Tom Clancy’s H.A.W.X

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tom Clancy’s H.A.W.X
Hawkscoverps3.jpg
Kehittäjä Ubisoft Romania
Ubisoft Kyiv (Windows)
Gameloft (Android, iOS, webOS)
Julkaisija Ubisoft
Jakelija Steam
Käsikirjoittaja Thomas Simon
Säveltäjä Tom Salta
Julkaistu PlayStation 3, Xbox 360
  • NA 3. maaliskuuta 2009
Microsoft Windows
  • NA 17. maaliskuuta 2009
iOS
  • NA 9. joulukuuta 2009
Lajityyppi lentopeli
Pelimuoto yksinpeli, moninpeli
Ikäluokitus CERO: A (kaikenikäisille)
ESRB: Teini-ikäisille
PEGI 12
USK 16
Alusta PlayStation 3, Xbox 360, Microsoft Windows, Android, iOS, WebOS, Symbian^3, Java ME
Jakelumuoto DVD, Blu-ray, Wii optinen levy
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Tom Clancy’s H.A.W.X. (”High Altitude Warfare eXperimental squadron”) on Ubisoft Romanian kehittämä ja Ubisoftin julkaisema lentosimulaattoripeli. Peli julkistettiin virallisesti E3-messuilla vuonna 2008. Ennen tätä Ubisoft julkaisi lehdistötiedotteen pelistä työnimeltään Tom Clancy’s Air Combat. Lopulta peli julkaistiin maaliskuussa 2009, minkä jälkeen peli on julkaistu usealle alustalle.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

H.A.W.X. asetettuu vuoden 2021 taivaalle. Maailma on yhä enemmän riippuvainen yksityisistä sotilaallisista yrityksistä (PMC) ja eliittipalkkasotureista, joilla on suhteellisen löyhä ote lakiin. Koska nämä valtioista riippumattomat järjestöt saavat valtaa, maailmanlaajuinen konflikti puhkeaa kun yksi voimakkaimmista PMC:istä on hyökännyt Yhdysvaltoihin.

Peli on asetettu samaan universumiin kuin Tom Clancy's Ghost Recon Advanced Warfighter, sillä kapteeni Scott Mitchell, Haamujohtaja, esiintyy yhdessä tehtävässä. Juonen osatekijöitä on siirretty muista Tom Clancy -peleistä, kuten ohjuspuolustusjärjestelmä, joka löytyy Tom Clancy’s EndWarista. G4:n haastattelussa HAWX:n pääsuunnittelija paljasti, että peli tapahtuu Tom Clancy's Ghost Recon Advanced Warfighter 2:sen ja Tom Clancy’s EndWarin välissä.

Peli alkaa kun entinen Yhdysvaltain ilmavoimien lentäjä David Crenshaw tarjoaa tulitukea tehtävää varten Ghost-joukkueelle, joka on osa eliittiyksikkö H.A.W.X:ia. Kuitenkin pian tehtävän jälkeen ilmavoimat päättää lakkauttaa H.A.W.X-laivueen ja sen lentäjät, mukaan lukien Crenshaw, joka palkataan osaksi PMC Artemis Global Securityä. Kuuden seuraavan vuoden aikana Crenshaw ja hänen laivueensa suorittaa erilaisia tehtäviä Artemiskselle ja sen asiakkaille, puolustaa arvokkaita tiloja ja hyökkää kapinallisten tukikohtiin. Vuonna 2021 Artemis allekirjoittaa tuottoisan puolustussopimuksen Brasilian kanssa, tehden siitä yhden voimakkaimmista PMC;istä koko maailmassa. Kuitenkin pian sen jälkeen Las Trinidad, Yhdysvaltojen vastainen Etelä-Amerikan valtio käynnistää hyökkäyksen Rio de Janeirossa. Crenshawin avulla Artemiksen ja Brasilian armeijan on hyökättävä vastaan. Yhdysvallat lähettää joukkoja auttaakseen rauhoittamaan alueen ja yhteisoperaation Artemiksen kanssa. Kuitenkin yhden tehtävän aikana Artemis katkaisee sopimuksen Brasilian kanssa ja paljastaa Yhdysvalloille että Las Trinidad oli tarjonnut heille paremman sopimuksen. Crenshaw ja hänen laivueensa palaavat vastahakoisesti kotimaahan ja auttavat heitä tuhoamaan Artemiksen sotilasvoimat alueelta.

Valitettavasti Artemis toimii Etelä-Amerikassa ovat vain muualle. Artemis suunnittelee valtavaa yllätyshyökkäystä Yhdysvaltoihin. Vaikka Crenshaw onnistuu estämään heitä valtaamasta Washington DC:a ja salamurhaamasta Yhdysvaltain puhemiestä, Artemis hallinnoi hyökkäyksiä ja lukuisten kaupunkien ja sotilaallisten laitoksien valloituksia. Crenshaw avustaa American vastahyökkäystä Artemikseen. Kun Yhdysvallat alkaa olla saamassa yliotteen, Artemiksen toimitusjohtaja Adrian Dewinter ilmoittaa varastaneensa Yhdysvaltain ydinaseita ja antaa uhkavaatimuksen, luovuttaa 24 tunnin aikana tai katsella, kun Yhdysvallat tuhotaan. Crenshaw yhdessä Ghost Recon -joukkueen ja Yhdysvaltain asevoimien aikoo palauttaa SLAMS ohjustorjuntajärjestelmä (joka löytyy Tom Clancy’s EndWarista) toimintaan ja vallata takaisin varastetut ydinaseet, mutta Artemiksella on vielä valttikortti: Artemiksen joukkojen onnistui salakuljettaa yksi ydinkärki Los Angelesiin ja Kaliforniaan ja uhkaa räjäyttää ne. Crenshaw lähetetään etsimään sen, ja hän onnistuu tuhoamaan taistelukärjen, jolloin Artemiksen uhka päättyy lopullisesti.

Loppunäytöksessä, joka tapahtuu useita viikkoja myöhemmin, osoittaa, että Artemis on kokonaan tuhottu, ja Dewinter sekä muiden Artemiksen avainhenkilöiden kanssa onnistui pakenemaan ja he ovat kansallisia rikollisia. Ristiriita Yhdysvaltain ja Artemiksen välillä on aiheuttanut yli 40 000 siviiliuhria kaikkialla Yhdysvalloissa, kysymättä YK aloittaa tukahduttamaan kaikki PMC:t. PMC:t ovat nyt joko pakotettu ottamaan pienimuotoista tukea ja logistiset tehtävät, tai ne on purettu. Samaan aikaan Crenshaw lähetetään salaiselle tehtävälle murhata Dewinter ja hänen alaiset. Crenshaw onnistuu tuhoamaan Dewinterin piilopaikan, tappaa hänet ja hänen kaikki lähimmät alaiset ja varmistamalla, ettei hän voi koskaan enää vaarantaa maailmaa uudelleen.

Tämä videopeleihin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.