Wikipedia:Botit/pyynnöt

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun


Tällä sivulla voi pyytää botteja tekemään muokkauksia. Tällä sivulla voi myös pohtia ja kehitellä uusia bottien toimintoja. Ole hyvä ja lisää pyyntö sivun loppuun. Jos pyytämäsi muutos ei perustu selvästi Wikipedian käytäntöihin tai tyylioppaaseen tai ole muuten itsestään selvä, liitäthän aina mukaan linkin keskusteluun, jossa muutoksesta on sovittu.

Lisää uusi pyyntö tästä

Futsal[muokkaa wikitekstiä]

Täytyy varmaan kohta harkita AWB:n ajamista itse, mutta... Siirsin futsalmaajoukkueet yhdysmerkittömään muotoon ja nyt pitäisi tehdä muutos myös artikkelien leipätekstiin ja oikaista wikitykset (osan korjasin jo käsin). Eli:

  • futsal-maajoukkue → futsalmaajoukkue

Perustelut futsalmaajoukkueluokan keskustelusivulla. Riittänee, jos käy läpi luokissa futsal ja futsalmallineet olevat sivut. Myös seuraavia voisi samalla korjailla, jos mahdollista:

  • futsal-joukkue → futsaljoukkue
  • futsal-pelaaj → futsalpelaaj
  • futsal-sarj → futsalsarj
  • futsal-seur → futsalseur
  • futsal-valmentaj → futsalvalmentaj

Kooma (keskustelu) 17. helmikuuta 2016 kello 09.28 (EET)

Yes check.svg Tehty. --Lentokonefani asiaa? | syntilista 17. helmikuuta 2016 kello 15.53 (EET)
Kiitos taas! –Kooma (keskustelu) 17. helmikuuta 2016 kello 16.27 (EET)

Luokka:Parhaan miespääosan Oscar-palkinnon saaneet elokuvat[muokkaa wikitekstiä]

Luokan Parhaan miespääosan Oscar-palkinnon saaneet elokuvat vois tyhjentää botilla ja luokan poistaa. Per luokan keskustelusivu ja Keskustelu Wikipediasta:Wikiprojekti Elokuva#Elokuvien luokittelusta. Gopase+f (keskustelu) 1. maaliskuuta 2016 kello 09.21 (EET)

Yes check.svg Tehty ja luokka merkitty poistettavaksi. --Lentokonefani asiaa? | syntilista 1. maaliskuuta 2016 kello 11.26 (EET)
Keskustelun perusteella tarpeettomana tyhjennetty luokka poistetaan aina syyllä L3 (epämerkittävä). Säilytin keskustelun luokasta. --Pxos (keskustelu) 1. maaliskuuta 2016 kello 13.29 (EET)
Ahaa, hyvä tietää. Kiitos ja pahoitteluni väärästä koodista. --Lentokonefani asiaa? | syntilista 1. maaliskuuta 2016 kello 15.37 (EET)

Indievideopelit luokat[muokkaa wikitekstiä]

Sivut luokasta Luokka:indievideopelit pitäisi siirtää luokkaan Luokka:Indie-videopelitApinanaivot (keskustelu) 14. maaliskuuta 2016 kello 17.13 (EET)

Yes check.svg Tehty. --Lentokonefani asiaa? | syntilista 14. maaliskuuta 2016 kello 20.27 (EET)

IMDb-mallineiden parametrit kuntoon[muokkaa wikitekstiä]

Dokumentoidaan varmuuden vuoksi tänne: sadoissa mallineita {{IMDb-h}} ja {{IMDb}} käyttävissä artikkeleissa esiintyy parametri name=, vaikka se on suomenkielisessä Wikipediassa ilmeisesti ollut aina nimi=. Korjaan näitä nyt botilla. Toinen juttu on sitten se, että yleensä tuo parametri on tarpeeton, ellei artikkelin nimessä ole tarkenteita, ja kolmas juttu se, että mallinettakin olisi voinut rukata ymmärtämään myös englantia, mutta tulipahan tehtyä... --Silvonen (keskustelu) 16. maaliskuuta 2016 kello 07.15 (EET)

Näitä virheellisiä mallinekutsuja onkin tuhansia eikä vain satoja. Jatkan myöhemmin. --Silvonen (keskustelu) 16. maaliskuuta 2016 kello 08.30 (EET)
Yes check.svg Tehty. --Silvonen (keskustelu) 17. maaliskuuta 2016 kello 06.17 (EET)

Luokan nimessä väärä väliviiva[muokkaa wikitekstiä]

