Wikipedia:Botit/pyynnöt/Arkisto7

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Replacement filing cabinet.svg Tämä sivu on arkisto. Älä muokkaa tätä sivua. Luettelo kaikista arkistoista löytyy hakemistosta.

Linkityksiä ohjaussivuun Valokuvamalli on aivan tuhoton määrä. Voiko korjata botilla?[muokkaa wikitekstiä]

En mä näitä käsinkään rupea vekslaamaan. --Pe-ga-sos (keskustelu) 19. elokuuta 2018 kello 16.23 (EEST)

Miksi ne pitäisi "korjata" botilla ja mihin? Stryn (keskustelu) 19. elokuuta 2018 kello 17.45 (EEST)
Ohjaus on virheellinen, mutta valitettavasti tarpeellinen, koska maailmassa on liian monta idioottia. Malli on malli, vaikka voissa paistaisi. Valokuvamalli ohjaa artikkeliin nimeltä Malli (ammatti) ja näin pitäisi lukea joka ikisessä artikkelissa, tietty ilman sulkeita. Pyydän jo valmiiksi anteeksi, jos vaikutan hieman negatiiviselta, mutta asian pitäisi olla päivänselvä. --Pe-ga-sos (keskustelu) 19. elokuuta 2018 kello 17.59 (EEST)
Eli valokuvamalli ei ole mielestäsi malli? Sitten varmaan luot valokuvamallista oman artikkelinsa ja asia korjaantuu sillä. Stryn (keskustelu) 19. elokuuta 2018 kello 18.22 (EEST)
Täh? Eikö Wikipediassa yleensä ole käytäntönä, että linkit osoittavat suoraan määränpäähänsä eivätkä ohjaussivulle? --Lax (keskustelu) 19. elokuuta 2018 kello 18.26 (EEST)
Hmm, en nyt muista, kun vähempi näitä muokkaillut. Mutta eikö pelkän ohjaussivun korjaaminen suoraksi linkiksi ole melkein nollamuokkaus? En-wikissä on en:Wikipedia:Redirect#Do_not_"fix"_links_to_redirects_that_are_not_broken. Stryn (keskustelu) 19. elokuuta 2018 kello 18.31 (EEST)
Käsittääkseni melkein nollamuokkaukset eivät ole boteilta kiellettyjä. Ei tuo minulle mikään ongelma ole, mutta olen sisäistänyt sellaisen mielikuvan, että suoran ohjauksen koulukunta on Wikipediassa vahvoilla ja sivujen siirron jälkeen pitäisi ohjauksetkin korjata suoriksi. Tuokin sivu on siirretty uudelle nimelle joskus kahdeksisen vuotta sitten ja varmaan iso osa ohjauksista on peräisin aiemmalta ajalta (en tarkistanut, kunhan veikkailen). --Lax (keskustelu) 19. elokuuta 2018 kello 18.42 (EEST)
Valokuvamalli on hivenen vanhahtava ilmaisutapa. Niin ja kaikista malleista otetaan eittämättä valokuvia, mutta etuliite on turhanpäiväinen. --Pe-ga-sos (keskustelu) 19. elokuuta 2018 kello 18.40 (EEST)
"Malli" ja "valokuvamalli" ovat eri asioita. Monet mallit ovat catwalk-malleja tai taiteilijan malleja kuten alastonmalleja. Kun minä kerran piirsin alastonmallia, en nähnyt salissa valokuvaajia. --Savir (keskustelu) 19. elokuuta 2018 kello 18.48 (EEST)
Kyllä minäkin osaan näitä mallityyppejä luetella, kuten olen tehnytkin artikkelin keskustelusivulla ja taitaa olla minun vikani, että artikkeli on tuonniminen tätä nykyä. Nämä taiteilijoiden mallit voisivat olla ihan oma lukunsa ja siksi oman artikkelinsa arvoisia. --Pe-ga-sos (keskustelu) 19. elokuuta 2018 kello 18.54 (EEST)
Tuo on toinen puoli tässä jutussa mutta toinen on se, että monissa artikkeleissa puhutaan tekstissä mallista mutta linkki menee ohjaussivulle valokuvamalli. --Lax (keskustelu) 19. elokuuta 2018 kello 18.56 (EEST)
Merkittävää ei ole käytetty sana vaan se, mitä sillä tarkoitetaan. Silloin kun puhutaan mallista mutta tarkoitetaan valokuvamallia, linkki ohjaukseen "valokuvamalli" on syytä säilyttää. Vain ne kohdat pitäisi korjata, joissa tarkoitetaan jotain muuta tai jotain laajempaa kuin valokuvamallia. Botti ei merkityseroa havaitse, joten sitä ei tässä voida käyttää. --Savir (keskustelu) 19. elokuuta 2018 kello 19.10 (EEST)
Englanninkielisessä Wikipediassa näyttää olevan erillinen en:Model (art) ja tässä tapauksessa voisi laittaa vahingon kiertämään. --Pe-ga-sos (keskustelu) 19. elokuuta 2018 kello 19.35 (EEST)
Jos jätetään nämä taidemallit pois laskuista (ja tehdään niistä oma artikkelinsa), niin kaikki mallit ovat valokuvamalleja ja näytösmalleista, jotka siellä catwalkilla pyörii, vasta kuvia räpsitäänkin. Älytöntä hiusten halkomista. --Pe-ga-sos (keskustelu) 19. elokuuta 2018 kello 20.02 (EEST)
Asiassa ei ole ongelmaa, nykytilanteen voi mielestäni säilyttää. Ohjaussivun voi tehdä ja sille linkittää, kun aihe on wikimerkittävä mutta siitä ei ole omaa artikkeliaan vaan asiasta kerrotaan jossain toisessa artikkelissa. --Savir (keskustelu) 19. elokuuta 2018 kello 18.35 (EEST)

Tomi salesvuo sivun kirjoitusasun muuttaminen[muokkaa wikitekstiä]

Voisiko Tomi salesvuo sivun https://fi.wikipedia.org/wiki/Tomi_salesvuo kirjoitusasun muuttaa niin, että sukunimi olisi myös isolla kirjoitettu.  –Kommentin jätti Musiikkisato.fi (keskustelu – muokkaukset) 27. elokuuta 2018 kello 22.54‎ (EEST)

Sivun nimen muuttamiseen ei tarvita bottia, ks. Ohje:Sivujen siirtäminen. --Lentokonefani asiaa? | syntilista 28. elokuuta 2018 kello 07.17 (EEST)
Siellä oli ohjaussivu samalla nimellä ohjaamassa sivulle Tomi Salesvuo East Funk Attack, mutta Ppntori hoiti jo homman. --Linkkerpar 28. elokuuta 2018 kello 07.46 (EEST)

Luokka:Nainen monikkoon[muokkaa wikitekstiä]

Olisi huomattavasti järkevämpää, jos luokka olisi Luokka:Naiset, kuten en-wikissä ja mahdollisesti muissakin kieliversioissa. --Pe-ga-sos (keskustelu) 15. syyskuuta 2018 kello 16.40 (EEST)

Tämmöisiä asioita ei aloiteta bottipyynnöllä vaan keskustelulla asianmukaisessa paikassa. Kannattaa lukea mitä ohjeita tuolla bottipyyntösivun alussa on. --Jmk (keskustelu) 15. syyskuuta 2018 kello 16.46 (EEST)
Hajautetaan tätä keskustelua muuallakin ja muiden toimesta. Vai ajetaanko Kahvihuone arkistoon saman tien? --Pe-ga-sos (keskustelu) 15. syyskuuta 2018 kello 16.50 (EEST)

Allrovi > Allmovie[muokkaa wikitekstiä]

Joku viitseliäs botinkäyttäjä voisi muuttaa linkit toimiviksi korjaamalla http://www.allrovi > https://www.allmovie. Ainakin niissä linkeissä, jotka katsoin, loppuosa on sama. --Abc10 (keskustelu) 4. syyskuuta 2018 kello 15.02 (EEST)

{{Allrovi}} ohjaa mallineeseen {{Allmovie}} joten jos on malline käytössä ei tarvita bottia. Ipr1 (keskustelu) 15. syyskuuta 2018 kello 17.23 (EEST)
Käyn näitä parhaillaan botilla läpi, ja mallinetta käyttävät eivät vaikuta näkyvän linkkihaussa. Korjaukset tulevat siis kaikki artikkeleihin, joissa mallineen sijasta on käytössä ihan tavallinen linkki. --Lentokonefani asiaa? | syntilista 15. syyskuuta 2018 kello 17.34 (EEST)
Yes check.svg Tehty. --Lentokonefani asiaa? | syntilista 15. syyskuuta 2018 kello 21.33 (EEST)

