Nylon Beat

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Nylon Beat
Tiedot
Toiminnassa 1995–2003, 2007, 2018
Tyylilaji pop
Kotipaikka Suomi
Laulukieli suomi
englanti
Jäsenet

Jonna Geagealaulu
Erin Anttilalaulu

Levy-yhtiö

Mediamusiikki

Nylon Beat on itähelsinkiläinen pop-yhtye, jonka laulajia ovat Jonna Kosonen (nyk. Geagea) ja Erin Koivisto (nyk. Anttila). Duo on tunnettu nasaalisesta lauluäänestä sekä tarttuvista hiteistään, jotka olivat aluksi teini-ikäisten suosiossa. Ajan kuluessa he raivasivat tiensä myös aikuisten suosioon.

Yhtyeen menestyskappaleita ovat muun muassa ”Teflon love”, ”Rakastuin mä looseriin”, ”Viimeinen”, ”Seksi vie ja taksi tuo”, ”Syytön”, ”Sanoja”, ”12 apinaa”, ”Satasen laina”, ”Nukutaan” ja ”Psykedeliaa”.

Nylon Beatin ura lähti melko räjähdysmäisesti nousuun heidän osallistuttuaan MTV3:n vuoden 1995 Kiitorata-kykyjenetsintäohjelmaan kappaleilla ”Oot kuin karkkia mulle” ja ”Kreisi oon”.

Yhtyeen nimi oli aluksi Vicious Circle. Levy-yhtiö ehdotti duolle monia nimiä, kuten Hot Kiss, mutta laulajat eivät lämmenneet ajatukselle. Sitten joku keksi ehdottaa Nylon Beatia, jonka Jonna ja Erin hyväksyivät.lähde? Vuonna 1996 ilmestyi Nylon Beatin samanniminen esikoisalbumi.

Nylon Beatin viimeinen konsertti oli Helsingin Showravintola Maestrossa 31. joulukuuta 2003[1], mutta kesällä 2007 duo teki kolme paluukeikkaa, Oulussa 17. elokuuta ja Tampereella 15. ja 18. elokuuta. Duo esiintyi pitkän tauon jälkeen yksityistilaisuudessa 14. tammikuuta 2017.[2]

Yhtye tekee festivaalikiertueen kesällä 2018.[3]

Saavutuksia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nylon Beatin levyjä on myyty yli 400 000 kappaletta.[4] Se sai urallaan kahdeksan kultalevyä ja seitsemän platinalevyä, ja vuonna 1999 sille myönnettiin vuoden yhtyeen Emma-palkinto. Yhtye voitti Jyrki Hit Challenge -musiikkikilpailun 1998 ja pääsi Euroviisujen Suomen finaaliin kahdesti, sijoittuen vuonna 1998 kolmanneksi ja vuonna 2000 viidenneksi.

Kosonen ja Koivisto kutsuttiin tasavallan presidentin Itsenäisyyspäivän vastaanotolle vuonna 2001. Kosonen osallistui vuoden 2004 Euroviisu-karsintoihin, mutta ei päässyt edustamaan Suomea kappaleellaan ”Like Believers Do”.

Kokoonpano[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nylon Beatin takana olivat Risto Asikainen ja Ilkka Vainio (”Sipi Castrén”). Kappaleiden sävellys ja sovitus olivat pääasiassa Asikaisen tuotoksia, mutta sanoitukseen osallistuivat Asikaisen ohella Ilkka Vainio, Aappo I. Piippo (”Kristiina Sydänmaa”[5]) sekä Jonna Kosonen ja Erin Koivisto itse. Nylon Beatin taustayhtyeessä rumpuja soitti Anssi Nykänen, kitaroita Vesa Anttila, Varre Vartiainen, Marzi Nyman, Tuomas "Töyhtö" Wäinölä, koskettimia Okke Komulainen ja bassoa Harri Rantanen. Taustalaulajana oli Stiina Jean. Nylon Beat esiintyi myös YUP:n ja Seremoniamestarin kanssa.

Diskografia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: Nylon Beatin diskografia

Kirjat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Nylon Beat Musiikkituottajat. Viitattu 14.8.2015.

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]