Vincent Mancini-Corleone

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Vincenzo (Vincent) ”Vinnie” Mancini-Corleone on kuvitteellinen hahmo Francis Ford Coppolan ohjaamassa elokuvassa Kummisetä osa III, joka päättää amerikanitalialaisesta mafiaperheestä kertovan elokuvatrilogian. Vinnie on Sonny Corleonen ja Lucy Mancinin avioliiton ulkopuolisesta suhteesta syntynyt poika. Elokuvissa Vinnietä näyttelee Andy Garcia. Mario Puzon menestysromaanissa Kummisetä Lucy Mancinille ei kerrottu syntyneen lasta kaksi vuotta Sonnyn kuoleman jälkeen.

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Vinnien isä Santino ”Sonny” Corleone oli tunnettu naistenmies, joka aloitti seurustelun Lucy Mancinin kanssa vuonna 1945. Elokuvassa Kummisetä osa III kerrotaan Vinnien syntyneen juuri ennen isänsä kuolemaa. Vinnie on Corleonen perheen nykyisten rikollistoimintoja hallitsevan Joey Zazan alainen ja tyytymätön tilanteeseensa.

Hän pyytää vuonna 1978 päästä setänsä Michael Corleonen alaisuuteen oppiakseen perheen tavoille. Selviydyttyään Zazan järjestämästä murhayrityksestä sekä onnistuttuaan pelastamaan setänsä hengen Don Altobellon ja Zazan tekemässä murhaiskussa Vinnie lopulta ampuu Zazan.

Vinnie ja pikkuserkkunsa Mary Corleone rakastuvat toisiinsa, mutta Michael Corleone ei hyväksy asiaa peläten tyttärensä turvallisuuden puolesta. Koko Corleonen perhe matkustaa Sisiliaan, missä vastustajat jälleen yrittävät murhata Michaelin. Väsynyt Corleone luovuttaa perheen johtajan paikkaansa Vincentille sillä ehdolla, että tämä eroaa tyttärestään. Vincent suostuu tähän ehtoon ja hänestä tulee uusi Don. Tätä tilannetta elokuvassa kuvaa kohtaus, jossa capot suutelevat hänen kättään ja kutsuvat häntä ”Don Vincenzo Corleone” ja ”Don Vincent Corleone” tunnustaen hänet näin uudeksi perheen johtajaksi.

Vincent järjestää Corleonen perheen kostoiskun oopperaesityksen aikana melodramaattisten sävelten soidessa. Esityksen jälkeen Vincent onnistuu pelastamaan setänsä viimeisestä murhayrityksestä, mutta harhaluoti tappaa Maryn.

Perheenjäsenet

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Tämä kuvitteelliseen hahmoon, paikkaan tai ilmiöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.