Anssi Nykänen

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Anssi Olavi Nykänen[1] (s. 7. helmikuuta 1965 Keuruu) on suomalainen rumpali. Anssi Nykänen toimii studiomuusikkona ja palkattuna soittajana monissa yhtyeissä. Nykänen lienee suomalaisista nykymuusikoista käytetyin sessiorumpali, ja on levyttänyt kaikista suomalaisista muusikoista viidenneksi eniten. Hän soittaa Gramexin mukaan 5 000 kappaleella.[2]

Nykänen on soittanut keikkamuusikkona muun muassa Pepe Ahlqvist & The Sunset Boulevardin, Pepe Ahlqvist & H.A.R.P.:n, Pekka Pohjolan yhtyeen, Havana Blackin, Heikki Silvennoisen Restin, Nylon Beatin ja Paula Koivuniemen taustabändin rumpalina. Viime aikoina hän on soittanut kokoonpanossa, jossa ovat myös Timo Kämäräinen (Ismo Alanko Säätiö), Jan Simons (Ahma) ja Ville Tuomi (Kyyria, United Underworld, Suburban Tribe). Hän soittaa myös vuonna 2006 julkaistulla Raskaampaa joulua -kokoelma-albumilla.

Anssi Nykänen toimii myös vuonna 2005 perustetun progerock-suuntaisen Open Eye Band -yhtyeen rumpalina. Open Eye Band julkaisi elokuussa 2008 debyyttialbuminsa Screaming baby (Accords / Presence Records).

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä muusikkoon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.