Wikipedia:Botit/pyynnöt

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun


Tällä sivulla voi pyytää botteja tekemään muokkauksia. Tällä sivulla voi myös pohtia ja kehitellä uusia bottien toimintoja. Ole hyvä ja lisää pyyntö sivun loppuun. Jos pyytämäsi muutos ei perustu selvästi Wikipedian käytäntöihin tai tyylioppaaseen tai ole muuten itsestään selvä, liitäthän aina mukaan linkin keskusteluun, jossa muutoksesta on sovittu.

Lisää uusi pyyntö tästä

Tongan maakoodi olympialaisissa[muokkaa wikitekstiä]

Tongan maakoodi on merkitty useaan paikkaan TON, vaikka se pitäisi olla TGA. Sama ongelma kai on ollut esim. Malawin kanssa. –Kommentin jätti Thejuusoboy (keskustelu – muokkaukset)Augustuksen sata siirtoa[muokkaa wikitekstiä]

Botti korjaamaan kaiken, mikä tässä luettelossa on botin korjattavissa. Muun muassa vanhat luokat pitää tyhjentää ja siirtää sisältö uudelleennimettyyn luokkaan. Lisäksi sellaiset ohjaukset pitää korjata, jotka on hyödyllistä korjata. En tiedä, mitä kaikkea pitää tehdä, mutta botti varmasti tietää. --Pxos (keskustelu) 6. lokakuuta 2016 kello 16.37 (EEST) Pyyntö peruttu, katso alta. --Pxos (keskustelu) 7. lokakuuta 2016 kello 14.56 (EEST)

Sellainen kysymys, että tietääkö miten Pywikibot:lla tai jollain muulla pystyy siirtelemään sivuja siten, että se korjaa linkit perässään? Movepagesilla noin periaatteessa on simppeliä palauttaa sivujen nimet alkutilaansa, mutta en tiedo onko se varsinaisesti se mitä haluan vaan haluaisin tehdä sellaisen siirron jossa linkit päivittyvät myös. Tai vielä selkeämmin artikkelit ovat ihan hyvällä nimellä, mutta linkit pitäisi päivittää jotta ne eivät kulje uudelleenohjauksen kautta. (@Silvonen: --Zache (keskustelu) 6. lokakuuta 2016 kello 17.59 (EEST)
Ohjauksia pelätään ja suoristetaan suomenkielisessä Wikipediassa välillä ihan turhaan: esimerkiksi Leningrad voi hyvin olla [[Leningrad]] eikä [[Pietari (kaupunki)|Leningrad]]. Kaksinkertaiset ohjaukset ovat pahasta, mutta niitä taitaa korjata automaattisesti useampikin botti. --Silvonen (keskustelu) 6. lokakuuta 2016 kello 20.01 (EEST)
Risukarhi ainakin on käynyt noita sen verran paljon läpi, ettei noita kannata enää lähteä ainakaan blankona siirtelemään takaisin alkuperäisille nimilleen eli pyyntö on keskeytetty. --Zache (keskustelu) 7. lokakuuta 2016 kello 02.48 (EEST)
Jep tuohon. Kun ensin on häärinyt botinkaltainen käyttäjä, niin on järkevää, että sen jälkeen huolellinen käyttäjä käy yksitellen läpi artikkelit ja tekee korjaukset tai kirjoittaa kommentit. Botti soveltui vain luokkasivujen sisällön siirtoon, mutta muu korjaustyö vaatii kyllä selvää älykkyystason nousua, mihin automaattinen tietokoneohjelma ei kykene. Ohjauksista sen verran, että niitä ei välttämättä tarvitse korjata, kun sivu siirretään, mutta kuten olen sanonut, sivun siirto vaatii usein paljon oheistyötä. Toki täällä liikkuu se oudonniminen botti, joka käy korjaamassa kaksinkertaiset ohjaukset, mutta tarkoitinkin lähinnä sitä, että artikkelien sisällä on syytä muuttaa tekstin seassa olevia linkkejä silloin, kun se on hyödyksi. Tätä ei voi antaa botin tehtäväksi, koska botti on juna ja tässä tarvitaan maastoautoa. --Pxos (keskustelu) 7. lokakuuta 2016 kello 14.56 (EEST)

Sivut[muokkaa wikitekstiä]

