Luettelo Pirates of the Caribbean -hahmoista

Wikipediasta
(Ohjattu sivulta Tai Huang)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tämä on luettelo Pirates of the Caribbean -elokuvasarjan hahmoista.

Anamaria on naispuolinen merirosvo. Hän esiintyy elokuvassa Pirates of the Caribbean: Mustan helmen kirous, jossa häntä näyttelee Zoë Saldaña.

Avainkoira on koira, joka pitelee avaimia vankilassa. Se esiintyy elokuvasarjan elokuvissa Pirates of the Caribbean: Mustan helmen kirous, Pirates of the Caribbean: Kuolleen miehen kirstu ja Pirates of the Caribbean: Maailman laidalla, joissa sitä näyttelee Chopper.

Hector Barbossa

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Pääartikkeli: Hector Barbossa

Cutler Beckett

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Cutler Beckett on Englannin Itä-Intian kauppakomppanian kuvernööri. Hän esiintyy elokuvasarjan elokuvissa Pirates of the Caribbean: Kuolleen miehen kirstu ja Pirates of the Caribbean: Maailman laidalla, joissa häntä näyttelee Tom Hollander.

Cotton on mykkä merirosvo, joka on opettanut papukaijan puhumaan puolestaan, koska häneltä on katkaistu kieli. Hän esiintyy elokuvasarjan elokuvissa Pirates of the Caribbean: Mustan helmen kirous, Pirates of the Caribbean: Kuolleen miehen kirstu ja Pirates of the Caribbean: Maailman laidalla, joissa häntä näyttelee David Bailie.

Cottonin papukaija

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Cottonin papukaija on papukaija, jonka merirosvo Cotton on opettanut puhumaan itsenään. Se esiintyy elokuvasarjan elokuvissa Pirates of the Caribbean: Mustan helmen kirous, Pirates of the Caribbean: Kuolleen miehen kirstu, Pirates of the Caribbean: Maailman laidalla ja Pirates of the Caribbean: Vierailla vesillä, joissa sitä esittävät papukaijat Chip ja Salsa sekä ääninäyttelee Christopher S. Capp.

Pääartikkeli: Tia Dalma

Ferdinand VI on Espanjan kuningas. Hän esiintyy elokuvasarjan elokuvassa Pirates of the Caribbean: Vierailla vesillä, jossa häntä näyttelee Sebastian Armesto.

Joshamee Gibbs

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Pääartikkeli: Joshamee Gibbs

Gillette on luutnantti. Hän esiintyy elokuvasarjan elokuvissa Pirates of the Caribbean: Mustan helmen kirous ja Pirates of the Caribbean: Vierailla vesillä, joissa häntä näyttelee Damian O’Hare.

Theodore Groves

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Theodore Groves on luutnantti. Hän esiintyy elokuvasarjan elokuvissa Pirates of the Caribbean: Mustan helmen kirous, Pirates of the Caribbean: Maailman laidalla ja Pirates of the Caribbean: Vierailla vesillä, joissa häntä näyttelee Greg Ellis.

Jack on Barbossan apina. Se esiintyy elokuvasarjan elokuvissa Pirates of the Caribbean: Mustan helmen kirous, Pirates of the Caribbean: Kuolleen miehen kirstu, Pirates of the Caribbean: Maailman laidalla, Pirates of the Caribbean: Vierailla vesillä ja Pirates of the Caribbean: Salazar’s Revenge, joissa sitä esittävät apinat Tara ja Levi sekä Chiquita ja Pablo.

Marty on lyhytkasvuinen merirosvo. Hän esiintyy elokuvasarjan elokuvissa Pirates of the Caribbean: Mustan helmen kirous, Pirates of the Caribbean: Kuolleen miehen kirstu, Pirates of the Caribbean: Maailman laidalla ja Pirates of the Caribbean: Salazar’s Revenge, joissa häntä näyttelee Martin Klebba.

Ian Mercer on virkailija. Hän esiintyy elokuvasarjan elokuvissa Pirates of the Caribbean: Kuolleen miehen kirstu ja Pirates of the Caribbean: Maailman laidalla, joissa häntä näyttelee David Schofield.

