The Godfather II

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tämä artikkeli käsittelee elokuvasarjasta tuotettua peliä. Artikkeli elokuvasarjan toisesta osasta löytyy sivulta Kummisetä osa II.
The Godfather II
Kehittäjä EA Redwood Shores
Julkaisija Electronic Arts
Jakelija Paramount Digital Entertainment ja Steam
Säveltäjä Christopher Lennertz
Pelisarja The Godfather
Pelimoottori Godfather engine (muokattu)
Julkaistu
  • NA 7. huhtikuuta 2009
  • EU 10. huhtikuuta 2009
Lajityyppi toimintaseikkailu, avoin pelimaailma
Pelimuoto yksinpeli, moninpeli
Ikäluokitus ESRB: M Virheellinen ESRB-arvo
PEGI: 18
Alusta Microsoft Windows, PlayStation 3, Xbox 360
Jakelumuoto Optinen levy ja digitaalinen jakelu
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

The Godfather 2 on EA Redwood Shoresin kehittämä ja Electronic Artsin julkaisema toimintaseikkailupeli. Peli julkaistiin huhtikuussa 2009 Microsoft Windowsille, PlayStation 3:lle ja Xbox 360:lle. Peli on jatkoa The Godfatherille.

Peli on Grand Theft Auto -tyylinen avoimeen pelimaailmaan sijoittuva peli. Pelaaja voi liikkua vapaasti ympäri pelimaailmaa ja tehdä tehtävät milloin itse haluaa. Pelissä on kolme kaupunkia: New York, Miami ja Havana.

Peli eroaa edellisestä osasta siten, että pelaajan ei enää tarvitse tehdä kaikkea itse, vaan käytössä on omia sotilaita. Apulaisia voi palkata omista yrityksistä. Kaikilla apulaisilla on omia erikoiskykyjä. Joku on esimerkiksi tiirikoija, joka osaa murtaa joitain tiettyjä ovia ja kassakaappeja, ettei tarvitse enää käyttää dynamiittia, kuten ensimmäisessä osassa. Myös vaatevalikoima on edellistä peliä suurempi.

Kun pelaaja on vallannut yrityksiä itselleen, hän voi löytää niistä tai perheen päämajasta (engl. compound) ihmisiä, joita voi ottaa mukaan perheeseen. Jokaisella perheenjäsenellä on omat taitonsa, ja jos pelaaja ylentää jonkun perheensä sotilaan, tämä voi saada toisen ja kolmannenkin taidon.

Taitoja on yhteensä kuusi:

  • Räjähde-ekspertti, joka voi räjäyttää seinään reiän avatakseen sisäänkäynnin taloon, tai voi asentaa autoon pommin.
  • Lääkintämies, joka voi parantaa haavoittuneita sotilaita.
  • Tuhopolttaja, joka voi polttaa öljyvarastoja tietyissä paikoissa.
  • Mekaanikko, joka voi tehdä verkkoaitaan reiän avatakseen aidasta kulun toiselle puolelle. Lisäksi hän voi katkaista kiinteistön puhelinlinjat, jotta viholliset eivät voi kutsua apujoukkoja.
  • Tappelija, joka on muita parempi nyrkkitappeluissa, ja voi potkia tiettyjä ovia rikki.
  • Lukkospesialisti, joka voi tiirikoida ovien lukkoja auki. Tämän lisäksi hän voi avata kassakaappeja.

Kun pelaaja on vallannut yhden rikoskierteen itselleen, hän saa itselleen ja ryhmälleen uuden apuvälineen. Apuvälineitä on neljä:

Peli alkaa uudenvuoden aattona, Hyman Rothin syntymäpäivillä Kuubassa vuonna 1959. Kuuban presidentti julistaa lopettavansa viransa lopettaakseen vallankumouksen ja verenvuodatuksen. Kaduilla puhkeaa mellakka, ja Dominicin pitää auttaa Michael, Fredo sekä hänen pomonsa, ensimmäisen pelin päähahmo Aldo lentokentälle, jotta he pääsisivät takaisin New Yorkiin. Lennonjohtotornin päällä oleva tarkka-ampuja ampuu Aldon, ja muut pakenevat lentokoneeseen. Michael pahoittelee Aldoa Dominicille, ja sanoo että Dominic saa perustaa oman perheensä New Yorkiin.

Kuusi viikkoa myöhemmin Corleonen perheen päämajalla Michael sanoo Dominicille, että Aldon kuoltua hänen perheensä hajosi, ja hänen caporegimensa aloittivat omat perheet. Dominicin on eliminoitava uudet perheet päästäkseen New Yorkin alamaailman johtajaksi. Dominic aloittaa valtaamalla muutamia pienyrityksiä, ja pian hän saa soiton vihollisperheen johtajalta, Carmine Rosatolta, joka haluaa tehdä rauhan Dominicin kanssa. He tapaavat pienessä baarissa, ja Dominicilla on mukanaan ystävänsä Frank Petangieli. Kolmikko aloittaa keskustelun, mutta Rosaton miehet kuristavat Frankin ja yrittivät tappaa Dominicin. Dominic pakenee paikalta ja haluaa kostaa Frankin kuoleman hyökkäämällä Rosaton perheen päämajaan. Dominic tappaa Rosaton ja räjäyttää tämän kodin. Hän saa soiton Hyman Rothilta, joka haluaa tavata Dominicin Floridassa.


Aiheesta muualla

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]