Seutuneloset

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Seutuneloset on Lahden seudulla yhden päätoimittajan vastuulla ilmestyvä ilmaisjakelulehtikokonaisuus. Sen edeltäjänä oli Lahden seudulla syksyllä 2003 aloitettu Seutuviikko-lehti, joka pyrki yhdistämään Hollolan, Nastolan ja Asikkalan ilmaisjakelulehdet yhdeksi mediakokonaisuudeksi. Seutuviikon ensimmäinen päätoimittaja oli Markus Ahonen. Vuodesta 2012 lehtien päätoimittajana on ollut Stiina Ikonen, joka siirtyy Hevosurheilu-lehden päätoimittajaksi tammikuussa 2017.

Seutuviikko-lehti purettiin kun paikallisuus kärsi lehden alueellisuudesta, ja lehtien julkaisemista jatkettiin erillisinä 1. joulukuuta 2004 alkaen. Lehdille jäi kuitenkin yhteinen päätoimittaja.

Seutuneloset kokonaisuuteen kuuluvat Hollolan Sanomat, Nastola-lehti sekä Päijät-Häme-lehti. Myöhemmin kokonaisuuteen lisättiin vielä Orimattilassa ilmestyvä Orimattilan aluelehti.

Hollolan Sanomat jaetaan Hollolan lisäksi Hämeenkoskelle ja Kärkölään, Orimattilan aluelehti Orimattilan lisäksi Artjärvelle, Pukkilaan ja Myrskylään ja Päijät-Häme Asikkalaan. Lehtien yhteinen painosmäärä on 39 300 kappaletta.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]