Wikipedia:Botit/pyynnöt

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun


Tällä sivulla voi pyytää botteja tekemään muokkauksia. Tällä sivulla voi myös pohtia ja kehitellä uusia bottien toimintoja. Ole hyvä ja lisää pyyntö sivun loppuun. Jos pyytämäsi muutos ei perustu selvästi Wikipedian käytäntöihin tai tyylioppaaseen tai ole muuten itsestään selvä, liitäthän aina mukaan linkin keskusteluun, jossa muutoksesta on sovittu.

Lisää uusi pyyntö tästä

Otsikoiden järjestys ja tasot kuntoon[muokkaa wikitekstiä]

Toisinaan näkyy h2-otsikkoa "Viitteet" ja h2-otsikkoa "Lähteet" samassa artikkelissa. Löytyi sellainenkin, että oli h2-otsikon "Viitteet" alla h3-otsikko "Lähteet". Näitä voisi joku AWB-ohjastaja korjailla. Regexit tietokantadumpista etsintään ja korjaamiseen ovat jotain \n==Viitteet==(.*?)\n==Lähteet== --> \n==Lähteet==$1\n===Viitteet=== ja \n==Viitteet==(.*?)\n===Lähteet=== --> \n==Lähteet==$1\n===Viitteet=== Samalla voisi tehdä osioiden kääntötempun \n==Lähteet==(.*?)\n==Katso myös==(.*?)\n== --> \n==Katso myös==$1\n==Lähteet==$2\n== ja samaa voisi tehdä kirjallisuutta- ja aiheesta muualla -osioille, joilla on sovitut paikkansa artikkeleissa. Jokaisen artikkelin lopussa ei kuitenkaan ole myöhempää otsikkoa, jolloin voisi menetellä \n==:n sijaan \n\[\[Luokka: --Hartz (keskustelu) 14. kesäkuuta 2016 kello 16.25 (EEST)

Sotalaivamalline[muokkaa wikitekstiä]

Malline:Sotalaiva tuottaman tietolaatikon kohtalo kenttä pitäisi vaihtaa lukuisissa artikkeleissa loppuvaiheeksi, jotta niihin lisätty tieto välittyisi artikkeleihin. Lisäksi useita muita muutoksia tehty tekemättä tarvittavia muutoksia olemassa oleviin artikkeleihin eli nekin tulisi tarkistaa.--194.251.119.208 5. heinäkuuta 2016 kello 08.23 (EEST)

Luokka:Pages using invalid self-closed HTML tags[muokkaa wikitekstiä]

Eli tämän pitäisi toteuttaa: Using self-closing tags like <div/> and <span/> to mean <div></div> and <span></span> will not work in the future. Templates and pages that use these tags should be fixed. When Phabricator ticket T134423 is fixed these tags will parse as <div> and <span> instead. This is normal in HTML5. (meta:Tech/News/2016/20)

Käytännössä tehtäviä muutoksia olisivat ainakin alla olevat ja korjattavia sivuja löytyy luokasta Pages using invalid self-closed HTML tags

  1. <div /> → <div></div>
  2. <span /> → <span></span>
  3. <br /> → <br>

--Zache (keskustelu) 15. heinäkuuta 2016 kello 17.20 (EEST)

Wikivoyage-korjauksia[muokkaa wikitekstiä]

Käyttäjä:Acer on korjaillut AWB:llä Wikitravel-linkityksiä Wikivoyageksi, ilmeisesti osaamatta suomea. Nyt tuolla on kasa artikkeleita, joissa lukee "Wikivoyageissa". Voisiko joku korjata ne? --Outilein (keskustelu) 10. elokuuta 2016 kello 18.35 (EEST)

Thank you for seeing this. So yes, sorry, I'dont speak finnish and hadn't realized the problem. I will fix them myself, don't want to create extra work for other people. What would be the correct form? is the problem the "-issa" part? Thanks, Acer (keskustelu) 10. elokuuta 2016 kello 19.12 (EEST)

Ok, I think I fixed this Acer (keskustelu) 10. elokuuta 2016 kello 19.56 (EEST)

