Wikipedia:Botit/pyynnöt

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun


Tällä sivulla voi pyytää botteja tekemään muokkauksia. Tällä sivulla voi myös pohtia ja kehitellä uusia bottien toimintoja. Ole hyvä ja lisää pyyntö sivun loppuun. Jos pyytämäsi muutos ei perustu selvästi Wikipedian käytäntöihin tai tyylioppaaseen tai ole muuten itsestään selvä, liitäthän aina mukaan linkin keskusteluun, jossa muutoksesta on sovittu.

Lisää uusi pyyntö tästä

Alunperin[muokkaa wikitekstiä]

Haun mukaan yli 200.--MAQuire (keskustelu) 25. helmikuuta 2019 kello 15.33 (EET)

Yes check.svg Tehty. --Lentokonefani asiaa? | syntilista 6. toukokuuta 2019 kello 00.16 (EEST)
Kysymys botti-tekniikan toteutustavasta kirjoitusasujen korjauksessa: Käydäänkö jokainen tapaus erikseen läpi myös manuaalisella hyväksynnällä? Kysyn siksi, että eräässä viitisen vuotta vanhassa tapauksessa kolmeen kertaan oli korjattu virheellisesti myöskin-->myös, kun sana "myöskin" esiintyi artikkelissa erään vanhan asiakirjan suorana lainauksena. Kun nykykieliopin mukaan huono muoto oli kuitenkin aito oikea lainaus ja siis maailmassa oleva tosiasia, niin sitä ei olisi pitänyt kieliasultaan korjata. Ville E. (keskustelu) 13. heinäkuuta 2019 kello 12.19 (EEST)

Miljoona miljoona miljoona ruusua[muokkaa wikitekstiä]

Tässä noin 188 kappaletta muotoa "1234 miljoona", eli numeroiden perässä miljoona jäänyt perusmuotoon. Pienellä selailulla näyttää siltä, että ne ovat järjestään väärin ja korjaus on "miljoonaa". Regexissä on koetettu sulkea pois muoto "1 miljoona" joka tietysti on oikein. --Jmk (keskustelu) 6. kesäkuuta 2019 kello 14.26 (EEST)

Tehty käsin, samalla muuta kielenhuoltoa. --Jmk (keskustelu) 27. elokuuta 2019 kello 06.04 (EEST)
Kiitos! --Jmk (keskustelu) 27. elokuuta 2019 kello 06.05 (EEST)
Eipä kestä. --Lax (keskustelu) 27. elokuuta 2019 kello 09.09 (EEST)

Julkasut[muokkaa wikitekstiä]

Noin 39 [1] "julkasua", "julkasijaa" ja "julkasupaikkaa". Vaikka puhekieli mukavaa onkin niin mallineparametrina se ei niin toimi. – Osassa noista on kyllä myös sekoitettu julkaisija ja julkaisu toisiinsa. --Jmk (keskustelu) 18. kesäkuuta 2019 kello 16.43 (EEST)

Tehty käsin, samalla korjattu esim. nettisivustoja julkaisijasta julkaisuksi. --Jmk (keskustelu) 14. elokuuta 2019 kello 09.18 (EEST)
Kiitos! --Jmk (keskustelu) 14. elokuuta 2019 kello 09.19 (EEST)
Eipä kestä. Kyllä käsityökulttuurille pitää antaa tilaisuus kukoistaa. --Lax (keskustelu) 14. elokuuta 2019 kello 09.51 (EEST)

Britannica[muokkaa wikitekstiä]

Encyclopædia Britannican nettiversioon on Wikipedia-artikkeleista paljon lähdelinkkejä, joista osa on lakannut toimimasta, koska niissä on käytetty vanhanmuotoisia osoitteita. Linkit, jotka alkavat http://global.britannica.com/ eivät enää johda mihinkään ja niitä on aika monta. Ne saa toimimaan vaihtamalla global-sanan tilalle "www" (osa osoitteista on muissakin suhteissa nykyisistä poikkeavia, mutta www-alkuisina kaikki vanhat osoitteet ovat yhä toimivia ohjauksia). --Risukarhi (keskustelu) 18. heinäkuuta 2019 kello 19.57 (EEST)

Yes check.svg Tehty --4shadoww (keskustelu) 15. elokuuta 2019 kello 13.16 (EEST)
Kiitos. --Risukarhi (keskustelu) 16. elokuuta 2019 kello 12.12 (EEST)

Databaseolympicsin linkit[muokkaa wikitekstiä]

Huomasin että databaseolympics.com on kuukahtanut nurin (ilmeisesti jo pari vuotta sitten) ja sinne on meidän artikkeleista linkitetty kahden ja puolensadan artikkelin verran [2]. Data löytyy Internet Archivesta (ainakin pistokokeiden perusteella) joten voiko näitä toimimattomia pyöräyttää botilla arkistolinkeiksi vai pitääkö tehdä käsin? --Jukka Kolppanen 30. heinäkuuta 2019 kello 22.48 (EEST)

