Wikipedia:Botit/pyynnöt/Arkisto6

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Replacement filing cabinet.svg Tämä sivu on arkisto. Älä muokkaa tätä sivua. Luettelo kaikista arkistoista löytyy hakemistosta.

Sisällysluettelo

Cameo[muokkaa wikitekstiä]

Linkkien oikomista: cameo ja cameo-roolicameorooli. Ensimmäinen on täsmennyssivu, jonka muut merkitykset korjasin käsin ja jäljellä pitäisi olla enää cameoroolia tarkoittavat. –Kooma (keskustelu) 12. huhtikuuta 2016 kello 18.46 (EEST)

Yes check.svg Tehty. --Lentokonefani asiaa? | syntilista 16. huhtikuuta 2016 kello 13.23 (EEST)

Viittaukset Laiva-mallineeseen väärällä teholukemalla[muokkaa wikitekstiä]

Malline:Laiva oli menty muuttamaan parisen vuotta sitten niin, että tehoyksiköksi oli vaihdettu MW sijaan kW. Nyt on viittauksia mallineeseen teholukemilla sekä kilowatteina että megawatteina. Voisikohan megawattilukemia etsiä botilla tai jollakin kehittyneellä hakumenetelmällä? Varsinaiset korjaukset pitää varmastikin tehdä käsin, mutta korjauksisa auttaisi jo paljon se, että löydettäisiin potentiaalisesti virheelliset artikkelit. Etsinnässä pitäisi nähdäkseni tunnistaa tehoparametrin lukuarvo. Lukemassa voi olla pilkkuja ja pisteitä. Virheet voisi mielestäni tunnistaa siitä, että teholuku on alle 100. Varsinaisissa laivaissa teho on tyypillisesti 100..100 000 kW ja tämä on megawatteina 0,1..100.

Liittyen samaan etsintäaskareeseen olisi hyvä etsiä myös hevosvoimia sisältävät parametrit (parametrissa teksti "hv" tai "hp"). --Aulis Eskola (keskustelu) 24. huhtikuuta 2016 kello 20.26 (EEST)

Authors Calendar uuteen osoitteeseen[muokkaa wikitekstiä]

Kahvihuoneessa on ollut kysymys www.kirjasto.sci.fi/ ja kirjasto.sci.fi/ -alkuisten osoitteiden siirtämisestä uuteen osoitteeseen http://authorscalendar.info/. Bottipyyntöä ei kuitenkaan koskaan tehty. Teen sen nyt, eli voisiko nuo siirtää niin olisivat käyttökelpoisia edelleen? Niitä on myös ainakin en.wikipediassa, mutta en osaa tehdä sinne bottipyyntöä (kielivammainen). --PekkkaN (keskustelu) 24. toukokuuta 2016 kello 19.19 (EEST)

Yes check.svg Tehty. --Lentokonefani asiaa? | syntilista 25. toukokuuta 2016 kello 17.57 (EEST)
Kiitos, myös alkuperäisen kysyjän puolesta, joka ilmeisesti unohti kysymyksensä. --PekkkaN (keskustelu) 25. toukokuuta 2016 kello 18.13 (EEST)

Munchen -> München[muokkaa wikitekstiä]

vaatisi kielenhuoltoa, useassa artikkelissa virheellisesti --188.238.252.22 26. toukokuuta 2016 kello 11.33 (EEST)

Dnepropetrovsk -> Dnipro[muokkaa wikitekstiä]

Kaupunki muutti tässä kuussa nimensä joten siirsin sivun, mutta wikilinkitykset pitäisi vielä korjata. Haluaisiko joku tehdä AWB:llä korjauksen? Eli käytännössä varmaan se käy, että jättää näkyvän tekstin vanhaksi ja linkittää vain uuteen. Monimutkaiset tapaukset voin tehdä käsin. Eli ainakin seuraavat pitäisi korjata:

--Zache (keskustelu) 27. toukokuuta 2016 kello 19.01 (EEST)

Yes check.svg Tehty. --Lentokonefani asiaa? | syntilista 27. toukokuuta 2016 kello 23.07 (EEST)
kiitos--Zache (keskustelu) 28. toukokuuta 2016 kello 07.24 (EEST)

Otsikoiden järjestys ja tasot kuntoon[muokkaa wikitekstiä]

Toisinaan näkyy h2-otsikkoa "Viitteet" ja h2-otsikkoa "Lähteet" samassa artikkelissa. Löytyi sellainenkin, että oli h2-otsikon "Viitteet" alla h3-otsikko "Lähteet". Näitä voisi joku AWB-ohjastaja korjailla. Regexit tietokantadumpista etsintään ja korjaamiseen ovat jotain \n==Viitteet==(.*?)\n==Lähteet== --> \n==Lähteet==$1\n===Viitteet=== ja \n==Viitteet==(.*?)\n===Lähteet=== --> \n==Lähteet==$1\n===Viitteet=== Samalla voisi tehdä osioiden kääntötempun \n==Lähteet==(.*?)\n==Katso myös==(.*?)\n== --> \n==Katso myös==$1\n==Lähteet==$2\n== ja samaa voisi tehdä kirjallisuutta- ja aiheesta muualla -osioille, joilla on sovitut paikkansa artikkeleissa. Jokaisen artikkelin lopussa ei kuitenkaan ole myöhempää otsikkoa, jolloin voisi menetellä \n==:n sijaan \n\[\[Luokka: --Hartz (keskustelu) 14. kesäkuuta 2016 kello 16.25 (EEST)

Sotalaivamalline[muokkaa wikitekstiä]

Malline:Sotalaiva tuottaman tietolaatikon kohtalo kenttä pitäisi vaihtaa lukuisissa artikkeleissa loppuvaiheeksi, jotta niihin lisätty tieto välittyisi artikkeleihin. Lisäksi useita muita muutoksia tehty tekemättä tarvittavia muutoksia olemassa oleviin artikkeleihin eli nekin tulisi tarkistaa.--194.251.119.208 5. heinäkuuta 2016 kello 08.23 (EEST)

Luokka:Pages using invalid self-closed HTML tags[muokkaa wikitekstiä]

Eli tämän pitäisi toteuttaa: Using self-closing tags like <div/> and <span/> to mean <div></div> and <span></span> will not work in the future. Templates and pages that use these tags should be fixed. When Phabricator ticket T134423 is fixed these tags will parse as <div> and <span> instead. This is normal in HTML5. (meta:Tech/News/2016/20)

Käytännössä tehtäviä muutoksia olisivat ainakin alla olevat ja korjattavia sivuja löytyy luokasta Pages using invalid self-closed HTML tags

 1. <div /> → <div></div>
 2. <span /> → <span></span>
 3. <br /> → <br>

--Zache (keskustelu) 15. heinäkuuta 2016 kello 17.20 (EEST)

Wikivoyage-korjauksia[muokkaa wikitekstiä]

Käyttäjä:Acer on korjaillut AWB:llä Wikitravel-linkityksiä Wikivoyageksi, ilmeisesti osaamatta suomea. Nyt tuolla on kasa artikkeleita, joissa lukee "Wikivoyageissa". Voisiko joku korjata ne? --Outilein (keskustelu) 10. elokuuta 2016 kello 18.35 (EEST)

Thank you for seeing this. So yes, sorry, I'dont speak finnish and hadn't realized the problem. I will fix them myself, don't want to create extra work for other people. What would be the correct form? is the problem the "-issa" part? Thanks, Acer (keskustelu) 10. elokuuta 2016 kello 19.12 (EEST)

Ok, I think I fixed this Acer (keskustelu) 10. elokuuta 2016 kello 19.56 (EEST)

Thank you! Finnish can be a tricky language. I checked and now the changes seem to be okay. --Outilein (keskustelu) 11. elokuuta 2016 kello 12.57 (EEST)

Langlandin ohjelma -> Langlandsin ohjelma[muokkaa wikitekstiä]

Englanniksi Langlands Program, ei Langland's Program – toisin kuin artikkeliin aiemmin kirjoittaneet ilmeisesti luulivat, henkilö, jonka mukaan tämä on nimetty on nimeltään Robert Langlands, ei Langland. Kts. esimerkiksi enkkuwiki.  –Kommentin jätti 88.115.160.33 (keskustelu – muokkaukset) 17. elokuuta 2016 kello 22.39

Korjattavia artikkeleja oli vain neljä, tehty käsin. –Kooma (keskustelu) 1. syyskuuta 2016 kello 18.35 (EEST)

Tongan maakoodi olympialaisissa[muokkaa wikitekstiä]

Tongan maakoodi on merkitty useaan paikkaan TON, vaikka se pitäisi olla TGA. Sama ongelma kai on ollut esim. Malawin kanssa. –Kommentin jätti Thejuusoboy (keskustelu – muokkaukset)

Augustuksen sata siirtoa[muokkaa wikitekstiä]

Botti korjaamaan kaiken, mikä tässä luettelossa on botin korjattavissa. Muun muassa vanhat luokat pitää tyhjentää ja siirtää sisältö uudelleennimettyyn luokkaan. Lisäksi sellaiset ohjaukset pitää korjata, jotka on hyödyllistä korjata. En tiedä, mitä kaikkea pitää tehdä, mutta botti varmasti tietää. --Pxos (keskustelu) 6. lokakuuta 2016 kello 16.37 (EEST) Pyyntö peruttu, katso alta. --Pxos (keskustelu) 7. lokakuuta 2016 kello 14.56 (EEST)

Sellainen kysymys, että tietääkö miten Pywikibot:lla tai jollain muulla pystyy siirtelemään sivuja siten, että se korjaa linkit perässään? Movepagesilla noin periaatteessa on simppeliä palauttaa sivujen nimet alkutilaansa, mutta en tiedo onko se varsinaisesti se mitä haluan vaan haluaisin tehdä sellaisen siirron jossa linkit päivittyvät myös. Tai vielä selkeämmin artikkelit ovat ihan hyvällä nimellä, mutta linkit pitäisi päivittää jotta ne eivät kulje uudelleenohjauksen kautta. (@Silvonen: --Zache (keskustelu) 6. lokakuuta 2016 kello 17.59 (EEST)
Ohjauksia pelätään ja suoristetaan suomenkielisessä Wikipediassa välillä ihan turhaan: esimerkiksi Leningrad voi hyvin olla [[Leningrad]] eikä [[Pietari (kaupunki)|Leningrad]]. Kaksinkertaiset ohjaukset ovat pahasta, mutta niitä taitaa korjata automaattisesti useampikin botti. --Silvonen (keskustelu) 6. lokakuuta 2016 kello 20.01 (EEST)
Risukarhi ainakin on käynyt noita sen verran paljon läpi, ettei noita kannata enää lähteä ainakaan blankona siirtelemään takaisin alkuperäisille nimilleen eli pyyntö on keskeytetty. --Zache (keskustelu) 7. lokakuuta 2016 kello 02.48 (EEST)
Jep tuohon. Kun ensin on häärinyt botinkaltainen käyttäjä, niin on järkevää, että sen jälkeen huolellinen käyttäjä käy yksitellen läpi artikkelit ja tekee korjaukset tai kirjoittaa kommentit. Botti soveltui vain luokkasivujen sisällön siirtoon, mutta muu korjaustyö vaatii kyllä selvää älykkyystason nousua, mihin automaattinen tietokoneohjelma ei kykene. Ohjauksista sen verran, että niitä ei välttämättä tarvitse korjata, kun sivu siirretään, mutta kuten olen sanonut, sivun siirto vaatii usein paljon oheistyötä. Toki täällä liikkuu se oudonniminen botti, joka käy korjaamassa kaksinkertaiset ohjaukset, mutta tarkoitinkin lähinnä sitä, että artikkelien sisällä on syytä muuttaa tekstin seassa olevia linkkejä silloin, kun se on hyödyksi. Tätä ei voi antaa botin tehtäväksi, koska botti on juna ja tässä tarvitaan maastoautoa. --Pxos (keskustelu) 7. lokakuuta 2016 kello 14.56 (EEST)

Sivut[muokkaa wikitekstiä]