Luotiin jostain väärin kirjoitetusta linkistä copypasteamalla luokka Luokka:Vanajaveden-Pyhäjärven alue. Pitäisi olla: Luokka:Vanajaveden–Pyhäjärven alue.--Urjanhai (keskustelu) 20. maaliskuuta 2016 kello 20.54 (EET)

Yes check.svg Tehty. --Lentokonefani asiaa? | syntilista 21. maaliskuuta 2016 kello 09.16 (EET)

Vanajaveden reitti[muokkaa wikitekstiä]

Luokassa Luokka:Kokemäenjoen vesistö ollaan korvaamassa järvireittien nimiin perustuvia luokkien nimiä vesistön osa-alueiden nimiin perustuvilla luokkien nimillä, niin kuin on jo tehty luokissa Luokka:Kokemäenjoen alue, Luokka:Loimijoen valuma-alue, Luokka:Ikaalisten reitin valuma-alue, Luokka:Näsijärven–Ruoveden alue ja Luokka:Vanajaveden–Pyhäjärven alue.

Seuraavaksi tulisi 1) luokan Luokka:Längelmäveden reitti sisältö siirtää luokkaan Luokka:Längelmäveden ja Hauhon reittien valuma-alue ja 2) luokan Luokka:Vanajaveden reitti muu sisältö (poislukien sen em. alaluokka) luokkaan Luokka:Vanajan reitin valuma-alue.

Nimet ja luokat perustuvat artikkelissa Luettelo Suomen vesistöistä annettuun lähteeseen Ekholm (1993) ja ne on esitetty myös mallineessa Malline:Kokemäenjoen vesistö. --Urjanhai (keskustelu) 20. maaliskuuta 2016 kello 21.13 (EET)

Muutosta on perusteltu tarkemmin sivulla: Keskustelu_käyttäjästä:J_Hokkanen#Reitit_ja_osa-alueet.--Urjanhai (keskustelu) 20. maaliskuuta 2016 kello 21.17 (EET)

Kohta 1 suoritettu. --Lentokonefani asiaa? | syntilista 21. maaliskuuta 2016 kello 09.46 (EET)
Kohta 2 ja siispä koko urakka Yes check.svg tehty. --Lentokonefani asiaa? | syntilista 21. maaliskuuta 2016 kello 11.10 (EET)
Kiitos. Jatkossa voi tulla vielä pari lisää, kunhan ehdin tutkia nykyisten luokkien suhteen vesistöaluejaon tuottamiin luokkiin.--Urjanhai (keskustelu) 21. maaliskuuta 2016 kello 14.36 (EET)
Mikähän mahtaa olla kantava idea yhdistää luokituksessa Längelmäveden ja Hauhon reitit? Ne ovat kuitenkin jokseenkin erilliset vesireitit ja yhdistyvät Hirvonniemen edustalla Mallasvedellä. Niillä on yhteistä osuutta vain runsaat 10 kilometriä ennen laskemista Vanajan reittiin. (Väittäisin jopa, että kartasta katsoen Mallasvesi on Kaivannon purkautumisen jälkeen Hauhon reitin järviä; ei Längelmäveden reitin kuten pari WP-artikkelia esittää.) --Gronroos (keskustelu) 21. maaliskuuta 2016 kello 11.25 (EET)
Kysymys on siitä, että nykyisen vesistöaluejaon toisen jakovaiheen osa-alueet ovat nimeltään ja alueeltaan nuo, eli luokkien nimet ja määrittely ovat lähteen mukaiset. Ongelmana aiemassa luokituksessa oli, että kun järvireittien järviä oli luokiteltu omiin luokkiinsa sen mukaan, mikä oli vanhoissa paperisissa tietosanakirjoissa annettu kunkin reitin kuluksi, niin muu osa vesistöstä (Kuten Pyhäjärvi (Tampere), Kokemäenjoki ja Loimijoki jäi pelkästään luokkaan LUokka:Kokemäenjoen vesistö, ja jos niitä olisi halunnut luokitella, niin luokkien nimiä oli vaikea keksiä. Mutta kun Käyttäjä:J Hokkanen sitten alkoi systemaattisesti luoda artikkeleita luokkaan Luokka:Kokemäenjoen alue, niin pian kävi selväksi, että oikeastaan ainoa mahdollinen tapa oli käyttää noita lähteissä olevien osa-alueiden nimiä. Se miten näiden alle luodaan alaluokkia joko lähteissä olevia nimiä tai järvreittien nimiä käyttäen riippuu luotujen artikkelien määrästä, joka taas tietenkin muuttuu niin kauan kuin kaikki artikkelit on luotu. (J. Hokkanen lähti Kokemäenjoen suulta, ja on nyt menossa Ikaalisten reitin latvoilla, eli siihen asti näkee myös "lopullisen" tilanteen.) Mutta kun noissa eri jakovaiheen osa-alueiden nimidssäkin usein on ko. järvireitin nimi, niin ne ovat yleensä kohtuullisen ymmärrettäviä. Ja kun käytetään lähteen mukaisia nimiä, niin se on joka tapauksersa riidattominta. --Urjanhai (keskustelu) 21. maaliskuuta 2016 kello 12.39 (EET)
Jaa muuten, nyt se Luokka:Hauhon reitti taisi tulla tyhjennettyä, vaikka ajatukseni oli että "sen olis saanu vaikka jättäätkin", eli sirtää vaan sellaisena könttänä luotuun uuteen luokkaan. (Vähän niin kuin kaskussa, kun joku oli parturoimassa kaverinsa tukkaa, ja hiustenleikkukone osui korvaan, ja leikattava totesi, että "Jaa, en huamannu sannoot, net olis saanu vaikka jättäätkin" (tarkoittaen siis korvia).)--Urjanhai (keskustelu) 21. maaliskuuta 2016 kello 15.23 (EET)
Eli tarkoitus ei ollut yhdistää niitä, vaan siirtää hauhon reitti sellaisenaan sinne alaluokaksi, mutta kirjoitin ohjeen näköjään epäselvästi.--Urjanhai (keskustelu) 21. maaliskuuta 2016 kello 15.48 (EET)