Thank you! Finnish can be a tricky language. I checked and now the changes seem to be okay. --Outilein (keskustelu) 11. elokuuta 2016 kello 12.57 (EEST)

Langlandin ohjelma -> Langlandsin ohjelma[muokkaa wikitekstiä]

Englanniksi Langlands Program, ei Langland's Program – toisin kuin artikkeliin aiemmin kirjoittaneet ilmeisesti luulivat, henkilö, jonka mukaan tämä on nimetty on nimeltään Robert Langlands, ei Langland. Kts. esimerkiksi enkkuwiki.  –Kommentin jätti 88.115.160.33 (keskustelu – muokkaukset) 17. elokuuta 2016 kello 22.39

Korjattavia artikkeleja oli vain neljä, tehty käsin. –Kooma (keskustelu) 1. syyskuuta 2016 kello 18.35 (EEST)

Tongan maakoodi olympialaisissa[muokkaa wikitekstiä]

Tongan maakoodi on merkitty useaan paikkaan TON, vaikka se pitäisi olla TGA. Sama ongelma kai on ollut esim. Malawin kanssa. –Kommentin jätti Thejuusoboy (keskustelu – muokkaukset)Augustuksen sata siirtoa[muokkaa wikitekstiä]

Botti korjaamaan kaiken, mikä tässä luettelossa on botin korjattavissa. Muun muassa vanhat luokat pitää tyhjentää ja siirtää sisältö uudelleennimettyyn luokkaan. Lisäksi sellaiset ohjaukset pitää korjata, jotka on hyödyllistä korjata. En tiedä, mitä kaikkea pitää tehdä, mutta botti varmasti tietää. --Pxos (keskustelu) 6. lokakuuta 2016 kello 16.37 (EEST) Pyyntö peruttu, katso alta. --Pxos (keskustelu) 7. lokakuuta 2016 kello 14.56 (EEST)

Sellainen kysymys, että tietääkö miten Pywikibot:lla tai jollain muulla pystyy siirtelemään sivuja siten, että se korjaa linkit perässään? Movepagesilla noin periaatteessa on simppeliä palauttaa sivujen nimet alkutilaansa, mutta en tiedo onko se varsinaisesti se mitä haluan vaan haluaisin tehdä sellaisen siirron jossa linkit päivittyvät myös. Tai vielä selkeämmin artikkelit ovat ihan hyvällä nimellä, mutta linkit pitäisi päivittää jotta ne eivät kulje uudelleenohjauksen kautta. (@Silvonen: --Zache (keskustelu) 6. lokakuuta 2016 kello 17.59 (EEST)
Ohjauksia pelätään ja suoristetaan suomenkielisessä Wikipediassa välillä ihan turhaan: esimerkiksi Leningrad voi hyvin olla [[Leningrad]] eikä [[Pietari (kaupunki)|Leningrad]]. Kaksinkertaiset ohjaukset ovat pahasta, mutta niitä taitaa korjata automaattisesti useampikin botti. --Silvonen (keskustelu) 6. lokakuuta 2016 kello 20.01 (EEST)
Risukarhi ainakin on käynyt noita sen verran paljon läpi, ettei noita kannata enää lähteä ainakaan blankona siirtelemään takaisin alkuperäisille nimilleen eli pyyntö on keskeytetty. --Zache (keskustelu) 7. lokakuuta 2016 kello 02.48 (EEST)
Jep tuohon. Kun ensin on häärinyt botinkaltainen käyttäjä, niin on järkevää, että sen jälkeen huolellinen käyttäjä käy yksitellen läpi artikkelit ja tekee korjaukset tai kirjoittaa kommentit. Botti soveltui vain luokkasivujen sisällön siirtoon, mutta muu korjaustyö vaatii kyllä selvää älykkyystason nousua, mihin automaattinen tietokoneohjelma ei kykene. Ohjauksista sen verran, että niitä ei välttämättä tarvitse korjata, kun sivu siirretään, mutta kuten olen sanonut, sivun siirto vaatii usein paljon oheistyötä. Toki täällä liikkuu se oudonniminen botti, joka käy korjaamassa kaksinkertaiset ohjaukset, mutta tarkoitinkin lähinnä sitä, että artikkelien sisällä on syytä muuttaa tekstin seassa olevia linkkejä silloin, kun se on hyödyksi. Tätä ei voi antaa botin tehtäväksi, koska botti on juna ja tässä tarvitaan maastoautoa. --Pxos (keskustelu) 7. lokakuuta 2016 kello 14.56 (EEST)