Nimi siirron jälkeen/nykyinen nimi Alkuperäinen nimi Nykyinen nimi (jos ollaan käsin tehty sivulle jotain)
Aurajoen_rautatiesilta Rautatiesilta_(Turku) Aurajoen ratasilta
BMG_Rights_Management BMG
Emek-Muovi EMEK-muovi
Emek-Muovi Emek-muovi
Eteläinen_liittoyliopisto Eteläinen_federaatioyliopisto
Farman_Frères Farman
Farming_Simulator_17 Farming_simulator_17
Harry_Potterin_perhe Potterin_perhe
Indalinjoki Indalsälven
Kalsa Karlsøy
Karvinen_(ranskalainen_animaatiosarja) The_Garfield_Show
Kaukasian_taistelut Kaukasuksen_taistelut
Kaupunkisuunnittelu_Roomassa_Sixtus_V:n_aikana_1585–1590 Kaupunkisuunnittelu_Roomassa_Sikstus_V:n_aikana_1585–1590
Kemiallinen_räjähdys Räjähdys
Kiinan_pyhät_vuoret Kiinan_viisi_pyhää_vuorta
Kyokushin-painoluokan_maailmanmestaruuskilpailut Kyokushinin_painoluokka_maailmanmestaruuskilpailut
Könsikäs Hunk
Luettelo_Espanjan_itsehallintoalueiden_vaakunoista Luettelo_Espanjan_autonomisten_yhteisöjen_vaakunoista
Luettelo_Suomen_evankelis-luterilaisen_kirkon_virsikirjan_virsistä Luettelo_virsistä
Luettelo_lehdissä_ja_lukemistoissa_julkaistuista_suomennetuista_science_fiction-,_fantasia-_ja_kauhunovelleista Luettelo_suomennetuista_science_fiction-,_fantasia-_ja_kauhunovelleista
Luettelo_novellikokoelmissa_ja_antologioissa_julkaistuista_suomennetuista_science_fiction_-novelleista Luettelo_suomennetuista_science_fiction_-novelleista
Luettelo_tunnetuista_yli_satavuotiaaksi_eläneistä Luettelo_tunnetuista_100-vuotiaaksi_eläneistä
Maankäytön_suunnittelu_Suomessa Kaavoitus
Maatalousoppilaitokset_Suomessa Maantalousoppilaitokset_Suomessa
Maatalousoppilaitokset_Suomessa Maanviljelyskoulut_Suomessa
Mentaalikartta Miellealue
Pekingin–Tianjinin_taistelu Beipingin–Tianjinin_taistelu
Postivaunu_(täsmennyssivu) Postivaunu
Puolustusvoimien_Kuvakeskus Maanpuolustuskorkeakoulun_täydennyskoulutus-_ja_kehittämiskeskus
Raisivuono Sørreisa
Shakespeare_and_Company Shakespeare_&_Company
Suomen_poliisin_tietojärjestelmät Rikosrekisteri
Takeda_(Suomi) Leiras_Takeda
Taumatrooppi Thaumatrooppi
Tiedustelu_systeemisestä_näkökulmasta Tiedustelu
Toyota_Hiace_(1995) Toyota_Hiace_(1995)
Tsarskoje_Selon_kihlakunta Saaren_kihlakunta
Uusi_testamentti_(Saarisalon_suomennos) Aapeli_Saarisalon_Uuden_testamentin_suomennos
Viimeisellä_rannalla_(vuoden_2000_elokuva) Viimeisellä_rannalla_(minisarja)
William_Turner_(täsmennyssivu) William_Turner

Birdlife[muokkaa wikitekstiä]

Birdlife siirtyi vuonna 2014 käyttämään linkeissään IUCN-tunnisteita ja vanhat tunnisteet ovat pikkuhiljaa poistuneet käytöstä joten meillä on sitä varten rikkinäisiä linkkejä ja ne pitäisi päivittää. (ks. kahvihuone ja en:template:birdlife)

Tein tätä varten mallineen {{birdlife-url}} jonka syntaksi on

{{Birdlife-url|22694980|oldsid=3333|oldurl=http://www.birdlife.org/datazone/speciesfactsheet.php?id=3333}}.

Parametreista 22694980 on IUCN-tunniste. Mikäli tunnistetta ei ole määritelty niin käytetään Wikidatan arvoa IUCN-tunniste (P627). Oldsid on vanha id ja oldurl on rikkimennyt linkki kokonaisuudessaan.

Rikkimenneitä linkkejä ovat:

ja toistaiseksi toimiva on:

Korjaus

Muutetaan linkit ainakin aluksi allaolevaan muotoon. Tämä onnistuu esimerkiksi AWB:llä.

 • {{Birdlife-url|oldsid=VANHA ID|oldurl=VANHA URL}}
 • esimerkki:
 • http://www.birdlife.org/datazone/speciesfactsheet.php?id=3333 -> {{Birdlife-url|oldsid=3333|oldurl= http://www.birdlife.org/datazone/speciesfactsheet.php?id=3333}}
Korjauksen toinen vaihe

Toinen vaihe voisi olla, että tarkistetaan osoittaako päivitetyt linkit oikeaan paikkaan vertaamalla linkistä tulevaa sisältöä ja lisätään birdlife-url -mallineeseen nuo IUCN-tunnisteet jotta ne eivät viitteissä muutu Wikidatan arvojen mukana. (Pitää tehdä käsin/botilla, koska substaus ei toimi reffien sisällä). Periaatteessa tämän voi tehdä samalla kun muuttaa linkit menemään mallineella, mutta se ei onnistu AWB:llä. --Zache (keskustelu) 4. marraskuuta 2016 kello 08.13 (EET)

Uuden SISRecID -tunnisteen ja vanhan SpcRecID -tunnisteen väliset linkitykset löytyy BirdLife Taxonomic Checklist -tiedostosta: http://datazone.birdlife.org/species/taxonomy --Zache (keskustelu) 5. marraskuuta 2016 kello 03.49 (EET)

Toteutus

HUOM: Olen tekemässä tätä. Älkää muutelko AWB:llä tai millään noita linkkejä. --Zache (keskustelu) 5. marraskuuta 2016 kello 05.59 (EET)

Yes check.svg Tehty linkit on nyt muutettu botilla ja jäljellä on korjattava-mallineilla merkittyjen tsekkaus [1]. Botti lisäsi merkinnän niihin joiden tiedot se katsoi epävarmoiksi ja virheellinen arvo voi olla joko Wikidatassa (jota käytettiin yhtenä vertailuarvoista) tai sitten artikkelissa. --Zache (keskustelu) 8. marraskuuta 2016 kello 06.17 (EET)

HHOF Botti[muokkaa wikitekstiä]

Huomasin tuossa että aika monesta Hockey Hall of Fameen kutsutun pelaajan (tai muutoin hoki-persoonan) artikkelista puuttuu luokka Hockey Hall of Fame. 2016 ja 2015 vuosikertojen pelaajille lisäsin luokan manuaalisesti, mutta sit totesin että tähän täytys olla parempikin työkäly. Esimerkiksi Chris Cheliosin artikkelista puuttuu HHOF-luokka. --EskoG-67 (keskustelu) 13. marraskuuta 2016 kello 03.16 (EET)

Yes check.svg Tehty. --Lentokonefani asiaa? | syntilista 13. marraskuuta 2016 kello 14.03 (EET)

Boxrec.com linkkien korjaus[muokkaa wikitekstiä]

Boxrec.com on muuttanut kaikkien? nyrkkeilijöiden osoitteet uuteen uskoon. Tämän vuoksi wikipediassa olevat nyrkkeilijöiden boxrec.com sivut eivät toimi. Voisiko ystävämme botti korjata osoitteet? --Nvidia (keskustelu) 12. joulukuuta 2016 kello 12.07 (EET)

Jos kerrot vielä, miten osoitteet ovat muuttuneet, eli mikä osuus vanhasta osoitteesta pitäisi muuttaa mihin muotoon, niin sitten voi onnistua. --Lentokonefani asiaa? | syntilista 12. joulukuuta 2016 kello 13.02 (EET)

Esim. Sugar Ray Leonard. Nykyisessä muodossaan osoite on: http://boxrec.com/boxer_display.php?boxer_id=000269. Tämä linkki ei toimi. Toimiva linkki em nyrkkeilijään on http://boxrec.com/boxer/269 Selvensikö riittävästi?--Nvidia (keskustelu) 12. joulukuuta 2016 kello 15.25 (EET)

Näyttäisi olevan vain kolme korjattavaa linkkiä jäljellä[2]:
http://boxrec.com/boxer_display.php?boxer_id=000269 on linkitetty sivulta Sugar Ray Leonard
http://boxrec.com/boxer_display.php?boxer_id=035956 on linkitetty sivulta Tarmo Uusivirta
http://boxrec.com/boxer_display.php?boxer_id=353825 on linkitetty sivulta Juho Haapoja

--Stryn (keskustelu) 12. joulukuuta 2016 kello 15.31 (EET)

Kävin korjailemassa nuo. Muut linkit vaikuttivat toimivan ainakin toistaiseksi. --Lentokonefani asiaa? | syntilista 12. joulukuuta 2016 kello 19.38 (EET)

Automaattinen mallinteen lisäys[muokkaa wikitekstiä]

Voisi ehkä olla mahdollista laittaa botti lisäämään automaattisesti "lähteetön" mallinteen kaikille sivuille, jotka löytyvät tällä Google-haulla. Näillä Google-hakuasetuksilla löytää lähes kaikki wikipedia-artikkelit joihin ei ole merkitty lähteitä, ja joista puuttuu "lähteetön"-mallinne.

--Apinanaivot (keskustelu) 6. joulukuuta 2016 kello 11:32(EEST)

Kyllähän tuo onnistuisi mutta noita sivuja on aika pirusti enkä tiedä tiedä olisiko siitä hyötyä vai paremminkin haittaa. Nykyisellään tuota mallinetta taidetaan lätkiä vain jos vaikuttaa siltä että artikkelin sisältö on kyseenalainen. --Seeggesup? 12. joulukuuta 2016 kello 22.46 (EET)

Vokaalit[muokkaa wikitekstiä]

Tässä on yli 100 artikkelia, joissa esiintyy linkki [[laulu|vokaalit]]. Voisikohan nuo suorastaan muuttaa muotoon [[laulu]]. Kyllä kai he yleensä konsonanttejakin laulavat. --Jmk (keskustelu) 13. joulukuuta 2016 kello 13.37 (EET)

En ehdi bottaamaan nyt, mutta kannatan tuota muutosta. Samaten joku voisi poistaa tämän haun tuloksista kokonaan "[[laulu|vokaalit]]", koska en mieltäisi laulua soittimeksi. Ja tämä kannattaa suorittaa ensin, ettei tarvi muutella edestakaisin. Olen aina joskus noita käsin ottanut pois niitä huomattuani. --Stryn (keskustelu) 13. joulukuuta 2016 kello 16.58 (EET)
Otan nämä kohta työn alle. --Lentokonefani asiaa? | syntilista 13. joulukuuta 2016 kello 17.11 (EET)
Yes check.svg Tehty No nyt ei kukaan enää soita suutaan, ja laulajatkin oppivat konsonantit. --Lentokonefani asiaa? | syntilista 13. joulukuuta 2016 kello 18.27 (EET)

Basismia[muokkaa wikitekstiä]

Artikkeleissa, joissa on samalla rivillä soittimet ja [[basso]], voisi basso-linkin muuttaa muotoon [[bassokitara|basso]]. Tuskin näissä koskaan tarkoitetaan, että soittimena on matala miesääni. Näitä on noin 100 artikkelia [3]. --Jmk (keskustelu) 8. joulukuuta 2016 kello 22.07 (EET)

Hmm. Taisi olla klappia hakusyntaksissa. Tarkoitus oli hakea sellaisia, joissa on soittimet-sanan perässä yhtäsuuruusmerkki ja sitten myöhemmin se basso-linkki. Näitä ei olekaan kuin parikymmentä [4]. Jos vapaammin haetaan soittimia ja bassoa esim. leipätekstistä, niin enpä ole varma ettei tule mukaan oikeitakin bassolaulajia. --Jmk (keskustelu) 8. joulukuuta 2016 kello 22.19 (EET)

Korjailin ne muutamat, joita vielä jäljellä oli. --Lentokonefani asiaa? | syntilista 13. joulukuuta 2016 kello 11.07 (EET)
Olisiko nuo muut virheelliset basso-viittaukset miten vaikea korjata AWB:llä ihan Toiminnot:Tänne viittaavat sivut/Basso -luettelon pohjalta? Eikö siinä ole jonkinlainen vertailunäkymä ja muokkausruutu, joista voisi päätellä, mistä bassosta on puhe, ja tarvitseeko korjata vai ei? Vaatinee tietysti pitkää pinnaa AWB:n ajajalta... –Kooma (keskustelu) 13. joulukuuta 2016 kello 12.59 (EET)
Ei vaikeaa, mutta vähän työlästä. Noita viittauksia on nimittäin melkein tuhat... Mutta joo, pidetään tämä mielessä. Otan jossain välissä työn alle, jollei joku muu ehdi ensin. --Lentokonefani asiaa? | syntilista 13. joulukuuta 2016 kello 18.29 (EET)

Yksinäinen "Viitteet"-väliotsikko "Lähteet"-väliotsikoksi[muokkaa wikitekstiä]

"W-sivulla oleva yksinäinen "Viitteet"-väliotsikko ohjelmabotilla "Lähteet"-väliotsikoksi. Silloin kun W-sivulla ei ole "Viitteet"-väliotsikon lisäksi "Lähteet", "Lähde", "Lähdeviittaukset" väliotsikkoa niin tämä pitäisi ohjelmabotilla onnistua. Saako W-ylläpito tällaisen ohjelmabotin laadittua? Xyzäö (keskustelu) 25. tammikuuta 2017 kello 19.44 (EET)