DEFAULTSORT-käytön korvaaminen lokalisoidulla AAKKOSTUS-toiminnolla[muokkaa wikitekstiä]

Useille sivuille on ripoteltu DEFAULTSORT-koodin käyttöä. Tarkoitus fiwikissä on käyttää suomenkielisiä toimintoja kuten AAKKOSTUS. Nuo englanninkieliset tapaukset voisi korvata massamuutoksena lokalisoituun ja jättää tarkkailuun jos niitä myöhemmin tulee jostain lisää. Tuohon ei nähtävästi ole mitään käyttäjien muokattavaa mallinetta (tai en sellaista löytänyt). Jätin asiasta keskustelun avauksen kahvihuoneeseen mutta kommentteja ei ainakaan vielä ole tullut: Wikipedia:Kahvihuone_(tekniikka)#AAKKOSTUS_vs._DEFAULTSORT. Ipr1 (keskustelu) 15. syyskuuta 2018 kello 23.06 (EEST)

Itse olen säätänyt bottini muuttamaan DEFAULTSORTIN muotoon AAKKOSTUS aina muiden korjausten sivussa. Molemmat kuitenkin toimivat, eikä niillä ole sinänsä vaikutusta sivun ulkoasuun tai toimivuuteen, joten en usko että noita kannattaa botilla lähteä massamuutoksena ajamaan. --Lentokonefani asiaa? | syntilista 16. syyskuuta 2018 kello 10.27 (EEST)
Silloin kuin joskus aloitin muokkaamista ja kopioin koodinpätkiä muista artikkeleista, aakkostus oli aina tehty merkkijonolla "DEFAULTSORT". Vasta myöhemmin alkoi näkyä merkkijonoa "AAKKOSTUS" ja siirryin siihen itsekin. Vastaavasti silloin kun aloitin oli jo vallalla merkintä {{Viiteet}} ja merkintää <references></references> näki vain iältään hyvin vanhoissa artikkeleissa. Kuvien edessä vielä nykyäänkin näkee sekaisin merkintöjä [[File: [[Kuva: [[Tiedosto:, joita jotkut käyttäjät joskus vaihtelevat eri suuntiin. En tiedä ovatko nämä syntyneet niin, että ensin on ollut käytössä vain englanninkielinen muoto ja sitten myöhemmin vasta on tullut suomenkielinen vai miten.--Urjanhai (keskustelu) 16. syyskuuta 2018 kello 10.54 (EEST)
Olen noita satoja vaihtanut AAKKOSIIN muun muokkauksen yhteydessä. Erikseen noiden vaihtaminen on turhaa puuhaa.--MAQuire (keskustelu) 16. syyskuuta 2018 kello 11.25 (EEST)

Siivojabottia haetaan[muokkaa wikitekstiä]

Sivun Wikipedia:Tervetuloa Wikipediaan 2 siivoamiseen tarvittaisiin tunnollinen botti käymään silloin tällöin katsomassa paikkoja. -kyykaarme (keskustelu) 28. syyskuuta 2018 kello 21.50 (EEST)

Kuittaan, että lisään tämän fiwiki-tools -botin nakiksi lähipäivinä. --Zache (keskustelu) 24. lokakuuta 2018 kello 23.02 (EEST)

Uusi alaluokka luokkaan Suomen rataverkko ja sinne artikelien siito sinne[muokkaa wikitekstiä]

Olisiko botilla mahdolista luoda luokkaan Suomen rataverkko uusi luokka Suomen Leveäraiteiset radat ja siirtää kyseiseen luokkaan kaikkaan siellä olevat kaikki leveäraiteiset radat. --Superkissan (keskustelu) 15. lokakuuta 2018 kello 15.14 (EEST)

Periaatteessa kyllä, mutta onko tarpeen? Kapearaiteiset radat on jo eroteltu omaan luokkaansa, joten lienee loogista, että jäljelle jäävät ovat leveäraiteisia. --Lentokonefani asiaa? | syntilista 15. lokakuuta 2018 kello 15.19 (EEST)
Artikelien määrä on mielestäni turhan suuri 113 ja muut kuin rataosuudet eivät riitävästi erotu rata osuuksista, kuten esimerkiksi: Lapin rautatiesuunnitelmat ja Suomen rautateiden opastinjärjestelmä.--Superkissan (keskustelu) 15. lokakuuta 2018 kello 15.44 (EEST)

Eliöiden tieteellisen nimen kursivoinnin muuttaminen[muokkaa wikitekstiä]

Kahvihuoneessa on muutama vuosi sitten päätetty, että eliöiden tieteellinen nimi kursivoidaan vain silloin kuin kyseessä on suku tai sitä alempi taksonominen taso. Meillä on kuitenkin tuhansia, ellei jopa kymmeniätuhansia artikkeleita, joissa tätä muutosta ei ole vielä tehty. Muutos koskisi artikkeleita, jotka käyttävät mallineita Malline:Taksonomia/eläimet, Malline:Taksonomia/kasvit, Malline:Taksonomia/sienet, Malline:Taksonomia/sammalet, Malline:Taksonomia/bakteerit, Malline:Taksonomia/protistit ja Malline:Taksonomia/virukset. Tarkoitus olisi siis poistaa kursivoinnit tieteellisistä nimistä, mikäli kyseessä ei ole suku tai sitä alempi taksonominen taso. --MiPe (wikinät) 24. lokakuuta 2018 kello 08.46 (EEST)

1000-vuosituhat eaa.‎ -luokan siirto[muokkaa wikitekstiä]

Nähdäkseni tuolle luokalle sopisi nimeksi Toinen vuosituhat eaa. --tms (keskustelu) 25. lokakuuta 2018 kello 20.45 (EEST)

Maiden nimet oikeaan järjestykseen[muokkaa wikitekstiä]

Maiden nimet pitäisi kyllä saada oikeaan järjestykseen. Esim. Luettelo kaupungeista joissa on metroverkosto, Luettelo kansallislauluista, Luettelo olympiakisojen boikoteista. Sen tekeminen käsin on kyllä niin vaativa homma, että mieluummin joku botti voisi tehdä sen. --Moderhader (keskustelu) 15. syyskuuta 2018 kello 15.40 (EEST)

Eipä se botilla juuri sen helpompaa ole, ainakaan AWB:llä, ainakaan minun taidoillani. --Lentokonefani asiaa? | syntilista 15. syyskuuta 2018 kello 16.14 (EEST)

Voisiko botilla käydä Luettelo kansallispuista järjestämässä suomen kieliseen aakkosjärjestykseen maittain?--Superkissan (keskustelu) 5. marraskuuta 2018 kello 02.04 (EET)

Sama vastaus kuin äskeiseen pyyntöön: ei ole ainakaan AWB:llä yhtään vähemmän työlästä kuin käsinkään. Vaatisi kehittyneemmän botin ja/tai kehittyneemmän botin ohjaajan. --Lentokonefani asiaa? | syntilista 5. marraskuuta 2018 kello 08.01 (EET)
Yksittäisen taulukon aakkostaminen menee tosiaan paremmin muilla työkaluilla kuin botilla. Jos aakkostusvirheitä on vain muutama, ne voi siirtää käsin vaikka wikikoodissa tai visuaalisella muokkaimella. Jos siirreltävää on enemmän, voi taulukon siirtää johonkin taulukkolaskentaan (sellaiseen, joka lukee tuota formaattia). en:Help:Sorting#Putting_a_table_in_initial_alphabetical_order näyttää suosittelevan LibreOfficea, en ole kokeillut, ja saattaa joku muukin taulukkolaskenta toimia. Tästä kannattaa keskustella enemmän tekniikassa. --Jmk (keskustelu) 5. marraskuuta 2018 kello 08.32 (EET)

Elämänkerta po. elämäkerta.[muokkaa wikitekstiä]

Wikipediassa lukee monessa paikassa elämänkerta po. elämäkerta. Osan virheistä olen tehnyt itse vuonna 2009. Voisiko joku esim. AWB-botin käyttäjä tehdä elämänker* -haun ja korvata ne ännättömillä? --Tappinen (keskustelu) 24. lokakuuta 2018 kello 19.04 (EEST)

Yes check.svg Tehty. --Lentokonefani asiaa? | syntilista 28. lokakuuta 2018 kello 00.43 (EEST)

Yhdysmerkki ajatusviivaksi[muokkaa wikitekstiä]

