Don Tomassino

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Kuvitteellinen henkilö Don Tomassino on italialaisamerikkalaisen rikollisperheen johtajan Vito Corleonen liittolainen Mario Puzo'n menestysromaanissa Kummisetä ja Francis Ford Coppolan ohjaamassa Kummisetä -elokuvatrilogiassa. Elokuvissa Don Tomassinon osassa esiintyy kolme näyttelijää, Kummisetässa osaa näyttelee Mario Cotone, Kummisetä II -elokuvassa Corrado Gaipa ja Kummisetä III -elokuvassa Vittorio Duse.

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Vito Corleonen lähdettyä vuosisadan vaihteessa verikostoa pakoon hänen poikansa Michael saapuu 1946 Sisiliaan ja tutustuu isänsä lapsuusmaisemiin Corleonen kaupunkiin. Heillä ei ole siellä enää sukulaisia, mutta paikallinen Kummisetä Don Tomassino majoittaa Michaelin lääkärinä toimivan enonsa luo. Don myös auttaa Michaelia hänen kosiessaan Apollonia Vitelliä.

Kummisetä -elokuvan jatko-osissa Don Tomassino auttaa 1920-luvulla Vito Corleonea kostamaan perheensä puolesta ja 1970-luvulla tämän poikaa Michael Corleonea ja Vinnie Corleonea taistelussa Corleonen perheen vihollisia vastaan.

Tämä kirjallisuuteen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.