Final Fantasy XV

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Final Fantasy XV
Kehittäjä Square Enix 1st Production Department
Julkaisija Square Enix
Ohjaaja Tetsuya Nomura
Tuottaja Shinji Hashimoto
Yoshinori Kitase
Suunnittelija(t) Tetsuya Nomura
Taiteilija(t) Tetsuya Nomura
Tomohiro Hasegawa
Takayuki Odachi
Säveltäjä(t) Yoko Shimomura
Pelisarja Final Fantasy
Fabula Nova Crystallis Final Fantasy XIII
Pelimoottori TBA
Lajityyppi toimintaroolipeli
Pelimuoto yksinpeli
Alusta PlayStation 4, Xbox One
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Final Fantasy XV (alun perin Final Fantasy Versus XIII) on Square Enixin kehityksessä oleva toimintaroolipeli PlayStation 4:lle ja Xbox Onelle. Peli on ollut kehityksessä samaan aikaan kuin Final Fantasy XIII ja Final Fantasy Type-0, ja se kuuluu myös Fabula Nova Crystallis Final Fantasy XIII -projektiin. Toisin kuin muut projektin osat, XV:stä on ollut esillä vain vähän tietoa kehityksestä.

Pelaaminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Final Fantasy XV:n pelimekniikasta ei tiedetä vielä paljoa. Ohjaaja Tetsuya Nomuran tavoitteena on luoda ennennäkemättömiä taistelukohtauksia, joita esiteltiin Final Fantasy VII: Advent Children- elokuvassa. Jotkut pelisarjan tunnetuista ominaisuuksista, kuten erilaisten hirviöiden kutsuminen taisteluun, esiintyy pelissä.

Hahmot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Peliin on tähän mennessä varmistunut viisi pelattavaa hahmoa ja muutama muu tärkeä hahmo.

Pelattavat hahmot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Noctis Lucis Caelum: Pelin päähenkilö, tunnetaan paremmin kutsumanimellä Noct. Hän on Luciksen kuningaskunnan prinssi, ja hänen isänsä on kuningas Regis Lucis Caelum CXIII. Noctilla on ainutlaatuinen kyky nähdä "taivaallinen valo", jonka ansiosta hän kykenee näkemään toisien ihmisten kuoleman ennalta. Hän pystyy käyttämään monenlaisia aseita.
  • Ignis Stupeo Scientia: Noctin lapsuudenystävä ja eräänlainen opettaja.
  • Gladiolus Amencitia: Mies Amencitian kuningassuvusta, joka on vannonut suojelevansa Luciksen kruunua ikuisesti. Noctin läheinen ystävä, pitää itseään Noctin veljenä.
  • Prompto Argentum: Nuori ja leikkisä Noctin ystävä, jolla ei ole mitään siteitä Luciksen kuningassukuun.
  • Cor Leonis: Vannoutunut komentaja Luciksen armeijasta. Hänellä on vaikeuksia pysyttäytyä Noctin jengin kanssa näiden nuoruuden innon takia, mutta velvollisuus ja kunnia pakottaa hänet pysymään lähellä prinssiä, jota hän on vannonnut suojelevansa.

Muita hahmoja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Stella Nox Fleuret: Nuori nainen Fleuretin kuningassuvusta Tenebraen valtakunnasta, jonka Noct tapaa juhlissa. Kuten Noct, hänkin kykenee näkemään taivaallisen valon ja näkemään toisten kuoleman. Hän ei halua taistella Noctia vastaan, mutta toistaiseksi tuntemattomat olosuhteet pakottavat heidät siihen.
  • Regis Lucis Caelum CXIII: Luciksen kuningas ja Noctin isä.

Tarina[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pelin tarina käyttää samaa mytologiaa kuin muutkin Fabula Nova Crystallis Final Fantasy-projektin osat, mutta tarinalla ei silti ole mitään muuta yhteyttä projektin muihin osiin.

Pelin vielä nimetön maailma on jakaantunut useaan eri valtioon. Maailman viimeinen kristalli on Luciksen kuningaskunnassa. Muilla valtioilla oli ennen oma kristalli, mutta ne menettivät ne taistellessaan niistä. Lucis pystyi pysymään erossa tästä konfliktista, kunnes vain sen kristalli oli enää jäljellä. Luciksen kristallista käytiin pitkään kylmää sotaa, kunnes rauhansopimus saatiin neuvoteltua.

Rauha ei kuitenkaan kestänyt. Niflheimin sotilasvaltio rikkoo rauhan ja valtaa Solheimin, Tenebraen ja Accordon kunigaskunnat ennen hyökkäystä Lucikseen. Noctis Lucis Caelum ja hänen jenginsä yrittävät pelastaa kristallin, ennen kuin Niflheimin toimet purkautuvat maailmanlaajuiseksi sodaksi.

Tenebraen kuningaskunnassa tunnetaan myytti kuoleman jumalattaresta, Etrosta, jonka sanotaan tapaavan edesmenneiden sielut ja avaavan oven tuonpuoleiseen. Kun ovi avautuu, sielut purkautuvat valoviivana, joka nousee taivaalle. Vain harvat kykenevät näkemään tämän valon, mutta ne ketkä pystyvät ovat saaneet voimia kuolleitten valtakunnasta. Noct ja Stella ovat saaneet tämän kyvyn ja sitä kautta he voivat ennustaa ihmisten kuolemia. Miten tämä vaikuttaa pelin tarinaan ei vielä tiedetä.

Kehitys[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Final Fantasy XV:n kehitys alkoi samoihin aikoihin kuin Final Fantasy XIII:n, ja alunperin se piti julkaista PlayStation 3:lle. Pelin kehitys oli kuitenkin hidasta ja vuoden 2012 aikana luultiin, että pelin kehitys olisi hiljalleen peruutettu, tai että sitä oltaisiin siirtämässä kahdeksannen sukupolven konsoleille. Vuoden 2013 E3-messuilla Square Enix paljasti, että pelin nimi on muutettu Final Fantasy XV:ksi ja peli tullaan julkaisemaan PlayStation 4:lle ja Xbox Onelle. Samalla myös tiedotettiin, että peli ei enää käytä Final Fantasy XIII:ssä käytettyä Crystal Tools -moottoria, vaan pelille kehitetään oma moottorinsa.