Paradox Interactive

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Paradox Interactive AB

Paradoc Interactive.png

Yritysmuoto Julkinen osakeyhtiö
Perustettu 1999
Kotipaikka Tukholma, Ruotsi
Toimiala Videopelit
Kotisivu www.paradoxplaza.com

Paradox Interactive on vuonna 1999 perustettu ruotsalainen videopelien kehittämiseen ja julkaisuun keskittynyt yritys.

Yhtiö kehittää itse raskaita historiallisia strategiapelejä, mutta julkaisee myös muiden pelitalojen strategiapelituotantoa. Yrityksen johtava peliohjelmoija on Johan Andersson.

Paradoxin pelisarjoja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Crusader Kings: Keskiaikaan (1066–1453) sijoittuva, lähes roolipelimäinen strategiapeli, jossa pelaaja ohjaa valtion sijaan ruhtinasdynastiaa ja tavoittelee feodaalijärjestelmän puitteissa mainetta ja kunniaa vuorovaikutuksessa tuhansien muiden ruhtinaiden ja näiden hoviseurueiden kanssa. Tärkeää osaa näyttelevät, kuten nimi paljastaa, ristiretket ja pakanoiden käännyttäminen.
  • Europa Universalis: Löytöretkiin, diplomatiaan, kaupankäyntiin, uskontoon ja sotimiseen keskittyvä pelisarja, jossa pelaaja pyrkii johtamaan valtionsa maailman mahtavimmaksi. Pelin aikajänne ulottuu aina Bysantin rappiosta 1400-luvulta kansallisvaltioiden syntymiseen 1800-luvulle.
  • Victoria: Viktoriaaniseen aikaan 1800-luvun puolivälistä 1900-luvun alkuun sijoittuva peli, jossa sotilaallisin, diplomaattisin, taloudellisin ja poliittisin keinoin pelaaja pyrkii teollistamaan valtionsa ja etsimään paikkaa auringossa.

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä yritykseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.