Ero sivun ”Tabloidi” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Ei muutosta koossa ,  9 vuotta sitten
p
ei muokkausyhteenvetoa
pEi muokkausyhteenvetoa
pEi muokkausyhteenvetoa
[[Eurooppa|Euroopan]] suurin tabloid-lehti, sanan molemmissa merkityksissä, on saksalainen ''[[Bild-Zeitung]]'', joka myy noin neljä miljoonaa numeroa. Saksassa tabloideja sanotaan [[bulevardilehdistö]]ksi. Käsite bulevardilehdistö on korrektimpi nimitys [[keltainen lehdistö|keltaiselle lehdistölle]].
 
[[Yhdistynyt kuningaskunta|Isossa-Britanniassa]], josta tabloid-nimitys on lähtenyt liikkeelle, sanaan sisältyy myös viite lehden sensaatiohakuiseen sisältöön. Termi on katoamassa, koska laatulehdet, jotka aiemmin ylpeänä esiintyivät [[broadsheet]]koossa, ovat huomanneet että aamiaispöydässä ja julkisten kulkuvälineiden aamuruuhkassa tabloid-kokoista lehteä on helpompi lukea. Esimerkiksi ''[[The Times]]'' ja ''[[The Guardian]]'' ovat siirtyneet pieneen kokoon, joka todellisuudessa on virallista tabloid-kokoa pienempi ns. compact-koko. Imagosyistä lehdet kuitenkin käyttävät tabloid-ilmaisua. ''[[Daily Mail]]'' ja ''[[Daily Express]]')' puolestaan mainostivat olevansa "''broadsheet-sisältöä tabloid-koossa''".
 
Espanjassa tabloid-kokoisia ovat muun muassa ''[[El País]]'', joka on käyttänyt sitä perustamisestaan 1976 lähtien, ''[[Diario ABC|ABC]]'', ''[[El Mundo]]'', ''[[El Periódico de Catalunya]]'' ja ''[[La Vanguardia]]''.
20 331

muokkausta

Navigointivalikko