Apollonia Vitelli-Corleone

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Apollonia Vitelli on kuvitteellinen hahmo Mario Puzon romaanissa Kummisetä ja Francis Ford Coppolan ohjaamassa elokuvassa Kummisetä. Apollonia on italialaisamerikkalaisen Michael Corleonen ensimmäinen vaimo. Elokuvassa Apollonian osaa näyttelee Simonetta Stefanelli. Apolloniasta näytetään myös muutama takauma ja valokuva elokuvassa Kummisetä osa III, Michaelin kertoessa ensimmäisestä vaimostaan lapsille.

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Michael saapuu 1946 Sisiliaan ja tutustuu isänsä lapsuusmaisemiin Corleonen kylässä. Siellä hän kohtaa patikkaretkillään Apollonian ja rakastuu. Sisiliassa eletään huomattavasti konservatiivisemmin kuin Yhdysvalloissa ja Michael jotuu käymään läpi monimukaisia seurustelurituaaleja, ennen kuin nuori pari saa toisensa.

Apollonia ja Michael elävät onnellisina Don Tomassinon suojeluksessa, mutta Corleonen perheen viholliset saavat tietää Michaelin oleskelupaikan. He järjestävät Michaelin autoon pommin, mutta juuri ajamaan oppinut Apollonia haluaa osoittaa taitonsa ajamalla auton talon eteen. Auto räjähtää Michaelin silmien edessä, ja hänestä tulee leski nuorena. Tämä miehelle Sisiliassa harvinainen asema tekee hänestä yllättävän arvostetun.


Kummisetä

Elokuvat

KummisetäKummisetä osa IIKummisetä osa III

Corleonen perhe

Vito CorleoneCarmella CorleoneTom HagenSonny CorleoneFredo CorleoneMichael CorleoneConnie Corleone-RizziApollonia Vitelli-CorleoneKay AdamsAnthony CorleoneMary CorleoneVincent Mancini-Corleone

Muut henkilöt

Genco AbbandandoDon AltobelloPete ClemenzaJohnny FontaneMoe GreeneLucy ManciniSalvatore Tessio

Katso myös

Mario PuzoFrancis Ford CoppolaJärjestäytynyt rikollisuusMafiaCosa NostraSisiliaThe GodfatherThe Godfather II

Tämä kuvitteelliseen hahmoon, paikkaan tai ilmiöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.