Wikipedia:Botit/pyynnöt

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun


Tällä sivulla voi pyytää botteja tekemään muokkauksia. Tällä sivulla voi myös pohtia ja kehitellä uusia bottien toimintoja. Ole hyvä ja lisää pyyntö sivun loppuun. Jos pyytämäsi muutos ei perustu selvästi Wikipedian käytäntöihin tai tyylioppaaseen tai ole muuten itsestään selvä, liitäthän aina mukaan linkin keskusteluun, jossa muutoksesta on sovittu.

Lisää uusi pyyntö tästä

Cameo[muokkaa wikitekstiä]

Linkkien oikomista: cameo ja cameo-roolicameorooli. Ensimmäinen on täsmennyssivu, jonka muut merkitykset korjasin käsin ja jäljellä pitäisi olla enää cameoroolia tarkoittavat. –Kooma (keskustelu) 12. huhtikuuta 2016 kello 18.46 (EEST)

Yes check.svg Tehty. --Lentokonefani asiaa? | syntilista 16. huhtikuuta 2016 kello 13.23 (EEST)

Viittaukset Laiva-mallineeseen väärällä teholukemalla[muokkaa wikitekstiä]

Malline:Laiva oli menty muuttamaan parisen vuotta sitten niin, että tehoyksiköksi oli vaihdettu MW sijaan kW. Nyt on viittauksia mallineeseen teholukemilla sekä kilowatteina että megawatteina. Voisikohan megawattilukemia etsiä botilla tai jollakin kehittyneellä hakumenetelmällä? Varsinaiset korjaukset pitää varmastikin tehdä käsin, mutta korjauksisa auttaisi jo paljon se, että löydettäisiin potentiaalisesti virheelliset artikkelit. Etsinnässä pitäisi nähdäkseni tunnistaa tehoparametrin lukuarvo. Lukemassa voi olla pilkkuja ja pisteitä. Virheet voisi mielestäni tunnistaa siitä, että teholuku on alle 100. Varsinaisissa laivaissa teho on tyypillisesti 100..100 000 kW ja tämä on megawatteina 0,1..100.

Liittyen samaan etsintäaskareeseen olisi hyvä etsiä myös hevosvoimia sisältävät parametrit (parametrissa teksti "hv" tai "hp"). --Aulis Eskola (keskustelu) 24. huhtikuuta 2016 kello 20.26 (EEST)

Authors Calendar uuteen osoitteeseen[muokkaa wikitekstiä]

Kahvihuoneessa on ollut kysymys www.kirjasto.sci.fi/ ja kirjasto.sci.fi/ -alkuisten osoitteiden siirtämisestä uuteen osoitteeseen http://authorscalendar.info/. Bottipyyntöä ei kuitenkaan koskaan tehty. Teen sen nyt, eli voisiko nuo siirtää niin olisivat käyttökelpoisia edelleen? Niitä on myös ainakin en.wikipediassa, mutta en osaa tehdä sinne bottipyyntöä (kielivammainen). --PekkkaN (keskustelu) 24. toukokuuta 2016 kello 19.19 (EEST)

Yes check.svg Tehty. --Lentokonefani asiaa? | syntilista 25. toukokuuta 2016 kello 17.57 (EEST)
Kiitos, myös alkuperäisen kysyjän puolesta, joka ilmeisesti unohti kysymyksensä. --PekkkaN (keskustelu) 25. toukokuuta 2016 kello 18.13 (EEST)

Munchen -> München[muokkaa wikitekstiä]

vaatisi kielenhuoltoa, useassa artikkelissa virheellisesti --188.238.252.22 26. toukokuuta 2016 kello 11.33 (EEST)

Dnepropetrovsk -> Dnipro[muokkaa wikitekstiä]

Kaupunki muutti tässä kuussa nimensä joten siirsin sivun, mutta wikilinkitykset pitäisi vielä korjata. Haluaisiko joku tehdä AWB:llä korjauksen? Eli käytännössä varmaan se käy, että jättää näkyvän tekstin vanhaksi ja linkittää vain uuteen. Monimutkaiset tapaukset voin tehdä käsin. Eli ainakin seuraavat pitäisi korjata:

--Zache (keskustelu) 27. toukokuuta 2016 kello 19.01 (EEST)

Yes check.svg Tehty. --Lentokonefani asiaa? | syntilista 27. toukokuuta 2016 kello 23.07 (EEST)
kiitos--Zache (keskustelu) 28. toukokuuta 2016 kello 07.24 (EEST)

Otsikoiden järjestys ja tasot kuntoon[muokkaa wikitekstiä]

Toisinaan näkyy h2-otsikkoa "Viitteet" ja h2-otsikkoa "Lähteet" samassa artikkelissa. Löytyi sellainenkin, että oli h2-otsikon "Viitteet" alla h3-otsikko "Lähteet". Näitä voisi joku AWB-ohjastaja korjailla. Regexit tietokantadumpista etsintään ja korjaamiseen ovat jotain \n==Viitteet==(.*?)\n==Lähteet== --> \n==Lähteet==$1\n===Viitteet=== ja \n==Viitteet==(.*?)\n===Lähteet=== --> \n==Lähteet==$1\n===Viitteet=== Samalla voisi tehdä osioiden kääntötempun \n==Lähteet==(.*?)\n==Katso myös==(.*?)\n== --> \n==Katso myös==$1\n==Lähteet==$2\n== ja samaa voisi tehdä kirjallisuutta- ja aiheesta muualla -osioille, joilla on sovitut paikkansa artikkeleissa. Jokaisen artikkelin lopussa ei kuitenkaan ole myöhempää otsikkoa, jolloin voisi menetellä \n==:n sijaan \n\[\[Luokka: --Hartz (keskustelu) 14. kesäkuuta 2016 kello 16.25 (EEST)

Sotalaivamalline[muokkaa wikitekstiä]

Malline:Sotalaiva tuottaman tietolaatikon kohtalo kenttä pitäisi vaihtaa lukuisissa artikkeleissa loppuvaiheeksi, jotta niihin lisätty tieto välittyisi artikkeleihin. Lisäksi useita muita muutoksia tehty tekemättä tarvittavia muutoksia olemassa oleviin artikkeleihin eli nekin tulisi tarkistaa.--194.251.119.208 5. heinäkuuta 2016 kello 08.23 (EEST)

Luokka:Pages using invalid self-closed HTML tags[muokkaa wikitekstiä]

Eli tämän pitäisi toteuttaa: Using self-closing tags like <div/> and <span/> to mean <div></div> and <span></span> will not work in the future. Templates and pages that use these tags should be fixed. When Phabricator ticket T134423 is fixed these tags will parse as <div> and <span> instead. This is normal in HTML5. (meta:Tech/News/2016/20)

Käytännössä tehtäviä muutoksia olisivat ainakin alla olevat ja korjattavia sivuja löytyy luokasta Pages using invalid self-closed HTML tags

  1. <div /> → <div></div>
  2. <span /> → <span></span>
  3. <br /> → <br>

--Zache (keskustelu) 15. heinäkuuta 2016 kello 17.20 (EEST)