Luokka:SKP:ssä (1918-1990) vaikuttaneet henkilötLuokka:SKP:ssä (1918–1990) vaikuttaneet henkilöt (noin 256 artikkelia). Asiasta keskusteltu kahvihuoneessa. Samaan syssyyn voisi siirtää myös vanhalla luokkanimellä vielä olevat Luokka:SKP:ssä (1918) vaikuttaneet henkilötLuokka:SKP:ssä (1918-1990) vaikuttaneet henkilöt. --Jmk (keskustelu) 28. lokakuuta 2018 kello 21.22 (EET)

Lisäys: Samalla voinee hoitaa alaluokissa Luokka:Suomen Kommunistisen Puolueen (1918-1990) puheenjohtajat ja Luokka:Suomen Kommunistisen Puolueen (1918-1990) pääsihteerit olevat artikkelit, vaikka niitä ei niin monta olekaan. --Jmk (keskustelu) 28. lokakuuta 2018 kello 21.26 (EET)

Roger, siirrän nuo. --Zache (keskustelu) 28. lokakuuta 2018 kello 21.49 (EET)
Kiitos, Wilco! --Jmk (keskustelu) 28. lokakuuta 2018 kello 22.03 (EET)
Kysymys, onko aivan välttämättätöntä käyttää tuota ajatusviivaa missään? Jatkuvasti saa ihmetellä kumpaa on käytetty ja yllättäen jokin ei toimikaan. Noita kun ei silmällä erota mitenkään kumpi on kyseessä mutta ohjelmistojen mielestä tavallinen viiva ja "ajatusviiva" ovat kaksi eri asiaa. Artikkelitekstissä aivan se ja sama, käyttäkää vain, mutta tuollaiset luokitukset, linkitykset ym. vaatisivat jotain selkeämpää tapaa mielestäni. Luulenpa että on olemassa myös ihmisiä joilla on itseänikin huonompi näkökyky.. Ipr1 (keskustelu) 28. lokakuuta 2018 kello 21.55 (EET)
Varmaan kannattaisi avata uusi keskustelu Sekalaisissa tai peräti Käytännöissä typografiasta. Tämä on vain bottikeittiöön toimitettu tilauskirja, jossa harvemmin puhutaan muusta kuin siitä, mitä halutaan tapahtuvaksi. Periaate- ja käytäntökeskustelut käydään kahvihuoneissa. --Pxos (keskustelu) 28. lokakuuta 2018 kello 22.15 (EET)

"Useinmiten"[muokkaa wikitekstiä]

... → useimmiten. Noita on parikymmentä. -188.238.111.108 7. marraskuuta 2018 kello 18.38 (EET)

Korjasin nuo manuaalisesti. –Ejs-80 7. marraskuuta 2018 kello 19.19 (EET)
Kiitos, olit minua ahkerampi. Ja Jallukin näköjään löytyi kaupanpäällisenä. -188.238.111.108 7. marraskuuta 2018 kello 20.38 (EET)

"Mukaanlukien"[muokkaa wikitekstiä]

... → mukaan lukien. Noita on satakunta. -188.238.111.108 10. marraskuuta 2018 kello 20.18 (EET)

Kävin nuo käsipelillä läpi. Muutama jäi, joista yksi oli suora lainaus suomenkielisestä levyarvostelusta ja yksi levyn kansilehdestä (en tiedä, oliko se valmiiksi suomennettu) . –Ejs-80 11. marraskuuta 2018 kello 01.04 (EET)

Palo Alto (Kalifornia)[muokkaa wikitekstiä]

Palo Alto (Kalifornia) -> Palo Alto https://fi.wikipedia.org/wiki/Toiminnot:T%C3%A4nne_viittaavat_sivut/Palo_Alto_(Kalifornia) --Hartz (keskustelu) 21. marraskuuta 2018 kello 17.29 (EET)

Tehty manuaalisesti. –Ejs-80 21. marraskuuta 2018 kello 19.09 (EET)

"Kantaaottava"[muokkaa wikitekstiä]

→ kantaa ottava (samoin kaikki taivutusmuodot). Noita on sen verran paljon, että ei jaksa käsin. -93.106.194.115 11. joulukuuta 2018 kello 22.57 (EET)

Uudistaisin tämän pyynnön. Toinen olisi "ennen kun" → "ennen kuin", jollaisia on todella paljon. Molemmat suositukset löytyvät Kielitoimiston ohjepankista. -93.106.150.29 20. tammikuuta 2019 kello 00.02 (EET)

Molemmat tehty. --Lentokonefani asiaa? | syntilista 21. tammikuuta 2019 kello 21.17 (EET)
Kiitos! -93.106.150.29 21. tammikuuta 2019 kello 22.08 (EET)

Luokkien nimenmuutoksia[muokkaa wikitekstiä]

Luokan nimenvaihdosta Luokka:Romantiikan kirjoittajatLuokka:Romantiikan kirjailijat on pyydetty kesäkuussa 2017. Asiasta lienee konsensus, koska nimenvaihdosta ei ole vastustetukaan. Luokan nimi välillä vaihdettiinkin, mutta palautettiin entiselleen, koska artikkeleita ja alaluokkia ei ollut siirretty. Pitäisi siis siirtää ne 54 artikkelia ja 3 alasivua. Menisi varmaan mukavammin botilla. --Jmk (keskustelu) 29. joulukuuta 2018 kello 18.58 (EET)

Samaan tapaan Luokka:Suomalaiset elintarvikeyhtiötLuokka:Suomalaiset elintarvikeyritykset. Nimenmuutoksesta on keskustelussa syntynyt konsensus toukokuussa 2017. Siirrettävää on 98 artikkelia ja 8 alaluokkaa. --Jmk (keskustelu) 29. joulukuuta 2018 kello 19.04 (EET)

Kuittaus, että siirrän nuo. --Zache (keskustelu) 29. joulukuuta 2018 kello 19.25 (EET)
Kiitos – ja hommia löytyi lisää: Luokka:Yhdysvaltain ensimmäinen nainenLuokka:Yhdysvaltain ensimmäiset naiset. Siirtoa on pyydetty huhtikuussa ja ilmeisesti siitäkin on konsensus, koska ei ole vastustettukaan. Siirrettävää 36 artikkelia. --Jmk (keskustelu) 29. joulukuuta 2018 kello 19.29 (EET)

Luokka:YdinaseLuokka:Ydinaseet, 61+7 siirrettävää, keskustelussa ehdotus elokuussa ja yksimielinen kannatus. --Jmk (keskustelu) 29. joulukuuta 2018 kello 20.51 (EET)

tehty --Zache (keskustelu) 29. joulukuuta 2018 kello 21.50 (EET)
Kiitos taas! --Jmk (keskustelu) 29. joulukuuta 2018 kello 21.52 (EET)

Linkkien poisto[muokkaa wikitekstiä]

Voisiko botti poistaa käytäntökeskustelun päätöksen mukaisesti kaikki linkit metriin, kilogrammaan ja sekuntiin?--131.228.2.20 14. tammikuuta 2019 kello 09.40 (EET)

Teknisesti tietysti voisi. Sisällöllisesti kaikkia linkkejä ei varmaankaan tule poistaa. Esimerkiksi artikkelissa kilometri on täysin aiheellista linkittää metriin. Voisit nyt aluksi kertoa missä ja milloin on tarkoittamasi käytäntökeskustelu käyty. Yllä antamasi linkki ei vie käytäntökeskusteluun. --Jmk (keskustelu) 14. tammikuuta 2019 kello 10.09 (EET)
Ja kannattaa myös huomata, että käytännössä ei suinkaan sanota, että kaikki yksikkölinkitykset poistetaan kuten ip yllä täysin virheellisesti väittää. Siinä todetaan, että "Yksiköt linkitetään, jos ne ovat kontekstista huolimatta helposti väärin ymmärrettävissä, niitä käsitellään artikkelissa tai sen osassa..." --MiPe (wikinät) 14. tammikuuta 2019 kello 10.21 (EET)
Keskustelu Wikipedia:Kahvihuone_(käytännöt)/Arkisto_145#Ehdotus_linkkikäytännön_lisäyksestä. On huomattavasti helpomi palauttaa muutama, jossa linkki on "tarpeen" kuin poistaa satoja käsin. Lisäksi noista joihin linkki halutaan palauttaa pitäisi kai keskustella, jotta tarpeelle saataisiin yhteisön hyväksyntä.--131.228.2.20 14. tammikuuta 2019 kello 11.35 (EET)
On kuitenkin täysin selvää, että kaikkia linkkejä ei tule poistaa, Tämän vuoksi tätä ei voi tehdä botilla, eikä bottipyyntöä toteuttaa. --MiPe (wikinät) 14. tammikuuta 2019 kello 11.39 (EET)