Sivut[muokkaa wikitekstiä]

Nimi siirron jälkeen/nykyinen nimi Alkuperäinen nimi Nykyinen nimi (jos ollaan käsin tehty sivulle jotain)
Aurajoen_rautatiesilta Rautatiesilta_(Turku) Aurajoen ratasilta
BMG_Rights_Management BMG
Emek-Muovi EMEK-muovi
Emek-Muovi Emek-muovi
Eteläinen_liittoyliopisto Eteläinen_federaatioyliopisto
Farman_Frères Farman
Farming_Simulator_17 Farming_simulator_17
Harry_Potterin_perhe Potterin_perhe
Indalinjoki Indalsälven
Kalsa Karlsøy
Karvinen_(ranskalainen_animaatiosarja) The_Garfield_Show
Kaukasian_taistelut Kaukasuksen_taistelut
Kaupunkisuunnittelu_Roomassa_Sixtus_V:n_aikana_1585–1590 Kaupunkisuunnittelu_Roomassa_Sikstus_V:n_aikana_1585–1590
Kemiallinen_räjähdys Räjähdys
Kiinan_pyhät_vuoret Kiinan_viisi_pyhää_vuorta
Kyokushin-painoluokan_maailmanmestaruuskilpailut Kyokushinin_painoluokka_maailmanmestaruuskilpailut
Könsikäs Hunk
Luettelo_Espanjan_itsehallintoalueiden_vaakunoista Luettelo_Espanjan_autonomisten_yhteisöjen_vaakunoista
Luettelo_Suomen_evankelis-luterilaisen_kirkon_virsikirjan_virsistä Luettelo_virsistä
Luettelo_lehdissä_ja_lukemistoissa_julkaistuista_suomennetuista_science_fiction-,_fantasia-_ja_kauhunovelleista Luettelo_suomennetuista_science_fiction-,_fantasia-_ja_kauhunovelleista
Luettelo_novellikokoelmissa_ja_antologioissa_julkaistuista_suomennetuista_science_fiction_-novelleista Luettelo_suomennetuista_science_fiction_-novelleista
Luettelo_tunnetuista_yli_satavuotiaaksi_eläneistä Luettelo_tunnetuista_100-vuotiaaksi_eläneistä
Maankäytön_suunnittelu_Suomessa Kaavoitus
Maatalousoppilaitokset_Suomessa Maantalousoppilaitokset_Suomessa
Maatalousoppilaitokset_Suomessa Maanviljelyskoulut_Suomessa
Mentaalikartta Miellealue
Pekingin–Tianjinin_taistelu Beipingin–Tianjinin_taistelu
Postivaunu_(täsmennyssivu) Postivaunu
Puolustusvoimien_Kuvakeskus Maanpuolustuskorkeakoulun_täydennyskoulutus-_ja_kehittämiskeskus
Raisivuono Sørreisa
Shakespeare_and_Company Shakespeare_&_Company
Suomen_poliisin_tietojärjestelmät Rikosrekisteri
Takeda_(Suomi) Leiras_Takeda
Taumatrooppi Thaumatrooppi
Tiedustelu_systeemisestä_näkökulmasta Tiedustelu
Toyota_Hiace_(1995) Toyota_Hiace_(1995)
Tsarskoje_Selon_kihlakunta Saaren_kihlakunta
Uusi_testamentti_(Saarisalon_suomennos) Aapeli_Saarisalon_Uuden_testamentin_suomennos
Viimeisellä_rannalla_(vuoden_2000_elokuva) Viimeisellä_rannalla_(minisarja)
William_Turner_(täsmennyssivu) William_Turner

