Ero sivun ”Janick Gers” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
p Käyttäjän 85.29.120.6 (keskustelu) muokkaukset kumottiin ja sivu palautettiin viimeisimpään käyttäjän ZacheBot tekemään versioon.
Rivi 29: Rivi 29:
==Diskografia==
==Diskografia==
===White Spirit===
===White Spirit===
* ''[[White Sperm]]'' ([[1980]])
* ''[[White Spirit]]'' ([[1980]])


===[[Gillan (yhtye)|Gillan]]===
===[[Gillan (yhtye)|Gillan]]===

Versio 19. joulukuuta 2010 kello 16.10

Janick Gers
[[Tiedosto:|250px|Janick Gers Iron Maidenin konsertissa Somewhere Back In Time-kiertueella vuonna 2008.]]
Janick Gers Iron Maidenin konsertissa Somewhere Back In Time-kiertueella vuonna 2008.
Henkilötiedot
Syntynyt27. tammikuuta 1957 (ikä 67)
Ammatti muusikko
Muusikko
Aktiivisena 1980-
Tyylilajit heavy metal, NWOBHM, progressiivinen metalli
Soittimet sähkökitara
Yhtyeet White Spirit, Iron Maiden, Gogmagog
Levy-yhtiöt EMI
Aiheesta muualla
www.ironmaiden.com

Janick Robert Gers (s. 27. tammikuuta 1957) on brittiläinen kitaristi. Gersin ura lähti nousuun hänen jätettyään silloisen yhtyeensä White Spiritin ja liityttyään Deep Purplen laulajan Ian Gillanin sooloyhtyeeseen 1980-luvun alkupuolella. Sooloyhtye hajosi vuonna 1983 Ian Gillanin liittyessä Black Sabbathiin. Tämän jälkeen Gers siirtyi Iron Maidenin entisen laulajan Paul Di'Annon ja rumpali Clive Burrin yhtyeeseen Gogmagog.

Gers palasi julkisuuteen 1990-luvun alussa soitettuaan ensin Iron Maidenin laulajan Bruce Dickinsonin sooloalbumilla Tattooed Millionaire ja lopulta korvattuaan Adrian Smithin Iron Maidenin kitaristina vuonna 1990. Hän soittaa yhä kyseisessä yhtyeessä sekä soolo- että komppiosuuksia. Gers tunnetaan ennen kaikkea rämäpäisenä showmiehenä. Usein on nähty, kuinka hän kappaleen "Fear of the Dark" loppupuolella heittää kitaran olkahihnan varassa vartalonsa ympäri. Myös soiton loputtua Gersin kitara joutuu poikkeuksetta heiteltäväksi ja kitarakaappeja vasten runnelluksi.

Janick Gers mainitsee ihanteikseen Ritchie Blackmoren sekä irlantilaisen blueskitaristilegendan Rory Gallagherin.

Gersin kitarat

Gers on käyttänyt koko soittajanuransa ajan Fender Stratocastereita, jotka ovat Janickilla pääosin mustia tai valkoisia, yksi auringonlaskun (sunburstin) värinenkin häneltä tosin on, ja sillä hän soittaa muun muassa videolla "From Here To Eternityn Live At Donington". Gersin kitaran otelauta on mustaa tai aivan tummanruskeaa ruusupuuta, ja hän käyttää Seymour Duncanin JB Jr. tai Hot Rails-mikrofoneja. Gers on saanut mustan Stratocasterinsa lahjana Ian Gillanilta, ja sitä kitaraa hän käyttää eniten konserteissa ja studiossa. Gersin kitarakalustoon kuuluu Fenderien lisäksi yksi Gibsonin akustinen kitara, jota hän käyttää esimerkiksi kappaleissa "Journeyman", "The Legacy", "Dance of Death" ja "Dream of Mirrors".

Gers on vakiintunut 2000-luvulla Iron Maidenissa yhdeksi johtavista säveltäjistä. Hän on yksi Dance of Deathin kappaleiden "Dance of Death" ja "Montségur" tekijöistä. Molemmat kappaleet kuuluvat ihailijoiden suosikkeihin, varsinkin levyn nimikappale, jossa on progressiivisiakin vaikutteita ja joka on helposti yhdistettävissä muun muassa Steve Harrisin suosikkiyhtyeen Jethro Tullin tuotantoon.

Janick Gers vieraili Bruce Dickinsonin sooloalbumilla ja -kiertueella ennen liittymistään Iron Maideniin. Kuva vuodelta 2007.

Diskografia

White Spirit

Gillan

Gogmagog

  • I Will Be There (1985)

Fish

Bruce Dickinson

Iron Maiden

Commons
Commons
Wikimedia Commonsissa on kuvia tai muita tiedostoja aiheesta Janick Gers.