Tomb Raider: The Last Revelation

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Tomb Raider: The Last Revelation
Kehittäjä Core Design
Julkaisija Eidos Interactive
Säveltäjä Peter Connelly
Pelisarja Tomb Raider
Pelimoottori Tomb Raider III
Julkaistu
Lajityyppi toimintaseikkailu
Pelimuoto yksinpeli
Ikäluokitus ESRB: T
Alusta PlayStation, Microsoft Windows, Sega Dreamcast, Macintosh, PlayStation Network
Jakelumuoto CD-ROM (en)
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Tomb Raider: The Last Revelation on Core Designin kehittämä ja Eidos Interactiven julkaisema Tomb Raider -pelisarjaan kuuluva toimintaseikkailupeli. Peli julkaistiin alun perin vuonna 1999 PlayStationille ja Microsoft Windowsille sekä seuraavana vuonna Sega Dreamcastille ja Macintoshille. Vuonna 2009 Tomb Raider: The Last Revelation julkaistiin PlayStation Networkissa.

Lara Croftin ääninäyttelijäksi vaihtui The Last Revelationin myötä Jonell Elliott, joka korvasi kahdessa aiemmassa pelissä ääninäytelleen Judith Gibbinsin.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Teini-ikäinen Lara Croft on matkalla entisen oppi-isänsä Werner Von Croyn kanssa. Kaksikko etsii mystistä Iristä ja matkustaa kambodžalaiseen Angkor Watin temppeliin. Matka saa yllättävän käänteen, kun Werner joutuu onnettomuuteen ja Lara hylkää hänet pelastaakseen oman henkensä.

Vuonna 1999 Lara löytää Egyptistä muinaisen haudan, jossa egyptiläinen jumala Seth on ollut vangittuna. Vahingossa Lara vapauttaa Sethin ja joutuu taistelemaan aikaa vastaan palauttaakseen jumalan lepopaikkaansa ja estääkseen maailmanlopun. Valitettavasti Sethin riivaamasta Von Croysta tulee Laran uusi kilpailija ja hän vaikeuttaa Laran asioita huomattavasti. Lyödäkseen Sethin Lara joutuu matkustamaan ympäri Egyptiä ja keräämään Horuksen haarniskan osia. Matkan aikana Lara käy Pharoksessa, Isiksen ja Poseidonin temppeleissä sekä Kleopatran palatseissa.

Horuksen temppelissä Lara yhdistää haarniskan osat Horuksen amuletin kanssa, mutta ennen kuin Lara ehtii kutsua Horuksen, Seth tuhoaa haarniskan ja iskee amuletin veteen. Lara saa amuletin takaisin, pakenee temppelistä ja sulkee sisäänkäynnin amuletilla. Hän jättää amuletin temppeliin, jotta Seth pysyisi vangittuna ikuisesti. Vahingoittuneena ja uupuneena Lara kohtaa sisäänkäynnillä Von Croyn, jonka Lara pelkää olevan vieläkin vihollinen. Hän haluaa pelastaa Laran sortuvasta temppelistä, mutta Lara irrottaa otteensa Von Croyn kädestä ja putoaa pimeyteen.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.
Vastaanotto
Yhteispisteet
Kerääjä Pisteet
GameRankings 79,23 % (PlayStation)
75,07 % (Windows)
62,95 % (Dreamcast)
Arvostelupisteet
Julkaisu Pisteet
GameSpot 7,4/10 (Windows)
6,0/10 (PlayStation)
5,4/10 (Dreamcast)
IGN 8,5/10 (PlayStation)
7/10 (Windows)
3/10 (Dreamcast)
Tämä videopeleihin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.