Ei tarvitse ylläpitäjien toimintoja käyttääkseen bottia. Siihen en ota kantaa onko tällaista työtä kannattavaa tehdä ylipäätään. --Stryn (keskustelu) 25. tammikuuta 2017 kello 19.57 (EET)
Tarkennan, että Xyzäö:n ei ole tarkoitus laatia tällaista ohjelmabottia. Xyzäö (keskustelu) 25. tammikuuta 2017 kello 20.04 (EET)
Aiempi pyyntö tehtiin ilmeisesti tästä samasta aiheesta viimeksi vuonna 2011. --Pxos (keskustelu) 25. tammikuuta 2017 kello 20.35 (EET)
Sen jälkeen on käsin korjattu tuhansia puutteellisia väliotsikoita "Lähteet"-väliotsikoksi. Tilanne ei ole siis sama kuin 2011. Bottipyynto on sen vuoksi, että korjauskäsityötä ei olisi niin paljon. Xyzäö (keskustelu) 25. tammikuuta 2017 kello 20.40 (EET)
Yhteenvetoa, ei siis löydy ohjelmabotille käynnistäjää. Asia selvä. Xyzäö (keskustelu) 25. tammikuuta 2017 kello 21.54 (EET)
@Xyzäö: Kuulehan nyt, meitä botin ohjaajia ei täällä Wikipediassa ole satoja tai tuhansia, vaan parikymmentä. Useimmilla meistä on luultavasti myös muuta tekemistä Wikipediassa ja lisäksi vielä Wikipedian ulkopuolista elämää, joten jos kysymykseensä ei saa vastausta kahden tunnin ja kymmenen minuutin aikana, se ei suinkaan tarkoita sitä, ettei kukaan aio tehdä mitään. Vähän malttia siis, kiitos. Katson asiaa myöhemmin tänään, mikäli ehdin. --Lentokonefani asiaa? | syntilista 26. tammikuuta 2017 kello 08.28 (EET)
Kuulehan nyt "Lentokonefani", tämä ei ole sinun keskustelusivusi. Olet selvästi jälkijunassa. "Lähteet/viitteet" asian käsittely on jo siirretty toiselle W-sivulle. Xyzäö (keskustelu) 26. tammikuuta 2017 kello 08.35 (EET)
No ei ole minun sivuni, ei. Totesin lähinnä vain tosiasian, että kaikki ei Wikipedian yhteisössä tapahdu sormia napsauttamalla. Kahvihuoneessa taidettiin tulla siihen tulokseen, että botilla voisi näitä ruveta korjailemaan. Voisin siis silti vilkaista asiaa, vaikka kovasti jälkijunassa ilmeisesti olenkin. --Lentokonefani asiaa? | syntilista 26. tammikuuta 2017 kello 11.15 (EET)
"Lentokonefani", on olemassa sanonta "sitä saa mitä tilaa". Jos siis aloittaa ilmoituksensa väärällä jalalla kuten "Lentokonefani" yllä niin keskustelu on sen mukainen. Yllä mainitsemani virheet ovat olleet Wikipediassa jo monta...monta vuotta eli kiirettä ei ole Wikipediassa ohjelmabotin käytössä pidetty moneen...moneen vuoteen. Mutta jos ajattelit ajaa botilla niin monta tuhatta kertaa em. virheet ns. ihmisbotilla korjanneena voisin määritellä korjauksia, jotka saadaan botilla 100% varmasti oikein sotkematta olemassaolevia sivuja. Virheellisiä sivuja on vielä vähintään yli 10.000. Xyzäö (keskustelu) 26. tammikuuta 2017 kello 11.52 (EET)
Olet ihan oikeassa, mutta ota huomioon että tuo "sitä saa mitä tilaa" toimii molempiin suuntiin. Jos olettaa kahden tunnin odotuksen tarkoittavan, ettei kukaan aio vastata tai tehdä mitään, saattaa olla että muut hermostuvat. Se kannattaa jatkossa muistaa. Ja kyllä niitä botteja käytetään, mutta kaikki niistä eivät korjaa tuollaisia virheitä, ja monesti niillä muillakin on jotain kiireellisempää, esim. tekniikkakorjauksia. No joka tapauksessa, jos on jotain hyviä ehdotuksia asian toteuttamisesta (esimerkiksi millä hakuehdolla olet löytänyt noita ongelmasivuja) niin ne ovat tervetulleita. --Lentokonefani asiaa? | syntilista 26. tammikuuta 2017 kello 12.46 (EET)
@Xyzäö, Zache: Sain haulla insource:/==Viitteet==/ -/===Viitteet===/ jonkinlaisen listan, mutta siellä on mukana myös paljon sivuja, joilla Viitteet on ihan oikein Lähteiden alaotsikkona. Onko vinkkejä, miten saisin karsittua niitä pois tuloksista? --Lentokonefani asiaa? | syntilista 26. tammikuuta 2017 kello 13.02 (EET)
Tällä yleishaulla "insource:viitteet -insource:lähteet" näette suuruusluokan yli 10.000. Kun aloitin viikkoja sitten käsinkorjauksen määrä oli 15.000. Ohjelmabotilla otsikko "Viitteet" pitäisi vaihtaa otsikoksi "Lähteet" monessa eri tilanteessa missä otsikko "Lähteet" puuttuu. "Lähteet" voi nyt olla sivuilla myös muodossa "Lähde", "Lähteitä". Välillä "Viitteet" yläpuolella on otsikko "Kirjallisuutta", joka pitäisi muuttaa otsikoksi "Lähteet". Ohjelmabotilla tulee helposti viallisia korjauksia. Viat saattavat lisääntyä ja viallisten sivujen löytäminen vaikeutua yleisillä hauilla. Tämän lisäksi "Lähteet" ja "Viitteet" otsikko/kappale voi olla väärässä kohtaa W-sivua. Jokainen ohjelmabotin korjaus pitäisi hyväksyä erikseen, jotta korjaustulos on 100% oikea. Ihmisbotilla korjaustahti on nyt noin 500 W-sivua per päivä. Xyzäö (keskustelu) 26. tammikuuta 2017 kello 13.09 (EET)
Jes, kiitos. Tällä haulla löytyy. Itse asiassa minä käytän AWB-bottia, jonka jokainen muokkaus pitää muutenkin hyväksyä itse, joten yritän pitää silmät auki noita korjaillessani. --Lentokonefani asiaa? | syntilista 26. tammikuuta 2017 kello 13.11 (EET)
Jep, jos hyväksyt itse jokaisen ohjelmabotin korjauksen niin uskon, että saatat päästä yli 500 korjauksen päivävauhtiin. Jos eteen tulee hankala korjaus jätä se ihmisbotille. Selvää, että kappaleita joutuu tämänkin jälkeen siirtelemään. Mutta pienikin apu on iso apu kun kyseessä on kymmenien tuhansien korjausten urakka. "Lentokonefani", eikun paanalle huristelemaan. Xyzäö (keskustelu) 26. tammikuuta 2017 kello 13.45 (EET)
31 minuuttia, 200 korjausta: [5]. Kyllä siinä ihmisbotti kalpenee. --Lax (keskustelu) 26. tammikuuta 2017 kello 13.48 (EET)
Tuntitahdiksi tuntuu tulevan vähän vaille 400 korjausta, kun siinä samalla korjailen paria muuta virhettä. --Lentokonefani asiaa? | syntilista 26. tammikuuta 2017 kello 14.13 (EET)
Toinenkin botti on jo jonkin aikaa ollut duunissa pitämättä meteliä asiasta: [6].  –Kommentin jätti Lax (keskustelu – muokkaukset) 26. tammikuuta 2017 kello 14.45‎ (EET)
Liityn kolmanneksi. --Msaynevirta (k · m) 26. tammikuuta 2017 kello 15.34 (EET)
Huom. homma menee nyt ohjelmabotilla pieleen kun on kyseessä yksi viite. Katsoin juuri äsken. "sarakkeitten" käytöllä yhden viitteen tapauksessa viitteen teksti hajoaa kahteen osaan. Tästä on jo aiemmin ollut puhetta Wikipediassa Aulis Eskolan kanssa. Xyzäö (keskustelu) 26. tammikuuta 2017 kello 15.41 (EET)
Aulis Eskola on aiemmin Wikipediassa tästä "sarake"-ongelmasta todennut, että mallinne ei ole tarkoitettu toimivaksi yhden viitteen kanssa. Ja siksi mallinteen toimintaa ei ole tähän mennessä korjattu. Xyzäö (keskustelu) 26. tammikuuta 2017 kello 15.47 (EET)
Et sitten vaivautunut laittamaan linkkiä esimerkkiin tuosta ongelmasta. Mutta toivottavasti asia selviää tuosta muutenkin. Tarkkana siis Viitteet-mallineen kanssa silloin, kun siinä on sarakkeet-optio. --Lax (keskustelu) 26. tammikuuta 2017 kello 15.53 (EET)

Yes check.svg Tehty Nyt ei enää artikkeleita löydy, jotenka taitaa olla kaikki korjattu. Merkkaan tämän pyynnön tehdyksi. --4shadoww (keskustelu) 3. helmikuuta 2017 kello 17.12 (EET)

4shadoww, Xyzäö teki ilmoituksesi jälkeen hakuja. Löytyy vielä artikkeleita missä on alaotsikko "Viitteet", mutta ei yläotsikkoa "Lähteet". Xyzäö tekee näistä hauista listaa omalle sivullensa. Ne voi korjata käsin. Xyzäö (keskustelu) 3. helmikuuta 2017 kello 17.30 (EET)
Sellainen huomio, että botti tuntui hyppivän monien artikkelien ohi muuttamatta mitään. Jonkun näistä tarkastin käsin, ja saattaa olla kyse esimerkiksi siitä, että artikkelissa on {{Viitteet}}, mutta ei väliotsikkoa ”Lähteet” tai ”Viitteet”. --Lentokonefani asiaa? | syntilista 3. helmikuuta 2017 kello 20.51 (EET)
Millä haulla löytyy vielä noita artikkeleita? Botti kävi näiden hakujen: insource:/==Viitteet==/ -insource:/===Viitteet===/ insource:/== Viitteet ==/ -insource:/=== Viitteet ===/ tuottaman tulokset läpi. Voin pistää botin takaisin hommiin. --4shadoww (keskustelu) 3. helmikuuta 2017 kello 21.03 (EET)
Mielelläni kuvaisin mikä vielä jäi kesken koska tämän hvainnon ilmoitin yllä "4shadoww, Xyzäö teki ilmoituksesi jälkeen hakuja". Tämä siitäkin syystä, että olen päiviä "seurannut/käynyt läpi" sekä 4shadowwBOT:in ja käyttäjä 4shadoww artikkelikorjauksia artikkeli artikkelilta. Xyzäö (keskustelu) 3. helmikuuta 2017 kello 21.41 (EET)
Esim. "Lähdeviitteet" pitäisi vielä muuttaa artikkelista riippuen joko muotoon "Lähteet" tai muotoon "Viitteet". Xyzäö (keskustelu) 3. helmikuuta 2017 kello 22.12 (EET)
Tällä haulla insource:viitteet -insource:lähteet tuntui löytyvän vielä artikkeleja. --Msaynevirta (k · m) 4. helmikuuta 2017 kello 01.04 (EET)
4shadoww, Lentokonefani ja Msaynevirta, Myös osiot "Lähde" ja "Lähteitä" osioiksi "Lähteet". Xyzäö (keskustelu) 4. helmikuuta 2017 kello 10.19 (EET)
Huristelin nuo loput vielä kertaalleen botilla läpi ja kävin sitten käsin korjailemassa jäljelle jääneet. Nyt pitäisi olla jäljellä enää artikkeleita, joissa Viitteet-mallineella on merkattu huomautuksia ja joissa ei sen vuoksi ole Lähteet-väliotsikkoa. --Lentokonefani asiaa? | syntilista 4. helmikuuta 2017 kello 12.44 (EET)
4shadoww, Lentokonefani ja Msaynevirta, Onko alla olevista hakutuloksista suunnannäyttäjäksi?

Erilaisia yleisiä hakutuloksia 4.2.2017 20.00:

LÄHTEET

 • 15: insource:/== *Viitteet/ -insource:/== *Lähteet/
 • 104: insource:/Viitteet/ -insource:/Lähteet/
 • 3: insource:/==Viitteet/ -insource:/Lähteet/
 • 8: insource:/== Viitteet/ -insource:/Lähteet/
 • 34: insource:"viitteet" -insource:"lähteet"
 • 31: insource:/"{{Viitteet}}"/ -insource:/"Lähteet"/
 • 219: insource:/== *Lähteitä/
 • 777: insource:/== *Lähde/
 • 162: insource:/== *Lähdeviitteet/
 • 0: insource:/== *Lähdekirjallisuus/
 • 114333: -insource:/== *Lähteet/
 • 111086: -insource:/ *Lähteet/
 • 111086: -insource:/Lähteet/
 • 114010: -insource:Lähteet
 • 114010: -insource:lähteet
 • 202601: insource:/== *Lähteet.*Viitteet/
 • 203307: insource:/Viitteet/
 • 254234: insource:"Viitteet"
 • 295516: insource:/Lähteet/
 • 294062: insource:"Lähteet"

KATSO MYÖS

 • 2735: insource:/== *Lähteet.*"Katso myös"/
 • 417: insource:/== *Viitteet.*"Katso myös"/
 • 227: insource:/== *"Aiheesta muualla".*"Katso myös"/

Xyzäö (keskustelu) 4. helmikuuta 2017 kello 22.00 (EET)

4shadoww, Lentokonefani ja Msaynevirta, 23.20 löytyi uusi tapausryhmä:

TAPAUKSET "=== LÄHTEET" JA "LÄHTEET ==="

 • 349: insource:/=== *Lähteet/
 • 176: insource:/=== Lähteet/
 • 176: insource:/"=== Lähteet"/
 • 171: insource:/Lähteet ===/
 • 171: source:/"Lähteet ==="/

Xyzäö (keskustelu) 4. helmikuuta 2017 kello 23.28 (EET)

"Ongelmaryhmien" artikkeleja on aika reilusti, ja niiden ongelmat rajoittuvat lopulta aika lailla kauneusseikkoihin. Itse en tee näitä bottijuttuja täällä "päätoimena", joten noiden artikkelien korjailu jää ainakin omalta osaltani täytetöiksi. Jos sinua tosin kiinnostaa artikkelien laajempimittainen korjailu, voin neuvoa AWB:n kanssa alkuun ja jakaa käyttämiäni regex-ehtoja. --Msaynevirta (k · m) 4. helmikuuta 2017 kello 23.40 (EET)
Hei Msaynevirta, nyt minulla olisi lomalla (juuri nyt en muokkaa artikkeleita itse) aikaa tutustua AWB-käytön neuvoihisi ja käyttämiisi regex-ehtoihin. Jos voisit kertoa näistä mahdollisuuksista keskustelusivullani. Kiitän jo etukäteen avustasi. Xyzäö (keskustelu) 9. helmikuuta 2017 kello 11.21 (EET)
Msaynevirta, kuten aiemmin 4shadoww:lle iltapäivällä totesin niin olen lomalla, joka mahdollistaa vain keskustelun käyttäjien kanssa ja saatan olla lomalla pitempäänkin enkä siksi tee artikkelien muokkauksia joten toimin tässä paremminkin täsmällisen analyysin tekijänä alulle laittamassani korjausurakassa. Olen silmäillyt yllä olevilla haulla artikkeleita ja esittämäni haut näyttävät toimivan. Xyzäö (keskustelu) 4. helmikuuta 2017 kello 23.58 (EET)