Mullroy esiintyy elokuvasarjan elokuvissa Pirates of the Caribbean: Mustan helmen kirous, Pirates of the Caribbean: Maailman laidalla ja Pirates of the Caribbean: Salazar’s Revenge, joissa häntä näyttelee Angus Barnett.

Murtogg esiintyy elokuvasarjan elokuvissa Pirates of the Caribbean: Mustan helmen kirous, Pirates of the Caribbean: Maailman laidalla ja Pirates of the Caribbean: Salazar’s Revenge, joissa häntä näyttelee Giles New.

Mustaparta (engl. Blackbeard) on merirosvo ja kaappari. Hän esiintyy elokuvasarjan elokuvassa Pirates of the Caribbean: Vierailla vesillä, jossa häntä näyttelee Ian McShane.

James Norrington

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

James Norrington on Englannin Itä-Intian kauppakomppanian amiraali (sitä ennen kommodori). Hän esiintyy elokuvissa Pirates of the Caribbean: Mustan helmen kirous, Pirates of the Caribbean: Kuolleen miehen kirstu ja Pirates of the Caribbean: Maailman laidalla, joissa häntä näyttelee brittiläinen Jack Davenport.

Käsikirjoittajien mukaan Norrington kirjoitettiin alkuperäisesti pahaksi hahmoksi, jolla oli aikeet liittyä Barbossan joukkoihin. Idea käytettiin vasta Kuolleen miehen kirstussa, missä hän pettää ystävänsä ja liittoutuu Cutler Beckettin kanssa, vaikkakin katuu myöhemmin tekoaan. Haastattelussa tuottaja Jerry Bruckheimer kertoi, että alun perin Norringtonin piti esiintyä vain ensimmäisessä elokuvassa, mutta yleisön myönteinen reaktio hahmoon ja hänen kunnioituksensa Davenportia kohtaan sai hänet tekemään Norringtonista merkittävän hahmon jatko-osissa.

Mustan helmen kirous

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ensimmäisessä elokuvassa Norrington on ylpeä, säntillinen ja jopa ylimielinen henkilö, joka on ihastunut Elizabeth Swanniin. Hän halveksii merirosvoja ja sortuu etenkin Jack Sparrow’n suhteen suuren luokan aliarviointiin. Hän on erittäin taitava upseeri joka on onnistunut lähes hävittämään merirosvouden. Hän on myös merirosvojen keskuudessa erittäin pelätty miekkailutaidostaan. Ainoastaan Will Turner on häntä parempi miekkailija. Elokuvan lopussa hän hyväksyy Willin ja Elizabethin rakkauden ja antaa jopa Jackille etumatkaa tämän paetessa Mustalla Helmellä. Hän suutelee Elizabethia, mutta Elizabeth ei hyväksy häntä.

Kuolleen miehen kirstu

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kuolleen miehen kirstussa tehtävänsä jättänyt, Jack Sparrow’n nappaamisessa epäonnistunut Norrington löytyy Tortugasta kaunaisena ja itsetuntonsa menettäneenä juoppona, mutta liittyy Jackin miehistöön. Hän kuitenkin pettää toverinsa ja varastaa kuolleen miehen kirstun (jonka sisällä on Davy Jonesin sydän), hankkien näin asemansa merivoimissa takaisin.

Maailman laidalla

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kolmannessa elokuvassa Norrington on saanut amiraalin aseman, ja johtaa laivastoa merirosvojen nappaamisessa ja tuhoamisessa. Hän kohtaa Elizabethin uudelleen Sao Fengin laivalla, mutta tämä ei suostu olemaan tekemisissä petturin kanssa. Norrington päättää auttaa Elizabethia hyvittääkseen virheensä, mutta tämän pyytäessä häntä pakenemaan mukanaan, Norrington vain toteaa, että vaikka heidän polkunsa ovatkin kietoutuneet yhteen, ne eivät ole koskaan yhdistyneet. Tämän jälkeen Norrington ja Elizabeth suutelevat.

Norrington kuolee, kun Willin isä, jo lähes osaksi laivaa muuttunut ja siksi sekaisin oleva Saappaanraksi Bill Turner, iskee häntä miekalla Elizabethin paetessa Lentävältä hollantilaiselta.