Korjattavia IBU-linkkejä[muokkaa wikitekstiä]

Ampumahiihtäjien IBU-profiililinkkejä korjattavana, linkit muotoa http://services.biathlonresults.com/athletes.aspx?IbuId=BTGER20902198701 ja tilalle saa laittaa mallineen {{IBU}} samalla IbuId:llä (esim. [1]). ID:n voinee jättää poiskin jolloin tulee wikidatasta jos on sinne lisättynä. 310 linkkiä tällä hetkellä. --Anr (keskustelu) 23. tammikuuta 2019 kello 00.31 (EET)

Päivitetty. --Zache (keskustelu) 24. tammikuuta 2019 kello 08.09 (EET)
Kiitos. --Anr (keskustelu) 24. tammikuuta 2019 kello 19.58 (EET)

yhdysvaltain[muokkaa wikitekstiä]

Yhdysvaltain dollari on kirjoitettu väärin pienellä "yhdysvaltain dollari" noin 45 kertaa [2]. Ovatko tämmöiset toistuvat kielivirheet sellaisia jotka kannattaa lisätä johonkin AWB:n korjauslistaan? --Jmk (keskustelu) 26. tammikuuta 2019 kello 12.06 (EET)

Sinne voisi lisätä myös ”yhdysvaltalianen” ja muitakin vastaavia (ranskalianen, ...). Myös ”yhdysvaltian” löytyy usein. --Anr (keskustelu) 26. tammikuuta 2019 kello 14.57 (EET)
Lisäksi esim. "yhdysvaltainen" 40 hakuosumaa. --Atraie (keskustelu) 26. tammikuuta 2019 kello 16.33 (EET)
Nämä virheet edelleen odottelevat korjaajaansa. --Jmk (keskustelu) 29. huhtikuuta 2019 kello 03.03 (EEST)
Yes check.svg Tehty, kiitos muistutuksesta. --Lentokonefani asiaa? | syntilista 29. huhtikuuta 2019 kello 10.44 (EEST)
Hieno juttu, kiitos! --Jmk (keskustelu) 29. huhtikuuta 2019 kello 11.20 (EEST)

Eri asia sitten on, että läheskään aina tuo täsmennys "Yhdysvaltain" ei ole tarpeen, "dollari" riittää jos tekstissä ollaan selvästi USA-kontekstissa. Mutta tämä on ihmisen harkittava asia, ei botin. --Jmk (keskustelu) 26. tammikuuta 2019 kello 12.08 (EET)

Taksoboksi-mallineen vaihto[muokkaa wikitekstiä]

Kasvien taksonomialaatikoille on vakiintunut ja toimiva malline {{Taksonomia/kasvit}}. Syystä, joka ei ole käynyt paremmin ilmi, on hiljattain luotu uusi {{Taksoboksi}}, jota on käytetty noin 90 artikkelissa [3]. Mallineen keskustelusivulla on keskusteltu. Uusi malline voidaan poistaa tarpeettomana, mutta noissa 90 artikkelissa pitäisi mallinekutsu muuttaa TaksoboksiTaksonomia/kasvit kuten tässä. Kokeilun perusteella palaaminen normaaliin mallineeseen ei näytä tuottavan mitään teknisiä ongelmia. --Jmk (keskustelu) 4. helmikuuta 2019 kello 09.06 (EET)

Olisiko tälle tekijää? --Jmk (keskustelu) 11. helmikuuta 2019 kello 22.07 (EET)
On. Yes check.svg Tehty. --Lentokonefani asiaa? | syntilista 12. helmikuuta 2019 kello 10.52 (EET)
On kiitos! --Jmk (keskustelu) 12. helmikuuta 2019 kello 10.54 (EET)

On on[muokkaa wikitekstiä]

Sivuja, joille on-sana on lipsahtanut vahingossa kaksi kertaa peräkkäin, on "namespaces":[0} aika lailla]. Osa noista hakutuloksista ei tietenkään vaadi korjaamista, joten tarkkavaisuutta vaaditaan botin käyttäjältä. Kiitos! -188.238.123.55 5. helmikuuta 2019 kello 12.31 (EET)

Joukossa on aika paljon täysin oikein olevaa. Tarkemmin osuu haku [4], jossa sanat ovat pienellä eikä välissä ole ylimääräisiä välimerkkejä. On noitakin noin 200 kpl. Muistelen että AWB:ssä oli tämäntapaisia kielivirhesääntöjä, en tiedä olisiko tämäkin jo siellä. --Jmk (keskustelu) 5. helmikuuta 2019 kello 13.04 (EET)
Kyllähän tuo on AWB:n säännöissä. Voisin silti jossain välissä koettaa ehtiä käydä nämä läpi. --Lentokonefani asiaa? | syntilista 5. helmikuuta 2019 kello 16.39 (EET)
Nämä on on nyt korjattu. --Lentokonefani asiaa? | syntilista 5. helmikuuta 2019 kello 22.12 (EET)
Kiitos. "Ovat ovat" voisi olla seuraava työmaa, niitäkin on yli kuusikymmentä. -188.238.123.55 5. helmikuuta 2019 kello 23.20 (EET)
Yes check.svg Tehty. Lisäsin tuon myös AWB:n automaattisesti korjattaviin kirjoitusvirheisiin. --Lentokonefani asiaa? | syntilista 7. helmikuuta 2019 kello 12.01 (EET)

tekijä=Helsingin Sanomat[muokkaa wikitekstiä]

Viitteistä pois "tekijä=Helsingin Sanomat", "tekijä=STT", "Tekijä = YLE", "Tekijä = YLE Uutiset", "Tekijä = YLE Urheilu", isoilla ja pienillä kirjamilla. Ohjeen mukaan tekijä on ihminen. --Abc10 (keskustelu) 1. maaliskuuta 2019 kello 14.55 (EET)

Tekisin nämä itse mutta se vaatii erikoisoikeuksia ja ehkä myös teknistä osaamista, joten toivon, että joku botin käyttäjä unohtaa henkilökohtaiset vastenmielisyydentunteensa ja ymmärtää että noiden korjaaminen on hyödyksi Wikipedian kannalta. Olen tehnyt korjauksia käsin, mutta muutamien yleisten virheiden korjaaminen käy nopeammin botilla. Jatkan kyllä korjauksia muilta osin, eli kyse ei ole laiskuudesta. --Abc10 (keskustelu) 5. maaliskuuta 2019 kello 09.57 (EET)

Voiko nuo muuttaa suoraan "tekijä" -> "julkaisija" vai onko niissä julkaisijakin väärin? Ipr1 (keskustelu) 5. maaliskuuta 2019 kello 10.45 (EET)
Ainakin STT:n tapauksessa julkaisija on yleensä joku muu. Lehdethän julkaisevat paljon STT:n nimellä varustettuja uutisia. --Lax (keskustelu) 5. maaliskuuta 2019 kello 11.08 (EET)
Tietotoimistojen osalta ei voi eli ne pitää tylysti vain poistaa, mutta HS:n ja Ylen osalta ongelma on, että siellä on yleensä jo julkaisu tai julkaisija, eikä botti varmaan osaa lukea, mitä niissä on? Mutta jos osaa, sitten voi muuttaa ne joissa julkaisijaa ei ole ja poistaa muut. Isot YLE:t voisi muuttaa Yle:ksi. Niitä on muitakin, mutta ajattelin, että kerralla liikaa pyydetty tyrmää botin. --Abc10 (keskustelu) 5. maaliskuuta 2019 kello 11.24 (EET)
Laatikon ulkopuolelta tuleva ratkaisu voisi olla, että poistetaan ohjeesta vaatimus siitä, että tekijän pitäisi olla ihminen. Käytännön ongelmahan tuossa on, että lehdet ilmoittavat tekijäksi tietotoimiston tai muun organisaation jolloin se päätyy meillä tekijäkenttään manuaalisesti kopioituna tai sitten, automaattisesti josse tulee jonkun työkalun kautta. Toinen ratkaisu olisi koodata mallineeseen sen verran älykkyyttä, että viite ei tulosta Yle:ä/STT:tä viitteeseen jos se on pistettynä tekijä-parametriin. Samaan tapaan kuin nyt tehdään kieli-parametrin kanssa joka ei tulosta jos kenttään on pistetty kieleksi Suomi. --Zache (keskustelu) 5. maaliskuuta 2019 kello 14.01 (EET)
Haluat että Wikipedia on alisteinen toimimattomalle tekniikalle? Kiitos ei. Älyn käyttöä kannatan ihan ihmispäässä, eli että luetaan mitä vähä-älyinen tekniikka on tullut tehneeksi ja poistetaan virheet. On henkistä laiskuutta jättää tekniikan älyttömyydet artikkeliin ja vielä hyväksyä se. --Abc10 (keskustelu) 5. maaliskuuta 2019 kello 14.27 (EET)
Liikaa erikoistapauksien käsittelyä mallineissa voi aiheuttaa sitten enemmän ylläpidon vaivaa pidemmällä aikavälillä. Jos kyseessä on kuitenkin kertaluontoinen korjaus kannattaisin botilla tehtäväksi, malline voisi tietenkin antaa herjaa käyttäjälle. Edit: muutenkin validointia voisi kehittää eteenpäin sen sijaan että jälkikäteen tehdään korjauksia. Ipr1 (keskustelu) 5. maaliskuuta 2019 kello 17.32 (EET)
Kannatan Zachen ensimmäistä ideaa. Jos tekijä-parametrit tyhjennetään botilla, niin jos on sellaisia viitteitä, joissa esim. ei ole julkaisijaa mutta on "tekijä = Yle", niin niissä ei sitten enää näy että kyseessä on Ylen artikkeli. Jos tekijäksi hyväksyttäisiin muukin kuin henkilö, niin olisi yksi asia vähemmän, joka "pitää" kertoa käyttäjille ja aikaakin säästyisi. Jos jutun kirjoittaja on mainittu, niin se tietenkin kannattaa merkitä, mutta jos ei ole, niin sillä ei ole lukijalle mitään merkitystä, että onko siinä tekijän kohdalla Yle Uutiset vai ei. -kyykaarme (keskustelu) 6. maaliskuuta 2019 kello 00.35 (EET)

