Wikipedia:Botit/pyynnöt

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun


Tällä sivulla voi pyytää botteja tekemään muokkauksia. Tällä sivulla voi myös pohtia ja kehitellä uusia bottien toimintoja. Ole hyvä ja lisää pyyntö sivun loppuun. Jos pyytämäsi muutos ei perustu selvästi Wikipedian käytäntöihin tai tyylioppaaseen tai ole muuten itsestään selvä, liitäthän aina mukaan linkin keskusteluun, jossa muutoksesta on sovittu.

Lisää uusi pyyntö tästä

Aegeanmeri -> Egeanmeri[muokkaa wikitekstiä]

Edellistä muotoa näkyy virheellisyydestään huolimatta todella paljon. Korjailin noita jokin aika sitten jonkin verran itse, mutta ei tuota jaksa Erkkikään manuaalisesti hoitaa. Taivutusmuodot sitten tietysti kanssa. --Prospero One (keskustelu) 5. helmikuuta 2019 kello 14.17 (EET)

Yes check.svg Tehty, näitä ei löytynytkään enää kuin 18. --Lentokonefani asiaa? | syntilista 5. toukokuuta 2019 kello 23.47 (EEST)
Kiitosta. --Prospero One (keskustelu) 5. toukokuuta 2019 kello 23.50 (EEST)

Ohjausten luonti[muokkaa wikitekstiä]

Onnistuisiko uudelleenohjausten luonti botilla? Tarpeellisia uo:ita luettelosivuille, joissa esiintyy sana "tunnetuista" (haettu tällä työkalulla):

Muita helposti botilla luotavia tarpeellisia uo:ita olisivat erikoismerkittömät ohjaukset. Ohjeesta: "Jos artikkelin nimessä esiintyy lainausmerkki (”) tai heittomerkki (’), tulisi luoda ohjaus samasta nimestä suorilla lainausmerkeillä (" ja '), jotta suoria merkkejä käyttävä lukija ohjautuu oikeaan artikkeliin." Esimerkkejä:

88.113.105.36 21. helmikuuta 2019 kello 20.20 (EET)

Ei tuollaisia ohjauksia pidä luoda. Luettelo tunnetuista aivoverenvuotoon kuolleista ei ole sama asia kuin luettelo aivoverenvuotoon kuolleista. Erittäin suuri ero. --Tomaatti ei kasva (keskustelu) 5. toukokuuta 2019 kello 14.13 (EEST)
Ymmärrän kyllä tuon eron. Ohjaussivujen ideahan on, että ne helpottavat tiedon löytymistä, mistä ehdotuksessakin on kyse. Eli hakukenttään voisi kirjoittaa "luettelo x-henkilöistä" ilman tuota tunnetuista-sanaa, esim. "luettelo vantaalaisista" kirjoittamalla päätyisi ohjaussivun kautta sivulle luettelo tunnetuista vantaalaisista. Tuollaisia ohjauksia löytyy fi-wikistä tällä hetkellä 15 kpl, esim. Luettelo diabeetikoista, Luettelo kuuroista, Luettelo skientologeista. 85.76.100.31 5. toukokuuta 2019 kello 15.19 (EEST)
Ei se ole ongelmana ollut luokitteluissakaan ja nyt on kyseessä ohjaukset - artikkelien nimiä ei pyydetä muutettavaksi. En ainakaan vastusta ajatusta. --Otrfan (keskustelu) 5. toukokuuta 2019 kello 15.41 (EEST)

Alunperin[muokkaa wikitekstiä]

Haun mukaan yli 200.--MAQuire (keskustelu) 25. helmikuuta 2019 kello 15.33 (EET)

Yes check.svg Tehty. --Lentokonefani asiaa? | syntilista 6. toukokuuta 2019 kello 00.16 (EEST)
Kysymys botti-tekniikan toteutustavasta kirjoitusasujen korjauksessa: Käydäänkö jokainen tapaus erikseen läpi myös manuaalisella hyväksynnällä? Kysyn siksi, että eräässä viitisen vuotta vanhassa tapauksessa kolmeen kertaan oli korjattu virheellisesti myöskin-->myös, kun sana "myöskin" esiintyi artikkelissa erään vanhan asiakirjan suorana lainauksena. Kun nykykieliopin mukaan huono muoto oli kuitenkin aito oikea lainaus ja siis maailmassa oleva tosiasia, niin sitä ei olisi pitänyt kieliasultaan korjata. Ville E. (keskustelu) 13. heinäkuuta 2019 kello 12.19 (EEST)