4shadoww, Lentokonefani ja Msaynevirta, tässä pitkälle kehitettyjä hakuja 5.2.2017 15:00:

LÄHTEET, SEN JÄLKEEN VIITTEET

 • 41052: insource:/== {0,5}"Lähteet" {0,5}==.*=== {0,5}"Viitteet" {0,5}===/

LÄHTEET

 • 293436: insource:/== {0,5}"Lähteet" {0,5}==/

LÄHTEET ALAOTSIKKONA

 • 349: insource:/={3,5} {0,5}"Lähteet"/

LÄHTEITÄ

 • 214: insource:/== {0,5}"Lähteitä" {0,5}==/

LÄHDE

 • 540: insource:/== {0,5}"Lähde" {0,5}==/

LÄHDEVIITTEET

 • 158: insource:/== {0,5}"Lähdeviitteet" {0,5}==/

LÄHDEKIRJALLISUUS

 • 0: insource:/== {0,5}"Lähdekirjallisuus" {0,5}==/

VIITTEET

 • 43265: insource:/=== {0,5}"Viitteet" {0,5}===/

LÄHTEET PUUTTUU

 • 114693: -insource:/== {0,5}"Lähteet" {0,5}==/

VIITTEET PUUTTUU

 • 364864: -insource:/=== {0,5}"Viitteet" {0,5}===/

VIITTEET, JONKA JÄLJESSÄ LÄHTEET

 • 7: insource:/=== {0,5}"Viitteet" {0,5}===.*== {0,5}"Lähteet" {0,5}==/

VIITTEET, LÄHTEET PUUTTUU

 • 35: insource:/=== {0,5}"Viitteet" {0,5}===/ -insource:/== {0,5}"Lähteet" {0,5}==/

LÄHTEET ALAOTSIKKONA

 • 349: insource:/={3,5} {0,5}"Lähteet"/

LÄHTEET, SEN JÄLKEEN KATSO MYÖS

 • 2472: insource:/== {0,5}"Lähteet" {0,5}==.*== {0,5}"Katso myös" {0,5}==/

VIITTEET, SEN JÄLKEEN KATSO MYÖS

 • 370: insource:/=== {0,5}"Viitteet" {0,5}===.*== {0,5}"Katso myös" {0,5}==/

AIHEESTA MUUALLA, SEN JÄLKEEN KATSO MYÖS

 • 203: insource:/== {0,5}"Aiheesta muualla" {0,5}==.*== {0,5}"Katso myös" {0,5}==/

AIHEESTA MUUALLA, SEN JÄLKEEN LÄHTEET

 • 4642: insource:/== {0,5}"Aiheesta muualla" {0,5}==.*== {0,5}"Lähteet" {0,5}==/

AIHEESTA MUUALLA, SEN JÄLKEEN VIITTEET

 • 226: insource:/== {0,5}"Aiheesta muualla" {0,5}==.*=== {0,5}"Viitteet" {0,5}===/

Xyzäö (keskustelu) 5. helmikuuta 2017 kello 15.14 (EET)

"Katso myös"-osioita artikkeleissa väärissä paikoissa[muokkaa wikitekstiä]

Sellainen ajatus tässä käyttäjältä, että olisiko joku botti kiinnostunut alla olevien hakutulosten pienentämisestä nollaa kohti bottia käyttäen. Havainto tältä päivältä on, että ensimmäinen hakutulos on vaan kasvanut.

 • 2734: insource:/== *Lähteet.*"Katso myös"/
 • 416: insource:/== *Viitteet.*"Katso myös"/

Xyzäö (keskustelu) 4. helmikuuta 2017 kello 18.52 (EET)

Tällä insource:/== *Lähteet.*"==Katso myös"/ löytyy tarkemmin ne artikkelit missä "Katso myös" -osio on "Lähteet" -osion alapuolella. Tällä insource:/== *Lähteet.*"Katso myös"/ haulla tulee paljon kaikkea ylimääräistä sälää missä "Katso myös" on vain mainittu "Lähteet" -osion alapuolella. --4shadoww (keskustelu) 5. helmikuuta 2017 kello 15.26 (EET)
4shadoww, Jep, katso edellisesti osiosta. Siinä vielä paremmat seulat, koska niissä seula sallii blankoja 0-5 molemmin puolin otsikkoa. Xyzäö (keskustelu) 5. helmikuuta 2017 kello 15.37 (EET)
Keskustelu siirretty sivulle Keskustelu käyttäjästä:4shadowwBOT. --4shadoww (keskustelu) 6. helmikuuta 2017 kello 15.13 (EET)
4shadoww, korjattujen sivujen indeksointi on Wikipediassa hidasta. Xyzäö (keskustelu) 5. helmikuuta 2017 kello 18.07 (EET)

Yes check.svg Tehty Nyt on osiot siirretty. --4shadoww (keskustelu) 14. helmikuuta 2017 kello 17.24 (EET)

@4shadoww: Vahvistan yhden määrittelemäni haun nollautumisen "insource:/== *Lähteet.*"==Katso myös"/" Wikipedian tämän hetkisen indeksoinnin mukaan. Näitä määrittelemiäni hakuja on edelleen nollaamatta kymmeniä. Mutta edistymistä tapahtuu artikkelien osioitten oikeaan kohtaan siirtämisessä. Xyzäö (keskustelu) 17. helmikuuta 2017 kello 09.35 (EET)

Ehdotus boteille[muokkaa wikitekstiä]

Seuraavassa hakutuloksia Wikipedian hauilla. Ehdotan, että botit alkavat korjaamaan näitä artikkeliongelmia.

"Näitä nollaesiintymää kohti"

"LÄHTEET", SEN JÄLKEEN "KATSO MYÖS"

 • 1946: insource:/== {0,5}"Lähteet" {0,5}==.*== {0,5}"Katso myös" {0,5}==/

"LÄHDE"

 • 540: insource:/== {0,5}"Lähde" {0,5}==/

"LÄHTEET" TASOLLA ===

 • 291: insource:/={3,5} {0,5}"Lähteet"/

"LÄHTEITÄ"

 • 213: insource:/== {0,5}"Lähteitä" {0,5}==/

"LÄHDEVIITTEET"

 • 158: insource:/== {0,5}"Lähdeviitteet" {0,5}==/

"LÄHTEET:"

 • 2: insource:/== {0,5}"Lähteet:" {0,5}==/

"LÄHTEET JOIHIN EI OLE VIITATTU"

 • 26: insource:/== {0,5}"Lähteet joihin ei ole viitattu" {0,5}==/

"AIHEESTA MUUALLA JA "LÄHTEET"

 • 5: insource:/== {0,5}"Aiheesta muualla ja lähteet" {0,5}==/

"Näitä nollaesiintymää kohti"

"VIITTEET", SEN JÄLKEEN "KATSO MYÖS"

 • 282: insource:/=== {0,5}"Viitteet" {0,5}===.*== {0,5}"Katso myös" {0,5}==/

"VIITTEET" TASOLLA ==

 • 62: insource:/== {0,5}"Viitteet" {0,5}==/ -insource:/=== {0,5}"Viitteet" {0,5}===/

"VIITTEET", "LÄHTEET" PUUTTUU

 • 36: insource:/=== {0,5}"Viitteet" {0,5}===/ -insource:/== {0,5}"Lähteet" {0,5}==/

"VIITTEET", JONKA JÄLJESSÄ "LÄHTEET"

 • 1: insource:/=== {0,5}"Viitteet" {0,5}===.*== {0,5}"Lähteet" {0,5}==/

"Näitä nollaesiintymää kohti"

"KATSO MYÖS" "LÄH" JÄLKEEN

 • 2075: insource:/== {0,5}"Läh".*== {0,5}"Katso myös" {0,5}==/

"KATSO MYÖS" "LÄHT" JÄLKEEN

 • 1968: insource:/== {0,5}"Läht".*== {0,5}"Katso myös" {0,5}==/

"KATSO MYÖS" "LÄHTEET" JÄLKEEN

 • 1946: insource:/== {0,5}"Lähteet" {0,5}==.*== {0,5}"Katso myös" {0,5}==/

"KATSO MYÖS" "VIITTEET" JÄLKEEN

 • 283: insource:/== {0,5}"Viitteet" {0,5}==.*== {0,5}"Katso myös" {0,5}==/

"KATSO MYÖS" "LÄHD" JÄLKEEN

 • 34: insource:/== {0,5}"Lähd".*== {0,5}"Katso myös" {0,5}==/

"KATSO MYÖS" "LÄHDE" JÄLKEEN

 • 16: insource:/== {0,5}"Lähde".*== {0,5}"Katso myös" {0,5}==/

"Näitä nollaesiintymää kohti"

"KIRJALLISUUTTA" ENNENKUIN"LÄHTEET"

 • 1674: insource:/== {0,5}"Kirjallisuutta".*== {0,5}"Lähteet" {0,5}==/

"KIRJALLISUUTTA" ENNENKUIN "VIITTEET"

 • 285: insource:/== {0,5}"Kirjallisuutta".*== {0,5}"Viitteet" {0,5}==/

"KIRJALLISUUTTA" ENNENKUIN "KATSO MYÖS"

 • 176: insource:/== {0,5}"Kirjallisuutta".*== {0,5}"Katso myös" {0,5}==/

"Näitä nollaesiintymää kohti"

"AIHEESTA MUUALLA", SEN JÄLKEEN "LÄHTEET"

 • 4745: insource:/== {0,5}"Aiheesta muualla" {0,5}==.*== {0,5}"Lähteet" {0,5}==/

"AIHEESTA MUUALLA", SEN JÄLKEEN "KIRJALLISUUTTA"

 • 563: insource:/== {0,5}"Aiheesta muualla" {0,5}==.*== {0,5}"Kirjallisuutta" {0,5}==/

"AIHEESTA MUUALLA", SEN JÄLKEEN "VIITTEET"

 • 227: insource:/== {0,5}"Aiheesta muualla" {0,5}==.*=== {0,5}"Viitteet" {0,5}===/

"AIHEESTA MUUALLA", SEN JÄLKEEN "KATSO MYÖS"

 • 172: insource:/== {0,5}"Aiheesta muualla" {0,5}==.*== {0,5}"Katso myös" {0,5}==/

"AIHEESTA MUUALLA" TASOLLA ===

 • 114: insource:/=== {0,5}"Aiheesta muualla" {0,5}===/

"AIHEESTA MUUALLA JA LÄHTEET"

 • 1: insource:/== {0,5}"Aiheesta muualla ja lähteet" {0,5}==/

Xyzäö (keskustelu) 12. helmikuuta 2017 kello 08.32 (EET)

"Ehdotus boteille"-osiossa listattuna ehkä noin 10.000 systemaattista artikkeliongelmaa, jotka ovat käsin ja boteilla korjattavissa. Korjaus onnistuu kyllä ajanmittaan käsin, koska käsin pystyy tarkastamaan korjauksen lopputuloksen (, että se on niinkuin oli tarkoitus korjata). Käsinkorjauksessa ongelmana on se, että korjaukset tulevat artikkelimuutosten päälistalle. Olisi hyvä voida korjata kuvattuja systemaattisia artikkeliongelmia niin, että korjaukset näkyvät omassa listassaan kuten boteilla on tapana. Käsinkorjauksiin ei siis välttämättä tarvita omaa ohjelmaa vaan ainoastaan oma muutoslista. Xyzäö (keskustelu) 13. helmikuuta 2017 kello 07.18 (EET)

Onko kenelläkään botin käyttäjällä antaa kommenttia "Ehdotus boteille"-osiossa ilmoittamiini asiantiloihin? Xyzäö (keskustelu) 14. helmikuuta 2017 kello 12.09 (EET)
Joo ihan hyviä tietoja. Hoidan ensin tuon aikaisemman bottipyynnön, niin alan sitten korjailemaan näitä. --4shadoww (keskustelu) 14. helmikuuta 2017 kello 12.19 (EET)
@4shadoww: Hyvä, pidän hakutulokset ajan tasalla ja kehittelen uusia hakulausekkeita. Xyzäö (keskustelu) 14. helmikuuta 2017 kello 19.01 (EET)

Lisäehdotus boteille: "LÄHTEESSÄ TAI VIITTEESSÄ NYT LYHYT VIIVA AJATUSVIIVAN ASEMESTA" HAKUJA:
"Näitä nollaesiintymää kohti"

 • 165: insource:/"Math World - A Wolfram Web Resource"/
 • 143: insource:/"Nobelprize.org -"/

Xyzäö (keskustelu) 18. helmikuuta 2017 kello 08.12 (EET)

21.2.2017 19.40:

"LÄHTEET" HAKUJA:"

"LÄHTE" TASOLLA ==

 • 293108: insource:/== {0,5}"Lähte"/

"LÄHTEET"

 • 294552: insource:/== {0,5}"Lähteet" {0,5}==/

"LÄHTEET" PUUTTUU

 • 114592: -insource:/== {0,5}"Lähteet" {0,5}==/

"LÄHTEET", SEN JÄLKEEN "VIITTEET"

 • 41256: insource:/== {0,5}"Lähteet" {0,5}==.*=== {0,5}"Viitteet" {0,5}===/

"Näitä nollaesiintymää kohti"

"LÄHTEET", SEN JÄLKEEN "KATSO MYÖS"

 • 0: insource:/== {0,5}"Lähteet" {0,5}==.*== {0,5}"Katso myös" {0,5}==/

"LÄHDE"

