Wikipedia:Botit/pyynnöt

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun


Tällä sivulla voi pyytää botteja tekemään muokkauksia. Tällä sivulla voi myös pohtia ja kehitellä uusia bottien toimintoja. Ole hyvä ja lisää pyyntö sivun loppuun. Jos pyytämäsi muutos ei perustu selvästi Wikipedian käytäntöihin tai tyylioppaaseen tai ole muuten itsestään selvä, liitäthän aina mukaan linkin keskusteluun, jossa muutoksesta on sovittu.

Lisää uusi pyyntö tästä


weblinkchecker.py[muokkaa wikitekstiä]

jos joku käyttää pywikipediabotia, niin voisi ajaa https://www.mediawiki.org/wiki/Manual:Pywikibot/weblinkchecker.py parametreilla -ns:0 -notalk ja listata linkit jaoteltuina Wikiprojekti:Linkit/A jne. sivuille. Tällä tavalla päästäisiin korjailemaan rikkinäisiä linkkejä. Tämä on viimeksi tehty 10 vuotta sitten :) --Hartz (keskustelu) 18. maaliskuuta 2018 kello 10.47 (EET)

Pistetään merkille, että scriptin suoritus on aloitettu noin vuorokausi sitten. Botti käy ilmeisesti aakkosjärjestyksessä artikkelit läpi ja tällä hetkellä ollaan kirjaimessa A (erikoismerkit siis käyty läpi). Eli näyttäisi aika kauan kestävän, jopa useampi viikko(?), olettaen ettei mitään odottamatonta tapahdu esim. scriptin kaatumista. --4shadoww (keskustelu) 4. huhtikuuta 2018 kello 22.27 (EEST)
Yes check.svg Tehty En oikein usko, että tuossa on kaikki rikkinäiset linkit, mutta nuo linkit ja artikkelit listattiin, ja ohjelma sammui ilman virhettä. Luulisi tuossa olevan vähäksi aikaa hommaa, suoritetaan scripti uudestaan, jos homma loppuu kesken. --4shadoww (keskustelu) 14. huhtikuuta 2018 kello 17.27 (EEST)

Selim Laurikkala Jalmari Laurikkalaksi[muokkaa wikitekstiä]

Voisitteko ystävällisesti vaihtaa sivun https://fi.wikipedia.org/wiki/Selim_Laurikkala otsikoksi Jalmari Laurikkala. Henkilö tunnettiin tällä nimellä, joten otsikkona Jalmari Laurikkala olisi parempi.-- Kjjk43 (keskustelu) 26. maaliskuuta 2018 kello 13.58 (EEST)

@Kjjk43: sivun siirtämiseen ei tarvita bottia, sen voit tehdä itsekin. Sivun ylälaidassa painikkeiden "Lue", "Muokkaa" ja "Muokkaa wikitekstiä" vieressä on pudotusvalikko otsikolla "Muut". Valitse sieltä "Siirrä". Lisää aiheesta löytyy sivulta Ohje:Sivun siirtäminen. --Lentokonefani asiaa? | syntilista 26. maaliskuuta 2018 kello 14.02 (EEST)

Jos sivulla on Malline:Täsmennyssivu ja Luokka:Luettelot henkilöistä sukunimen mukaan[muokkaa wikitekstiä]

Botti voisi tässä tapauksessa poistaa luokan ja vaihtaa mallineeksi Malline:Täsmennyssivu/sukunimi. Tämä ei ole nollamuokkaus, josta minulle on tällä sivulla valitettu aiemmin. Onnistuuko botilla? Helpottaisi kummasti henkilökohtaista projektiani, jonka puitteissa olen päättänyt käydä kaikki suomenkielisen Wikipedian täsmennyssivut läpi. Niissä riittää työsarkaa. --Pe-ga-sos (keskustelu) 2. huhtikuuta 2018 kello 17.10 (EEST)