Lasku[muokkaa wikitekstiä]

Botti varmaan hoitaisi nopeasti väestönlasku > väestönlaskenta, mutta tohtiiko vaivata? Koska väkimäärä ei siinä laske, laskenta on parempi. --Abc10 (keskustelu) 9. huhtikuuta 2019 kello 08.22 (EEST)

Tässä pätee varmaan sama kuin muihinkin pyyntöihin, että kysyjän naaman mukaan. Jos naama miellyttää, sitten tehdään, eikä niin että onko hyväksi Wikipedialle ja lukijoille. --Abc10 (keskustelu) 1. toukokuuta 2019 kello 22.01 (EEST)

Tämä olisi kannatettava muutos, mutta sellainen huomio, että 172 artikkelissa sana "väestönlaskun" sisältyy vanhan lähteen nimeen, ja niitä ei kannata muuttaa. Muut olisi hyvä korjata. -Ochs (keskustelu) 1. toukokuuta 2019 kello 22.42 (EEST)
Jospa joku muu pyytäisi bottia apuun vaikka vuoden kuluttua, ehkä se sitten onnistuu. Botin käyttäjät ovat yhtenä miehenä tehneet sopimuksen, että Wikipedia pysyköön tältä osin virheellisenä. Käyttäisin itse bottia jos osaisin, mutta osaamiseni painottuu muille alueille, joten ajattelin että tehköön jokainen sitä mitä osaa. Ei tämä yllätys sinänsä ollut, samanlaisia kokemuksia on myös ylläpitäjien yhteyssivulta, mutta en tiennyt että botinkäyttäjät kuuluvat kaikki samaan lahkoon. Nyt sekin on selvinyt. --Abc10 (keskustelu) 6. toukokuuta 2019 kello 08.22 (EEST)
@Abc10: Jos katselet tämän sivun aiempia bottipyyntöjä, huomaat, että niitä olen viime aikoina toteuttanut pääasiassa vain minä. Kyse ei siis ole siitä, että pyyntöäsi syrjittäisiin, vaan siitä, että botin ohjaajia on aktiivisena kovin vähän, ja bottipyynnöt eivät ainakaan minulla ole kiireellisyyslistan kärjessä. Hoidan tämän kyllä, kunhan ehdin, ellei joku toinen ehdi ensin. --Lentokonefani asiaa? | syntilista 6. toukokuuta 2019 kello 09.15 (EEST)
Bottioikeus pois passiivisilta. Tilanne on sama kuin ylläpitäjäoikeuksien kohdalla, oikeus pitää saada ja siitä pitää pitää kiinni kynsin hampain, mutta hyödyllinen käyttö on boteilla siis 0 + 1, ja monilla ylläpitäjillä vähäistä tai käytetään muuhun, esim. oman toiminnan suojeluun, eikä niinkään hyödylliseen tarkoitukseen. Kiitos vastauksesta, odottelen. --Abc10 (keskustelu) 6. toukokuuta 2019 kello 10.04 (EEST)
Yes check.svg Tehty. --Lentokonefani asiaa? | syntilista 9. toukokuuta 2019 kello 22.13 (EEST)
Kiitos --Abc10 (keskustelu) 9. toukokuuta 2019 kello 22.53 (EEST)

Uudet luokkien nimet seuraaville[muokkaa wikitekstiä]

Voisiko seuraavat luokat siirtää uusille nimille, niin olisivat yhtenäisiä "Suomalaiset puolueittain"-päälinjan kanssa, jossa "vaikuttaneet henkilöt" ovat poliitikoita ja puolueet kirjoitetaan täydessä kirjoitusasussaan.

