Paradox Interactive

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Paradox Interactive AB
Paradoc Interactive.png
Yritysmuoto Julkinen osakeyhtiö
Perustettu 1999
Toimitusjohtaja Fred Wester
Avainhenkilöt Johan Andersson
Kotipaikka Tukholma, Ruotsi
Toimiala videopeliteollisuus
Tuotteet videopelit
Tytäryhtiöt Paradox Development Studio
Kotisivu www.paradoxplaza.com

Paradox Interactive on vuonna 1999 perustettu ruotsalainen pelitalo. Yritys julkaisee muiden yritysten kehittämiä pelejä.

Tytäryhtiö Paradox Development Studio on vuonna 1995 perustettu pelejä kehittävä yritys, joka kehittää historiallisia strategiapelejä.

Yrityksen johtava peliohjelmoija on Johan Andersson. Toimitusjohtaja on Fred Wester, joka ohjasi studion digitaaliseen jakeluun.[1]

Hearts of Iron IV on myynyt yli puoli miljoonaa kappaletta.[2]

Pelit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Crusader Kings: Keskiaikaan (1066–1453) sijoittuva, lähes roolipelimäinen strategiapeli, jossa pelaaja ohjaa valtion sijaan ruhtinasdynastiaa ja tavoittelee feodaalijärjestelmän puitteissa mainetta ja kunniaa vuorovaikutuksessa tuhansien muiden ruhtinaiden ja näiden hoviseurueiden kanssa. Tärkeää osaa näyttelevät, kuten nimi paljastaa, ristiretket ja pakanoiden käännyttäminen.
  • Europa Universalis: Löytöretkiin, diplomatiaan, kaupankäyntiin, uskontoon ja sotimiseen keskittyvä pelisarja, jossa pelaaja pyrkii johtamaan valtionsa maailman mahtavimmaksi. Pelin aikajänne ulottuu aina Bysantin rappiosta 1400-luvulta kansallisvaltioiden syntymiseen 1800-luvulle.
  • Victoria: Viktoriaaniseen aikaan 1800-luvun puolivälistä 1900-luvun alkuun sijoittuva peli, jossa sotilaallisin, diplomaattisin, taloudellisin ja poliittisin keinoin pelaaja pyrkii teollistamaan valtionsa ja etsimään paikkaa auringossa.

Julkaisut[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Paradox Interactive julkaisee myös muiden studioiden kehittämiä pelejä.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä yritykseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.