Anssi Nykänen

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Anssi Olavi Nykänen[1] (s. 7. helmikuuta 1965 Keuruu) on suomalainen rumpali. Anssi Nykänen toimii studiomuusikkona ja palkattuna soittajana monissa yhtyeissä. Nykänen lienee suomalaisista nykymuusikoista käytetyin sessiorumpali, ja on levyttänyt kaikista suomalaisista muusikoista viidenneksi eniten. Hän soittaa Gramexin mukaan 5 000 kappaleella.[2]

Nykänen on soittanut keikkamuusikkona muun muassa Pepe Ahlqvist & The Sunset Boulevardin, Pepe Ahlqvist & H.A.R.P.:n, Pekka Pohjolan yhtyeen, Havana Blackin, Heikki Silvennoisen Restin, Nylon Beatin ja Paula Koivuniemen taustabändin rumpalina. Viime aikoina hän on soittanut kokoonpanossa, jossa ovat myös Timo Kämäräinen (Ismo Alanko Säätiö), Jan Simons (Ahma), jVille Tuomi (Kyyria, United Underworld, Suburban Tribe ja Roots of Love -yhtyeessä, joka on julkaissut Personal Contact-tribuuttialbumin.

Jimi Hendrixin musiikista ja keikkaillut & tehnyt konserttikeikkoja. Hän soittaa myös vuonna 2006 julkaistulla Raskaampaa joulua -kokoelma-albumilla.

Hän soittaa myös vuonna 2011 perustetussa rock-yhtyeessä "Wöyh", johon kuuluu myös metalliyhtye Stam1nan vocalisti Antti Hyyrynen ja jo lopetetun rock-yhtye YUP:n Jussi Hyyrynen.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä muusikkoon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.