Nimi siirron jälkeen/nykyinen nimi Alkuperäinen nimi Nykyinen nimi (jos ollaan käsin tehty sivulle jotain)
Aurajoen_rautatiesilta Rautatiesilta_(Turku) Aurajoen ratasilta
BMG_Rights_Management BMG
Emek-Muovi EMEK-muovi
Emek-Muovi Emek-muovi
Eteläinen_liittoyliopisto Eteläinen_federaatioyliopisto
Farman_Frères Farman
Farming_Simulator_17 Farming_simulator_17
Harry_Potterin_perhe Potterin_perhe
Indalinjoki Indalsälven
Kalsa Karlsøy
Karvinen_(ranskalainen_animaatiosarja) The_Garfield_Show
Kaukasian_taistelut Kaukasuksen_taistelut
Kaupunkisuunnittelu_Roomassa_Sixtus_V:n_aikana_1585–1590 Kaupunkisuunnittelu_Roomassa_Sikstus_V:n_aikana_1585–1590
Kemiallinen_räjähdys Räjähdys
Kiinan_pyhät_vuoret Kiinan_viisi_pyhää_vuorta
Kyokushin-painoluokan_maailmanmestaruuskilpailut Kyokushinin_painoluokka_maailmanmestaruuskilpailut
Könsikäs Hunk
Luettelo_Espanjan_itsehallintoalueiden_vaakunoista Luettelo_Espanjan_autonomisten_yhteisöjen_vaakunoista
Luettelo_Suomen_evankelis-luterilaisen_kirkon_virsikirjan_virsistä Luettelo_virsistä
Luettelo_lehdissä_ja_lukemistoissa_julkaistuista_suomennetuista_science_fiction-,_fantasia-_ja_kauhunovelleista Luettelo_suomennetuista_science_fiction-,_fantasia-_ja_kauhunovelleista
Luettelo_novellikokoelmissa_ja_antologioissa_julkaistuista_suomennetuista_science_fiction_-novelleista Luettelo_suomennetuista_science_fiction_-novelleista
Luettelo_tunnetuista_yli_satavuotiaaksi_eläneistä Luettelo_tunnetuista_100-vuotiaaksi_eläneistä
Maankäytön_suunnittelu_Suomessa Kaavoitus
Maatalousoppilaitokset_Suomessa Maantalousoppilaitokset_Suomessa
Maatalousoppilaitokset_Suomessa Maanviljelyskoulut_Suomessa
Mentaalikartta Miellealue
Pekingin–Tianjinin_taistelu Beipingin–Tianjinin_taistelu
Postivaunu_(täsmennyssivu) Postivaunu
Puolustusvoimien_Kuvakeskus Maanpuolustuskorkeakoulun_täydennyskoulutus-_ja_kehittämiskeskus
Raisivuono Sørreisa
Shakespeare_and_Company Shakespeare_&_Company
Suomen_poliisin_tietojärjestelmät Rikosrekisteri
Takeda_(Suomi) Leiras_Takeda
Taumatrooppi Thaumatrooppi
Tiedustelu_systeemisestä_näkökulmasta Tiedustelu
Toyota_Hiace_(1995) Toyota_Hiace_(1995)
Tsarskoje_Selon_kihlakunta Saaren_kihlakunta
Uusi_testamentti_(Saarisalon_suomennos) Aapeli_Saarisalon_Uuden_testamentin_suomennos
Viimeisellä_rannalla_(vuoden_2000_elokuva) Viimeisellä_rannalla_(minisarja)
William_Turner_(täsmennyssivu) William_Turner

Birdlife[muokkaa wikitekstiä]

Birdlife siirtyi vuonna 2014 käyttämään linkeissään IUCN-tunnisteita ja vanhat tunnisteet ovat pikkuhiljaa poistuneet käytöstä joten meillä on sitä varten rikkinäisiä linkkejä ja ne pitäisi päivittää. (ks. kahvihuone ja en:template:birdlife)

Tein tätä varten mallineen {{birdlife-url}} jonka syntaksi on

{{Birdlife-url|22694980|oldsid=3333|oldurl=http://www.birdlife.org/datazone/speciesfactsheet.php?id=3333}}.

Parametreista 22694980 on IUCN-tunniste. Mikäli tunnistetta ei ole määritelty niin käytetään Wikidatan arvoa IUCN-tunniste (P627). Oldsid on vanha id ja oldurl on rikkimennyt linkki kokonaisuudessaan.

Rikkimenneitä linkkejä ovat:

ja toistaiseksi toimiva on:

Korjaus

Muutetaan linkit ainakin aluksi allaolevaan muotoon. Tämä onnistuu esimerkiksi AWB:llä.