Birdlife[muokkaa wikitekstiä]

Birdlife siirtyi vuonna 2014 käyttämään linkeissään IUCN-tunnisteita ja vanhat tunnisteet ovat pikkuhiljaa poistuneet käytöstä joten meillä on sitä varten rikkinäisiä linkkejä ja ne pitäisi päivittää. (ks. kahvihuone ja en:template:birdlife)

Tein tätä varten mallineen {{birdlife-url}} jonka syntaksi on

{{Birdlife-url|22694980|oldsid=3333|oldurl=http://www.birdlife.org/datazone/speciesfactsheet.php?id=3333}}.

Parametreista 22694980 on IUCN-tunniste. Mikäli tunnistetta ei ole määritelty niin käytetään Wikidatan arvoa IUCN-tunniste (P627). Oldsid on vanha id ja oldurl on rikkimennyt linkki kokonaisuudessaan.

Rikkimenneitä linkkejä ovat:

ja toistaiseksi toimiva on:

Korjaus

Muutetaan linkit ainakin aluksi allaolevaan muotoon. Tämä onnistuu esimerkiksi AWB:llä.

  • {{Birdlife-url|oldsid=VANHA ID|oldurl=VANHA URL}}
  • esimerkki:
  • http://www.birdlife.org/datazone/speciesfactsheet.php?id=3333 -> {{Birdlife-url|oldsid=3333|oldurl= http://www.birdlife.org/datazone/speciesfactsheet.php?id=3333}}
Korjauksen toinen vaihe

Toinen vaihe voisi olla, että tarkistetaan osoittaako päivitetyt linkit oikeaan paikkaan vertaamalla linkistä tulevaa sisältöä ja lisätään birdlife-url -mallineeseen nuo IUCN-tunnisteet jotta ne eivät viitteissä muutu Wikidatan arvojen mukana. (Pitää tehdä käsin/botilla, koska substaus ei toimi reffien sisällä). Periaatteessa tämän voi tehdä samalla kun muuttaa linkit menemään mallineella, mutta se ei onnistu AWB:llä. --Zache (keskustelu) 4. marraskuuta 2016 kello 08.13 (EET)

Uuden SISRecID -tunnisteen ja vanhan SpcRecID -tunnisteen väliset linkitykset löytyy BirdLife Taxonomic Checklist -tiedostosta: http://datazone.birdlife.org/species/taxonomy --Zache (keskustelu) 5. marraskuuta 2016 kello 03.49 (EET)

Toteutus

HUOM: Olen tekemässä tätä. Älkää muutelko AWB:llä tai millään noita linkkejä. --Zache (keskustelu) 5. marraskuuta 2016 kello 05.59 (EET)

Yes check.svg Tehty linkit on nyt muutettu botilla ja jäljellä on korjattava-mallineilla merkittyjen tsekkaus [1]. Botti lisäsi merkinnän niihin joiden tiedot se katsoi epävarmoiksi ja virheellinen arvo voi olla joko Wikidatassa (jota käytettiin yhtenä vertailuarvoista) tai sitten artikkelissa. --Zache (keskustelu) 8. marraskuuta 2016 kello 06.17 (EET)

HHOF Botti[muokkaa wikitekstiä]

Huomasin tuossa että aika monesta Hockey Hall of Fameen kutsutun pelaajan (tai muutoin hoki-persoonan) artikkelista puuttuu luokka Hockey Hall of Fame. 2016 ja 2015 vuosikertojen pelaajille lisäsin luokan manuaalisesti, mutta sit totesin että tähän täytys olla parempikin työkäly. Esimerkiksi Chris Cheliosin artikkelista puuttuu HHOF-luokka. --EskoG-67 (keskustelu) 13. marraskuuta 2016 kello 03.16 (EET)

Yes check.svg Tehty. --Lentokonefani asiaa? | syntilista 13. marraskuuta 2016 kello 14.03 (EET)