Tom Clancy’s EndWar

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tom Clancy’s EndWar
Kehittäjä Ubisoft Shanghai
Julkaisija Ubisoft
Suunnittelija Michael de Plater
Säveltäjä Alistair Hirst
Matt Ragan
Pelimoottori Unreal Engine 3
Julkaistu NA 4. marraskuuta 2008
EU 8. marraskuuta 2008
Windows
24. helmikuuta 2009
Lajityyppi reaaliaikainen strategia
Pelimuoto yksinpeli, moninpeli
Ikäluokitus BBFC: 15
ESRB: T
PEGI: 16
Alusta PlayStation 3, PlayStation Portable, Xbox 360, Nintendo DS, Microsoft Windows
Jakelumuoto DVD, Blu-ray
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Tom Clancy’s EndWar on Ubisoft Shanghain kehittämä ja Ubisoftin julkaisema reaaliaikainen strategiasotapeli. Peli julkaistiin PlayStation 3:lle, PlayStation Portablelle, Xbox 360:lle ja Nintendo DS:lle vuonna 2008 sekä seuraavana vuonna Microsoft Windowsille.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Tom Clancy’s EndWar sijoittuu vuoteen 2016, jolloin ydinpommi tipahtaa Saudi-Arabiaan. Pommi tappaa kuusi miljoonaa ihmistä ja pysäyttää maailman öljy-yhteydet. Seuraavana vuonna Yhdysvallat ja Eurooppa rakentavat omat ydinohjusestäjänsä, joka lukitsee ohjuksen itseensä. Yhdysvallat ja Eurooppa ampuvat toisiansa ohjuksilla, minkä seurauksena ohjukset tuhoavat molempien maiden suojausjärjestelmät. Yhdysvallat ja Eurooppa solmivat sopimuksen, jonka seurauksena maapallolle syntyy jälleen rauha. Kun öljyä ei kuitenkaan saada, päättää osa Euroopan vahvimmista maista yhdistää voimansa, ja tehdä Euroopan Federaation. Englanti ja Irlanti eivät suostu liittymään federaatioon, mutta ovat heidän liittolaisiaan. Balkanin niemimaan maat (Ukraina, Moldova sekä Romania), jotka ovat liian heikkoja liittymään federaatioon, eivät pärjää omillaan ja heidän talous romahtaa totaalisesti, ja tämän seurauksena Venäjä valloittaa maat itselleen. Yhdysvallat ja Euroopan federaatio sotivat toisiaan vastaan raketeilla. Mukana on myös Venäjä, joka koittaa valloittaa maailman.

Kaikista suurimman sodan on arvioitu alkavan vuonna 2020, jolloin Yhdysvallat asentaa avaruuteen Freedom Star -nimisen avaruusaseman, joista voi käsitellä ohjuksia ympäri maapalloa. Avaruusasemalla on myös kolme Yhdysvaltain merijalkaväkikomppaniaa, jotka voivat saapua minne tahansa päin maapalloa jopa kahden tunnin sisällä. Kansainvälinen mielipide sodasta on ehdottomasti negatiivinen.

Sotaan valmistautuminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sotaan valmistautuminen sijoittuu ennen kolmatta maailmansotaa, ja kertoo, kuinka konfliktit alkoivat.

23. maaliskuuta 2020 Euroopan federaation lähetystöön, Kroatian seudulle hyökkää tunnistamattomia terroristeja panssarivaunuilla, jotka saapuivat lähellä olleesta rahtilaivasta. Taistelun ollessa käynnissä, Euroopan federaation sotilaat yrittävät päästä selvittämään rahtilaivaan, että mistäpäin terroristit tulevat. Ennen sinne pääsyään laiva kuitenkin räjäytetään. Hyökkäyksen yksityiskohdat haluttiin pitää salassa. 4. huhtikuuta 2020, jolloin viimeinen malli Freedom Starista piti saada avaruuteen, hyökkäsi terroristit samalla tavalla Yhdysvaltoihin. Jälleen rahtilaivasta tuli panssarivaunuja, tällä kertaa enemmän. Terroristien hävittyä kyseinen taistelu, he nimesivät itsensä ”Unohtuneeksi Armeijaksi”. Yhdysvaltalaiset sotilaat olivat Minskissä olevassa ydinlaitoksessa, josta he löysivät Euroopan Federaation puolustusministeri Francois Pulanin terroristien asevaraston luolta. Yhdysvaltain sotilaat lähtivät tuhoamaan Kööpenhaminassa ollutta lähetystöä, mutta tuntematon puhelu Venäjältä kertoi tanskalaisviranomaisille Yhdysvaltalaissotilaiden aikeista, jonka vuoksi heidät saarrettiin lähetystöön. 7. huhtikuuta 2020 yhdysvaltalaissotilaat hyökkäsivät lähetystöön ja pelasti saarretut sotilaat. Yhdysvaltalaiset saivat valloitettua Kööpenhaminan lähetystön, mutta Euroopan federaatio saattoi iskeä takaisin milloin tahansa. Lontoossa pidettävien rauhansopimuksien aikana Venäjä ja Unohtunut Armeija suunnittelevat salaliittoa, joiden avulla he voisivat eliminoida Francois Pulanin johtaman Euroopan federaation, ja pitää Yhdysvallat sekä Euroopan poissa öljykentiltä. Unohtuneen Armeijan sotilaat laittavatkin viruksen liikkeelle Rovaniemen ilmatiloihin, jonka seurauksena lasertykit ampuvat Yhdysvaltain Freedom Starin alas taivaalta. Viimeinen kohtaus alkaa, kun Venäjä sopii Yhdysvaltain kanssa, että he eliminoivat Euroopan, mutta Yhdysvallat päättääkin hyökätä Venäjälle. Kolmas maailmansota on alkanut.

Kolmas maailmansota[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kolmas maailmansota on avoin lopetuskohtaus tarinalle, jossa pelaaja valitsee yhden kolmesta maasta, ja koettaa valloittaa kaikki kolme pääkaupunkia, tai voittaa 28 taistelua.

Sota on lähes samanlainen kuin siihen valmistautuminenkin, muutamalla uudella asetuksella. Maailmansodan aikana pelaajalla on mahdollisuus valita taistelupaikka. Paikka jonka pelaaja on valinnut, mutta jossa hän ei taistele, on tietokoneen ohjastamaa sotaa. Pelaajalla on myös mahdollisuus päivittää heidän aseita ja ajoneuvoja.

Jokaisen taistelun jälkeen ruutuun tulee taistelun tilastot. Nämä tilastot kertovat edellisen taistelun ylennetyt sotilaat, rahamäärän, komennon laadukkuuden, mitalit, tehtävän keston, sekä kuuluisan sotapäällikön lainauksen.

Kesken sodan säätkin voivat vaihdella, ja sotaa käydään lumisateessa, paahtavassa helteessä, kylmyydessä tai vesisateessa. Myös luonnonmullistukset ovat mukana. Pelissä voi tulla pyörremyrskyjä, jotka tekevät asukkaista kodittomia. Kodittomat asukkaat sekä media voivat protestoida sotaa vastaan. Nämä asiat tulevat ilmi televisiolähetyksistä. Televisiolähetyksissä raportoidaan myös lentokoneen upottamista laivoista.

Sodan päättyessä, tulee video, jossa nousee esiin voittaneen maan/liittouman lippu, ja kenraalin puhuessa maan tulevaisuudesta. Jokaisella maalla on oma versionsa puheesta, ja siitä, miksi sota edes lähti käyntiin.

Tämä videopeleihin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.