Genco Abbandando

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Genco Abbandando on kuvitteellinen hahmo Mario Puzon romaanissa Kummisetä ja Francis Ford Coppolan ohjaamassa elokuvassa Kummisetä osa II. Elokuvassa Abbandandoa esittää Frank Sivero. Abbandando on italialaisamerikkalaisen rikollisperheen päämiehen neuvonantaja, consiglieri.

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Pienenä Genco Abbandando perheineen muuttaa 1800-luvun lopussa Yhdysvaltoihin Corleonen kaupungista, Sisiliasta. Muutaman vuoden kuluttua perheen asetuttua New Yorkiin, ystäväperheen 12-vuotias Vito Corleone pakenee verikostoa samasta kaupungista, jonka nimen hän on saanut maahanmuuton yhteydessä sukunimekseen. Pojat varttuvat yhdessä ja aikanaan työskentelevät Abbandandojen oliiviöljyliikkeessä.

Viton kehittyessä italialaisyhteisön johtajaksi, Gencosta tulee hänen oikea kätensä ja neuvonantaja. Yhdessä he kehittävät ja laajentavat Corleonen perheen liiketoimintaa niin alkoholin salakuljetuksen (kieltolaki), vedonlyönnin kuin prostituution alueilla päätavoitteenaan maksimoida monopoliaseman avulla voitot.

Abbandando kuolee syöpään vuonna 1945, mutta niin luja on hänen luottamuksensa Doniin, että hän uskoo tämän pystyvän huijaamaan kuolemaa ystävänsä puolesta.


Kummisetä

Elokuvat

KummisetäKummisetä osa IIKummisetä osa III

Corleonen perhe

Vito CorleoneCarmella CorleoneTom HagenSonny CorleoneFredo CorleoneMichael CorleoneConnie Corleone-RizziApollonia Vitelli-CorleoneKay AdamsAnthony CorleoneMary CorleoneVincent Mancini-Corleone

Muut henkilöt

Genco AbbandandoDon AltobelloPete ClemenzaJohnny FontaneMoe GreeneLucy ManciniSalvatore Tessio

Katso myös

Mario PuzoFrancis Ford CoppolaJärjestäytynyt rikollisuusMafiaCosa NostraSisiliaThe GodfatherThe Godfather II

Tämä kuvitteelliseen hahmoon, paikkaan tai ilmiöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.