Unohdetaan pyytntö, koska tästä tuli näin hankalaa. Virheelliset tekijämerkinnät ovat pääasiassa aika vanhoja, muutaman käyttäjän käden jälkeä, lähteessä voi olla todellisuudessa merkitty ihmistekijä, ja viitteissä voi olla muitakin virheitä. Niitä ei enää juuri tulee, sillä käyttäjät ovat oppineet, mitä mihinkin kirjoitetaan. Hoidan työn itse, ja samalla tulee tehdyksi muitakin korjauksia. Kiitos keskustelijoille. --Abc10 (keskustelu) 6. maaliskuuta 2019 kello 06.40 (EET)

Turhien tynkä-merkintöjen poistoa[muokkaa wikitekstiä]

Yli 13 kilotavun pituisia artikkeleita, 160 kappaletta sivuja listattu: Käyttäjä:Hartz/yli15ktyngät. Regex korvaamiseen olisi \{\{tynkä.*?\}\}\n?, niin lähtee myös ylimääräiset rivinvaihdot. Tai jos oikein tarkkoja oltaisiin, niin regex olisi (^{\{[Tt]ynkä(\|.*?\}\}|\/.*?\}\}|.*?\}\})\n?|{\{[Tt]ynkä(\|.*?\}\}|\/.*?\}\}|.*?\}\})) --Hartz (keskustelu) 30. huhtikuuta 2019 kello 14.51 (EEST)

Laitoinkin rajaksi 13k kuten aikaisemmin https://fi.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Botit/pyynn%C3%B6t/Arkisto6#tynk%C3%A4merkinn%C3%A4n_poisto_yli_13_kilotavun_artikkeleista ja lisäksi poistettu joukosta kesken-mallineella merkityt. --Hartz (keskustelu) 30. huhtikuuta 2019 kello 15.01 (EEST)

Aegeanmeri -> Egeanmeri[muokkaa wikitekstiä]

Edellistä muotoa näkyy virheellisyydestään huolimatta todella paljon. Korjailin noita jokin aika sitten jonkin verran itse, mutta ei tuota jaksa Erkkikään manuaalisesti hoitaa. Taivutusmuodot sitten tietysti kanssa. --Prospero One (keskustelu) 5. helmikuuta 2019 kello 14.17 (EET)

Yes check.svg Tehty, näitä ei löytynytkään enää kuin 18. --Lentokonefani asiaa? | syntilista 5. toukokuuta 2019 kello 23.47 (EEST)
Kiitosta. --Prospero One (keskustelu) 5. toukokuuta 2019 kello 23.50 (EEST)

Ohjausten luonti[muokkaa wikitekstiä]

Onnistuisiko uudelleenohjausten luonti botilla? Tarpeellisia uo:ita luettelosivuille, joissa esiintyy sana "tunnetuista" (haettu tällä työkalulla):

Muita helposti botilla luotavia tarpeellisia uo:ita olisivat erikoismerkittömät ohjaukset. Ohjeesta: "Jos artikkelin nimessä esiintyy lainausmerkki (”) tai heittomerkki (’), tulisi luoda ohjaus samasta nimestä suorilla lainausmerkeillä (" ja '), jotta suoria merkkejä käyttävä lukija ohjautuu oikeaan artikkeliin." Esimerkkejä:

88.113.105.36 21. helmikuuta 2019 kello 20.20 (EET)

Ei tuollaisia ohjauksia pidä luoda. Luettelo tunnetuista aivoverenvuotoon kuolleista ei ole sama asia kuin luettelo aivoverenvuotoon kuolleista. Erittäin suuri ero. --Tomaatti ei kasva (keskustelu) 5. toukokuuta 2019 kello 14.13 (EEST)
Ymmärrän kyllä tuon eron. Ohjaussivujen ideahan on, että ne helpottavat tiedon löytymistä, mistä ehdotuksessakin on kyse. Eli hakukenttään voisi kirjoittaa "luettelo x-henkilöistä" ilman tuota tunnetuista-sanaa, esim. "luettelo vantaalaisista" kirjoittamalla päätyisi ohjaussivun kautta sivulle luettelo tunnetuista vantaalaisista. Tuollaisia ohjauksia löytyy fi-wikistä tällä hetkellä 15 kpl, esim. Luettelo diabeetikoista, Luettelo kuuroista, Luettelo skientologeista. 85.76.100.31 5. toukokuuta 2019 kello 15.19 (EEST)
Ei se ole ongelmana ollut luokitteluissakaan ja nyt on kyseessä ohjaukset - artikkelien nimiä ei pyydetä muutettavaksi. En ainakaan vastusta ajatusta. --Otrfan (keskustelu) 5. toukokuuta 2019 kello 15.41 (EEST)

Lasku[muokkaa wikitekstiä]

Botti varmaan hoitaisi nopeasti väestönlasku > väestönlaskenta, mutta tohtiiko vaivata? Koska väkimäärä ei siinä laske, laskenta on parempi. --Abc10 (keskustelu) 9. huhtikuuta 2019 kello 08.22 (EEST)

Tässä pätee varmaan sama kuin muihinkin pyyntöihin, että kysyjän naaman mukaan. Jos naama miellyttää, sitten tehdään, eikä niin että onko hyväksi Wikipedialle ja lukijoille. --Abc10 (keskustelu) 1. toukokuuta 2019 kello 22.01 (EEST)

Tämä olisi kannatettava muutos, mutta sellainen huomio, että 172 artikkelissa sana "väestönlaskun" sisältyy vanhan lähteen nimeen, ja niitä ei kannata muuttaa. Muut olisi hyvä korjata. -Ochs (keskustelu) 1. toukokuuta 2019 kello 22.42 (EEST)
Jospa joku muu pyytäisi bottia apuun vaikka vuoden kuluttua, ehkä se sitten onnistuu. Botin käyttäjät ovat yhtenä miehenä tehneet sopimuksen, että Wikipedia pysyköön tältä osin virheellisenä. Käyttäisin itse bottia jos osaisin, mutta osaamiseni painottuu muille alueille, joten ajattelin että tehköön jokainen sitä mitä osaa. Ei tämä yllätys sinänsä ollut, samanlaisia kokemuksia on myös ylläpitäjien yhteyssivulta, mutta en tiennyt että botinkäyttäjät kuuluvat kaikki samaan lahkoon. Nyt sekin on selvinyt. --Abc10 (keskustelu) 6. toukokuuta 2019 kello 08.22 (EEST)
@Abc10: Jos katselet tämän sivun aiempia bottipyyntöjä, huomaat, että niitä olen viime aikoina toteuttanut pääasiassa vain minä. Kyse ei siis ole siitä, että pyyntöäsi syrjittäisiin, vaan siitä, että botin ohjaajia on aktiivisena kovin vähän, ja bottipyynnöt eivät ainakaan minulla ole kiireellisyyslistan kärjessä. Hoidan tämän kyllä, kunhan ehdin, ellei joku toinen ehdi ensin. --Lentokonefani asiaa? | syntilista 6. toukokuuta 2019 kello 09.15 (EEST)
Bottioikeus pois passiivisilta. Tilanne on sama kuin ylläpitäjäoikeuksien kohdalla, oikeus pitää saada ja siitä pitää pitää kiinni kynsin hampain, mutta hyödyllinen käyttö on boteilla siis 0 + 1, ja monilla ylläpitäjillä vähäistä tai käytetään muuhun, esim. oman toiminnan suojeluun, eikä niinkään hyödylliseen tarkoitukseen. Kiitos vastauksesta, odottelen. --Abc10 (keskustelu) 6. toukokuuta 2019 kello 10.04 (EEST)
Yes check.svg Tehty. --Lentokonefani asiaa? | syntilista 9. toukokuuta 2019 kello 22.13 (EEST)
Kiitos --Abc10 (keskustelu) 9. toukokuuta 2019 kello 22.53 (EEST)

