Thukydides

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Herodotos ja Thukydides

Thukydides (m.kreik. Θουκυδίδης; n. 455 eaa. – n. 395 eaa.) oli antiikin kreikkalainen historioitsija. Hänet tunnetaan parhaiten teoksesta Peloponnesolaissota.

Thukydides oli vauras ateenalainen, jonka isä oli Traakian kuningas Oloros. Thukydides oli myös sukua Miltiadeelle ja Kimonille. Kun Peloponnesolaissota alkoi, Thukydides oli noin 20-vuotias ja hän otti osaa taisteluihin Ateenan puolella. Hänet nimitettiin kenraaliksi (strategos) vuonna 424 eaa., mutta hänet karkotettiin sen jälkeen kun hän ei kyennyt puolustamaan Amfipoliita spartalaista Brasidasta vastaan. Maanpakolaisena Thukydides matkusti ympäri Peloponnesosta. Sodan loputtua 404 eaa. hän palasi Ateenaan mutta muutti pian Traakiaan, jossa hän alkoi kirjoittaa kirjaansa. Thukydideen Peloponnesolaissodan historian tapahtumat loppuvat vuoteen 411 eaa.

Teoksia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Thukydides: Peloponnesolaissota. Suomentanut J. A. Hollo. Johdannon kirjoittanut Holger Thesleff. 2. painos (1. painos 1964). Laatukirjat. Porvoo Helsinki: WSOY, 1995. ISBN 951-0-19871-4.

Kirjallisuutta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Romilly, Jacqueline de: The Mind of Thucydides. (Historie et raison chez Thucydide, 1967.) Translated by Elizabeth Trapnell Rawlings. Ithaca: Cornell University Press, 2012. ISBN 978-0-8014-5063-1.
Tämä kirjailijaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.