Pintel on merirosvo, joka esiintyy elokuvasarjan elokuvissa Pirates of the Caribbean: Mustan helmen kirous, Pirates of the Caribbean: Kuolleen miehen kirstu ja Pirates of the Caribbean: Maailman laidalla. Häntä näyttelee Lee Arenberg. Pintel on mahdollisesti Ragettin setä.

Ragetti on yksisilmäinen merirosvo. Hän esiintyy elokuvasarjan elokuvissa Pirates of the Caribbean: Mustan helmen kirous, Pirates of the Caribbean: Kuolleen miehen kirstu ja Pirates of the Caribbean: Maailman laidalla, joissa häntä näyttelee Mackenzie Crook. Ragetti on mahdollisesti Pintelin veljenpoika.

Armando Salazar

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Armando Salazar on kapteeni. Hän esiintyy elokuvasarjan elokuvassa Pirates of the Caribbean: Salazar’s Revenge, jossa häntä näyttelee Javier Bardem.[1]

Kapteeni Sao Feng (perinteisellä kiinalla: 嘯風; yksinkertaistetulla kiinalla: 啸风; pinyin: Xiào Fēng; sananmukaisesti ”Viheltävä Tuuli”) on merirosvokapteeni ja Etelä-Kiinan meren merirosvopäälikkö elokuvassa Pirates of the Caribbean: Maailman laidalla. Häntä näyttelee Chow Yun-Fat.

Sao Fengin hahmo perustuu legendaarisen kiinalaiseen merirosvoon Cheng I Saoon. Sao Fengiä näyttelevä Chow Yun-Fat on ainoa vain yhdessä elokuvasarjan elokuvassa ja vain viidentoista minuutin ajan näytellyt näyttelijä, joka on saanut nimensä DVD:n pakkaukseen.

Sao Feng omistaa kylpylän joka tarjoilee pitopöydän antimia parhaiten maksaville. Hän omistaa tiedetysti myös ainakin kaksi laivaa, Empressin ja Hai Pengin. Sao Feng on pitkä ja hänen viiksensä ovat noin kolmenkymmenen sentin pituiset. Hän on kalju. Hänellä on suuria arpia ympäröiden erityisesti hänen päänahkaansa. Hän käyttää mustia vaatteita ja puhuu englantia etevästi pienellä kiinalaisella aksentilla. Kiinalaiset kirjaimet ympäröivät hänen viittaansa; on epäselvää mitä ne tarkalleen ottaen ovat, mutta näyttävät sopivan hänen nimeensä. Hänen kuullaan myös lainaavan muutamia säkeitä kiinalaisista runoista. Hän kantaa aseenaan Dao-miekkaa. Persoonallisuudeltaan viisas Sao, joka on kuvailtu häikäilemättömäksi ja kunniattomaksi, tekee kaikkensa päästäkseen johtavan osapuolen puolelle (jonka hän uskoo olevan ”vain hyvää bisnestä”), vaikka se tarkoittaisikin parhaiden kavereidensa pettämistä.

Pirates of the Caribbean: Maailman laidalla

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kapteeni Barbossa ja Elizabeth Swann ovat aikeissa pelastaa Jack Sparrow’n Davy Jonesin loukusta. He vierailevat Fengin luona tämän kylpylässä Singaporessa, ja pyytävät laivaa sekä miehistöä. Feng on epäilevä ja ilmoittaa heille, että aiemmin samana päivänä joku murtautui hänen enonsa temppeliin ja yritti varastaa navigaatiokartat Maailman laidalle. Hän paljastaa varkaan olevan Will Turner. Barbossa ja Elizabeth kieltävät tuntevansa Williä, mutta kun Feng uhkaa tappaa tämän, Elizabeth reagoi, vahvistaen heidän olevan liittolaisia. Barbossa kertoo että Brethrenin kokous on kutsuttu kokoontumaan Haaksirikkolahdella ja että Fengin, joka on yksi yhdeksästä Merirosvopäälliköistä, täytyy myös kunnioituksesta Brethreniä kohtaan osallistua. Feng vaatii tietää miksi he haluavat seilata maailman laidalle. Kun Will myöntää heidän olevan menossa pelastamaan kapteeni Sparrow’ta, Feng raivostuu ja ilmoittaa että hän voisi ainoastaan siinä tapauksessa pelastaa Jackin, jotta saisi itse lähettää hänet takaisin. Barbossa muistuttaa Fengiä siitä, että Jack on yksi yhdeksästä Merirosvopäälliköistä ja omistaa edelleen omansa espanjantaalerin, joka on merirosvopäällikön sinetti, eikä tällä ollut mahdollisuutta antaa sitä seuraajalleen ennen ”kuolemaansa”. Sitten Feng huomaa tekaistun tatuoinnin kylpylän työntekijän olkapäässä ja, olettaen että hän on Barbossan vakooja, vangitsee tämän.

