Peugeot 309

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Peugeot 309
Peugeot 309 front.jpg
Valmistustiedot
Valmistaja Peugeot / PSA
Valmistusvuodet 1986 - 1993
Korimalli Hatchback
Luokka B-segmentti
Edeltäjä Talbot Horizon
Seuraaja Peugeot 306
Koko ja tekniset tiedot
Pituus 4100 mm
Leveys 1628 mm
Korkeus 1380 mm

Peugeot 309 oli ranskalaisen PSA-konsernin valmistama pieni perheauto. Autoa valmistettiin vuosina 1985 - 1993 konsernin tehtailla Englannissa, Espanjassa ja Ranskassa. Auto oli alun perin suunniteltu korvaamaan Talbot Horizon ja sen nimeksi oli tarkoitus tulla Talbot Arizona. PSA-konserni päätti kuitenkin vuonna 1985 lopettaa Talbot-merkkisten autojen tuotannon. Tämän seurauksena auton nimeksi muutettiin ennen myynnin aloittamista Peugeot 309. Samaan aikaan Peugeot-merkillä myytiin Peugeot 305-mallia, joka oli kooltaan hieman suurempi. Koska uusi Talbot-lähtöinen auto ei ollut suoraan tarkoitettu 305-mallin seuraajaksi ja valmistaja halusi erottaa sen malleista, jotka oli alun perinkin suunniteltu Peugeot-merkille, otettiin uudelle, Simca ja Talbot-merkeistä lähtöisin olevalle mallille käyttöön normaalista Peugeot-mallien numeroinnista poikkeava 309 sarjassa seuraavan numeron, 306, asemasta. Peugeot-tehtaan suunnittelema 309:n seuraajamalli sai sitten aikanaan nimekseen Peugeot 306. Peugeot-mallien numeroinnissa tuli ongelma eteen siinä vaiheessa, kun markkinoille oli tulossa Peugeot 308:n seuraajamalli, minkä olisi loogisesti tullut saada numerokseen 309, joka oli kuitenkin siinä vaiheessa jo käytetty aiemmin. Tämän vuoksi Peugeot 308:n seuraaja on myös Peugeot 308.

Auton tuotanto alkoi loppukesällä 1985, alun perin Simca-merkkiä valmistaneilla, Poissy:n tehtailla Ranskassa. Ensimmäiset autot asiakkaille toimitettiin saman vuoden lokakuussa.

Auto perustuu tekniikaltaan paljolti edeltäjäänsä, Simca Horizon -malliin (myöhemmin Talbot Horizon). Muotoilusta vastasi PSA-konsernin autojen uutta ilmettä kokonaisuutena suunnitteleva työryhmä ja projektilla oli tunnus C28. Projektissa pyrittiin yhdistämään viistoperäinen ja sedan-korimalli, mikä näkyy hyvin Peugeot 309:n peräosan muotoilussa. Osin muotoilua on inspiroinut kilpailijan Renault 11-mallin kuplamainen takalasi. Peugeot 309 hyödyntää myös Peugeot 205:n alustaa, jota on kasvatettu isompikokoisen auton tarpeisiin. Esimerkiksi ovet ovat täysin samat kummassakin mallissa.

309 koki vuonna 1989 kasvojenkohotuksen, johon kuului muun muassa uusi maski, isompi ja helppokäyttöisempi takaluukku, uudet takavalot ja uusi sisusta. Se oli merkittävä parannus myös sikäli, että vanhemman mallin perä vuoti takavalojen kohdalta, aiheuttaen takapään pohjan ruostumista. 1990-luvulla Peugeot korvasi Simcan peruja olevat moottorit Peugeot'n omilla TU-sarjan moottoreilla.

309 malleja olivat Style 1.1 ja 1.4, GL 1.6, GT 1.9, GTI 1.9 ja 1.9-16v sekä dieselit GLX 1.8 turbo, GRD 1.8 turbo, GLD 1.9. Myös 1,3- litraista Talbot- moottoria on tarjottu. 1,1 litrainenkin oli Talbot (Simca)- sukuinen moottori.

Liki vuoden sitä myytiin vain viisiovisena (mallimerkinnän ensimmäinen kirjain G), ennen kuin kolmioviset (X-vaihtoehdot) tulivat markkinoille. Verhoilu- ja varustevaihtoehtoja oli kolme. Halvin ja yksinkertaisin oli L. Hieman runsaampaa varustetasoa kuvasi R-kirjain. Kolmas, ja monipuolisin varustus oli vain GTi-mallissa.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Peugeot 309 — AutoWiki

http://www.autowiki.fi/index.php/Peugeot_309 (suomeksi)

  • Peugeot-foorumi.com - Etusivu

http://peugeot-foorumi.com/index.php (suomenkielinen keskustelusivusto merkin käyttäjille)

Commons
Wikimedia Commonsissa on kuvia tai muita tiedostoja aiheesta Peugeot 309.
Tämä autoihin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.