Wikipedia:Botit/pyynnöt

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun


Tällä sivulla voi pyytää botteja tekemään muokkauksia. Tällä sivulla voi myös pohtia ja kehitellä uusia bottien toimintoja. Ole hyvä ja lisää pyyntö sivun loppuun. Jos pyytämäsi muutos ei perustu selvästi Wikipedian käytäntöihin tai tyylioppaaseen tai ole muuten itsestään selvä, liitäthän aina mukaan linkin keskusteluun, jossa muutoksesta on sovittu.

Lisää uusi pyyntö tästä

Otsikoiden järjestys ja tasot kuntoon[muokkaa wikitekstiä]

Toisinaan näkyy h2-otsikkoa "Viitteet" ja h2-otsikkoa "Lähteet" samassa artikkelissa. Löytyi sellainenkin, että oli h2-otsikon "Viitteet" alla h3-otsikko "Lähteet". Näitä voisi joku AWB-ohjastaja korjailla. Regexit tietokantadumpista etsintään ja korjaamiseen ovat jotain \n==Viitteet==(.*?)\n==Lähteet== --> \n==Lähteet==$1\n===Viitteet=== ja \n==Viitteet==(.*?)\n===Lähteet=== --> \n==Lähteet==$1\n===Viitteet=== Samalla voisi tehdä osioiden kääntötempun \n==Lähteet==(.*?)\n==Katso myös==(.*?)\n== --> \n==Katso myös==$1\n==Lähteet==$2\n== ja samaa voisi tehdä kirjallisuutta- ja aiheesta muualla -osioille, joilla on sovitut paikkansa artikkeleissa. Jokaisen artikkelin lopussa ei kuitenkaan ole myöhempää otsikkoa, jolloin voisi menetellä \n==:n sijaan \n\[\[Luokka: --Hartz (keskustelu) 14. kesäkuuta 2016 kello 16.25 (EEST)

Sotalaivamalline[muokkaa wikitekstiä]

Malline:Sotalaiva tuottaman tietolaatikon kohtalo kenttä pitäisi vaihtaa lukuisissa artikkeleissa loppuvaiheeksi, jotta niihin lisätty tieto välittyisi artikkeleihin. Lisäksi useita muita muutoksia tehty tekemättä tarvittavia muutoksia olemassa oleviin artikkeleihin eli nekin tulisi tarkistaa.--194.251.119.208 5. heinäkuuta 2016 kello 08.23 (EEST)

Luokka:Pages using invalid self-closed HTML tags[muokkaa wikitekstiä]

Eli tämän pitäisi toteuttaa: Using self-closing tags like <div/> and <span/> to mean <div></div> and <span></span> will not work in the future. Templates and pages that use these tags should be fixed. When Phabricator ticket T134423 is fixed these tags will parse as <div> and <span> instead. This is normal in HTML5. (meta:Tech/News/2016/20)

Käytännössä tehtäviä muutoksia olisivat ainakin alla olevat ja korjattavia sivuja löytyy luokasta Pages using invalid self-closed HTML tags

  1. <div /> → <div></div>
  2. <span /> → <span></span>
  3. <br /> → <br>

--Zache (keskustelu) 15. heinäkuuta 2016 kello 17.20 (EEST)

Wikivoyage-korjauksia[muokkaa wikitekstiä]

Käyttäjä:Acer on korjaillut AWB:llä Wikitravel-linkityksiä Wikivoyageksi, ilmeisesti osaamatta suomea. Nyt tuolla on kasa artikkeleita, joissa lukee "Wikivoyageissa". Voisiko joku korjata ne? --Outilein (keskustelu) 10. elokuuta 2016 kello 18.35 (EEST)

Thank you for seeing this. So yes, sorry, I'dont speak finnish and hadn't realized the problem. I will fix them myself, don't want to create extra work for other people. What would be the correct form? is the problem the "-issa" part? Thanks, Acer (keskustelu) 10. elokuuta 2016 kello 19.12 (EEST)

Ok, I think I fixed this Acer (keskustelu) 10. elokuuta 2016 kello 19.56 (EEST)

Thank you! Finnish can be a tricky language. I checked and now the changes seem to be okay. --Outilein (keskustelu) 11. elokuuta 2016 kello 12.57 (EEST)

Langlandin ohjelma -> Langlandsin ohjelma[muokkaa wikitekstiä]

Englanniksi Langlands Program, ei Langland's Program – toisin kuin artikkeliin aiemmin kirjoittaneet ilmeisesti luulivat, henkilö, jonka mukaan tämä on nimetty on nimeltään Robert Langlands, ei Langland. Kts. esimerkiksi enkkuwiki.  –Kommentin jätti 88.115.160.33 (keskustelu – muokkaukset) 17. elokuuta 2016 kello 22.39

Korjattavia artikkeleja oli vain neljä, tehty käsin. –Kooma (keskustelu) 1. syyskuuta 2016 kello 18.35 (EEST)

Tongan maakoodi olympialaisissa[muokkaa wikitekstiä]

Tongan maakoodi on merkitty useaan paikkaan TON, vaikka se pitäisi olla TGA. Sama ongelma kai on ollut esim. Malawin kanssa. –Kommentin jätti Thejuusoboy (keskustelu – muokkaukset)