Cameo[muokkaa wikitekstiä]

Linkkien oikomista: cameo ja cameo-roolicameorooli. Ensimmäinen on täsmennyssivu, jonka muut merkitykset korjasin käsin ja jäljellä pitäisi olla enää cameoroolia tarkoittavat. –Kooma (keskustelu) 12. huhtikuuta 2016 kello 18.46 (EEST)

Yes check.svg Tehty. --Lentokonefani asiaa? | syntilista 16. huhtikuuta 2016 kello 13.23 (EEST)

Viittaukset Laiva-mallineeseen väärällä teholukemalla[muokkaa wikitekstiä]

Malline:Laiva oli menty muuttamaan parisen vuotta sitten niin, että tehoyksiköksi oli vaihdettu MW sijaan kW. Nyt on viittauksia mallineeseen teholukemilla sekä kilowatteina että megawatteina. Voisikohan megawattilukemia etsiä botilla tai jollakin kehittyneellä hakumenetelmällä? Varsinaiset korjaukset pitää varmastikin tehdä käsin, mutta korjauksisa auttaisi jo paljon se, että löydettäisiin potentiaalisesti virheelliset artikkelit. Etsinnässä pitäisi nähdäkseni tunnistaa tehoparametrin lukuarvo. Lukemassa voi olla pilkkuja ja pisteitä. Virheet voisi mielestäni tunnistaa siitä, että teholuku on alle 100. Varsinaisissa laivaissa teho on tyypillisesti 100..100 000 kW ja tämä on megawatteina 0,1..100.

Liittyen samaan etsintäaskareeseen olisi hyvä etsiä myös hevosvoimia sisältävät parametrit (parametrissa teksti "hv" tai "hp"). --Aulis Eskola (keskustelu) 24. huhtikuuta 2016 kello 20.26 (EEST)

Authors Calendar uuteen osoitteeseen[muokkaa wikitekstiä]

Kahvihuoneessa on ollut kysymys www.kirjasto.sci.fi/ ja kirjasto.sci.fi/ -alkuisten osoitteiden siirtämisestä uuteen osoitteeseen http://authorscalendar.info/. Bottipyyntöä ei kuitenkaan koskaan tehty. Teen sen nyt, eli voisiko nuo siirtää niin olisivat käyttökelpoisia edelleen? Niitä on myös ainakin en.wikipediassa, mutta en osaa tehdä sinne bottipyyntöä (kielivammainen). --PekkkaN (keskustelu) 24. toukokuuta 2016 kello 19.19 (EEST)

Yes check.svg Tehty. --Lentokonefani asiaa? | syntilista 25. toukokuuta 2016 kello 17.57 (EEST)
Kiitos, myös alkuperäisen kysyjän puolesta, joka ilmeisesti unohti kysymyksensä. --PekkkaN (keskustelu) 25. toukokuuta 2016 kello 18.13 (EEST)