 • 530: insource:/== {0,5}"Lähde" {0,5}==/

"LÄHTEET:"

 • 2: insource:/== {0,5}"Lähteet:" {0,5}==/

"LÄHTEET" TASOLLA ===

 • 276: insource:/={3,5} {0,5}"Lähteet"/

"LÄHTEITÄ"

 • 213: insource:/== {0,5}"Lähteitä" {0,5}==/

"LÄHDEVIITTEET"

 • 151: insource:/== {0,5}"Lähdeviitteet" {0,5}==/

"LÄHTEET:"

 • 2: insource:/== {0,5}"Lähteet:" {0,5}==/

"LÄHTEET JOIHIN EI OLE VIITATTU"

 • 26: insource:/== {0,5}"Lähteet joihin ei ole viitattu" {0,5}==/
 • 38: Googlella: site:fi.wikipedia.org "Lähteet joihin ei ole viitattu"

"AIHEESTA MUUALLA JA "LÄHTEET"

 • 1: insource:/== {0,5}"Aiheesta muualla ja lähteet" {0,5}==/
 • 10: Googlella: site:fi.wikipedia.org "Aiheesta muualla ja lähteet"

"LÄHDEKIRJALLISUUS"

 • 0: insource:/== {0,5}"Lähdekirjallisuus" {0,5}==/
 • 14: Googlella: site:fi.wikipedia.org "Lähdekirjallisuus"

"HUOMIOITAVAA"

 • 20: insource:/== {0,5}"Huomioitavaa" {0,5}==/

"VIITTEET" HAKUJA:

"VIITTEET" PUUTTUU

 • 365659: -insource:/=== {0,5}"Viitteet" {0,5}===/

"VIITTEET" TASOLLA ===

 • 43485: insource:/=== {0,5}"Viitteet" {0,5}===/

"Näitä nollaesiintymää kohti"

"VIITTEET", SEN JÄLKEEN "KATSO MYÖS"

 • 0: insource:/=== {0,5}"Viitteet" {0,5}===.*== {0,5}"Katso myös" {0,5}==/

"VIITTEET" TASOLLA ==

 • 0: insource:/== {0,5}"Viitteet" {0,5}==/ -insource:/=== {0,5}"Viitteet" {0,5}===/

"VIITTEET", "LÄHTEET" PUUTTUU

 • 32: insource:/=== {0,5}"Viitteet" {0,5}===/ -insource:/== {0,5}"Lähteet" {0,5}==/

"VIITTEET", JONKA JÄLJESSÄ "LÄHTEET"

 • 1: insource:/=== {0,5}"Viitteet" {0,5}===.*== {0,5}"Lähteet" {0,5}==/
 • 0: insource:/== {0,5}"Viitteet:" {0,5}==/

"KATSO MYÖS" HAKUJA:

"KATSO MYÖS"

 • 27818: insource:/== {0,5}"Katso myös" {0,5}==/

"Näitä nollaesiintymää kohti"

"KATSO MYÖS" "LÄH" JÄLKEEN

 • 121: insource:/== {0,5}"Läh".*== {0,5}"Katso myös" {0,5}==/

"KATSO MYÖS" "LÄHT" JÄLKEEN

 • 31: insource:/== {0,5}"Läht".*== {0,5}"Katso myös" {0,5}==/

"KATSO MYÖS" "LÄHTEET" JÄLKEEN

 • 0: insource:/== {0,5}"Lähteet" {0,5}==.*== {0,5}"Katso myös" {0,5}==/

"KATSO MYÖS" "VIITTEET" JÄLKEEN

 • 0: insource:/== {0,5}"Viitteet" {0,5}==.*== {0,5}"Katso myös" {0,5}==/

"KATSO MYÖS" "LÄHD" JÄLKEEN

 • 15: insource:/== {0,5}"Lähd".*== {0,5}"Katso myös" {0,5}==/

"KATSO MYÖS" "LÄHDE" JÄLKEEN

 • 14: insource:/== {0,5}"Lähde".*== {0,5}"Katso myös" {0,5}==/

"KATSO MYÖS" TASON === "AIHEESTA MUUALLA" JÄLKEEN

 • 0: insource:/=== {0,5}"Aiheesta muualla" {0,5}===.*== {0,5}"Katso myös" {0,5}==/

"KIRJALLISUUTTA" HAKUJA:

"KIRJALLISUUTTA"

 • 10402: insource:/== {0,5}"Kirjallisuutta" {0,5}==/

"Näitä nollaesiintymää kohti"

"KIRJALLISUUTTA" ENNENKUIN "LÄHTEET"

 • 1655: insource:/== {0,5}"Kirjallisuutta".*== {0,5}"Lähteet" {0,5}==/

"KIRJALLISUUTTA" ENNENKUIN "VIITTEET"

 • 281: insource:/== {0,5}"Kirjallisuutta".*== {0,5}"Viitteet" {0,5}==/

"KIRJALLISUUTTA" ENNENKUIN "KATSO MYÖS"

 • 105: insource:/== {0,5}"Kirjallisuutta".*== {0,5}"Katso myös" {0,5}==/

"KIRJALLISUUTTA" TASON === "AIHEESTA MUUALLA" JÄLKEEN

 • 0: insource:/=== {0,5}"Aiheesta muualla" {0,5}===.*== {0,5}"Kirjallisuutta" {0,5}==/

"AIHEESTA MUUALLA" HAKUJA:

"AIHEESTA MUUALLA"

 • 155543: insource:/== {0,5}"Aiheesta muualla" {0,5}==/

"Näitä nollaesiintymää kohti"

"AIHEESTA MUUALLA", SEN JÄLKEEN "LÄHTEET"

 • 4231: insource:/== {0,5}"Aiheesta muualla" {0,5}==.*== {0,5}"Lähteet" {0,5}==/

"AIHEESTA MUUALLA", SEN JÄLKEEN "KIRJALLISUUTTA"

 • 562 insource:/== {0,5}"Aiheesta muualla" {0,5}==.*== {0,5}"Kirjallisuutta" {0,5}==/

"AIHEESTA MUUALLA", SEN JÄLKEEN "VIITTEET"

 • 177: insource:/== {0,5}"Aiheesta muualla" {0,5}==.*=== {0,5}"Viitteet" {0,5}===/

"AIHEESTA MUUALLA", SEN JÄLKEEN "KATSO MYÖS"

 • 84: insource:/== {0,5}"Aiheesta muualla" {0,5}==.*== {0,5}"Katso myös" {0,5}==/

"AIHEESTA MUUALLA" TASOLLA ===

 • 48: insource:/=== {0,5}"Aiheesta muualla" {0,5}===/

"AIHEESTA MUUALLA JA LÄHTEET"

 • 1: insource:/== {0,5}"Aiheesta muualla ja lähteet" {0,5}==/

"ARTIKKELISSA " s. " " HAKUJA:

 • 41555: insource:/" s. "/

"ARTIKKELISSA " S. " " HAKUJA:

 • 7765: insource:/" S. "/

"ARTIKKELISSA " ss. " " HAKUJA:

 • 539: insource:/" ss. "/

"ARTIKKELISSA " Ss. " " HAKUJA:

 • 33: insource:/" Ss. "/

"ARTIKKELISSA " SS. " " HAKUJA:

 • 11: insource:/" SS. "/

"LÄHTEESSÄ TAI VIITTEESSÄ LYHYT VIIVA AJATUSVIIVAN TILALLA" HAKUJA:

 • 163: insource:/"Math World - A Wolfram Web Resource"/
 • 104: insource:/"Nobelprize.org -"/
 • 126: insource:/"FIS-Ski -"/

"LÄHTEESSÄ TAI VIITTEESSÄ erikoisia merkkiyhdistelmiä" " HAKUJA:

 • 280: insource:/",."/
 • 1566: insource:/",,"/
 • 1431: insource:/"( "/
 • 2300: insource:/" )"/

Xyzäö (keskustelu) 21. helmikuuta 2017 kello 19.51 (EET)

Saisiko näille jonkin alasivun, kun tämä sivu on lukukelvoton sen täyttyessä näistä pyynnöistä. Stryn (keskustelu) 21. helmikuuta 2017 kello 19.56 (EET)
Stryn, Viimeksi laittamani on tilanne tällä hetkellä. Korjaamista odottaa em. hakujen mukaan ainakin 10.000 artikkelia ja lisää hakulausekkeita on luotavissa. Aiemmat hakutiedot olisi voinut poistaakin, mutta en sitä tehnyt. Minun puolestani tälle korjaustilanteelle voisit luoda oman sivun. Xyzäö (keskustelu) 21. helmikuuta 2017 kello 21.01 (EET)
Stryn, Voit siirtää niin halutessasi tekemäni bottipyynnöt jollekin alasivulle. Itse en aio käyttää bottia. Xyzäö (keskustelu) 23. helmikuuta 2017 kello 08.12 (EET)
Ajoin nuo MathWorld-viitteiden viivat ajatusviivoiksi. --Msaynevirta (k · m) 5. maaliskuuta 2017 kello 17.22 (EET)
Hyvä bottaus. Xyzäö (keskustelu) 5. maaliskuuta 2017 kello 22.32 (EET)

Tietokone- ja videopelit -tietolaatikko[muokkaa wikitekstiä]

{{Tietokone- ja videopelit}} -mallinetta käyttäviä artikkeleita pitäisi päivittää seuraavasti:

 • Parametri pelityyppi pitäisi päivittää muotoon pelimuoto, koska tällä hetkellä se sekoittuu parametriin lajityyppi ja parametrin nimi on eri kuin tietolaatikossa näkyvä otsikkoteksti (esimerkki muutoksesta: [7])
 • Parametri julkaisupäivä pitäisi päivittää muotoon julkaistu. Yhdistetään kaksi eri rinnakkaista parametrin nimeä. (esimerkki muutoksesta: [8])
Seurantaluokat

Muutettavia artikkeleita on noin 2500-5000 --Zache (keskustelu) 26. maaliskuuta 2017 kello 11.51 (EEST)

Yes check.svg Tehty. Stryn (keskustelu) 29. maaliskuuta 2017 kello 20.49 (EEST)

Koirarotujen putket[muokkaa wikitekstiä]

Väärä mallioppiminen on johtanut siihen, että useissa koirarotuja käsittelevissä artikkeleissa on mallineen putkimerkit eli pystyviivat erittäin hankalasti rivin lopettavana merkkinä vaikka niiden pitäisi olla intuitiivisesti rivin alussa. Esimerkkiä voi katsoa tämän artikkelin versiosta sen muokkaustilassa. Voisiko botti käydä kaikki läpi ja korjata parametriputket rivien lopusta seuraavan rivin alkuun? --Pxos (keskustelu) 18. huhtikuuta 2017 kello 22.37 (EEST)

Yes check.svg Tehty Osassa oli niin hirveitä sotkuta, että joutui ihan käsin korjaamaan. --4shadoww (keskustelu) 19. huhtikuuta 2017 kello 14.23 (EEST)
Hienoa! Botti teki näköjään reilut 470 muokkausta, joten virhe on syntynyt kauan aikaa sitten ja kopioitunut kaikkialle. Kaikkien korjaaminen käsin olisi ollut ylivoimaista, joten kyllä nämä Wapaaehtoisen bottikunnan (WBK) pelastustoimet ovat hyödyllisiä. --Pxos (keskustelu) 19. huhtikuuta 2017 kello 14.35 (EEST)

Maailman nisäkkäiden suomenkieliset nimet[muokkaa wikitekstiä]

Vanhentuneet linkit sivulle Maailman nisäkkäiden suomenkieliset nimet (vanha linkki: [9]) pitäisi vaihtaa uusiin (uusi linkki: [10]). Hommaa ei varmastinkaan ihminen tule tekemään.--Parantaja asiantuntija (keskustelu | muokkaukset) 5. toukokuuta 2017 kello 16.11 (EEST)

Yes check.svg Tehty. --Lentokonefani asiaa? | syntilista 6. toukokuuta 2017 kello 09.57 (EEST)

Wikilinkit: Nils Holm[muokkaa wikitekstiä]

Nämä pitäisi kaikki korjata viittamaan sivulle Nils Holm (elokuvaleikkaaja) (1922-2009, Elonet) sivun Nils Holm (uskontotieteilijä, s. 1943) sijasta. Poisluettuna sivut Holm ja Nils, joissa linkataan oikeaan henkilöön eli uskontotieteilijä-Holmiin. 88.113.105.231 23. toukokuuta 2017 kello 17.47 (EEST)

Yes check.svg Tehty. --Lentokonefani asiaa? | syntilista 23. toukokuuta 2017 kello 18.26 (EEST)

Eurohockey-malline[muokkaa wikitekstiä]

Per Wikipedia:Botit/pyynnöt/Arkisto5#Malline:Eurohockey, Wikipedia:Kahvihuone_(tekniikka)/Arkisto_35#Eurohockey-malline ja Wikipedia:Kahvihuone_(sekalaista)#Eurohockey-malline. Eurohockey-sivuston koodit muuttuneet ja siksi {{Eurohockey}}-mallinetta käyttävillä sivuilla id:tä pitäisi kasvattaa 123:lla. @4shadoww:. --Anr (keskustelu) 25. toukokuuta 2017 kello 16.49 (EEST)