--Politbyroo (keskustelu) 1. toukokuuta 2019 kello 19.17 (EEST) (muokkasin kommenttia sen verran, että lisäsin selkeyden vuoksi linkit luokkiin--Zache (keskustelu) 7. toukokuuta 2019 kello 09.55 (EEST))

Periaatteessa yhdenmukaisuus on kannatettavaa ja selkeyttävää, mutta saattaa olla ja varmaan onkin puolueissa vaikuttaneita henkilöitä, jotka eivät aina ole olleet varsinaisesti poliitikkoja (mutta toki kaikissa merkittävissä puolueissa eikä vain noissa, joissa luokat nyt ovat noin nimettyjä). Esimerkkejä: Leevi Lehto, josta oli tänään HS:ssa haastattelu, oli töissä puolueessa muttei poliitikkona; Matti Putkonen, on töissä puolueessa mutta ei poliittisissa luottamustehtävissä; Juha Kuisma, on ollut töissä puolueessa esim. erikoisavustajana ja ohjelmatyössä, ollut ehdolla eduskuntaankin mutta ei tullut valituksi (niin kuin Putkonenkin) ja ollut kyllä kunnallispolitiikassa (niin kuin Putkonenkin, mutta ilmeisesti vain aiemmassa puolueessan mutta ei nykyisessä). Usein tällaisissa tehtävissä toimineista henkilöistä tulee myöhemmin poliitikkoja, mutta tässä esim. muutama jotka ovat vaikuttaneet puolueissa olematta puolueen poliitikkoja. Toisaalta sisällöltään hyvin lähellä toisiaan olevat luokat ovat hankalia, mutta jokin tällainen noiden luokkien nimeäjällä on varmaan ollut mielessä.--Urjanhai (keskustelu) 5. toukokuuta 2019 kello 17.31 (EEST)
Nyt muuten noista esimerkeistä juuri Putkonen näkyy olevan luokassa Luokka:Perussuomalaiset, sii puolueen luokassa mutta poliitikkoluokan ulkopuolella.--Urjanhai (keskustelu) 5. toukokuuta 2019 kello 17.37 (EEST)
@Politbyroo: siirsin noista nyt ne jotka eivät vaatineet henkilöt -> poliitikot muutosta. --Zache (keskustelu) 7. toukokuuta 2019 kello 17.04 (EEST)

Miljoona miljoona miljoona ruusua[muokkaa wikitekstiä]

Tässä noin 188 kappaletta muotoa "1234 miljoona", eli numeroiden perässä miljoona jäänyt perusmuotoon. Pienellä selailulla näyttää siltä, että ne ovat järjestään väärin ja korjaus on "miljoonaa". Regexissä on koetettu sulkea pois muoto "1 miljoona" joka tietysti on oikein. --Jmk (keskustelu) 6. kesäkuuta 2019 kello 14.26 (EEST)

Ruosin kirkojen luokitelu[muokkaa wikitekstiä]

Voisiko bottilla luokitella Ruotsin kirkon kirkot hiippakuntain. Tällä hetkellä osa kirkoista luokiteltu lääneittään läänien luokassa on muitakin kuin evankelisluterilaisia kirkkoja lääneistä ei voit laitaa luokaa Ruotsin kirkkoon. Eli botilla piitäsi luoda Kirkot (hiippakunnan nimi) hiippakunnassa nämä luokat tulisi luokaan Luokka Kirkot Ruotsin kirkossa hiippakunnittain ja sen jälkeen suomenkieliset artikkelit joiden ruotsikelinen artikkeli on Kategori:Kyrkobyggnader i Svenska kyrkan efter stift sen alaluokissa. Eli toisin sanoa halua saman luokka rakennelman kuin ruotsikielisessä wikipedajassa. Artikkelit jotka Luokka:Kirkot Ruotsin kirkossa hiippakunnittain alaluokkiin niistä pitäisi poistaa Luokka Ruotsin kirkko.
Karkeasti arvioiden Luokka Ruotsin kirkot noin 150 artikkelia ja suurimasta osata puutuu malinne kirkko josta olisi helppo poimia hiippakunta joten luokkien luokittelu olisi tosi hidasta käsin. --Superkissan (keskustelu) 7. kesäkuuta 2019 kello 23.54 (EEST)

