Käyttäjä:Nucatum amygdalarum

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
fi Tämän käyttäjän äidinkieli on suomi.
en-4 This user speaks English at a near-native level.


Tämä käyttäjä on perehtynyt kasveihin.
Tämä käyttäjä osallistuu Wikipedian kasviprojektiin.


Tämä käyttäjä osallistuu Wikipedian eliöprojektiin.

Nucatum amygdalarum on Wikipedian muokkaaja, joka kirjoittaa kasveista. Hänen suosikkiaiheisiinsa kuuluvat puut ja kasvien kehityshistoria. Nimen Nucatum amygdalarum oli tarkoitus näyttää tieteelliseltä binomiaalilta ja tarkoittaa manteleista tehtyä nougat’ta, mutta käyttäjä ei muista miksi.

Käyttäjä keskustelee Wikipedian kasvisivuista ja vastaa Wikipediaan ja kasveihin liittyviin kysymyksiin mielellään.

Omat projektit

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pitkäaikaisena projektina on saada kuntoon edes perustiedoiltaan kattava artikkeli kaikille alla luetelluille havupuiden kuudelle heimolle, kaikille nykyisin elävälle 68 havupuusuvulle, ja havupuihin liittyville kasvitieteen käsitteille, sekä edes jonkinlainen tynkäsivu kaikille nykyisille n. 615 havupuulajille.

Hedelmäpuut ja muut ravintokasvit

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Mahdollisena projektina on saada kasaan lajikuvauksen ja viljelyn historian kaltaiset perustiedot useimpien yleisten syötäviä hedelmiä, juurimukuloita ja pähkinöitä tuottavien kasvien artikkeleihin. Nämä ovat luetuimpia kaikista kasviartikkeleita, mutta toistaiseksi moni keskeinen hyötykasviartikkeli on suomenkielisessä Wikipediassa lähinnä kasvatukseen keskittyvä tynkä.

Esihistorialliset kasvit

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Mahdollisena projektina on saada tehtyä jonkinlaiset artikkelit ainakin keskeisille fossiileista tunnetuille esihistoriallisille kasviryhmille. Suurimmalla osalla näistä ei toistaiseksi ole ollenkaan suomenkielistä Wikipediasivua.