Barbossa kertoo, että heidän aikomuksensa ovat ainoastaan kunniakkaat, vedoten siihen että tämä tatuoitu mies ei olisi heidän kanssaan, kunnes lankkujen alla piilossa ollut Mustan Helmen miehistö heittää miekat Barbossalle ja Elizabethille lankkujen välistä. Feng komentaa heitä pudottamaan aseensa, uhaten tappaa heidän miehensä. Kun Barbossa uhkaa: ”Tapa vain, hän ei ole meidän miehemme”, Will kysyy ”Jos hän ei ole sinun miehiäsi (Feng), eikä meidänkään, niin kenen hän sitten on?” Tämän jälkeen Itä-Intian kauppakomppanian miehet ryntäävät sisään ja avaavat tulen. Feng liittyy taisteluun kauppakomppanian joukkoja vastaan ja johdattaa Barbossan ja muut ulospääsytien kautta. Taistelun aikana, Feng ja Will kohtaavat toisensa sillä aikaa kun Mercer salakuuntelee heitä. Will kertoo Fengille että toivoo tekevänsä sopimuksen kauppakomppanian kanssa, sitten hän tarvitsee sen mitä Will tarjoaa kaksikko sinetöi sopimuksen. Will haluaa Mustan Helmen vapauttaakseen isänsä Davy Jonesilta. Vaihdossa, Feng saa Jack Sparrow’n tehdäkseen kaupat Itä-Intian kauppakomppanian kanssa vaihtokauppana omaan vapauteensa. Feng hyväksyy ja antaa Willille laivan ja miehistön, sitten hän turvaa Willin ja muiden paon Singaporesta. Kuitenkin Feng tekee oman sopimuksensa kauppakomppanian kanssa kavaltaakseen kaikki merirosvot, Will mukaan lukien, vaihdossa Mustaan Helmeen ja hänen omaan vapauteensa.

Kun Jack ja Helmi ovat pelastettu ja miehistö on paennut loukusta, Will johdattaa heidät saarelle jonne hän ja Feng sopivat tapaamisensa. Jack, Barbossa ja miehistö otetaan vangiksi kun Feng saapuu Empress laivallaan. Joukkojen välillä olevan kiistan rauhoittelun jälkeen, Feng osoittaa Sparrow’n huomion lordi Cutler Beckettin saapuvaan Endeavour laivaan. Feng luovuttaa Sparrow’n ja muun miehistön Itä-Intian kauppakomppanialle mutta saa tietää, että Becket pitääkin Helmen itsellään. Sitten Barbossa saa Fengin pysymään heidän puolellaan paljastaen aikovansa vapauttaa Kalypson ihmismuodostaan auttaakseen heitä taistelemaan Beckettiä vastaan. Feng, luulleen Elizabethiä Kalypsoksi, ohjaa heidän pakoaan vaihdossa Elizabethiin. Ilman muuta mahdollisuutta näkien sekä pelastaakseen miehistön, Elizabeth suostuu menemään Fengin kanssa.

Hytissään, Feng paljastaa uskovansa Elizabethin olevan Kalypso. Hän kertoo Elizabethille että se oli ensimmäinen Brethrenin kokous joka vangitsi meren jumalattaren, Kalypson, ihmismuotoon. Elizabeth teeskentelee olevansa Kalypso, ja keskustelee Fengin kanssa siitä mitä hän saattaisi tehdä hänelle jos vapautuisi. Kun hän kysyy mitä tapahtuisi jos Feng kieltäytyisi palvelemasta häntä, Feng ehdottaa, että ottaisi ne väkisin. Sitten hän suutelee Elizabethiä kovakouraisesti, mutta tämä työntää hänet pois. Kun Feng lähestyy häntä vihaisesti uudelleen, hän saa tykinkuulasta kun Lentävä hollantilainen yhtäkkiä hyökkää. Kun savu hälvenee Elizabeth löytää Fengin suuren puunkappaleen lävistämänä. Kuolemaisillaan, Feng ylentää Elizabethin Empressin kapteeniksi, ja antaa tälle omansa espanjantaalerin, kertoen tälle että hänen täytyy ottaa hänen paikkansa Brethrenin kokouksessa. Elizabeth on nyt Etelä-Kiinan meren merirosvopäällikkö. Hänen viimeiset sanansa ovat: ”Anna anteeksi, Kalypso.”