Yes check.svg Tehty Luokka poistettu ja malline vaihdettu 1161 sivuun. --4shadoww (keskustelu) 24. toukokuuta 2018 kello 01.03 (EEST)
Kaikkihan näistä ei ollut pelkkiä sukunimi-täsmennyssivuja, joten tässä tehtiin nyt virheellisiäkin vaihtoja, esim. Haas, Kokkila (täsmennyssivu), Kärki, McComb jne. 88.113.105.239 24. toukokuuta 2018 kello 01.17 (EEST)
Ok, perinteen mukaan meni taas pieleen jotain. Pitää käydä läpi ja kumota virheelliset muutokset. --4shadoww (keskustelu) 24. toukokuuta 2018 kello 11.59 (EEST)
Käyty läpi ja kumottu virheelliset muutokset. Jos oltaisiin vähän pidemmälle mietitty, eikä vain tehty miten oli käsketty, niin ei tätä olisi missään nimessä ollut järkeä millään automaattisella botilla tehdä. --4shadoww (keskustelu) 24. toukokuuta 2018 kello 14.56 (EEST)

tynkämerkinnän poisto yli 13 kilotavun artikkeleista[muokkaa wikitekstiä]

Hei, listasin noin 400 kappaletta artikkeleita, jotka ovat yli 13 kilotavua pitkiä ja joihin on jäänyt roikkumaan tynkämalline. Näistä voisi poistaa tynkämerkinnät, sillä niillä ei tee niissä mitään. Artikkelit ovat yksinkertaisesti aivan liian pitkiä ollakseen tynkiä enää. => Käyttäjä:Hartz/u. Poistamiseen, korvaamiseen/replaceen regex: \{\{tynkä.*?\}\} kunhan case ei ole merkitty sensitiveksi. --Hartz (keskustelu) 19. toukokuuta 2018 kello 14.51 (EEST)

Yes check.svg Tehty Olisi voinut tuon haun tehdä niin, että siinä on vain artikkeliavaruudesta sivuja. Nyt tuli muutama virhe, kun botissa ei ollut erikseen mitään suodatusta, että onko sivu artikkeli vai ei. Parempi regex korvaamiseen olisi \{\{tynkä.*?\}\}\n?, niin lähtee myös ylimääräiset rivinvaihdot. Tai jos oikein tarkkoja oltaisiin, niin regex olisi (^{\{[Tt]ynkä(\|.*?\}\}|\/.*?\}\}|.*?\}\})\n?|{\{[Tt]ynkä(\|.*?\}\}|\/.*?\}\}|.*?\}\})). Homma hoitui kuitenkin tuolla yksinkertaisemmalla. --4shadoww (keskustelu) 20. toukokuuta 2018 kello 16.43 (EEST)

Ylimääräisten luettelomerkkien poisto[muokkaa wikitekstiä]

Olisko mahdollista poistaa botilla {{Commonscat-rivi}} mallineen edestä manuaalisesti lisätytt luettelomerkit nyt, kun malline toimii oikein. Tässä esimerkki.--Pahkiqaz (keskustelu) 27. toukokuuta 2018 kello 17.01 (EEST)

Jos * voidaan poistaa mekaanisesti siten, ettei jouduta tekemään mitään sen kummempia tarkistuksia tai päätelmiä, niin voidaan helposti poistaa. Mutta milloin malline toimii oikein? Voiko se olla ei-toimiva, jolloin tähteä ei pitäisi poistaa? Vai mitä tarkoitit: "nyt, kun malline toimii oikein"? --4shadoww (keskustelu) 27. toukokuuta 2018 kello 17.12 (EEST)
Tarkoitus olisi siis poistaa mallineen edestä mahdollinen ylimääräinen *, kuten tuossa alla olevassa kahvihuonekeskustelussa on mainittu. Malline toimii oikein, kun sen eteen tulee automaattisesti luettelomerkki. Tuolla "nyt, kun malline toimii oikein" tarkoitin sitä, että mallineesta tulee automaattisesti luettelomerkki, kuten ennenkin ja toimimattomuuden aikana käsin lisätyt tähdet tulisi nyt poistaa.--Pahkiqaz (keskustelu) 27. toukokuuta 2018 kello 18.04 (EEST)
Ok, näkyisi olevan ihan järkyttävä määrä artikkeleita korjattavana. Haku insource:/\* *\{\{[Cc]ommonscat-rivi(\|.*?|.*?)\}\}/ tuottaa 4 926 tulosta. --4shadoww (keskustelu) 27. toukokuuta 2018 kello 18.21 (EEST)
Saman saa tehdä myös mallineelle {{Commons-rivi}}. --Anr (keskustelu) 27. toukokuuta 2018 kello 18.32 (EEST)
Mainittakoon, että aiheesta on keskusteltu tekniikka-kahvihuonessa viime helmikuussa: Wikipedia:Kahvihuone_(tekniikka)/Arkisto_45#Commonscat-rivi 88.113.105.239 27. toukokuuta 2018 kello 17.46 (EEST)
Yes check.svg Tehty --4shadoww (keskustelu) 1. kesäkuuta 2018 kello 18.00 (EEST)