Yes check.svg Tehty --4shadoww (keskustelu) 25. toukokuuta 2017 kello 22.26 (EEST)
Kiitos. Muutama oli jäänyt korjaamatta, ne korjasin, ja jo entuudestaan oikein olleet kerkesitkin jo kumota. Tarkistin itsekin ne joissa (automaagisesti haettu) eurohockey-sivun title poikkesi liiaksi wikipedia-artikkelin nimestä. Nyt olisi sitten vielä jäljellä suoraan vanhaan eurohockey.net-sivustoon linkitetyt artikkelit, [11]. --Anr (keskustelu) 26. toukokuuta 2017 kello 13.53 (EEST)
Voin korjata nuo myöhemmin tänään. Tuossa mallineen korjauksessa kävi pikku kämmi, kun oletin ettei mallineita joissa on uusia id:itä olisi paljoa, ja ne muutamat virheet mitä tulisi voisi sitten jälkeen päin korjailla käsin, ja ettei botti tee mitään tarkistuksia. Mutta niitä olikin satoja ja joutui käydä läpi nuo ja kumoilla virheet pois. Testi vaiheessakaan en huomannut, että virheitä tulee paljon, kun testi sisälsi vahingossa vain vanhoja artikkeleita, joissa oli todennäköisesti vanha id, eikä uusia artikkeleita joissa on uusi id. --4shadoww (keskustelu) 26. toukokuuta 2017 kello 14.12 (EEST)
Nyt on linkit korjattu artikkeliavaruudesta. --4shadoww (keskustelu) 26. toukokuuta 2017 kello 18.10 (EEST)

Luokittelemattomat vuosilukuartikkelit[muokkaa wikitekstiä]

Muutoksen jäljiltä luokittelemattomat vuosilukuartikkelit tulisi siirtää vuosisata-luokkiin. Esim. 301, 302 -> Luokka:300-luku. --Ppntori 29. toukokuuta 2017 kello 22.55 (EEST)

Yes check.svg Tehty --4shadoww (keskustelu) 1. kesäkuuta 2017 kello 20.35 (EEST)

Mammal Species of the World[muokkaa wikitekstiä]

Bucknell Univesityn Mammal Species of the World on muuttanut osoitettaan. Nykyinen osoite ilman ID:itä on tässä [12] ja vanha [13]. Ottakaa kuitenkin nisäkäslinkeissä perässä oleva ID huomioon, esim. lehmäantiloopit oli ennen [14], nykyään [15]. Kiitos --Parantaja asiantuntija (keskustelu | muokkaukset) 18. kesäkuuta 2017 kello 09.34 (EEST)

Yes check.svg Tehty. --Lentokonefani asiaa? | syntilista 19. kesäkuuta 2017 kello 17.14 (EEST)

Jalkapalloseurojen putkimerkit[muokkaa wikitekstiä]

Sama tilanne, kuin pari kuukautta aiemmin koirarotuartikkelien kanssa (#Koirarotujen putket). 4shadoww korjasi nämä edellisessä tapauksessa, kiinnostaisiko tämä uusi työsarka? Tapauksia löytyi ainakin luokan puolalaiset jalkapalloseurat artikkeleista, mutta koirarotujen tapaan epäilen, että kyseessä on laajamittaisempi ongelma. --Msaynevirta (k · m) 22. kesäkuuta 2017 kello 23.24 (EEST)

Voin tämänkin tapauksen hoitaa. --4shadoww (keskustelu) 23. kesäkuuta 2017 kello 11.39 (EEST)
Yes check.svg Tehty Kaikki mallineen Jalkapalloseura sisältävät sivut käyty läpi, eikä löytynyt kuin yksi sivu noiden sivujen lisäksi mitä tuossa luokassa oli, missä tämä virhe oli. --4shadoww (keskustelu) 23. kesäkuuta 2017 kello 12.29 (EEST)
Muutin botin koodia, ja siihen olikin tullut virhe, niin käyn vielä kerran uudestaan sivut läpi. --4shadoww (keskustelu) 23. kesäkuuta 2017 kello 12.34 (EEST)
Yes check.svg Tehty Nyt se on tehty. Botti korjasi noin 360 artikkelin mallineen, eli kyseessä oli laajempi ongelma. --4shadoww (keskustelu) 23. kesäkuuta 2017 kello 15.06 (EEST)

Tietokone- ja videopelit -malline videopeli-mallineeksi[muokkaa wikitekstiä]

{{Tietokone- ja videopelit}} malline pitäisi päivittää AWB:llä {{Videopeli}}-mallineeksi. toteutus pitäisi tehdä siten, että muutetaan ensin vaikka 100 artikkelia (ei väliä mitkä) jonka jälkeen katsomme, että onko tietolaatikoissa ongelmia.

Odotettu lopputulos on, että vaikka mallineet ovat parametreiltaan yhteensopivia, niin artikkeleissa voi olla duplikaattiarvoja, koska vakioarvo tulee wikidatasta ja sama asia on kirjattu tietolaatikossa vaihtelevasti eri parametreille. Emme kuitenkaan tiedä etukäteen paljonko näitä tapauksia on joten haluamme tarkistaa asian ennen kuin muutetaan kaikki Tietokone- ja videopelit -mallineet artikkeleissa uuden nimisiksi. --Zache (keskustelu) 5. heinäkuuta 2017 kello 10.10 (EEST)

N. 100-150 ensimmäistä muutettu. Tuon perusteella parametrit alusta, jakelualusta ja tallennusväline on osin päälekkäisiä ja varmaankin pitäisi jakelualusta ja tallennusväline joko siivota pitämään sisällään niitä tietoja joita niitä mallineen ohjeiden mukaan pitäisi sisältää tai sitten ehkä myös yhdistää niitä. Tämä kuitenkin oli ihan odotettua. --Zache (keskustelu) 10. heinäkuuta 2017 kello 14.17 (EEST)
Muuta huomioitavaa: useissa tapauksissa ikäluokitus tulee wikidatassa vain "Teen" (ESRB-luokitus) kun meikäläisittäin käytössä on PEGI-luokituksen numero. Ipr1 (keskustelu) 10. heinäkuuta 2017 kello 17.39 (EEST)
@Ipr1: minusta tiedetyt ongelmatapaukset ja tarvittavat muutokset joita noiden ensimmäisten 100-150 osalta tuli vastaan on käyty läpi, niin vaihdan vaikka 1000 seuraavaa mallinetta ja katsotaan ilmeneekö niissä uusia asioita. --Zache (keskustelu) 12. heinäkuuta 2017 kello 14.26 (EEST)
Seurailin noita kun tuo teki päivityksiä ja kaikki näytti menevän hyvin, niin muutan samalla loputkin. --Zache (keskustelu) 12. heinäkuuta 2017 kello 16.43 (EEST)
Pidän tauon ja jatkan illalla. Tuli muuta IRL ohjelmaa tähän väliin. --Zache (keskustelu) 12. heinäkuuta 2017 kello 17.03 (EEST)
Vaikuttaa hyvältä ainakin, hyvin menee. Ipr1 (keskustelu) 12. heinäkuuta 2017 kello 17.56 (EEST)
Kuittaus siitä, että kaikki on nyt muutettu. --Zache (keskustelu) 13. heinäkuuta 2017 kello 21.39 (EEST)
Ok, hienoa. Vanha malline varmaankin poistuu myös? Ipr1 (keskustelu) 13. heinäkuuta 2017 kello 22.04 (EEST)
Se varmaan kannattaa muuttaa uudelleenohjaukseksi tuohon uuteen mallineeseen jotta artikkelihistoria jatkaa toimimistaan. --Zache (keskustelu) 16. heinäkuuta 2017 kello 15.56 (EEST)
Ok, muutettu. Päivitin wikidatalinkkauksen eri kielisten mallineiden välillä samalla. Ipr1 (keskustelu) 16. heinäkuuta 2017 kello 18.42 (EEST)

Luokka:Kolmiolääkkeet[muokkaa wikitekstiä]

Luokka:Kolmiolääkkeet siirretty uudelle nimelle (Luokka:PKV-lääkkeet), mutta artikkelit edelleen kolmiolääkkeet-luokassa, 31 artikkelia + kaksi luokkaa siirrettävänä. --Anr (keskustelu) 18. heinäkuuta 2017 kello 19.23 (EEST)

Tuskin haittaa että tein homman käsin. --Parantaja asiantuntija (keskustelu | muokkaukset) 18. heinäkuuta 2017 kello 20.01 (EEST)

Xyzäön "käännökset"[muokkaa wikitekstiä]

Täällä oli aikanaan käyttäjätunnus, jonka viimeisin nimi oli "Xyzäö". Muun toimintansa ohessa hänellä oli tapana käydä muuttamassa lähdeviitteitä ja niiden nimikkeitä haluamaansa muotoon. Hän muun muassa otti kaikenkielisistä nimistä viimeisen, päätti itse, että se on sukunimi, ja sitten käänsi nimet, usein väärin. Lisäksi nimikkeistä muutettiin viivojen pituuksia vastoin alkuperäismuotoa. Tarvitaan siis massapalauttaja. Voisiko jokin botti käydä muokkauksia läpi ja kumota kaiken, joka on saanut aikaan tietojen vääristymisen. Muokkauksia on satoja ellei tuhansia. Wikipedia oli parempi ennen kuin noita väännelmiä tehtiin. --Pxos (keskustelu) 6. elokuuta 2017 kello 12.02 (EEST)

Pistätkö muutaman esimerkin muokkauksista ja lähinnä kaipaan esimerkkejä siksi, että näen pystyykö noita löytämään jotenkin helposti. Mitä tulee muokkausten kumoamisiin esimerkiksi viivojen pituuksien muutteluun, niin sanoisi ettei niiden muokkausten palauttelu ole tarpeellista. Ulkomaalaisia nimiä toki voisi jos ne pystyy erottelemaan muokkauksista helposti. --Zache (keskustelu) 6. elokuuta 2017 kello 12.48 (EEST)

Malline:Orgaaninen yhdiste ja parametrien päivitys[muokkaa wikitekstiä]

Tarkoitus olisi tehdä tälle mallineelle sama muutos kuin, minkä Zache teki täällä (uusi mallinekoodi löytyy täältä. Tämä muutos koskee mallineen parametreja kuva ja kuva2. Jotta muutos ei rikkoisi mallineita kuin mahdollisimman vähäksi aikaa pitää parametrien sisältöä hieman muuttaa (kuvaa kutsutaan pelkällä tiedostonimellä ilman turhia koodiviritelmiä). Mallinetta käytetään noin 1 300 artikkelissa, joten muutos on parasta ehkä tehdä botilla. --MiPe (wikinät) 7. elokuuta 2017 kello 12.35 (EEST)

Jos tää onnistuu niin, sen vois tehdä myös mallineelle Malline:Yhdiste. --MiPe (wikinät) 25. elokuuta 2017 kello 10.10 (EEST)

Ois kiva tietää onnistuuko tää botilla vai pitääkö ottaa syyskuun projektiksi käsin tehtäväksi (urgh). Ja sitten pakolliset pongit @Zache:, @4shadoww:, @Lentokonefani:. --MiPe (wikinät) 29. elokuuta 2017 kello 18.46 (EEST)

Onnistuu ja voinkin tehdä päivityksen mahdollisesti tällä viikolla. --4shadoww (keskustelu) 29. elokuuta 2017 kello 18.52 (EEST)

Muutokset on nyt tehty mallineeseen {{Orgaaninen yhdiste}}. Teen vielä muutoksen tuohon toiseen mallineeseen huomenna. --4shadoww (keskustelu) 31. elokuuta 2017 kello 16.13 (EEST)

Yes check.svg Tehty --4shadoww (keskustelu) 1. syyskuuta 2017 kello 13.24 (EEST)

Kiitos paljon. --MiPe (wikinät) 1. syyskuuta 2017 kello 17.02 (EEST)

Yhtye-mallineen kotisivuista turhat koodit pois[muokkaa wikitekstiä]

Kuten yhtye-mallineen keskustelusivulla aikoinani kirjoitin, niin "pelkkä osoite siis riittää kotisivut-kohtaan, ei tarvitse mitään ylimääräisiä muotoiluja". Haulla hastemplate:yhtye insource:kotisivu löytyy vielä useita artikkeleita, joissa yhtye-mallineen kotisivu-kohdassa on osoitteen edessä [ ja lopussa ]. Ne pitäisi kaikki ottaa pois, eli esim. [http://www.remhq.com/ www.remhq.com] muotoon http://www.remhq.com/. Stryn (keskustelu) 12. syyskuuta 2017 kello 19.40 (EEST)

Vuonanhuoltoa[muokkaa wikitekstiä]

Tässä on noin 50 vuonaa, joita seuraa numero. Äkkisilmäyksellä joukossa ei näyttäisi oikeasti olevan yhtään vuonaa, vaan numero on vuosiluku. Kannattaisiko tämänkokoinen korjaus jo tehdä botilla? --Jmk (keskustelu) 29. syyskuuta 2017 kello 08.29 (EEST)

Yes check.svg Tehty. --Lentokonefani asiaa? | syntilista 29. syyskuuta 2017 kello 11.22 (EEST)
Hienoa, kiitos! --Jmk (keskustelu) 29. syyskuuta 2017 kello 11.33 (EEST)

Punalatvan ohjaus uudelle viralliselle nimelle?[muokkaa wikitekstiä]

Pyyntö siirretty ylläpitäjien ilmoitustaululle. --Parantaja asiantuntija (keskustelu | muokkaukset) 22. lokakuuta 2017 kello 15.25 (EEST)

Elonet-koodit[muokkaa wikitekstiä]

Elonet-koodit muuttuneet aikoinaan (esim. hew7wg -> 1503232; ek255t --> 100001), vanhatkin toimivat, mutta jos joku botteilija jaksaa korjailla niin onnistunee helposti koska vanhat koodit ovat 36-järjestelmässä ja uudet 10-järjestelmässä. Eli (he ja ek ohitetaan) w7wg = 32*36^3 + 7*36^2 + 32*36^1 + 26*36^0 = 1503232 jne. http://www.elonet.fi/name/he-linkkejä nyt vajaa 2500. --Anr (keskustelu) 21. marraskuuta 2017 kello 17.58 (EET)

