Anssi Nykänen

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Anssi Olavi Nykänen[1] (s. 1965 Haapamäki/Keuruu) on suomalainen rumpali. Anssi Nykänen toimii studiomuusikkona ja palkattuna soittajana monissa yhtyeissä. Nykänen lienee suomalaisista nykymuusikoista käytetyin sessiorumpali, ja levyttänyt kaikista muusikoista viidenneksi eniten. Hän soittaa Gramexin mukaan 5 000 kappaleella.[2]

Nykänen on soittanut keikkamuusikkona muun muassa Pepe Ahlqvist & The Sunset Boulevardin, Pepe Ahlqvist & H.A.R.P.:n, Pekka Pohjolan yhtyeen, Havana Blackin, Heikki Silvennoisen Restin ja Nylon Beatin rumpalina. Viime aikoina hän on soittanut kokoonpanossa, jossa ovat myös Timo Kämäräinen (Ismo Alanko Säätiö), Jan Simons (Ahma) ja Ville Tuomi (Kyyria, United Underworld, Suburban Tribe). Hän myös soittaa vuonna 2006 julkaistulla Raskaampaa joulua -kokoelmalla.

Anssi Nykänen toimii myös vuonna 2005 perustetun progerocksuuntaisen Open Eye Band -yhtyeen rumpalina. Open Eye Band julkaisi elokuussa 2008 debyyttialbuminsa ”Screaming baby” (Accords/ Presence Records). Nykänen on nuoruudessaan soittanut myös trumpettia.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä muusikkoon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.