Onnistuuhan se botilla (esim. lisää vain ”https://web.archive.org/web/*/” vanhan osoitteen eteen), mutta tuo on sisällöltään aika turha linkki (samat tiedot ja enemmänkin löytyy esim. sports-referencen sivuilta tai KOK:n sivuilta) ja ainakin itse olen monesti vain poistanut tuon linkin tai korvannut sen muulla lähteellä. --Anr (keskustelu) 13. elokuuta 2019 kello 00.50 (EEST)
Totta, aika köykäiset tiedot noissa, joten pitänee korvata paremmalla kun kohdalle sattuu. --Jukka Kolppanen 13. elokuuta 2019 kello 22.34 (EEST)

Kursiivien poistaminen[muokkaa wikitekstiä]

Pystyykö botilla poistamaan eliöartikkeleista kursiiveja (siis tähän tyyliin)? Virheellisiä kursiiveja on lähes jokaikisessä eliöartikkelissa joten aika mahdotonta saada käsin pois. Jnovikov (ᛕᛈᛇᛕ∪ᛇᏖᛈᏞ∪) 20. elokuuta 2019 kello 15.45 (EEST)

Samaa olen minäkin vajaa vuosi sitten pyytänyt. Tarve olisi kova edelleen. Olen muiden muokkausten yhteydessä poistellut noita, mutta niitä on vielä "muutama" jäljellä ja käsityö on turhan hidasta ja vaivalloista niiden hoitamiseksi. --MiPe (wikinät) 2. syyskuuta 2019 kello 14.38 (EEST)
Laitetaan muistiin. Tällä(kin) hetkellä riittää kiirettä sekä wikissä että sen ulkopuolella, mutta yritän joskus ehtiä näitä korjailemaan. Jos joku muu botin ohjaaja ehtii ensin näiden kimppuun, saa toimia ihan vapaasti. Tämä siis lähinnä tiedoksi, että pyynnöt eivät kaiu kuuroille korville. --Lentokonefani asiaa? | syntilista 3. syyskuuta 2019 kello 21.47 (EEST)
On tällä palstalla näköjään sittenkin jotain elämää. Jnovikov (ᛕᛈᛇᛕ∪ᛇᏖᛈᏞ∪) 5. syyskuuta 2019 kello 11.25 (EEST)
Pääongelma bottien kanssa on lähinnä se, että bottien käyttäjiä on häviävän pieni joukko. Siihen olisi kiva saada rekrytoitua lisää pätevää jengiä, mutta monilla on muita kiireitä. Ja tuskinpa on omiaan motivoimaan jengiä botinkäyttäjäksi, jos sillä pääsee lähes absurdien syytösten kohteeksi kuten yllä osiossa #Lasku. --Jmk (keskustelu) 5. syyskuuta 2019 kello 11.49 (EEST)

prettytable -> wikitable[muokkaa wikitekstiä]

Malline {{Prettytable}} on jo pitkään ollut identtinen toteutukseltaan {{Wikitable}}-mallineen kanssa: viittaukset Prettytableen voisi korvata viitauksella Wikitableen. Vaihtoehtoisesti mallinekutsun voisi korvata CSS-luokan käytöllä class="wikitable", koska se on ainoa mitä kumpikaan malline tekee. Ipr1 (keskustelu) 21. elokuuta 2019 kello 04.01 (EEST)

Yes check.svg Tehty --4shadoww (keskustelu) 24. syyskuuta 2019 kello 20.20 (EEST)

Seurakuntien logojen luokittelu[muokkaa wikitekstiä]

Olisiko mahdollista luoda Luokkaan Logot Alaluokka seurakuntien logot ja siihen luokitella pääluokassa olevat logot joissa on käytetään artikkelissa joka kuuluu luokkaan Luokka:Suomen ortodoksiset seurakunnat tai Luokka:Suomen evankelis-luterilaiset seurakunnat ja sen alaluokkiin ja niiden alaluokkiin. Logoja on useita kymmeniä.--Superkissan (keskustelu) 13. syyskuuta 2019 kello 12.38 (EEST)

joskus haluttiin taideteoskuvia luokiteltavan paikkakunnittain, mutta täätä pidettiin tekijänoikeudellisesti kai ongelmallisena. Tämä kai on tekijänoikeudellisesti tähän rinnastuva, koska logojen käyttökin kai tapahtuu sitaattioikeudella. En ole kuitenkasan tekijänoikeuskysymysten asiantuntija.--Urjanhai (keskustelu) 13. syyskuuta 2019 kello 15.14 (EEST)