Mount&Blade: With Fire & Sword

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Mount&Blade: With Fire & Sword
Kehittäjä Snowberry Connection
Sich Studio
TaleWorlds
Julkaisija Paradox Interactive
1C Company
CD Projekt
Pelisarja Mount&Blade
Julkaistu
 • RU 10. joulukuuta 2010
 • PL 10. joulukuuta 2010
 • NA 3. toukokuuta 2011
 • EU 3. toukokuuta 2011
Lajityyppi toimintaroolipeli, strategia, simulaatio
Pelimuoto yksinpeli, moninpeli
Ikäluokitus ESRB: T
Alusta Microsoft Windows
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Mount&Blade: With Fire&Sword on Sich Studiosin ja TaleWorldsin kehittämä toimintaroolipeli. Peli julkaistiin Itä-Euroopassa 10. joulukuuta 2010 ja Pohjois-Amerikassa sekä muualla Euroopassa 3. toukokuuta 2011. Peli perustuu With Fire&Sword -romaaniin.

Pelaaminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Valtiot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kartassa Moskovan keisarikunta sijaitsee Pohjois-Idässä ja on yksi kolmesta päävaltiosta. Sillä on keskiverto jalkaväki, kiväärimiehet ja ratsuväki. Kiväärimiehillä tosin on se etunaan, että heillä on käytössä pertuskakirveet.

 • Kasakkien Hetmanaatti

Kartassa Kasakkien Hetmanaatti sijaitsee suurin piirtein keskellä ja on myös yksi päävaltio Moskovan ja Puola-Liettiuan rinnalla. Kasakoilla on puutetta hyvistä kiväärimiehistä ja jalkamiehet ovat keskivertoja, mutta etuna ovat lukuisat erityyppiset pistoolit. Ratsuväen vahvuudet on lähemmin ammunnassa kuin lähitaistelussa.

Puola-Liettua sijaitsee kartan länsirajalla ja on yksi kolmesta päävaltiosta. Valtion vahvuus on ratsailla erinomaisia, hyvän haarniskansa ja erikoisen pitkän peitsensä ansiosta taistelukentällä menestyvät husaarit. Jalkaväki ja kiväärimiehet ovat keskivertoja.

Ruotsin kuningaskunta sijaitsee kartan pohjoisosassa Baltian alueella eikä ole yksi päävaltioista. Sen jalkaväellä on hyvät lähitaisteluaseet, kuten hilpari ja claymore. Ratsuväki ja kiväärimiehet ovat keskivertoja.

Krimin kaanikunta sijaitsee kartan alaosassa Krimin niemimaalla ja tämän ympärillä, eikä ole päävaltio. Joukoissa on paljon hevosmiehiä, erityisesti hevosjousiampujia, jotka ampuvat tarkasti, melko tehokkaita nuolia.

Moninpeli[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Moninpeli on paikoin samanlainen kuin Mount&Blade: Warbandissakin (lukuun ottamatta uusia valtioita ja aseita), mutta With Fire & Swordissa on kolme uutta pelimuotoa: Captain Team Deathmatch, Captain Co-op ja Captain Battle.

 • Taistelu (Battle)

Taistelussa pelaajien pitää kukistaa kaikki vihollisen pelaajat. Jos pelaaja kuolee, on hänen odotettava että jommankumman joukkueen kaikki pelaajat on kukistettu, minkä jälkeen alkaa uusi erä ja pelaaja pääsee mukaan peliin.

 • Kapteenitaistelu (Captain Battle)

Muuten samanlainen kuin taistelukin, mutta kapteenitaistelussa pelaaja voi valita tietyn määrän tekoälypelaajia puolelleen. Tämä kuitenkin maksaa. Isäntä (host) päättää tekoälypelaajien enimmäismäärän.

 • Kuolinkamppailu (Deathmatch)

Pelaajat taistelevat kaikki kaikkia vastaan. Kuollut pelaaja joutuu odottamaan noin kaksi sekuntia, minkä jälkeen hän pääsee takaisin peliin.

 • Joukkuemuotoinen Kuolinkamppailu (Team Deathmatch)

Kuten kuolinkamppailussa, pelaaja pääsee tässäkin noin kaksi sekuntia kuoleman jälkeen takaisin peliin. Pelimuodossa kaksi joukkuetta taistelee toisiaan vastaan.

 • Joukkuemuotoinen Kuolinkamppailu-Kapteeni (Captain Team Deathmatch)

Samanlainen kuin joukkuemuotoinen kuolinkamppailu, mutta tässä pelaaja pystyy ostamaan sotilaita ja muodostamaan niistä oman yksikön.

 • Lipunryöstö (Capture the Flag)

Lipunryöstössä on tarkoitus ryöstää toisen joukkueen lippu ja viedä se oman lipun luokse. Mikäli pelaajan lippu viedään, on hänen palautettava ensin oma lippu paikoilleen, kunnes hän voi ryöstää vihollisen lipun.

 • Piiritys (Siege)

Tässä pelimuodossa puolustajat ja hyökkäävät eivät ole tasapainossa, sillä puolustajilla on siinä mielessä parempi asema, että he alittavat muurien takaa. Tosin he pääsevät kuoleman jälkeen vasta 30 sekunnin kuluttua takaisin peliin. Pelimuodossa hyökkääjien on pysyttävä lipun alla niin kauan, että lippu laskeutuu ihan alas asti, kun puolustajien taas on puolustettava lippua ajan loppumiseen saakka.

 • Kapteeni-yhteistyö (Captain Co-op)

Tässä pelaajien on tehtävä yhteistyötä ja torjuttava vaihe vaiheelta kasvavia tekoälyjoukkoja (mitä enemmän pelaajia, sitä enemmän botteja) ja kuten muissakin kapteenimuotoisissa pelimuodoissa, pelaaja voi ostaa enintään kahdeksan sotilasta yksikköönsä, joka auttaa torjumaan tekoälypelaajien invaasioita.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä videopeleihin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.