Uudet luokkien nimet seuraaville[muokkaa wikitekstiä]

Voisiko seuraavat luokat siirtää uusille nimille, niin olisivat yhtenäisiä "Suomalaiset puolueittain"-päälinjan kanssa, jossa "vaikuttaneet henkilöt" ovat poliitikoita ja puolueet kirjoitetaan täydessä kirjoitusasussaan.

--Politbyroo (keskustelu) 1. toukokuuta 2019 kello 19.17 (EEST) (muokkasin kommenttia sen verran, että lisäsin selkeyden vuoksi linkit luokkiin--Zache (keskustelu) 7. toukokuuta 2019 kello 09.55 (EEST))

Periaatteessa yhdenmukaisuus on kannatettavaa ja selkeyttävää, mutta saattaa olla ja varmaan onkin puolueissa vaikuttaneita henkilöitä, jotka eivät aina ole olleet varsinaisesti poliitikkoja (mutta toki kaikissa merkittävissä puolueissa eikä vain noissa, joissa luokat nyt ovat noin nimettyjä). Esimerkkejä: Leevi Lehto, josta oli tänään HS:ssa haastattelu, oli töissä puolueessa muttei poliitikkona; Matti Putkonen, on töissä puolueessa mutta ei poliittisissa luottamustehtävissä; Juha Kuisma, on ollut töissä puolueessa esim. erikoisavustajana ja ohjelmatyössä, ollut ehdolla eduskuntaankin mutta ei tullut valituksi (niin kuin Putkonenkin) ja ollut kyllä kunnallispolitiikassa (niin kuin Putkonenkin, mutta ilmeisesti vain aiemmassa puolueessan mutta ei nykyisessä). Usein tällaisissa tehtävissä toimineista henkilöistä tulee myöhemmin poliitikkoja, mutta tässä esim. muutama jotka ovat vaikuttaneet puolueissa olematta puolueen poliitikkoja. Toisaalta sisällöltään hyvin lähellä toisiaan olevat luokat ovat hankalia, mutta jokin tällainen noiden luokkien nimeäjällä on varmaan ollut mielessä.--Urjanhai (keskustelu) 5. toukokuuta 2019 kello 17.31 (EEST)
Nyt muuten noista esimerkeistä juuri Putkonen näkyy olevan luokassa Luokka:Perussuomalaiset, sii puolueen luokassa mutta poliitikkoluokan ulkopuolella.--Urjanhai (keskustelu) 5. toukokuuta 2019 kello 17.37 (EEST)
@Politbyroo: siirsin noista nyt ne jotka eivät vaatineet henkilöt -> poliitikot muutosta. --Zache (keskustelu) 7. toukokuuta 2019 kello 17.04 (EEST)

Ruosin kirkojen luokitelu[muokkaa wikitekstiä]

Voisiko bottilla luokitella Ruotsin kirkon kirkot hiippakuntain. Tällä hetkellä osa kirkoista luokiteltu lääneittään läänien luokassa on muitakin kuin evankelisluterilaisia kirkkoja lääneistä ei voit laitaa luokaa Ruotsin kirkkoon. Eli botilla piitäsi luoda Kirkot (hiippakunnan nimi) hiippakunnassa nämä luokat tulisi luokaan Luokka Kirkot Ruotsin kirkossa hiippakunnittain ja sen jälkeen suomenkieliset artikkelit joiden ruotsikelinen artikkeli on Kategori:Kyrkobyggnader i Svenska kyrkan efter stift sen alaluokissa. Eli toisin sanoa halua saman luokka rakennelman kuin ruotsikielisessä wikipedajassa. Artikkelit jotka Luokka:Kirkot Ruotsin kirkossa hiippakunnittain alaluokkiin niistä pitäisi poistaa Luokka Ruotsin kirkko.
Karkeasti arvioiden Luokka Ruotsin kirkot noin 150 artikkelia ja suurimasta osata puutuu malinne kirkko josta olisi helppo poimia hiippakunta joten luokkien luokittelu olisi tosi hidasta käsin. --Superkissan (keskustelu) 7. kesäkuuta 2019 kello 23.54 (EEST)

Malline Maailman vanhimmat elävät[muokkaa wikitekstiä]

Malline {{Maailman vanhimmat elävät}} ollaan poistamassa yksimielisen poistokeskustelun tuloksena (Keskustelu mallineesta:Maailman vanhimmat elävät). Botilla voisi poistaa mallinekutsun noin 50 artikkelista (Toiminnot:Tänne_viittaavat_sivut/Malline:Maailman_vanhimmat_elävät). --Jmk (keskustelu) 11. kesäkuuta 2019 kello 18.59 (EEST)

Yes check.svg Tehty --4shadoww (keskustelu) 11. kesäkuuta 2019 kello 20.07 (EEST)
Paljon kiitoksia! --Jmk (keskustelu) 11. kesäkuuta 2019 kello 21.52 (EEST)

Alunperin[muokkaa wikitekstiä]

Haun mukaan yli 200.--MAQuire (keskustelu) 25. helmikuuta 2019 kello 15.33 (EET)

Yes check.svg Tehty. --Lentokonefani asiaa? | syntilista 6. toukokuuta 2019 kello 00.16 (EEST)
Kysymys botti-tekniikan toteutustavasta kirjoitusasujen korjauksessa: Käydäänkö jokainen tapaus erikseen läpi myös manuaalisella hyväksynnällä? Kysyn siksi, että eräässä viitisen vuotta vanhassa tapauksessa kolmeen kertaan oli korjattu virheellisesti myöskin-->myös, kun sana "myöskin" esiintyi artikkelissa erään vanhan asiakirjan suorana lainauksena. Kun nykykieliopin mukaan huono muoto oli kuitenkin aito oikea lainaus ja siis maailmassa oleva tosiasia, niin sitä ei olisi pitänyt kieliasultaan korjata. Ville E. (keskustelu) 13. heinäkuuta 2019 kello 12.19 (EEST)

Miljoona miljoona miljoona ruusua[muokkaa wikitekstiä]

Tässä noin 188 kappaletta muotoa "1234 miljoona", eli numeroiden perässä miljoona jäänyt perusmuotoon. Pienellä selailulla näyttää siltä, että ne ovat järjestään väärin ja korjaus on "miljoonaa". Regexissä on koetettu sulkea pois muoto "1 miljoona" joka tietysti on oikein. --Jmk (keskustelu) 6. kesäkuuta 2019 kello 14.26 (EEST)

Tehty käsin, samalla muuta kielenhuoltoa. --Jmk (keskustelu) 27. elokuuta 2019 kello 06.04 (EEST)
Kiitos! --Jmk (keskustelu) 27. elokuuta 2019 kello 06.05 (EEST)
Eipä kestä. --Lax (keskustelu) 27. elokuuta 2019 kello 09.09 (EEST)

Julkasut[muokkaa wikitekstiä]

Noin 39 [5] "julkasua", "julkasijaa" ja "julkasupaikkaa". Vaikka puhekieli mukavaa onkin niin mallineparametrina se ei niin toimi. – Osassa noista on kyllä myös sekoitettu julkaisija ja julkaisu toisiinsa. --Jmk (keskustelu) 18. kesäkuuta 2019 kello 16.43 (EEST)

Tehty käsin, samalla korjattu esim. nettisivustoja julkaisijasta julkaisuksi. --Jmk (keskustelu) 14. elokuuta 2019 kello 09.18 (EEST)
Kiitos! --Jmk (keskustelu) 14. elokuuta 2019 kello 09.19 (EEST)
Eipä kestä. Kyllä käsityökulttuurille pitää antaa tilaisuus kukoistaa. --Lax (keskustelu) 14. elokuuta 2019 kello 09.51 (EEST)