Vokaalit soivat Sydneyssä[muokkaa wikitekstiä]

[[Sydney]]ssa → [[Sydney]]ssä, näitä on yli 50 kpl. Sydneyssä on mainittu suoraan esimerkkitapauksena Kotuksen ohjeissa. Tämä on etuvokaalinen riippumatta siitä ajatellaanko kirjoitusasua "Sydney" vai ääntämistä [sidni]. --Jmk (keskustelu) 9. tammikuuta 2018 kello 22.13 (EET)

Samaan syssyyn voisi mennä:

 • Münchenissa → Münchenissä [16]
 • [[Münchenissa]] → [[München]]issä [17]

Molempia on useita kymmeniä. --Jmk (keskustelu) 9. tammikuuta 2018 kello 22.52 (EET)

Löytyykö aktiivisia botinajajia? --Jmk (keskustelu) 18. tammikuuta 2018 kello 13.13 (EET)
Yes check.svg Tehty --4shadoww (keskustelu) 18. tammikuuta 2018 kello 15.07 (EET)
Kiitos! --Jmk (keskustelu) 18. tammikuuta 2018 kello 18.40 (EET)

Täsmennyssivumalline luokittelee sivut, joten Luokka:Täsmennyssivut on ylimääräinen[muokkaa wikitekstiä]

En tiedä, kuinka laaja tämä ongelma on, mutta nämä voisi poistaa botilla. --Pe-ga-sos (keskustelu) 16. maaliskuuta 2018 kello 18.20 (EET)

Vaikuttaako tuollainen tuplaluokitus sivun toiminnallisuuteen jotenkin? Jos ei, niin WP:Nollamuokkaus: "Nollamuokkaus on muokkaus, jossa tehdyillä muutoksilla ei ole vaikutusta sivun asiasisältöön, ulkoasuun tai toiminnallisuuteen."
Aiheeseen liittyen tässä PetScan-haku, joka hakee luokissa Luokka:Täsmennyssivut ja/tai Luokka:Luettelot henkilöistä sukunimen mukaan olevat sivut (äsken 22 kpl), joissa ei ole mallinnetta {{Täsmennyssivu}} tai {{Täsmennyssivu/sukunimi}}, mikä vaikuttaa sivujen ulkoasuun. 88.113.105.239 16. maaliskuuta 2018 kello 23.33 (EET)

Luokituksen poistaminen täsmennyssivuista, joissa on Malline:Täsmennyssivu/sukunimi[muokkaa wikitekstiä]

Voidaanko tämä toteuttaa botilla?

Kaikista täsmennyssivuista, joissa on Malline:Täsmennyssivu/sukunimi pitäisi poistaa Luokka:Luettelot henkilöistä sukunimen mukaan. --Pe-ga-sos (keskustelu) 15. maaliskuuta 2018 kello 09.21 (EET)

Pitäisi olla toteutettavissa. Voin tehdä tänään illalla, jos joku muu ei ehdi ensin. --Lentokonefani asiaa? | syntilista 15. maaliskuuta 2018 kello 09.29 (EET)
Oma henkilökohtainen projektini on käydä täsmennyssivut läpi. Tämä nopeuttaisi työtä jonkin verran. --Pe-ga-sos (keskustelu) 15. maaliskuuta 2018 kello 09.33 (EET)
Eikös tuo ole nollamuokkaus, vai ymmärsinkö väärin?--MAQuire (keskustelu) 15. maaliskuuta 2018 kello 18.59 (EET)
Olen tehnyt täsmennyssivuilla aika paljon muutakin kuin poistellut kyseistä turhaa luokkaa. Täsmennyssivut sattuvat vain olemaan sellaisia, joihin tehdyt muokkaukset ovat melko usein pieniä. --Pe-ga-sos (keskustelu) 15. maaliskuuta 2018 kello 19.53 (EET)
Luokan poistohan ei ole nollamuokkaus. --4shadoww (keskustelu) 15. maaliskuuta 2018 kello 19.59 (EET)
Totta. Muistin jostain syystä, että tuo malline tekee vastaavan luokan artikkeliin ja siitä kysymykseni.--MAQuire (keskustelu) 15. maaliskuuta 2018 kello 20.17 (EET)
Ihan oikeassa olit tuossa, että mallinetta käyttävät sivut luokittuvat kyseiseen luokkaan automaattisesti. Taitaisi siis tosiaan tuo ylimääräisten luokitusten poistelu mennä nollamuokkaamiseksi, mikäli tuplaluokituksella ei ole mitään vaikutusta sivun toiminnallisuuteen: "Nollamuokkaus on muokkaus, jossa tehdyillä muutoksilla ei ole vaikutusta sivun asiasisältöön, ulkoasuun tai toiminnallisuuteen." 88.113.105.239 16. maaliskuuta 2018 kello 23.33 (EET)
Jos tarkkaan katsotaan, niin kyllä noita voi nollamuokkauksinakin pitää. Ajoin nuo kuitenkin botilla, sillä vaikka niillä ei nyt ollut juuri vaikutusta, ne olisivat voineet tulevaisuudessa aiheuttaa ongelmia. Jos mallineen tuottamaa luokitusta olisi syystä tai toisesta muutettu, olisi aika moneen artikkeliin jäänyt ylimääräinen luokka. Tämä on nyt siis tehty, mutta ehkä vastaavia poistoja ei jatkossa ole tarpeen tehdä ainakaan botilla. --Lentokonefani asiaa? | syntilista 19. maaliskuuta 2018 kello 08.20 (EET)

Voisiko leipätekstissä olevat tavalliset lainausmerkit (") korvata kaarevilla (”)?[muokkaa wikitekstiä]

Botille töitä! --Pe-ga-sos (keskustelu) 20. maaliskuuta 2018 kello 12.52 (EET)

En kannata. Valtava massiivinen nollamuokkausten sarja, josta ei ole pysyvää hyötyä. Näppäimistössä on yleensä tarjolla "tavallisia lainausmerkkejä" ja ne ovat helppokäyttöisiä ja niitä myös käytetään. Botin pitäisi ajaa Wikipedian koko artikkelisisältö läpi kerran vuodessa, jotta lainausmerkkejä saisi hävitettyä. Botille tällaisen työn vieroksuntaa! toivoo Pxos (keskustelu) 20. maaliskuuta 2018 kello 13.15 (EET)
Kuten Pxos. Joillain laitteilla (esimerkiksi Chromebook) kaarevia lainausmerkkejä ei ole käytössä ollenkaan. --ShakePilli (keskustelu) 20. maaliskuuta 2018 kello 13.24 (EET)

Selim Laurikkala Jalmari Laurikkalaksi[muokkaa wikitekstiä]

Voisitteko ystävällisesti vaihtaa sivun https://fi.wikipedia.org/wiki/Selim_Laurikkala otsikoksi Jalmari Laurikkala. Henkilö tunnettiin tällä nimellä, joten otsikkona Jalmari Laurikkala olisi parempi.-- Kjjk43 (keskustelu) 26. maaliskuuta 2018 kello 13.58 (EEST)

@Kjjk43: sivun siirtämiseen ei tarvita bottia, sen voit tehdä itsekin. Sivun ylälaidassa painikkeiden "Lue", "Muokkaa" ja "Muokkaa wikitekstiä" vieressä on pudotusvalikko otsikolla "Muut". Valitse sieltä "Siirrä". Lisää aiheesta löytyy sivulta Ohje:Sivun siirtäminen. --Lentokonefani asiaa? | syntilista 26. maaliskuuta 2018 kello 14.02 (EEST)

weblinkchecker.py[muokkaa wikitekstiä]

jos joku käyttää pywikipediabotia, niin voisi ajaa https://www.mediawiki.org/wiki/Manual:Pywikibot/weblinkchecker.py parametreilla -ns:0 -notalk ja listata linkit jaoteltuina Wikiprojekti:Linkit/A jne. sivuille. Tällä tavalla päästäisiin korjailemaan rikkinäisiä linkkejä. Tämä on viimeksi tehty 10 vuotta sitten :) --Hartz (keskustelu) 18. maaliskuuta 2018 kello 10.47 (EET)

Pistetään merkille, että scriptin suoritus on aloitettu noin vuorokausi sitten. Botti käy ilmeisesti aakkosjärjestyksessä artikkelit läpi ja tällä hetkellä ollaan kirjaimessa A (erikoismerkit siis käyty läpi). Eli näyttäisi aika kauan kestävän, jopa useampi viikko(?), olettaen ettei mitään odottamatonta tapahdu esim. scriptin kaatumista. --4shadoww (keskustelu) 4. huhtikuuta 2018 kello 22.27 (EEST)
Yes check.svg Tehty En oikein usko, että tuossa on kaikki rikkinäiset linkit, mutta nuo linkit ja artikkelit listattiin, ja ohjelma sammui ilman virhettä. Luulisi tuossa olevan vähäksi aikaa hommaa, suoritetaan scripti uudestaan, jos homma loppuu kesken. --4shadoww (keskustelu) 14. huhtikuuta 2018 kello 17.27 (EEST)

tynkämerkinnän poisto yli 13 kilotavun artikkeleista[muokkaa wikitekstiä]

Hei, listasin noin 400 kappaletta artikkeleita, jotka ovat yli 13 kilotavua pitkiä ja joihin on jäänyt roikkumaan tynkämalline. Näistä voisi poistaa tynkämerkinnät, sillä niillä ei tee niissä mitään. Artikkelit ovat yksinkertaisesti aivan liian pitkiä ollakseen tynkiä enää. => Käyttäjä:Hartz/u. Poistamiseen, korvaamiseen/replaceen regex: \{\{tynkä.*?\}\} kunhan case ei ole merkitty sensitiveksi. --Hartz (keskustelu) 19. toukokuuta 2018 kello 14.51 (EEST)

Yes check.svg Tehty Olisi voinut tuon haun tehdä niin, että siinä on vain artikkeliavaruudesta sivuja. Nyt tuli muutama virhe, kun botissa ei ollut erikseen mitään suodatusta, että onko sivu artikkeli vai ei. Parempi regex korvaamiseen olisi \{\{tynkä.*?\}\}\n?, niin lähtee myös ylimääräiset rivinvaihdot. Tai jos oikein tarkkoja oltaisiin, niin regex olisi (^{\{[Tt]ynkä(\|.*?\}\}|\/.*?\}\}|.*?\}\})\n?|{\{[Tt]ynkä(\|.*?\}\}|\/.*?\}\}|.*?\}\})). Homma hoitui kuitenkin tuolla yksinkertaisemmalla. --4shadoww (keskustelu) 20. toukokuuta 2018 kello 16.43 (EEST)

Jos sivulla on Malline:Täsmennyssivu ja Luokka:Luettelot henkilöistä sukunimen mukaan[muokkaa wikitekstiä]

Botti voisi tässä tapauksessa poistaa luokan ja vaihtaa mallineeksi Malline:Täsmennyssivu/sukunimi. Tämä ei ole nollamuokkaus, josta minulle on tällä sivulla valitettu aiemmin. Onnistuuko botilla? Helpottaisi kummasti henkilökohtaista projektiani, jonka puitteissa olen päättänyt käydä kaikki suomenkielisen Wikipedian täsmennyssivut läpi. Niissä riittää työsarkaa. --Pe-ga-sos (keskustelu) 2. huhtikuuta 2018 kello 17.10 (EEST)

Yes check.svg Tehty Luokka poistettu ja malline vaihdettu 1161 sivuun. --4shadoww (keskustelu) 24. toukokuuta 2018 kello 01.03 (EEST)
Kaikkihan näistä ei ollut pelkkiä sukunimi-täsmennyssivuja, joten tässä tehtiin nyt virheellisiäkin vaihtoja, esim. Haas, Kokkila (täsmennyssivu), Kärki, McComb jne. 88.113.105.239 24. toukokuuta 2018 kello 01.17 (EEST)
Ok, perinteen mukaan meni taas pieleen jotain. Pitää käydä läpi ja kumota virheelliset muutokset. --4shadoww (keskustelu) 24. toukokuuta 2018 kello 11.59 (EEST)
Käyty läpi ja kumottu virheelliset muutokset. Jos oltaisiin vähän pidemmälle mietitty, eikä vain tehty miten oli käsketty, niin ei tätä olisi missään nimessä ollut järkeä millään automaattisella botilla tehdä. --4shadoww (keskustelu) 24. toukokuuta 2018 kello 14.56 (EEST)

Ylimääräisten luettelomerkkien poisto[muokkaa wikitekstiä]

Olisko mahdollista poistaa botilla {{Commonscat-rivi}} mallineen edestä manuaalisesti lisätytt luettelomerkit nyt, kun malline toimii oikein. Tässä esimerkki.--Pahkiqaz (keskustelu) 27. toukokuuta 2018 kello 17.01 (EEST)

