Keskustelu:Tabloidi

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Kuinka monta kirjainmerkkiä tabloidille mahtuu suunnilleen? Olennainen tieto, jonka olisin halunnut löytää. --Erkkimon (Itkumuuri) 12. marraskuuta 2008 kello 13.34 (EET)

Tämä tuntuu enemmänkin lukiolaisen melko onnistuneelta kirjoitelmalta [ainekirjoitukselta] kuin tietosanakirjan artikkelilta. Editoitavaa siis on paljon. Muistinorsu (keskustelu) 7. tammikuuta 2013 kello 22.45 (EET)

Tuo lause: "Suomessa sanomalehdistä muun muassa Hufvudstadsbladet, Itä-Savo, Länsi-Savo ja Kauppalehti ovat vanhastaan olleet tabloid-kokoisia, samoin iltapäivälehdet Iltalehti ja Ilta-Sanomat." vaikuttaa vähän resentistiseltä. Luultavasti iltapäivälehdet ovat ovat olleet tabloid-kossa paljon pidempään kuin esim. Hufvudstadsbladet. Varmaan jostain löytyisi tästä ehkä tietojakin.--Urjanhai (keskustelu) 9. tammikuuta 2013 kello 23.08 (EET)

Onhan tuo vähän sinnepäin. Hbl ollut vuodesta 2004 tabloidi ja Itä-Savo ja Länsi-Savo on sivukooltaan berliner. --Harriv (keskustelu) 9. tammikuuta 2013 kello 23.13 (EET)
Sitten tuo "vanhastaan" noin ryhmiteltynä on kyllä väärin, ja taitaa vähän antaa tukea yllä esitetylle spekulaatiolle kirjoittajan iästä. Iltapäivälehdet ovat olleet tuossa koossa luultavasti paljon pidempään, ja luultavasti kauppalehtikin, mutta Hbl taas tuolla vuosiluvulla edustaa samaa aaltoa HS:n kanssa eikä mitään "vanhastaan".--Urjanhai (keskustelu) 9. tammikuuta 2013 kello 23.18 (EET)
Kun paikallislehtien sivumittoja artikkeleita lähteistäessä katselen, havaitsen sivukokojen poikkeavan hieman, muutaman millin leveyssuunnssa ja sentin tai pari korkeussuunnassa artikkelin nyt väittämästä tabloidin tavanomaisesta korkeudesta (280x400 mm2). Esimerkiksi Sulkava-lehti on mediakortin mukaan mitoiltaan 255x390 mm2. Kun vertaa tabloidin kokoa eri maissa, on tuo standardimitta sama kuin "norjalainen tabloidi", mutta vaikkapa "kanadalainen tabloidi" olisi 260x368 mm2. Voisiko Sulkavan-lehteä siis luonnehtia "supistetuksi tabloidiksi"? Toisaalta Puumala-lehti luonnehtii mediakortissaan sivukokoaan 289x420 mm2 tabloidiksi. Olisiko parempi päivittää tabloidi-artikkelin ahtaita eli tiukan täsmällisiä yhden totuuden mittoja joksikin tabloidin sivukoon vaihteluväliksi? Löytyisikö tai olisiko jollain tiedossa tabloidin mittojen sallitulle vaihteluvälille joku luotettava lähde? --Paju (keskustelu) 15. heinäkuuta 2020 kello 02.24 (EEST)