Scrum esiintyy elokuvasarjan elokuvissa Pirates of the Caribbean: Vierailla vesillä ja Pirates of the Caribbean: Salazar’s Revenge, joissa häntä näyttelee Stephen Graham.

Carina Smyth on tähtitieteilijä ja horologi. Hän esiintyy elokuvasarjan viidennessä elokuvassa Pirates of the Caribbean: Salazar’s Revenge, jossa häntä näyttelee Kaya Scodelario.

Pääartikkeli: Jack Sparrow

Elizabeth Swann

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Pääartikkeli: Elizabeth Swann

Weatherby Swann

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Weatherby Swann on Elizabeth Swannin isä ja jamaikalaisen Port Royalen kuvernööri. Hän esiintyy elokuvasarjan elokuvissa Pirates of the Caribbean: Mustan helmen kirous, Pirates of the Caribbean: Kuolleen miehen kirstu ja Pirates of the Caribbean: Maailman laidalla. Hahmoa näyttelee Jonathan Pryce.

Elokuvasarjan ensimmäisessä osassa Weatherby suunnittelee Elizabethille avioliittoa kommodori Norringtonin kanssa. Elizabeth kuitenkin kaapataan, ja lopulta Norrington ja Weatherby lähtevät merirosvojen perään. Weatherby suostuu Willin ja Elizabethin rakkauteen elokuvan lopussa.

Elokuvan Pirates of the Caribbean: Kuolleen miehen kirstu alussa, kun Will Turner ja Elizabeth Swann vangitaan ja Willille annetaan tehtäväksi vangita Jack Sparrow, Weatherby pelastaa Elizabethin ja lähettää tämän Englantiin.

Pirates of the Caribbean: Maailman laidalla -elokuvassa Weatherby esiintyy vain hyvin vähän, kun hän istuu veneessä matkalla kohti kuoleman maita. Lordi Cutler Beckett ja Ian Mercer murhasivat hänet Weatherbyn epäillessä, että Beckettillä on liikaa valtaa.

Philip Swift esiintyy elokuvassa Pirates of the Caribbean: Vierailla vesillä.

Syrena on merenneito. Hän esiintyy elokuvasarjan elokuvassa Pirates of the Caribbean: Vierailla vesillä, jossa häntä näyttelee Àstrid Bergès-Frisbey.

Tai Huang on perämies. Hän esiintyy elokuvasarjan elokuvassa Pirates of the Caribbean: Maailman laidalla, jossa häntä näyttelee Reggie Lee.

Angelica Teach

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Angelica Teach on naispuolinen merirosvo. Hän esiintyy elokuvasarjan neljännessä elokuvassa Pirates of the Caribbean: Vierailla vesillä, jossa häntä näyttelee Penélope Cruz.[2]

Teach on pahamaineisen merirosvokapteenin Mustaparran tytär ja kapteeni Jack Sparrow’n entinen rakastettu. Hän on tulinen naismerirosvo, joka ”valehtelee kertomalla totuuden”, ja päinvastoinselvennä. Hän on yhtä peloton ja vaarallinen taistelija kuin hurjimmatkin merirosvot. Hän ei kuitenkaan ole täysin paha kuten isänsä, vaan tuntee myötätuntoa useita tämän uhreja kohtaan ja ennen kaikkea asettaa usein isänsä itsensä edelle.

