Castanja

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Castanja
Tiedot
Tyylilaji pop rock
psykedeelinen rock
iskelmä
Kotipaikka Suomi Hamina, Suomi
Laulukieli suomi
Jäsenet

Kari Hillolaulu, kitara
Matti Juva, laulu, basso
Tapio Leppäkoskettimet, taustalaulu
Pertti Burmanrummut, lyömäsoittimet

Levy-yhtiö

Satsanga, 1973–1979

Castanja oli suomalainen pop rock -yhtye, joka perustettiin 1970-luvun alussa haminalaisen rautalankayhtyeen The Stringsin raunioille. Stringsin jäsenistä yhtyeessä vaikuttivat Matti Juva, Kari Hillo sekä Tapio Leppä.

Castanja tunnettiin vuosina 1971–1974 Jukka Kuoppamäen taustayhtyeenä ja yhtye soitti sekä Kuoppamäen levyillä että esiintymisissä. Castanja teki yhteistyötä Kuoppamäen lisäksi myös muiden levy-yhtiö Satsangalle levyttäneiden artistien kanssa. Satsangan kautta Castanja julkaisi myös ainoaksi jääneen albuminsa Castanja vuonna 1973.

Yhtyeen musiikki sisälsi elementtejä muun muassa heavysta, pop rockista ja progressiivisesta rockista ja yhtyeen jäsenet mainitsivat esikuvikseen muun muassa The Beatlesin ja Rolling Stonesin. Yhtyeen keulahahmo Kari Hillo luonnehti yhtyeen musiikkia ”Jytäpopiksi”. Yhtyeen yhteistyö Jukka Kuoppamäen kanssa loppui Väinämöinen -albumin julkaisun jälkeen vuonna 1974, koska Kuoppamäki itse piti yhtyettä liian kovaäänisenä ja rock-henkisenä itselleen ja kitaristi Hillon mukaan sen jäsenet eivät perhesyistä enää jaksaneet lähteä pitkille kiertueille.[1]

Julkaisut[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Albumit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Singlet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Castanja -albumin CD-version (ROK-133) kansivihko
Tämä yhtyeeseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.