Satojen muutosten kumoaminen[muokkaa wikitekstiä]

Muutin suuressa määrässä artikkeleja sanan pop rock muotoon poprock. Jälkimmäinen muoto lienee sittenkin virheellinen, joten kyseiset muutokset pitäisi kumota. Vanhin kumottava muutos on tehty 12. kesäkuuta 2018 kello 17.21 ja uusin 12. kesäkuuta 2018 kello 19.25. Kaikki nimimerkin Valtlai tekemät muutokset tuolta aikaväliltä pitäisi siis kumota. Kaikkien muutosyhteenvedossa on merkkijono ”pop rock → poprock”. –Valtlai (keskustelu) 12. kesäkuuta 2018 kello 21.01 (EEST)

Miksi olisi virheellinen, onhan meillä myös artikkeli poprock. Stryn (keskustelu) 12. kesäkuuta 2018 kello 22.17 (EEST)
Käsittääkseni oikea muoto olisi pop-rock, ja Poprock-artikkeli pitäisi nimetä uudelleen. Aloitin asiasta keskustelun ensin artikkelin keskustelusivulla ja sitten Kahvihuoneessa. Toivottavasti jommassakummassa saadaan asiaan selkeyttä ja tarvittaessa artikkeli siirrettyä oikealle nimelle. Minun puolestani voidaan jättää kyseiset muokkaukset ennalleen, kunnes kirjoitusasu on selvillä. —Valtlai (k · m) 13. kesäkuuta 2018 kello 22.54 (EEST)

Elokuvien kursiivilihava[muokkaa wikitekstiä]

Taustaksi: Elokuvien ym. teosten nimiä on aikoinaan merkitty vaihtelevasti artikkelin alussa. Toisinaan ne on vain lihavoitu, toisinaan lisäksi kursivoitu. Asiasta keskusteltiin pitkään ja äänestettiinkin vuonna 2015. Sittemmin on Ohje:Välimerkit ja typografia-ohjeeseenkin kirjattu, että "Artikkelin määritelmässä artikkelin aihetta ei enää lihavoinnin lisäksi kursivoida". Ohjeistuksen toteutus vanhaan artikkelimassaan ottaa kuitenkin aikansa. Täysin mekaanisesti ei voida muuttaa kaikkea kursiivilihavaa ei-kursiiviksi, vaan toimenpide pitäisi kohdistaa juuri ohjeessa mainittuun "artikkelin määritelmässä artikkelin aiheeseen". Käytännössä näitä voi yrittää tunnistaa sillä, että ovat heti artikkelin alussa, mahdollisesti jonkin aihealuekohtaisen vakiomallineen jäljessä.

Toimenpide-ehdotus: Regexp-haku insource:/\{\{Elokuva.*\}\}.?'''''/ [1] löytää noin 2 100 elokuva-artikkelia, joissa on Elokuva-mallineen jälkeen heti jotakin kursiivilihavaa (viisi heittomerkkiä peräkkäin). Näitä voisi botilla muuttaa pelkäksi lihavaksi. Katsoin silmämääräisesti läpi listan 50 ensimmäistä, eikä tullut vastaan yhtään väärää tapausta, ts. kaikissa tuo kursiivilihava on juuri ohjeessa mainittu "artikkelin määritelmässä artikkelin aihe". Esimerkkikorjaus: [2]. --Jmk (keskustelu) 19. kesäkuuta 2018 kello 13.36 (EEST)

Vuonien paluu[muokkaa wikitekstiä]

Vuonat korjattiin vuosiksi syyskuussa, mutta nyt niitä on tullut taas yli 20 kpl lisää: haku insource:/[Vv]uonan? [1-9]/ [3]. --Jmk (keskustelu) 19. kesäkuuta 2018 kello 13.34 (EEST)

Korjailin nämä käsin, niitä oli sen verran vähän. Lisäksi lisäsin vuonat AWB:n korjattavien typojen listaan, josko niitä ei ihan samaa tahtia tulisi lisää. --Lentokonefani asiaa? | syntilista 19. kesäkuuta 2018 kello 15.10 (EEST)
Hyvä näin, kiitos! --Jmk (keskustelu) 19. kesäkuuta 2018 kello 15.12 (EEST)