Paradox Interactive

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Paradox Interactive AB
Yritysmuoto Julkinen osakeyhtiö
ISIN SE0008294953
Perustettu 1999
Toimitusjohtaja Fred Wester
Avainhenkilöt Johan Andersson
Kotipaikka Tukholma, Ruotsi
Toimiala videopeliteollisuus
Tuotteet videopelit
Henkilöstö yli 250[1]
Tytäryhtiöt Paradox Development Studio
Kotisivu paradoxplaza.com

Paradox Interactive on vuonna 1999 perustettu ruotsalainen pelitalo. Yritys julkaisee muiden yritysten kehittämiä pelejä.

Tytäryhtiö Paradox Development Studio on vuonna 1995 perustettu pelejä kehittävä yritys, joka tunnetaan historiallisista suurstrategiapeleistään.

Yrityksen johtava peliohjelmoija on Johan Andersson. Toimitusjohtaja on Fred Wester, joka ohjasi studion digitaaliseen jakeluun.[2]

Hearts of Iron IV on myynyt yli puoli miljoonaa kappaletta,[3] ja myyntimenestyksiä ovat niin ikään olleet Hearts of Iron III, Europa Universalis IV, Crusader Kings II, Victoria II ja Stellaris.

  • Crusader Kings: Keskiaikaan (1066–1453) sijoittuva, lähes roolipelimäinen strategiapeli, jossa pelaaja ohjaa valtion sijaan ruhtinasdynastiaa ja tavoittelee feodaalijärjestelmän puitteissa mainetta ja kunniaa vuorovaikutuksessa tuhansien muiden ruhtinaiden ja näiden hoviseurueiden kanssa. Tärkeää osaa näyttelevät, kuten nimi paljastaa, ristiretket ja pakanoiden käännyttäminen.
  • Victoria: Viktoriaaniseen aikakauteen 1800-luvun puolivälistä 1900-luvun alkuun sijoittuva peli, jossa sotilaallisin, diplomaattisin, taloudellisin ja poliittisin keinoin pelaaja pyrkii teollistamaan valtionsa ja etsimään paikkaa auringossa.

Paradox Interactive on julkaissut myös muiden studioiden kehittämiä pelejä:

Aiheesta muualla

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]