Malline:Taksonomia/sammalet

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Taksonomia/sammalet
[[Tiedosto:{{{kuva|P18}}}|250px|kuvateksti]]
kuvateksti
Fossiili

{{{fossiili}}}

Uhanalaisuusluokitus

{{{status}}}

Suomessa: {{{status_fi}}}
Tieteellinen luokittelu
Domeeni: {{{domeeni}}}
Kunta: {{{kunta}}}
Alakunta: {{{alakunta}}}
Ryhmä: {{{ryhmä}}}
Yläpääjakso: {{{yläpääjakso}}}
Pääjakso: {{{pääjakso}}}
Alajakso: {{{alajakso}}}
Yläkaari: {{{yläkaari}}}
Kaari: {{{kaari}}}
Alakaari: {{{alakaari}}}
Yläluokka: {{{yläluokka}}}
Luokka: {{{luokka}}}
Alaluokka: {{{alaluokka}}}
Osaluokka: {{{osaluokka}}}
Ylälahko: {{{ylälahko}}}
Lahko: {{{lahko}}}
Alalahko: {{{alalahko}}}
Osalahko: {{{osalahko}}}
Yläheimo: {{{yläheimo}}}
Heimo: {{{heimo}}}
Alaheimo: {{{alaheimo}}}
Ylätribus: {{{ylätribus}}}
Tribus: {{{tribus}}}
Alatribus: {{{alatribus}}}
Suku: {{{suku}}}
Alasuku: {{{alasuku}}}
Sektio: {{{sektio}}}
Laji: {{{laji}}}
Alalaji: {{{alalaji}}}
Muunnos: {{{muunnos}}}
Muoto: {{{muoto}}}
(luokittelematon): {{{luokittelematon}}}
Kaksiosainen nimi

{{{kaksiosainen}}}

Kolmiosainen nimi

{{{kolmiosainen}}}

Tyyppilaji

{{{tyyppi}}}

Synonyymit

{{{synonyymit}}}

[[Tiedosto:{{{levinneisyyskartta}}}|250px|]]
{{{jako}}}
Katso myös


Template-info.png
Mallineen ohje [näytä] [muokkaa] [päivitä]


Käyttötarkoitus

Kopioi alla oleva teksti artikkeliin ja täytä tiedot yhtäläisyysmerkkien perään.

Ohje

Parametri Selitys
nimi Laita tähän lajin tai taksonomisen tason suomenkielinen nimitys (artikkelin aihe). Mikäli taksonomisella tasolla ei ole suomenkielistä nimitystä, laita tieteellinen nimitys.
fossiili Laita tähän kauden nimi, jolloin sieni eli/kuoli sukupuuttoon.
kuva Laita tähän kuvan nimi, jonka haluat mallineeseen. Kuva lisätään muodossa Sienikunnanedustaja.jpg.
leveys Kuvan leveys (esim. 250). Yleensä tämän kentän voi jättää tyhjäksi koska vakiokoko on sopiva.
kuvateksti Lisää tähän kuvan alapuolella lukeva kuvateksti. Jos kuvaa käytetään jossakin lajia korkeammalla tasolla, lisää tähän kasvin suomenkielinen nimitys ja sulkeisiin tieteellinen nimi. Lajiartikkeleissa tämä on tarpeetonta.
status Laita tähän lajin tai sitä alemman taksonin uhanalaisuusluokitus. Käytettävissä: Elinvoimainen, Erittäin uhanalainen, Hävinnyt, Luonnosta hävinnyt, Puutteellisesti tunnettu, Silmälläpidettävä, Vaarantunut ja Äärimmäisen uhanalainen. Muista, että lajia ylemmille tasoille ei ole uhanalaisuusluokituksia!.
domeeni, kunta, heimo, suku jne. Lisää näihin kenttiin ylemmät taksonomiset tasot, joihin artikkelin aihe kuuluu. Kaikkia kenttiä ei ole tarpeellista täyttää. Kirjoita suomenkielinen nimitys ensin ja linkitä se koodilla [[Sammalet]]. Lisää perään tieteellinen nimi, esim. Bryobionta. Tällöin lopputulos näyttää tältä: Sammalet Bryobionta. Jos tasolle ei ole suomenkielistä nimeä, käytä ainoastaan tieteellistä nimeä ja linkitä se. Tummenna artikkelia käsittelevä kenttä. Älä kuitenkaan tummenna laji ja suku kenttiä kasvilajista kertovassa artikkelissa. Tummennus tapahtuu kentässä kaksiosainen, johon laitetaan lajin kaksiosainen nimi. Sama käytäntö alalajilla, johon käytetään kenttää kolmiosainen. Sienten kohdalla oikeat taksonomiset tasot ja lajien auktorit löytyvät varmimmin Index Fungorumista, joka on luotettavin taksonomian lähde.
domeeni_auktori, kaari_auktori jne. Lisää tähän kunkin taksonomisen tason löytäjän virallinen lyhenne. Lista auktoreista ja niiden lyhenteistä löytyy täältä. HUOM! Älä lisää sulkeita auktorin ympärille ellei sitä kuulu laittaa. Käytä sulkeita vain jos Index Fungorum käyttää sulullista muotoa auktorin ilmoittamiseen. Huomaa myös, että lisää auktori vain artikkelin aiheena olevaan tasoon. Esim heimosta kertovaan artikkeliissa ei pidä kertoa domeenin löytäjää.

Laji/alalaji artikkeleissa käytä kenttiä kaksiosainen_auktori tai kolmiosainen_auktori.

luokittelematon Mikäli tasoa ei ole virallisesti luokiteltu järjestelmään, lisää se tähän kenttään. Luokittelematon_auktori -kenttä toimii samalla tavalla kuin muutkin auktori-kohdat.
kaksiosainen ja kolmiosainen Laita kenttään kaksiosainen lajin kaksiosainen nimi. Esim. Cantharellus cibarius. Kenttään ei tarvitse lisätä kursivointia tai tummennusta, sillä tämä tapahtuu automaattisesti.
synonyymit Laita tähän kenttään mahdolliset muut nimitykset, sekä tieteelliset että suomenkieliset.
jako Laita tähän kenttään tason alemman tason nimi. Esimerkiksi laji artikkelissa jos lajilla on alalajeja niin täytä kenttä: Alalajit (monikossa).
jaot Laita tähän kenttään alemmat tasot, joihin artikkelin aihe jakautuu. Esimerkiksi jos lajilla on alalajeja, lisää tähän kenttää luettelomuodossa alalajien suomenkielinen nimi ja kursivoituna tieteellinen nimi.
wikispecies Wikispeciesissä olevan artikkelin nimi. Nimet ovat nimetty tieteellisen nimityksen mukaisesti, joten laita tähän tieteellinen nimi. Tarkista, että artikkeli löytyy Wikispeciestä.
commons Commonsissa olevan artikkelin nimi. Nimet ovat nimetty tieteellisen nimityksen mukaisesti, joten laita tähän tieteellinen nimi. Tarkista, että artikkeli löytyy Commonsista.
commonscat Mikäli Commonsissa ei ole aiheesta artikkelia, siellä voi kuitenkin olla luokka, josta löytyy kuvia. Lisää tähän luokan nimi ilman Category:-kohtaa.
Katso lisää Jukka Korpelan kirjoitus taksonomisesta esityksestä