Britannica[muokkaa wikitekstiä]

Encyclopædia Britannican nettiversioon on Wikipedia-artikkeleista paljon lähdelinkkejä, joista osa on lakannut toimimasta, koska niissä on käytetty vanhanmuotoisia osoitteita. Linkit, jotka alkavat http://global.britannica.com/ eivät enää johda mihinkään ja niitä on aika monta. Ne saa toimimaan vaihtamalla global-sanan tilalle "www" (osa osoitteista on muissakin suhteissa nykyisistä poikkeavia, mutta www-alkuisina kaikki vanhat osoitteet ovat yhä toimivia ohjauksia). --Risukarhi (keskustelu) 18. heinäkuuta 2019 kello 19.57 (EEST)

Yes check.svg Tehty --4shadoww (keskustelu) 15. elokuuta 2019 kello 13.16 (EEST)
Kiitos. --Risukarhi (keskustelu) 16. elokuuta 2019 kello 12.12 (EEST)

Databaseolympicsin linkit[muokkaa wikitekstiä]

Huomasin että databaseolympics.com on kuukahtanut nurin (ilmeisesti jo pari vuotta sitten) ja sinne on meidän artikkeleista linkitetty kahden ja puolensadan artikkelin verran [6]. Data löytyy Internet Archivesta (ainakin pistokokeiden perusteella) joten voiko näitä toimimattomia pyöräyttää botilla arkistolinkeiksi vai pitääkö tehdä käsin? --Jukka Kolppanen 30. heinäkuuta 2019 kello 22.48 (EEST)

Onnistuuhan se botilla (esim. lisää vain ”https://web.archive.org/web/*/” vanhan osoitteen eteen), mutta tuo on sisällöltään aika turha linkki (samat tiedot ja enemmänkin löytyy esim. sports-referencen sivuilta tai KOK:n sivuilta) ja ainakin itse olen monesti vain poistanut tuon linkin tai korvannut sen muulla lähteellä. --Anr (keskustelu) 13. elokuuta 2019 kello 00.50 (EEST)
Totta, aika köykäiset tiedot noissa, joten pitänee korvata paremmalla kun kohdalle sattuu. --Jukka Kolppanen 13. elokuuta 2019 kello 22.34 (EEST)

Kursiivien poistaminen[muokkaa wikitekstiä]

Pystyykö botilla poistamaan eliöartikkeleista kursiiveja (siis tähän tyyliin)? Virheellisiä kursiiveja on lähes jokaikisessä eliöartikkelissa joten aika mahdotonta saada käsin pois. Jnovikov (ᛕᛈᛇᛕ∪ᛇᏖᛈᏞ∪) 20. elokuuta 2019 kello 15.45 (EEST)

Samaa olen minäkin vajaa vuosi sitten pyytänyt. Tarve olisi kova edelleen. Olen muiden muokkausten yhteydessä poistellut noita, mutta niitä on vielä "muutama" jäljellä ja käsityö on turhan hidasta ja vaivalloista niiden hoitamiseksi. --MiPe (wikinät) 2. syyskuuta 2019 kello 14.38 (EEST)
Laitetaan muistiin. Tällä(kin) hetkellä riittää kiirettä sekä wikissä että sen ulkopuolella, mutta yritän joskus ehtiä näitä korjailemaan. Jos joku muu botin ohjaaja ehtii ensin näiden kimppuun, saa toimia ihan vapaasti. Tämä siis lähinnä tiedoksi, että pyynnöt eivät kaiu kuuroille korville. --Lentokonefani asiaa? | syntilista 3. syyskuuta 2019 kello 21.47 (EEST)
On tällä palstalla näköjään sittenkin jotain elämää. Jnovikov (ᛕᛈᛇᛕ∪ᛇᏖᛈᏞ∪) 5. syyskuuta 2019 kello 11.25 (EEST)
Pääongelma bottien kanssa on lähinnä se, että bottien käyttäjiä on häviävän pieni joukko. Siihen olisi kiva saada rekrytoitua lisää pätevää jengiä, mutta monilla on muita kiireitä. Ja tuskinpa on omiaan motivoimaan jengiä botinkäyttäjäksi, jos sillä pääsee lähes absurdien syytösten kohteeksi kuten yllä osiossa #Lasku. --Jmk (keskustelu) 5. syyskuuta 2019 kello 11.49 (EEST)
Tätä voisi joku toinen botteilija yrittää. Minä tein muutaman, mutta AWB:llä (tai ehkäpä minun AWB-taidoillani) tämä ei onnistu juuri nopeammin kuin käsityönä. --Lentokonefani asiaa? | syntilista 6. marraskuuta 2019 kello 14.03 (EET)

prettytable -> wikitable[muokkaa wikitekstiä]

Malline {{Prettytable}} on jo pitkään ollut identtinen toteutukseltaan {{Wikitable}}-mallineen kanssa: viittaukset Prettytableen voisi korvata viitauksella Wikitableen. Vaihtoehtoisesti mallinekutsun voisi korvata CSS-luokan käytöllä class="wikitable", koska se on ainoa mitä kumpikaan malline tekee. Ipr1 (keskustelu) 21. elokuuta 2019 kello 04.01 (EEST)

Yes check.svg Tehty --4shadoww (keskustelu) 24. syyskuuta 2019 kello 20.20 (EEST)

Seurakuntien logojen luokittelu[muokkaa wikitekstiä]

Olisiko mahdollista luoda Luokkaan Logot Alaluokka seurakuntien logot ja siihen luokitella pääluokassa olevat logot joissa on käytetään artikkelissa joka kuuluu luokkaan Luokka:Suomen ortodoksiset seurakunnat tai Luokka:Suomen evankelis-luterilaiset seurakunnat ja sen alaluokkiin ja niiden alaluokkiin. Logoja on useita kymmeniä.--Superkissan (keskustelu) 13. syyskuuta 2019 kello 12.38 (EEST)

joskus haluttiin taideteoskuvia luokiteltavan paikkakunnittain, mutta täätä pidettiin tekijänoikeudellisesti kai ongelmallisena. Tämä kai on tekijänoikeudellisesti tähän rinnastuva, koska logojen käyttökin kai tapahtuu sitaattioikeudella. En ole kuitenkasan tekijänoikeuskysymysten asiantuntija.--Urjanhai (keskustelu) 13. syyskuuta 2019 kello 15.14 (EEST)

Kuva: File: ja Image: korvaaminen Tiedosto:lla[muokkaa wikitekstiä]

Kuten keskustelussa Wikipedia:Kahvihuone_(tekniikka)#Tarpeettomia_automaattisia_nollamuokkauksia_sotkemisen_yhteydessä on todettu noita erilaisia merkintöjä on käytössä useita ja osa tulee käännösten yhteydessä. Kolme tapaa (Kuva:, File: ja Image:) voisi siivota käyttämään yhtä tapaa Tiedosto:, joka on yleisesti käytössä jo. Lisähuomiona jos on osana muuta tekstiä (Fact File:) ei tehdä muutosta, vain jos linkissä (hakasulut edessä). Tiedosto: on käytössä kuvien lisäksi myös videokuvalle ja ääninäytteille. Ipr1 (keskustelu) 6. marraskuuta 2019 kello 11.18 (EET)

Noita on myös lowercasella eli [[image:, [[tiedosto: jne. Haulla kuten insource:/\[\[image:/ helppo löytää. jni (k) 6. marraskuuta 2019 kello 11.29 (EET)

Kauppalehden jutut viitteinä[muokkaa wikitekstiä]

Abc10 kehotti minua tekemään bottipyynnön, joten olen ekaa kertaa asialla. Käytän viittausten tekoon automaattityökalua. Esim. [7] - > REF: Verkkoviite, osoite, julkaisu = Tärkeimmät talousuutiset | Kauppalehti . Julkaisun nimi pitäisi siis olla Kauppalehti eli "Tärkeimmät talousuutiset" -osa pitäisi ottaa pois. Onnistuuko botilta? Joissain Kauppalehden viitteissä on kuulemma myös Kauppalehti 1)tekijänä, 2)nimekkeessä ja 3)julkaisu-parametrissä. Jjanhone (keskustelu) 7. marraskuuta 2019 kello 19.59 (EET)

Poistin tuon ”Tärkeimmät talousuutiset” -mainoslauseen. --Silvonen (keskustelu) 25. marraskuuta 2019 kello 07.53 (EET)

