Hector Barbossa

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Pirates of the Caribbean -hahmo
Hector Barbossa
Hector Barbossa.jpg
Sukupuoli mies
Ammatti merirosvokapteeni
Palvellut laivoilla Musta Helmi
Hai Peng
Queen Anne’s Revenge
HMS Providence
Brethren-luokitus Yksi merirosvopäälliköistä
Aseet puukko
säilä
käsikranaatit
pistooli
Palkkio 10000 Guineaa
Hyökätyt laivat HMS Interceptor
HMS Endeavour
Lentävä hollantilainen
Perhe ei tiedossa
Esiintyminen/set Pirates of the Caribbean
Näyttelijä Geoffrey Rush

Hector Barbossa on Pirates of the Caribbean -elokuvissa esiintyvä merirosvokapteeni, jota näyttelee Geoffrey Rush.

Barbossa on tavallinen merirosvo, ilkeä, mutta älykäs. Toisinaan hän jymähtää Jackin valheisiin, toisinaan ei. Barbossa ei ajattele aina asioita loppuun saakka. Hänellä on myös aika sarkastinen ja kieroutunut huumorintaju.

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Barbossa on alun perin ollut Jack Sparrow’n yliperämies Mustalla Helmellä, mutta sitten hän nosti kapinan Jackiä vastaan saadakseen tuon viehättävän merirosvolaivan itselleen. Näin Barbossasta tuli elokuvan Pirates of the Caribbean: Mustan helmen kirous ajaksi kapteeni. Jack saa elokuvan aikana apua Will Turnerilta anastaa laivansa takaisin, sillä Jack ei ole kertonut Willille ihan kaikkea ja Will haluaa pelastaa ihastuksensa Kuvernöörin tyttären, Elizabethin. Barbossa on yksi kirouksen saaneista merirosvoista, jonka Jack elokuvan lopuksi tappaa yhdessä Willin avustuksella.

Toisen elokuvan lopussa paljastuu että Tia Dalma alias Kalypso on herättänyt Barbossan henkiin. Barbossan on tarkoitus opastaa muut löytämään Krakenin kitaan joutuneen Jack Sparrow’n. Hänellä on lemmikkiapina jonka hän nimesi Jackiksi kiusatakseen alkuperäistä Jackiä. Löydettyään Jackin, kaikki saavat nähdä, kuinka Barbossa ja Jack tulevat kinastelemaan vielä pitkään aikaan. Vielä elokuvan Pirates of the Caribbean: Maailman laidalla lopussakin, Jack pihistää Barbossalta navigaattorikartat, jotka johtavat nuoruudenlähteelle. Barbossa itse varasti vastineeksi Helmen Jackiltä.

Neljännessä elokuvassa paljastuu että Barbossa menetti Mustan Helmen taistelussa Mustapartaa vastaan. Barbossa menetti miehistönsä mutta selvisi itse amputoimalla jalkansa. Barbossa liittyi Kuningas George II:n laivastoon ja sai haltuunsa kaapparilaiva HMS Providencen jonka merenneidot upotti whitecapbayssa. Myöhemmin Jack auttoi häntä taistelussa Mustapartaa vastaan. Tämän jälkeen Barbossa saa Mustaparran miekan ja laivan Queen Anne’s Revengen haltuunsa.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.