Mary Corleone

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Mary Corleone on kuvitteellinen hahmo Francis Ford Coppolan ohjaamassa elokuvassa Kummisetä osa III, joka päättää italialaisamerikkalaisesta rikollisperheestä kertovan elokuvatrilogian. Mary on Michael Corleonen tytär. Elokuvissa Corleonen osan näyttelee Sofia Coppola. Mario Puzon Kummisetä-romaanissa Michael Corleone ja Kay Adams saavat kaksi poikaa.

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Michael Corleone on pitänyt tyttärensä onnistuneesti perheen rikollisen toiminnan ulkopuolella ja Mary johtaa lailliseksi muuttuneen Corleonen säätiötä, joka on tunnettu hyväntekeväisyydestä. Vuonna 1979 Mary kuitenkin rakastuu serkkuunsa Vinnieen, joka on perinyt luonteensa isältään Sonny Corleonelta. Michael pelkää tyttärensä tekevän pahan virheen ja löytääkin tilanteelle oivan ratkaisun. Vinnien on hylättävä Mary, jos hän haluaa tulla Michaelin seuraajaksi.

Vuonna 1980 perhe vierailee Palermossa Cavalleria rusticana -oopperan ensi-illassa, jonka Turiddun roolissa esiintyy Maryn veli Anthony. Oopperaesityksen jälkeen Michael Corleone yritetään murhata, mutta murhaajien luoti osuukin kuolettavasti Maryyn.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Perheenjäsenet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]


Kummisetä

Elokuvat

KummisetäKummisetä osa IIKummisetä osa III

Corleonen perhe

Vito CorleoneCarmella CorleoneTom HagenSonny CorleoneFredo CorleoneMichael CorleoneConnie Corleone-RizziApollonia Vitelli-CorleoneKay AdamsAnthony CorleoneMary CorleoneVincent Mancini-Corleone

Muut henkilöt

Genco AbbandandoDon AltobelloPete ClemenzaJohnny FontaneMoe GreeneLucy ManciniSalvatore Tessio

Katso myös

Mario PuzoFrancis Ford CoppolaJärjestäytynyt rikollisuusMafiaCosa NostraSisiliaThe GodfatherThe Godfather II

Tämä kuvitteelliseen hahmoon, paikkaan tai ilmiöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.