  • {{Birdlife-url|oldsid=VANHA ID|oldurl=VANHA URL}}
  • esimerkki:
  • http://www.birdlife.org/datazone/speciesfactsheet.php?id=3333 -> {{Birdlife-url|oldsid=3333|oldurl= http://www.birdlife.org/datazone/speciesfactsheet.php?id=3333}}
Korjauksen toinen vaihe

Toinen vaihe voisi olla, että tarkistetaan osoittaako päivitetyt linkit oikeaan paikkaan vertaamalla linkistä tulevaa sisältöä ja lisätään birdlife-url -mallineeseen nuo IUCN-tunnisteet jotta ne eivät viitteissä muutu Wikidatan arvojen mukana. (Pitää tehdä käsin/botilla, koska substaus ei toimi reffien sisällä). Periaatteessa tämän voi tehdä samalla kun muuttaa linkit menemään mallineella, mutta se ei onnistu AWB:llä. --Zache (keskustelu) 4. marraskuuta 2016 kello 08.13 (EET)

Uuden SISRecID -tunnisteen ja vanhan SpcRecID -tunnisteen väliset linkitykset löytyy BirdLife Taxonomic Checklist -tiedostosta: http://datazone.birdlife.org/species/taxonomy --Zache (keskustelu) 5. marraskuuta 2016 kello 03.49 (EET)

Toteutus

HUOM: Olen tekemässä tätä. Älkää muutelko AWB:llä tai millään noita linkkejä. --Zache (keskustelu) 5. marraskuuta 2016 kello 05.59 (EET)

Yes check.svg Tehty linkit on nyt muutettu botilla ja jäljellä on korjattava-mallineilla merkittyjen tsekkaus [1]. Botti lisäsi merkinnän niihin joiden tiedot se katsoi epävarmoiksi ja virheellinen arvo voi olla joko Wikidatassa (jota käytettiin yhtenä vertailuarvoista) tai sitten artikkelissa. --Zache (keskustelu) 8. marraskuuta 2016 kello 06.17 (EET)

HHOF Botti[muokkaa wikitekstiä]

Huomasin tuossa että aika monesta Hockey Hall of Fameen kutsutun pelaajan (tai muutoin hoki-persoonan) artikkelista puuttuu luokka Hockey Hall of Fame. 2016 ja 2015 vuosikertojen pelaajille lisäsin luokan manuaalisesti, mutta sit totesin että tähän täytys olla parempikin työkäly. Esimerkiksi Chris Cheliosin artikkelista puuttuu HHOF-luokka. --EskoG-67 (keskustelu) 13. marraskuuta 2016 kello 03.16 (EET)

Yes check.svg Tehty. --Lentokonefani asiaa? | syntilista 13. marraskuuta 2016 kello 14.03 (EET)

Automaattinen mallinteen lisäys[muokkaa wikitekstiä]

Voisi ehkä olla mahdollista laittaa botti lisäämään automaattisesti "lähteetön" mallinteen kaikille sivuille, jotka löytyvät tällä Google-haulla. Näillä Google-hakuasetuksilla löytää lähes kaikki wikipedia-artikkelit joihin ei ole merkitty lähteitä, ja joista puuttuu "lähteetön"-mallinne.

--Apinanaivot (keskustelu) 6. joulukuuta 2016 kello 11:32(EEST)

Kyllähän tuo onnistuisi mutta noita sivuja on aika pirusti enkä tiedä tiedä olisiko siitä hyötyä vai paremminkin haittaa. Nykyisellään tuota mallinetta taidetaan lätkiä vain jos vaikuttaa siltä että artikkelin sisältö on kyseenalainen. --Seeggesup? 12. joulukuuta 2016 kello 22.46 (EET)

Basismia[muokkaa wikitekstiä]

Artikkeleissa, joissa on samalla rivillä soittimet ja [[basso]], voisi basso-linkin muuttaa muotoon [[bassokitara|basso]]. Tuskin näissä koskaan tarkoitetaan, että soittimena on matala miesääni. Näitä on noin 100 artikkelia [2]. --Jmk (keskustelu) 8. joulukuuta 2016 kello 22.07 (EET)

Hmm. Taisi olla klappia hakusyntaksissa. Tarkoitus oli hakea sellaisia, joissa on soittimet-sanan perässä yhtäsuuruusmerkki ja sitten myöhemmin se basso-linkki. Näitä ei olekaan kuin parikymmentä [3]. Jos vapaammin haetaan soittimia ja bassoa esim. leipätekstistä, niin enpä ole varma ettei tule mukaan oikeitakin bassolaulajia. --Jmk (keskustelu) 8. joulukuuta 2016 kello 22.19 (EET)

