Mary Corleone

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Mary Corleone on kuvitteellinen hahmo Francis Ford Coppolan ohjaamassa elokuvassa Kummisetä osa III, joka päättää italialaisamerikkalaisesta rikollisperheestä kertovan elokuvatrilogian. Mary on Michael Corleonen tytär. Elokuvissa Corleonen osan näyttelee Sofia Coppola. Mario Puzon Kummisetä-romaanissa Michael Corleone ja Kay Adams saavat kaksi poikaa.

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Michael Corleone on pitänyt tyttärensä onnistuneesti perheen rikollisen toiminnan ulkopuolella ja Mary johtaa lailliseksi muuttuneen Corleonen säätiötä, joka on tunnettu hyväntekeväisyydestä. Vuonna 1979 Mary kuitenkin rakastuu serkkuunsa Vinnieen, joka on perinyt luonteensa isältään Sonny Corleonelta. Michael pelkää tyttärensä tekevän pahan virheen ja löytääkin tilanteelle oivan ratkaisun. Vinnien on hylättävä Mary, jos hän haluaa tulla Michaelin seuraajaksi.

Vuonna 1980 perhe vierailee Palermossa Cavalleria rusticana -oopperan ensi-illassa, jonka Turiddun roolissa esiintyy Maryn veli Anthony. Oopperaesityksen jälkeen Michael Corleone yritetään murhata, mutta murhaajien luoti osuukin kuolettavasti Maryyn.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Perheenjäsenet

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Tämä kuvitteelliseen hahmoon, paikkaan tai ilmiöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.