Jos * voidaan poistaa mekaanisesti siten, ettei jouduta tekemään mitään sen kummempia tarkistuksia tai päätelmiä, niin voidaan helposti poistaa. Mutta milloin malline toimii oikein? Voiko se olla ei-toimiva, jolloin tähteä ei pitäisi poistaa? Vai mitä tarkoitit: "nyt, kun malline toimii oikein"? --4shadoww (keskustelu) 27. toukokuuta 2018 kello 17.12 (EEST)
Tarkoitus olisi siis poistaa mallineen edestä mahdollinen ylimääräinen *, kuten tuossa alla olevassa kahvihuonekeskustelussa on mainittu. Malline toimii oikein, kun sen eteen tulee automaattisesti luettelomerkki. Tuolla "nyt, kun malline toimii oikein" tarkoitin sitä, että mallineesta tulee automaattisesti luettelomerkki, kuten ennenkin ja toimimattomuuden aikana käsin lisätyt tähdet tulisi nyt poistaa.--Pahkiqaz (keskustelu) 27. toukokuuta 2018 kello 18.04 (EEST)
Ok, näkyisi olevan ihan järkyttävä määrä artikkeleita korjattavana. Haku insource:/\* *\{\{[Cc]ommonscat-rivi(\|.*?|.*?)\}\}/ tuottaa 4 926 tulosta. --4shadoww (keskustelu) 27. toukokuuta 2018 kello 18.21 (EEST)
Saman saa tehdä myös mallineelle {{Commons-rivi}}. --Anr (keskustelu) 27. toukokuuta 2018 kello 18.32 (EEST)
Mainittakoon, että aiheesta on keskusteltu tekniikka-kahvihuonessa viime helmikuussa: Wikipedia:Kahvihuone_(tekniikka)/Arkisto_45#Commonscat-rivi 88.113.105.239 27. toukokuuta 2018 kello 17.46 (EEST)
Yes check.svg Tehty --4shadoww (keskustelu) 1. kesäkuuta 2018 kello 18.00 (EEST)

Satojen muutosten kumoaminen[muokkaa wikitekstiä]

Muutin suuressa määrässä artikkeleja sanan pop rock muotoon poprock. Jälkimmäinen muoto lienee sittenkin virheellinen, joten kyseiset muutokset pitäisi kumota. Vanhin kumottava muutos on tehty 12. kesäkuuta 2018 kello 17.21 ja uusin 12. kesäkuuta 2018 kello 19.25. Kaikki nimimerkin Valtlai tekemät muutokset tuolta aikaväliltä pitäisi siis kumota. Kaikkien muutosyhteenvedossa on merkkijono ”pop rock → poprock”. –Valtlai (keskustelu) 12. kesäkuuta 2018 kello 21.01 (EEST)

Miksi olisi virheellinen, onhan meillä myös artikkeli poprock. Stryn (keskustelu) 12. kesäkuuta 2018 kello 22.17 (EEST)
Käsittääkseni oikea muoto olisi pop-rock, ja Poprock-artikkeli pitäisi nimetä uudelleen. Aloitin asiasta keskustelun ensin artikkelin keskustelusivulla ja sitten Kahvihuoneessa. Toivottavasti jommassakummassa saadaan asiaan selkeyttä ja tarvittaessa artikkeli siirrettyä oikealle nimelle. Minun puolestani voidaan jättää kyseiset muokkaukset ennalleen, kunnes kirjoitusasu on selvillä. —Valtlai (k · m) 13. kesäkuuta 2018 kello 22.54 (EEST)

Vuonien paluu[muokkaa wikitekstiä]

Vuonat korjattiin vuosiksi syyskuussa, mutta nyt niitä on tullut taas yli 20 kpl lisää: haku insource:/[Vv]uonan? [1-9]/ [18]. --Jmk (keskustelu) 19. kesäkuuta 2018 kello 13.34 (EEST)

Korjailin nämä käsin, niitä oli sen verran vähän. Lisäksi lisäsin vuonat AWB:n korjattavien typojen listaan, josko niitä ei ihan samaa tahtia tulisi lisää. --Lentokonefani asiaa? | syntilista 19. kesäkuuta 2018 kello 15.10 (EEST)
Hyvä näin, kiitos! --Jmk (keskustelu) 19. kesäkuuta 2018 kello 15.12 (EEST)

Punalinkkiset tämä artikkeli -mallineet[muokkaa wikitekstiä]

Kahvihuoneessa käydyn keskustelun tuloksena yhteisö päätti, että tämä artikkeli -mallineissa ei saa käyttää punalinkkejä. Voisiko joku botin haltija tehdä ajon, joka poistaisi punaisella linkillä varustetut tämä artikkeli -mallineet?--Phiitola (keskustelu) 28. kesäkuuta 2018 kello 16.55 (EEST)

Valhetta. Tuollaista ei päätetty. Botin ei tarvitse puuttua asiaan. --Lax (keskustelu) 29. kesäkuuta 2018 kello 12.42 (EEST)
Lax perustelkoon väitteensä valheesta (asiaton syytös) tai poistakoon kommenttinsa. Keskustelussa on konsensus useamman käyttäjän mielestä siitä, että punaisia linkkejä ei mallineeseen saa laittaa. Bottipyyntö on siten asiallinen. Wikipediassa toimiminen saattaisi olla jopa mukavaa, jollei vastustus perustuisi nimimerkkeihin vaan keskusteltaisiin asioista asioina.--Phiitola (keskustelu) 29. kesäkuuta 2018 kello 16.28 (EEST)
Punaisia linkkejä täsmennyssivuihin ei pidä laittaa. Muunlaista konsensusta kahvihuoneessa, josta perustelut löytyvät, ei ole. --Lax (keskustelu) 29. kesäkuuta 2018 kello 16.36 (EEST)
Ei saa vääristellä asioita keskustelun tulosta. Linkistä ei voi havaita onko kyseessä täsmennyssivu vai "oikea artikkeli" ja toisaalta punainen linkkihän ei anna lisätietoa lukijalle, vaan ainoastaan esittää jotain olematonta.--Phiitola (keskustelu) 29. kesäkuuta 2018 kello 17.29 (EEST)
Keskustelu käydään toisaalla (kahvihuone). --Lax (keskustelu) 29. kesäkuuta 2018 kello 17.53 (EEST)

Sotalaivat maittain[muokkaa wikitekstiä]

Voisiko botilla poistaa kaikki luokkaan Luokka:Sotalaivat maittain ja sen lukuisiin alaluokkiin olevat luokitukset artikkeleista.?--Phiitola (keskustelu) 30. kesäkuuta 2018 kello 09.51 (EEST)

Toki se on mahdollista, mutta olisiko tälle jotain perusteita saatavilla? --Lentokonefani asiaa? | syntilista 30. kesäkuuta 2018 kello 23.28 (EEST)
Ei tommoisesta ole ollut mitään puhetta, eikä ole tullut esiin mitään syytä luokittelun poistamiseen. Eihän siinä mitään järkeä olisi. Ehdotus ilmeisesti liittyy siihen, että luokan keskustelusivulla yritettiin avata keskustelua alempien sotalaivaluokkien mielekkäästä järjestelystä. Phiitola loukkaantui keskustelunavauksesta (hänen mukaansa se on "häirintää" ja "riitelyä", ks. mainittu keskustelusivu). Ei aihetta luokituksen poistamiseen botilla. --Jmk (keskustelu) 2. heinäkuuta 2018 kello 08.49 (EEST)

Montpellier’n taivutus[muokkaa wikitekstiä]

Voisiko Montpellier’n taivutuksen korjata botilla? Nimi taipuu heittomerkillä ja takavokaalisena, siis esimerkiksi Montpellier’ssa. Ks. Kielitoimiston ohje.

Vääriä muotoja ovat esimerkiksi Montpellierissa, Montpellierissä ja Montpellier’ssä. Niitä on myös muissa sijoissa, esimerkiksi Montpellierin ja Montpellier’tä. —Valtlai (k · m) 5. heinäkuuta 2018 kello 20.08 (EEST)

Tein muutokset manuaalisesti. —Valtlai (k · m) 7. heinäkuuta 2018 kello 05.01 (EEST)

Elokuvien kursiivilihava[muokkaa wikitekstiä]

Taustaksi: Elokuvien ym. teosten nimiä on aikoinaan merkitty vaihtelevasti artikkelin alussa. Toisinaan ne on vain lihavoitu, toisinaan lisäksi kursivoitu. Asiasta keskusteltiin pitkään ja äänestettiinkin vuonna 2015. Sittemmin on Ohje:Välimerkit ja typografia-ohjeeseenkin kirjattu, että "Artikkelin määritelmässä artikkelin aihetta ei enää lihavoinnin lisäksi kursivoida". Ohjeistuksen toteutus vanhaan artikkelimassaan ottaa kuitenkin aikansa. Täysin mekaanisesti ei voida muuttaa kaikkea kursiivilihavaa ei-kursiiviksi, vaan toimenpide pitäisi kohdistaa juuri ohjeessa mainittuun "artikkelin määritelmässä artikkelin aiheeseen". Käytännössä näitä voi yrittää tunnistaa sillä, että ovat heti artikkelin alussa, mahdollisesti jonkin aihealuekohtaisen vakiomallineen jäljessä.

Toimenpide-ehdotus: Regexp-haku insource:/\{\{Elokuva.*\}\}.?'''''/ [19] löytää noin 2 100 elokuva-artikkelia, joissa on Elokuva-mallineen jälkeen heti jotakin kursiivilihavaa (viisi heittomerkkiä peräkkäin). Näitä voisi botilla muuttaa pelkäksi lihavaksi. Katsoin silmämääräisesti läpi listan 50 ensimmäistä, eikä tullut vastaan yhtään väärää tapausta, ts. kaikissa tuo kursiivilihava on juuri ohjeessa mainittu "artikkelin määritelmässä artikkelin aihe". Esimerkkikorjaus: [20]. --Jmk (keskustelu) 19. kesäkuuta 2018 kello 13.36 (EEST)

Kirjattakoon, että asia on otettu työn alle. Korjailen noita botilla hiljalleen muiden hommien lomassa. --Lentokonefani asiaa? | syntilista 26. kesäkuuta 2018 kello 08.11 (EEST)
Tehty. Samaan syssyyn voisin vielä käydä läpi kappaleet, albumit, kirjat ynnä muut vastaavat. --Lentokonefani asiaa? | syntilista 6. heinäkuuta 2018 kello 20.46 (EEST)
Erinomaista. Tosin tuo minun regexp-hakuni löytää vielä yli 400 artikkelia kursiivilihavalla, esim. Ihmeotukset ja niiden olinpaikat (elokuva), Miehen työ, Runoilija ja muusa (elokuva). Olikohan botilla tiukempi regexp käytössä vai mistä voisi johtua? --Jmk (keskustelu) 6. heinäkuuta 2018 kello 21.12 (EEST)
Johtuu siitä, että botilla ja sen ohjaajalla ei ollut riittävästi muistia. Botin listaan mahtuu vain x kappaletta artikkeleita, ja niitä oli kaikkiaan x+401. Ja kuinka ollakaan, botin ohjaaja aluksi muisti tämän, mutta sitten… tuota noin. Korjaillaan. --Lentokonefani asiaa? | syntilista 10. heinäkuuta 2018 kello 20.05 (EEST)
No nyt ne ovat kunnossa. Siis ihan oikeasti. Kaikkiaan korjauksia tuli elokuvat, musiikkialbumit, kappaleet, kirjat, kiertueet, taideteokset, oopperat, näytelmät, televisiosarjat ja -jaksot mukaan lukien rapiat 4 000. --Lentokonefani asiaa? | syntilista 12. heinäkuuta 2018 kello 18.31 (EEST)
Olihan siinä sitten savottaa. Kiitoksia isosta työstä! --Jmk (keskustelu) 12. heinäkuuta 2018 kello 18.44 (EEST)
Vielä löytyy paljon sellaisia elokuva-mallinetta (ja varmaan muitakin mallineita) käyttäviä artikkeleita, joissa kursiivi+lihavointi-yhdistelmää esiintyy, esim. Gladiator, Leijonakuningas 2 – Jylhäkallion ylpeys, Justice League: Crisis on Two Earths. Nuo kai tuli missattua, koska noissa on elokuvamallineen ja määritelmän välissä yksi (tai useampi) tyhjä rivi. Lisäksi mallinetta {{Videopeli}} käyttävistä artikkeleista löytyy tukku lisää kursiivi-lihavointia. 88.113.104.238 12. heinäkuuta 2018 kello 21.36 (EEST)
Hyvä huomio, täytyypä ottaa nuokin jossain välissä työn alle. --Lentokonefani asiaa? | syntilista 13. heinäkuuta 2018 kello 11.18 (EEST)
Tyhjää riviä (tai rivinvaihtoa) tuntuu olevan vaikea mätsätä wikimedian rajoittuneilla regexpeillä? Ainakaan ^ ja $ (rivin alku ja loppu) eivät tunnu toimivan. Tapaukset joissa välissä on yksi tyhjä rivi saadaan kyllä mukaan sallimalla yksi mikä tahansa merkki lisää, ts. haulla insource:/\{\{Elokuva.*\}\}..'''''/ [21] jolla löytyy yli 700 elokuvaa lisää (esimerkki: Uhrilampaat). --Jmk (keskustelu) 6. elokuuta 2018 kello 14.53 (EEST)
Huh heijaa, onneksi ei hommmat lopu kesken. Olen nyt ottanut rivinvaihdon sisältävät artikkelit työn alle, ja hetihän niitä löytyi pari tuhatta lisää. Kaikkia mallineita en ole vielä edes uskaltanut katsoa. Hetkinen siis näiden parissa taas vierähtää, mutta asia etenee hitaasti ja varmasti… tai no, ainakin hitaasti. --Lentokonefani asiaa? | syntilista 10. elokuuta 2018 kello 20.43 (EEST)
Aiemmasta viisastuneena en tällä kertaa sano, että homma on valmis. Sanon vain, että nämä sitten edellisen kerran esiin tuodut on nyt korjattu. Tulihan niitä vielä melkein 3 500. Se on nyt (ehkä) siinä. --Lentokonefani asiaa? | syntilista 15. elokuuta 2018 kello 12.07 (EEST)
Kiitokset taas kerran! --Jmk (keskustelu) 15. elokuuta 2018 kello 12.18 (EEST)
On niitä vielä. Tuo ylläoleva haku [22] löytää ainakin parisataa. --Jmk (keskustelu) 19. elokuuta 2018 kello 19.15 (EEST)