Korjailin ne muutamat, joita vielä jäljellä oli. --Lentokonefani asiaa? | syntilista 13. joulukuuta 2016 kello 11.07 (EET)
Olisiko nuo muut virheelliset basso-viittaukset miten vaikea korjata AWB:llä ihan Toiminnot:Tänne viittaavat sivut/Basso -luettelon pohjalta? Eikö siinä ole jonkinlainen vertailunäkymä ja muokkausruutu, joista voisi päätellä, mistä bassosta on puhe, ja tarvitseeko korjata vai ei? Vaatinee tietysti pitkää pinnaa AWB:n ajajalta... –Kooma (keskustelu) 13. joulukuuta 2016 kello 12.59 (EET)
Ei vaikeaa, mutta vähän työlästä. Noita viittauksia on nimittäin melkein tuhat... Mutta joo, pidetään tämä mielessä. Otan jossain välissä työn alle, jollei joku muu ehdi ensin. --Lentokonefani asiaa? | syntilista 13. joulukuuta 2016 kello 18.29 (EET)

Boxrec.com linkkien korjaus[muokkaa wikitekstiä]

Boxrec.com on muuttanut kaikkien? nyrkkeilijöiden osoitteet uuteen uskoon. Tämän vuoksi wikipediassa olevat nyrkkeilijöiden boxrec.com sivut eivät toimi. Voisiko ystävämme botti korjata osoitteet? --Nvidia (keskustelu) 12. joulukuuta 2016 kello 12.07 (EET)

Jos kerrot vielä, miten osoitteet ovat muuttuneet, eli mikä osuus vanhasta osoitteesta pitäisi muuttaa mihin muotoon, niin sitten voi onnistua. --Lentokonefani asiaa? | syntilista 12. joulukuuta 2016 kello 13.02 (EET)

Esim. Sugar Ray Leonard. Nykyisessä muodossaan osoite on: http://boxrec.com/boxer_display.php?boxer_id=000269. Tämä linkki ei toimi. Toimiva linkki em nyrkkeilijään on http://boxrec.com/boxer/269 Selvensikö riittävästi?--Nvidia (keskustelu) 12. joulukuuta 2016 kello 15.25 (EET)

Näyttäisi olevan vain kolme korjattavaa linkkiä jäljellä[4]:
http://boxrec.com/boxer_display.php?boxer_id=000269 on linkitetty sivulta Sugar Ray Leonard
http://boxrec.com/boxer_display.php?boxer_id=035956 on linkitetty sivulta Tarmo Uusivirta
http://boxrec.com/boxer_display.php?boxer_id=353825 on linkitetty sivulta Juho Haapoja

--Stryn (keskustelu) 12. joulukuuta 2016 kello 15.31 (EET)

Kävin korjailemassa nuo. Muut linkit vaikuttivat toimivan ainakin toistaiseksi. --Lentokonefani asiaa? | syntilista 12. joulukuuta 2016 kello 19.38 (EET)

Vokaalit[muokkaa wikitekstiä]

Tässä on yli 100 artikkelia, joissa esiintyy linkki [[laulu|vokaalit]]. Voisikohan nuo suorastaan muuttaa muotoon [[laulu]]. Kyllä kai he yleensä konsonanttejakin laulavat. --Jmk (keskustelu) 13. joulukuuta 2016 kello 13.37 (EET)

En ehdi bottaamaan nyt, mutta kannatan tuota muutosta. Samaten joku voisi poistaa tämän haun tuloksista kokonaan "[[laulu|vokaalit]]", koska en mieltäisi laulua soittimeksi. Ja tämä kannattaa suorittaa ensin, ettei tarvi muutella edestakaisin. Olen aina joskus noita käsin ottanut pois niitä huomattuani. --Stryn (keskustelu) 13. joulukuuta 2016 kello 16.58 (EET)
Otan nämä kohta työn alle. --Lentokonefani asiaa? | syntilista 13. joulukuuta 2016 kello 17.11 (EET)
Yes check.svg Tehty No nyt ei kukaan enää soita suutaan, ja laulajatkin oppivat konsonantit. --Lentokonefani asiaa? | syntilista 13. joulukuuta 2016 kello 18.27 (EET)