Sao Feng

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Pirates of the Caribbean -hahmo
Sao Feng
SaoFeng Pirate.jpg
Sukupuoli mies
Ammatti merirosvokapteeni, Etelä-Kiinan meren merirosvopäälikkö (ennen kuolemaansa)
Palvellut laivoilla Empress
Hai Peng
Brethren-luokitus Yksi merirosvopääliköistä
Aseet Dao
Palkkio 8 000 Guineaa elävänä tai kuolleena
Hyökätyt laivat
Perhe tuntematon
Esiintyminen/set Maailman laidalla
Näyttelijä Chow Yun-Fat

Kapteeni Sao Feng (perinteisellä kiinalla: 嘯風; yksinkertaistetulla kiinalla: 啸风; pinyin: Xiào Fēng; sananmukaisesti ”Viheltävä Tuuli”) on fiktiivinen hahmo elokuvassa Pirates of the Caribbean: Maailman laidalla. Häntä näyttelee Chow Yun-Fat.

Sao Fengiä näyttelevä Chow Yun-Fat on ainoa vain yhdessä elokuvasarjan elokuvassa ja vain viidentoista minuutin ajan näytellyt näyttelijä, joka on saanut nimensä DVD:n pakkaukseen.

Taustaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sao Feng on Etelä-Kiinan meren merirosvopäällikkö ja hänen hahmonsa on tehty legendaarisen kiinalaisen merirosvon,

Cheng I Sao, pohjalta. Feng omistaa kylpylän joka tarjoilee pitopöydän antimia parhaiten maksaville. Hän omistaa tiedetysti myös ainakin kaksi laivaa, Empressin ja Hai Pengin.

Kuvaus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Feng on pitkä ja hänen viiksensä ovat noin kolmenkymmenen sentin pituiset. Hän on kalju. Hänellä on suuria arpia ympäröiden erityisesti hänen päänahkaansa. Hän käyttää mustia vaatteita ja puhuu englantia etevästi pienellä kiinalaisella aksentilla. Kiinalaiset kirjaimet ympäröivät hänen viittaansa; on epäselvää mitä ne tarkalleen ottaen ovat, mutta näyttävät sopivan hänen nimeensä. Hänen kuullaan myös lainaavan muutamia säkeitä kiinalaisista runoista. Hän kantaa aseenaan Dao-miekkaa. Persoonallisuudeltaan viisas Feng, joka on kuvailtu häikäilemättömäksi ja kunniattomaksi, tekee kaikkensa päästäkseen johtavan osapuolen puolelle (jonka hän uskoo olevan ”vain hyvää bisnestä”), vaikka se tarkoittaisikin parhaiden kavereidensa pettämistä.

Pirates of the Caribbean: Maailman laidalla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kapteeni Barbossa ja Elizabeth Swann ovat aikeissa pelastaa Jack Sparrow’n Davy Jonesin loukusta. He vierailevat Fengin luona tämän kylpylässä Singaporessa, ja pyytävät laivaa sekä miehistöä. Feng on epäilevä ja ilmoittaa heille, että aiemmin samana päivänä joku murtautui hänen enonsa temppeliin ja yritti varastaa navigaatiokartat Maailman laidalle. Hän paljastaa varkaan olevan Will Turner. Barbossa ja Elizabeth kieltävät tuntevansa Williä, mutta kun Feng uhkaa tappaa tämän, Elizabeth reagoi, vahvistaen heidän olevan liittolaisia. Barbossa kertoo että Brethrenin kokous on kutsuttu kokoontumaan Haaksirikkolahdella ja että Fengin, joka on yksi yhdeksästä Merirosvopäälliköistä, täytyy myös kunnioituksesta Brethreniä kohtaan osallistua. Feng vaatii tietää miksi he haluavat seilata maailman laidalle. Kun Will myöntää heidän olevan menossa pelastamaan kapteeni Sparrow’ta, Feng raivostuu ja ilmoittaa että hän voisi ainoastaan siinä tapauksessa pelastaa Jackin, jotta saisi itse lähettää hänet takaisin. Barbossa muistuttaa Fengiä siitä, että Jack on yksi yhdeksästä Merirosvopäälliköistä ja omistaa edelleen omansa espanjantaalerin, joka on merirosvopäällikön sinetti, eikä tällä ollut mahdollisuutta antaa sitä seuraajalleen ennen ”kuolemaansa”. Sitten Feng huomaa tekaistun tatuoinnin kylpylän työntekijän olkapäässä ja, olettaen että hän on Barbossan vakooja, vangitsee tämän.

