Aces High

Wikipediasta
(Ohjattu sivulta Aces High (kappale))
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
”Aces High”
Iron Maiden
Singlen ”Aces High” kansikuva
Singlen tiedot
 Albumilta Powerslave
 B-puoli ”King of Twilight”
The Number of the Beast (Live)”
 Äänitetty  Compass Point Studios -studio, Nassau, Bahama
 Julkaistu 22. lokakuuta 1984
 Formaatti LP
 Tekijä(t) Steve Harris
 Tuottaja(t) Martin Birch
 Tyylilaji heavy metal
 Kesto 04.31
 Levy-yhtiö EMI
Iron Maidenin muut singlet
2 Minutes to Midnight
1984
”Aces High”
1984
Running Free (Live)
1985

Aces High on brittiläisen heavy metal -yhtye Iron Maidenin kappale. Kappaleen on säveltänyt ja sanoittanut yhtyeen basisti Steve Harris, ja se on yhtyeen viidennen studioalbumin Powerslave ensimmäinen kappale. ”Aces High” julkaistiin 22. lokakuuta 1984 Powerslaven toisena singlenä b-puolenaan alun perin brittiläisen Nektar -yhtyeen levyttämä kappale ”King of Twilight” ja vuoden 1983 joulukuussa äänitetty liveversio Iron Maidenin kappaleesta ”The Number of the Beast”.[1] ”Aces High” nousi Britannian singlelistalla 20. sijalle[2] ja Irlannin singlelistalla 29. sijalle, ja siitä tuli yksi yhtyeen koko uran tunnetuimmista ja suosituimmista kappaleista.

Kappaleen sanoitus ajoittuu toiseen maailmansotaan, ja se kertoo Britannian kuninkaallisten ilmavoimien lentäjästä, joka taistelee Natsi-Saksan Luftwaffen lentäjää vastaan Britannian ilmasodassa.[3] Kappale ei ole sanoituksiltaan sodanvastainen kuten moni yhtyeen muista kappaleista, vaan sen pohjana on historiallinen kuvaus toisen maailmansodan taistelulentäjästä. Teemaltaan kappaleen sanoitusta voidaan pitää jopa hieman romantisoivana.

”Aces High” on julkaisustaan lähtien ollut yksi Iron Maidenin konserttien merkittävimmistä kappaleista. Kappale on usein yhtyeen konserttien avausnumero, ja konserteissa esitettynä sitä edeltää katkelma Britannian entisen pääministerin Winston Churchillin kuuluisasta puheesta ”We shall fight on the beaches” (suom. Taistelemme rannoilla). Tämä on kuultavissa muun muassa yhtyeen livealbumilla Live After Death. Churchillin puhe ei kuitenkaan sisälly kappaleen alkuperäiseen, Powerslave -albumilla julkaistuun versioon.

Britannian singlepainos 7″ ja 12″

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
 1. Aces High – 4.31 (säv. , san. ja sov. Steve Harris)
 2. King of Twilight – 4.49 (säv. , san. ja sov. Roye Albrighton, Mick Brockett, Allan Freeman, Ron Howden ja Derek Moore (Nektar -cover))
 3. The Number of the Beast (Live) – 4.57 (säv. , san. ja sov. Steve Harris (Äänitetty 18. joulukuuta 1983 Saksan Dortmundissa)) (vain 12″)

Japanin ja Brasilian 12″ single

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
 1. Aces High – 4.31 (säv. , san. ja sov. Steve Harris)
 2. The Number of the Beast (Live) – 4.57 (säv. , san. ja sov. Steve Harris (Äänitetty 18. joulukuuta 1983 Saksan Dortmundissa))
 3. King of Twilight – 4.49 (säv. , san. ja sov. Roye Albrighton, Mick Brockett, Allan Freeman, Ron Howden ja Derek Moore (Nektar -cover))
 4. Rainbow’s gold – 4.57 (säv. Tony Slesser, Kerry Mountain) (Beckett cover)
 5. Cross eyed Mary – 3.52 (säv. Jethro Tull cover)
 1. ”Aces High” – Commentary The Iron Maiden Commentary. Viitattu 10.10.2014. (englanniksi)
 2. Iron Maiden - ”Aces High” (1984) – UK Singles Chart Chart Archive. Arkistoitu 19.10.2014. Viitattu 10.10.2014. (englanniksi)
 3. Powerslave – ”Aces High” – Commentary The Iron Maiden Commentary. Viitattu 10.10.2014. (englanniksi)