Luokkien ja sivujen nimet pitäisi siirtää[muokkaa wikitekstiä]

Alternative rock on suomeksi vaihtoehtorock. Täten kaikki luokan Alternative rock alaluokat ja sivut pitäisi muuttaa siten, että luokkien ja sivujen nimissä lukisi vaihtoehtorock alternative rockin sijaan. Ehkäpä sellainen botti olisi hyvä, joka muuttaisi Wikipediassa kaiken tekstin, jossa lukee alternative rock, muotoon vaihtoehtorock? Luokkien nimet laitettaisiin muotoon "Suomalaiset vaihtoehtorockyhtyeet" sen sijaan, että laittaisi "Suomalaiset alternative rock -yhtyeet" ja niin edelleen. –Sullay (Keskustelkaamme siitä) 25. marraskuuta 2019 kello 20.15 (EET)

Viikottain → viikoittain[muokkaa wikitekstiä]

Satakunta kappaletta, kielenhuollon suosituksen mukaan. -Ochs (keskustelu) 20. marraskuuta 2019 kello 23.08 (EET)

Korjattu. Näitä ja muita vastaavia pitäisi korjata säännöllisesti, koska virheitä tulee viikoittain lisää. --Silvonen (keskustelu) 24. marraskuuta 2019 kello 20.26 (EET)
Kiitos. Jos intoa riittää, seuraavat pitäisi kaikki (mahdollisia lainauksia lukuun ottamatta) kirjoittaa erikseen: [8], [9], [10] ja [11]. -Ochs (keskustelu) 27. marraskuuta 2019 kello 23.41 (EET)

Pisteen paikka päivämäärissä[muokkaa wikitekstiä]

Kaikki päivämäärät joissa päivän järjestysluvun piste ja välilyönti ovat väärin päin: "24 .kesäkuuta 2011" -> "24. kesäkuuta 2011" Myös linkkien sisällä [[24 .kesäkuuta]]. jni (k) 23. marraskuuta 2019 kello 20.24 (EET)

Näitä taitaa olla vaikea löytää kattavasti botilla, jollei ole koko tietokantaa ladattuna omalle koneelle. --Silvonen (keskustelu) 25. marraskuuta 2019 kello 07.57 (EET)
Eikös ne löydä haulla
insource:/([1-9]|[12][0-9]|3[01]) \.(tammi|helmi|maalis|huhti|touko|kesä|heinä|elo|syys|loka|marras|joulu)kuu/
Haku tietysti hidas mutta botillehan riittänee että se saa jotain kautta yhden kerran listan sivuista joita työ koskee. jni (k) 25. marraskuuta 2019 kello 08.49 (EET)
Kas, nyt se toimiikin hieman ketterämmin. Kokeilin aamulla tuon suuntaista säännöllistä lauseketta, mutta kokeiluni jäi silloin vain jumittamaan. --Silvonen (keskustelu) 25. marraskuuta 2019 kello 12.07 (EET)
Botti (tai sen ohjastaja) varmaan uuvahtanut tämän kanssa? Tiedetään, tämä on äärimmäisen tylsä tehtävä .... tarvittaisiin joku @Putsari tai "ihmisbotti" putsaamaan nämä kaikki... Jollakin ollut jonkunlainen automaatio näiden luomisessakin selvästi kun tietyissä muista wikeistä kopioiduista lista-artikkeleissa pisteet ovat systemaattisesti väärässä paikassa. jni (k) 20. helmikuuta 2020 kello 09.01 (EET)
Onkohan joku jossain välissä tehnyt tämän, kun haku ei tuota yhtään tulosta? Mutta sitten on myös tapauksia, joissa väli puuttuu kokonaan, eli tyyliin "7.kesäkuuta". Näitä on noin 805 kpl [12]. --Jmk (keskustelu) 25. huhtikuuta 2020 kello 11.02 (EEST)
On joku eli minä itse. Joku muukin taisi osallistua mutta suurin osa lienee minun siivoamiani. Jollakin toisesta wikistä puoliautomaattisesti luetteloita tuoneella oli näitä paljon. Savotan aikana tuli myös korjattua mahdottomia päivämääriä mm. oli viitattu lähteisiin jotka väittivät jonkun asian tapahtuneen 31. marraskuuta! Hyvä huomio nuo välipuutteiset. Korjasin viisi niistä joten enää 800 kpl jäljellä. jni (k) 27. huhtikuuta 2020 kello 11.55 (EEST)

Suomen aatelissukujen luokitus[muokkaa wikitekstiä]

Eräs IP-muokkaaja alkoi kaksi kuukautta sitten siirtää luokassa Luokka:Suomen aateli olevia sukuartikkeleita itse luomaansa alaluokkaan Luokka:Suomalaiset aatelissuvut, mutta jätti homman nopeasti kesken eikä ilmeisesti ole siihen palaamassa (Keskustelu käyttäjästä:188.238.21.139). Operaatio lienee sinällään ihan hyödyllinen, joten voisiko sen hoitaa botilla loppuun? Siirrettävänä on käytännössä luokan koko sisältö muutamaa yksittäistä artikkelia lukuunottamatta (kolme kokooma-artikkelia luokan alussa sekä artikkelit Aatelislippue ja Ritarihuone). --Risukarhi (keskustelu) 1. joulukuuta 2019 kello 13.13 (EET)

Yes check.svg Tehty. Jätin myös nuo kolme vapaaherra-artikkelia vielä ihmeteltäväksi. --Silvonen (keskustelu) 14. joulukuuta 2019 kello 19.00 (EET)
Hyvä. Nuo vaapaherra-artikkelit ovat kieltämättä vähän hämäriä tapauksia, joten ehkä parempi jättää nekin ylempään luokkaan. --Risukarhi (keskustelu) 14. joulukuuta 2019 kello 20.12 (EET)

Auktoriteettitunnisteet-mallineet[muokkaa wikitekstiä]

Tein Quarryyn kyselyn Quarry: 42306 joka hakee henkilöartikkelit joille löytyy wikidatasta auktoriteettitunnisteita, mutta joista puuttuu {{auktoriteettitunnisteet}}-malline. Noita on noin 47000-49000, niin jos jotakuta kiinnostaa pistää noita botilla niin siitä vain. Ajattelin itse aloittaa noiden lisäämisen myös.

Ja itse lisäisin noita seuraavasti:

  1. Mikäli artikkelissa on tynkä-malline, niin auktoriteettitunnisteet-malline lisätään sen yläpuolelle
  2. Mikäli artikkelissa on aakkostus-malline, niin auktoriteettitunnisteet-malline lisätään sen yläpuolelle (esimerkki)
  3. Mikäli kumpaakaan ei löydy, niin auktoriteettitunnisteet-malline lisätään luokkien yläpuolelle

--Zache (keskustelu) 20. helmikuuta 2020 kello 19.54 (EET)

Ohjaussivujen luonti näppäimistön merkkejä käyttäville muodoille[muokkaa wikitekstiä]

Botilla voisi luoda ohjaussivuja ”helposti näppäimistöltä löytyviä merkkejä käyttäville muodoille, joissa esim. yhdysmerkki edustaa ajatusviivaa ja suorat lainausmerkit kaarevia (esim. Suomi-Ruotsi-maaottelu, 'Se' toisesta maailmasta)” (lainattu sivulta Wikipedia:Ohjaus). --TommiWalle (keskustelu) 11. huhtikuuta 2020 kello 17.02 (EEST)

Onko mitään arviota paljonka tämänkaltaisia ohjauksia sitten pitäisi luoda? Ei varmaan kauhean mielekästä ole jos näitä luodaan kymmeniä tuhansia. --4shadoww (keskustelu) 13. huhtikuuta 2020 kello 01.13 (EEST)
Tämä kai kuuluisi jo enemmän jonkun kahvihuoneen puolelle, minne tämän voi siirtääkin: Tekstinkäsittelyohjelmatkin näköjään kehittyvät. Aikoinaan kun Wordilla kirjoitti " niin tuli " ja julkaistavaan tekstiin muutettiin muu vänkyrä vasta kirjapainossa. Nykyään Word näkyy muuttavan tämän itse ja tavuviivan muuttamisen ajatusviivaksi se on osannut jo pidempään. Jos visuaaliselle muokkaimelle opettaisi saman niin oltaisiin tietysti helisemässä, kun se muuttaisi aina myös astemerkit lainausmerkeiksi ja tavuviivat ajatusiivoiksi, niin kuin Wordkin joskus tekee.--Urjanhai (keskustelu) 13. huhtikuuta 2020 kello 08.27 (EEST)