Barbossa kertoo, että heidän aikomuksensa ovat ainoastaan kunniakkaat, vedoten siihen että tämä tatuoitu mies ei olisi heidän kanssaan, kunnes lankkujen alla piilossa ollut Mustan Helmen miehistö heittää miekat Barbossalle ja Elizabethille lankkujen välistä. Feng komentaa heitä pudottamaan aseensa, uhaten tappaa heidän miehensä. Kun Barbossa uhkaa: ”Tapa vain, hän ei ole meidän miehemme”, Will kysyy ”Jos hän ei ole sinun miehiäsi (Feng), eikä meidänkään, niin kenen hän sitten on?” Tämän jälkeen Itä-Intian kauppakomppanian miehet ryntäävät sisään ja avaavat tulen. Feng liittyy taisteluun kauppakomppanian joukkoja vastaan ja johdattaa Barbossan ja muut ulospääsytien kautta. Taistelun aikana, Feng ja Will kohtaavat toisensa sillä aikaa kun Mercer salakuuntelee heitä. Will kertoo Fengille että toivoo tekevänsä sopimuksen kauppakomppanian kanssa, sitten hän tarvitsee sen mitä Will tarjoaa kaksikko sinetöi sopimuksen. Will haluaa Mustan Helmen vapauttaakseen isänsä Davy Jonesilta. Vaihdossa, Feng saa Jack Sparrown tehdäkseen kaupat Itä-Intian kauppakomppanian kanssa vaihtokauppana omaan vapauteensa. Feng hyväksyy ja antaa Willille laivan ja miehistön, sitten hän turvaa Willin ja muiden paon Singaporesta. Kuitenkin Feng tekee oman sopimuksensa kauppakomppanian kanssa kavaltaakseen kaikki merirosvot, Will mukaan lukien, vaihdossa Mustaan Helmeen ja hänen omaan vapauteensa.

Kun Jack ja Helmi ovat pelastettu ja miehistö on paennut loukusta, Will johdattaa heidät saarelle jonne hän ja Feng sopivat tapaamisensa. Jack, Barbossa ja miehistö otetaan vangiksi kun Feng saapuu Empress laivallaan. Joukkojen välillä olevan kiistan rauhoittelun jälkeen, Feng osoittaa Sparrown huomion lordi Cutler Beckettin saapuvaan Endeavour laivaan. Feng luovuttaa Sparrown ja muun miehistön Itä-Intian kauppakomppanialle mutta saa tietää, että Becket pitääkin Helmen itsellään. Sitten Barbossa saa Fengin pysymään heidän puolellaan paljastaen aikovansa vapauttaa Kalypson ihmismuodostaan auttaakseen heitä taistelemaan Beckettiä vastaan. Feng, luulleen Elizabethiä Kalypsoksi, ohjaa heidän pakoaan vaihdossa Elizabethiin. Ilman muuta mahdollisuutta näkien sekä pelastaakseen miehistön, Elizabeth suostuu menemään Fengin kanssa.

Hytissään, Feng paljastaa uskovansa Elizabethin olevan Kalypso. Hän kertoo Elizabethille että se oli ensimmäinen Brethrenin kokous joka vangitsi meren jumalattaren, Kalypson, ihmismuotoon. Elizabeth teeskentelee olevansa Kalypso, ja keskustelee Fengin kanssa siitä mitä hän saattaisi tehdä hänelle jos vapautuisi. Kun hän kysyy mitä tapahtuisi jos Feng kieltäytyisi palvelemasta häntä, Feng ehdottaa, että ottaisi ne väkisin. Sitten hän suutelee Elizabethiä kovakouraisesti, mutta tämä työntää hänet pois. Kun Feng lähestyy häntä vihaisesti uudelleen, hän saa tykinkuulasta kun Lentävä hollantilainen yhtäkkiä hyökkää. Kun savu hälvenee Elizabeth löytää Fengin suuren puunkappaleen lävistämänä. Kuolemaisillaan, Feng ylentää Elizabethin Empressin kapteeniksi, ja antaa tälle omansa espanjantaalerin, kertoen tälle että hänen täytyy ottaa hänen paikkansa Brethrenin kokouksessa. Elizabeth on nyt Etelä-Kiinan meren merirosvopäällikkö. Hänen viimeiset sanansa ovat: ”Anna anteeksi, Kalypso.”