttamaan kiven Shin-Ralle. Cloud oli raivoissaan Cait Sithille, mutta Cait Sith tunnusti häpeällisesti, että hän oli vakooja. Hän kertoi, että todellisuudessa häntä hallitaan Shin-Ran päämajasta Midgarista, eikä hän kertonut kuka. Lisäksi hän oli "kidnapannut" Marlenen, joten Cloudin oli tehtävä niin kuin Cait Sith halusi. Cait Sith pysyi yhä joukon mukana.

Ryhmä matkaa temppeliin ja selvittivät tiensä läpi sen monista ansoista. Sephiroth on myös temppelissä, jossa hän paljastaa suuren suunnitelmansa: temppeli itsessään on Musta Materia, jolla on kyky käyttää kaikkein voimakkainta mustaa magiaa, Meteoria. Sephiroth aikoo käyttää Meteoria aiheuttamaan planeetalle niin suuren haavan, johon Elämänvirran on pakko puuttua parantaakseen haavan. Mutta Sephiroth asettaisi itsensä Elämänvirran tielle ja imisi kaiken sen voiman itseensä tullakseen jumalaksi. Cait Sith uhraa itsensä kutistaakseen temppelin kannettavaan kokoon, jolloin Cloud ryhmineen saisi Mustan Materian. Mutta Sephiroth onnistuu manipuloimaan Cloudin antamaan materia tälle. Cloud pyörtyy ja Aerith lähtee omin päin pysäyttämään Sephirothia.

Toivuttuaan Cloud päättää lähteä Aerithin perään. Aertih löytyy pohjoiselta manteereelta Unohdetusta kaupungista rukoilemasta, kunnes Sephiroth ilmestyy ja lävistää Aerithin, tappaen tämän. Kukistettuaan jälleen Jenovan, Cloud tajuaa, etteivät he missään vaiheessa jahtaneet Sephirothia, vaan Jenovaa, jota Sephiroth hallitsi. Cloud päättää jatkaa pidemmälle löytääkseen oikean Sephirothin ja pysäyttää hänet.

Pohjoisessa kraatterissa Cloud antaa Mustan Materian muille säilytettäväksi. Sephiroth näyttää Cloudille ja Tifalle illuusioita liittyen Nibelheimin tuhoon, jonka seurauksena Cloud herkkä mielenterveys alkaa pettää ja Tifa myöntää, ettei Cloud koskaan ollut Nibelheimissä viisi vuotta sitten. Tämä tuhoaa Cloudin mielen, jolloin hän on vain Sephirothin sätkynykke. Käyttäen tätä hyödykseen Sephiroth saa Mustan Materian ja kutsuu Meteorin. Shin-Ran väki Rufusin johdolla saapuu myös paikalle, jolloin professori Hojo paljastaa, että Cloud on epäonnistunut projekti liittyen Jenovan soluihin. Meteorin ilmestymisen johdosta Planeettaa suojelevat aseet vapautuvat ja maailma ajautuu sekasortoon. Cloud jää kraatteriin mutta muun ryhmän onnistuu paeta Shin-Ran kanssa.

Tifa herää Junonissa, jossa Shin-Ra yrittää pitää tilanteen hallussa teloittamalla hänet ja Barret. Mutta Cait Sithin ja muiden heidän ystäviensä avustuksella he pääsevät pakoon Highwind-ilmalaivalla. Myöhemmin he löytävät Cloudin Mideelin kylästä, joka putosi Elämänvirtaan kraatterista ja nyt kärsi pahasta Mako-myrkytyksestä. Tifa jää Cloudin luo samalla kun muu ryhmä lähtee Cidin johdolla estämään Shin-Raa käyttämästä Valtavia Materioita Meteoria vastaan, tietäen, ettei se auttaisi.

Hankittuaan Valtavat Materiat ryhmä palaa Mideeliin, jonne yksi Planeetan aseista hyökkää ja Elämänvirta purkautuu. Cloud ja Tifa putoavat Virtaan, jossa Tifa auttaa Cloudia löytämää oikean itsensä. Samalla myös paljastuu, että Cloud oli Nibelheimissä viisi vuotta sitten Shin-Ran sotilaana, ja SOLDIER joka tuli Nibelheimiin Sephirothin mukana oli Cloudin ystävä Zack Fair. Cloud ei suostunut näyttämään kasvojaan Tifalle, koska hän häpesi epäonnistumistaan. Sephiroth päihitti Zackin, mutta Cloudin onnistui käyttää Zackin miekkaa yllättämään Sephiroth. Auttaessaan Tifaa Sephiroth lävisti Cloudin ja Cloud heitti tämän Mako-reaktoriin. Näiden paljastusten myötä Cloudin mieli paranee.

Cloud paljastaa totuuden muille ja ryhtyy taas ryhmän johtajaksi. Red XIII on saanut viestin Bugenhagenilta ja he vievät hänet Unohdettuun kaupunkiin. Täällä heille selviää, että ennen kuolemaansa Aerith oli käyttänyt Valkoista Materiaa kutsuakseen Holyn, kaikkein voimakkaimman valkoisen magian, joka kykenee pysäyttämään Meteorin. Holy oli jo kutsuttu, mutta Sephiroth esti sen vapautuksen.

Yksi Planeetan aseista uhkaa hyökätä Midgariin, jossa Shin-Ra on luonut uuden aseen tarkoituksena tuhota Pohjoisen kraatterin yltä Sephirothin luoma kilpi. Cloud ja muut palaavat Midgariin pysäyttämään Shin-Ran, koska tykin käyttö vain voimistaisi Sephirothia. Shin-Ra tuhoaa aseen ja kilven, mutta Hojo ottaa aseen hallintaansa antaakseen pojalleen Sephirothille lisävoimaa. Tämän kaiken aikana Rufus oletettavasti menehtyy, ja Shin-Ra kaatuu.

Lopulta Cloud päättää matkata takaisin Pohjoiselle Kraatterille kohtaamaan Sephiroth ja vapauttamaan Holy. Muut ryhmästä lähtivät mukaan. Kraatterin pohjalla ryhmä kohtasi Sephirothin ja onnistuivat kukistamaan tämän ja vapauttamaan Holyn. Sephiroth veti Cloudin Elämänvirtaan vielä viimeiseen kohtaamiseen, mutta Cloudin mieli oli vahvistunut ja hän päihitti Sephirothin. Ryhmä pakeni Kraatterista juuri ennen kuin Holy pääsi vapaaksi. Holy iskeytyi kohti Meteoria Midgarin yllä, mutta se oli jo liian lähellä Planeettaa, eikä se kyennyt yksin pysäyttämään sitä. Yllättäen itse Elämänvirta alkoi purkautua Planeetan sisältä ja yhdessä Holyn kanssa onnistui tuhoamaan sen. Planeetta oli pelastunut.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b c FINAL FANTASY® VII Playstation. Sony Interactive Entertainment LLC. Viitattu 17.3.2020. (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]