Malline Maailman vanhimmat elävät[muokkaa wikitekstiä]

Malline {{Maailman vanhimmat elävät}} ollaan poistamassa yksimielisen poistokeskustelun tuloksena (Keskustelu mallineesta:Maailman vanhimmat elävät). Botilla voisi poistaa mallinekutsun noin 50 artikkelista (Toiminnot:Tänne_viittaavat_sivut/Malline:Maailman_vanhimmat_elävät). --Jmk (keskustelu) 11. kesäkuuta 2019 kello 18.59 (EEST)

Yes check.svg Tehty --4shadoww (keskustelu) 11. kesäkuuta 2019 kello 20.07 (EEST)
Paljon kiitoksia! --Jmk (keskustelu) 11. kesäkuuta 2019 kello 21.52 (EEST)

Julkasut[muokkaa wikitekstiä]

Noin 39 [1] "julkasua", "julkasijaa" ja "julkasupaikkaa". Vaikka puhekieli mukavaa onkin niin mallineparametrina se ei niin toimi. – Osassa noista on kyllä myös sekoitettu julkaisija ja julkaisu toisiinsa. --Jmk (keskustelu) 18. kesäkuuta 2019 kello 16.43 (EEST)

Tehty käsin, samalla korjattu esim. nettisivustoja julkaisijasta julkaisuksi. --Jmk (keskustelu) 14. elokuuta 2019 kello 09.18 (EEST)
Kiitos! --Jmk (keskustelu) 14. elokuuta 2019 kello 09.19 (EEST)
Eipä kestä. Kyllä käsityökulttuurille pitää antaa tilaisuus kukoistaa. --Lax (keskustelu) 14. elokuuta 2019 kello 09.51 (EEST)

Britannica[muokkaa wikitekstiä]

Encyclopædia Britannican nettiversioon on Wikipedia-artikkeleista paljon lähdelinkkejä, joista osa on lakannut toimimasta, koska niissä on käytetty vanhanmuotoisia osoitteita. Linkit, jotka alkavat http://global.britannica.com/ eivät enää johda mihinkään ja niitä on aika monta. Ne saa toimimaan vaihtamalla global-sanan tilalle "www" (osa osoitteista on muissakin suhteissa nykyisistä poikkeavia, mutta www-alkuisina kaikki vanhat osoitteet ovat yhä toimivia ohjauksia). --Risukarhi (keskustelu) 18. heinäkuuta 2019 kello 19.57 (EEST)

Yes check.svg Tehty --4shadoww (keskustelu) 15. elokuuta 2019 kello 13.16 (EEST)
Kiitos. --Risukarhi (keskustelu) 16. elokuuta 2019 kello 12.12 (EEST)

Databaseolympicsin linkit[muokkaa wikitekstiä]

Huomasin että databaseolympics.com on kuukahtanut nurin (ilmeisesti jo pari vuotta sitten) ja sinne on meidän artikkeleista linkitetty kahden ja puolensadan artikkelin verran [2]. Data löytyy Internet Archivesta (ainakin pistokokeiden perusteella) joten voiko näitä toimimattomia pyöräyttää botilla arkistolinkeiksi vai pitääkö tehdä käsin? --Jukka Kolppanen 30. heinäkuuta 2019 kello 22.48 (EEST)

Onnistuuhan se botilla (esim. lisää vain ”https://web.archive.org/web/*/” vanhan osoitteen eteen), mutta tuo on sisällöltään aika turha linkki (samat tiedot ja enemmänkin löytyy esim. sports-referencen sivuilta tai KOK:n sivuilta) ja ainakin itse olen monesti vain poistanut tuon linkin tai korvannut sen muulla lähteellä. --Anr (keskustelu) 13. elokuuta 2019 kello 00.50 (EEST)
Totta, aika köykäiset tiedot noissa, joten pitänee korvata paremmalla kun kohdalle sattuu. --Jukka Kolppanen 13. elokuuta 2019 kello 22.34 (EEST)