Angelica Teach tapasi Jack Sparrow’n juuri ennen kuin hän vannoi selibaattilupauksen espanjalaiselle luostarille. Hän rakastui Jackiin ja päätti jättää luostarin – Jack kuitenkin jätti hänet ja särki hänen sydämensä, vaikka myöhemmin myöntääkin, että hänellä oli tunteita Angelicaa kohtaan. Angelica syyttää myöhemmin Jackia turmeltumisestaan (tämän tosin epäillessä, oliko Angelica niin viaton kuin väittää).

Vierailla vesillä -elokuvassa hän on löytänyt isänsä Mustaparran ja toimii perämiehenä Queen Anne’s Revengella. Hänen suurimpana päämääränä on pelastaa isänsä sielu kadotukselta. Kuultuaan ennustuksen isänsä kuolemasta, hän auttaa isäänsä löytämään Nuoruuden lähteen. Jackin Angelica tapaa uudelleen värvätessään etsintäretkelleen miehistöä hänen nimellään Lontoossa, mistä alkaa heidän seikkailunsa kohti Nuoruuden lähdettä.[3] Tarinan kuluessa Angelican tarkoitukset Jackia kohtaan jäävät epäselviksi, mutta hän lienee havitellut kostoa.

Nuoruuden lähteellä käytävässä brittisotilaiden ja merirosvojen välisessä kamppailussa Mustaparta kaatuu myrkytetystä miekasta, ja Angelica kiskaisee miekan saaden käteensä naarmun, joka muutamassa minuutissa veisi häneltä hengen. Hän tarjoutuu uhrautumaan isänsä puolesta, ja Mustaparta juokin äkkiä pelastavan siemauksen Nuoruuden lähteen vettä. Angelica taas juo oman elämänsä Mustaparralle antavan annoksen. Jack Sparrow on kuitenkin huijannut heitä vaihtamalla juomapikareita, ja Angelican katsoessa Mustaparran tuhoa hän sanoo: ”Isäsi uhrautui puolestasi. Ehkä hänen sielunsa nyt pelastui.”

Jack kuljettaa sidotun ja raivostuneen Angelican autiolle saarelle (suositun laivareitin varrelle tosin) antaen tälle vain yhden pistoolin ja yhden ammuksen. Angelica yrittää ensin kolkata Jackin takaapäin ja sitten suostutella tämän ottamaan hänet mukaansa, muun muassa yrittämällä saada tämän myöntämään rakastavan yhä häntä ja väittämällä odottavansa tämän lasta, mutta turhaan. Lopulta hän sanoo rakastavansa Jackia, ja Jack myöntää rakastaneensa Angelicaa aina ja aina tästedeskin. Jack nojautuu eteenpäin ja melkein suutelee Angelicaa, mutta kiiruhtaa kuitenkin takaisin veneellensä ja kohti uusia seikkailuja, Angelican jäädessä rannalle kiroamaan hänen peräänsä. Jackin soutaessa poispäin hänen Angelicalle antamansa pistoolin ainoa ammus suhahtaa aivan hänen vierestään ohi.

Elokuvan lopussa lyhyessä videopätkässä näytetään, kuinka Jackista tehty voodoonukke ajelehtii mereltä Angelican jalkojen juureen. Angelica poimii sen ylös ja hymyilee.

Edward Teague

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Edward Teague on Madagascarin merirosvolordi. Hän esiintyy elokuvasarjan elokuvissa Pirates of the Caribbean: Maailman laidalla, Pirates of the Caribbean: Vierailla vesillä ja Pirates of the Caribbean: Salazar’s Revenge, joissa häntä näyttelee Keith Richards.

Saappaanraksi Bill Turner

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Saappaanraksi Bill Turner (engl. Bootstrap Bill Turner) on Will Turnerin isä, joka esiintyy elokuvasarjan elokuvissa Pirates of the Caribbean: Kuolleen miehen kirstu ja Pirates of the Caribbean: Maailman laidalla. Hän palveli Lentävällä hollantilaisella siitä lähtien, kun hänet hukutettiin mereen tykki saappaan varteen sidottuna. Hän vapautui Willin tapettua Davy Jonesin.selvennä Hahmoa näyttelee Stellan Skarsgård.

Pääartikkeli: Will Turner

Yrjö II on Ison-Britannian ja Irlannin kuningas. Hän esiintyy elokuvasarjan elokuvassa Pirates of the Caribbean: Vierailla vesillä, jossa häntä näyttelee Richard Griffiths.