Paradox Interactive

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Paradox Interactive AB
Paradoc Interactive.png
Yritysmuoto Julkinen osakeyhtiö
ISIN SE0008294953
Perustettu 1999
Toimitusjohtaja Fred Wester
Avainhenkilöt Johan Andersson
Kotipaikka Tukholma, Ruotsi
Toimiala videopeliteollisuus
Tuotteet videopelit
Henkilöstö yli 250[1]
Tytäryhtiöt Paradox Development Studio
Kotisivu www.paradoxplaza.com

Paradox Interactive on vuonna 1999 perustettu ruotsalainen pelitalo. Yritys julkaisee muiden yritysten kehittämiä pelejä.

Tytäryhtiö Paradox Development Studio on vuonna 1995 perustettu pelejä kehittävä yritys, joka tunnetaan historiallisista suurstrategiapeleistään.

Yrityksen johtava peliohjelmoija on Johan Andersson. Toimitusjohtaja on Fred Wester, joka ohjasi studion digitaaliseen jakeluun.[2]

Hearts of Iron IV on myynyt yli puoli miljoonaa kappaletta,[3] ja myyntimenestyksiä ovat niin ikään olleet Hearts of Iron III, Europa Universalis IV, Crusader Kings II, Victoria II ja Stellaris.

Pelit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Crusader Kings: Keskiaikaan (1066–1453) sijoittuva, lähes roolipelimäinen strategiapeli, jossa pelaaja ohjaa valtion sijaan ruhtinasdynastiaa ja tavoittelee feodaalijärjestelmän puitteissa mainetta ja kunniaa vuorovaikutuksessa tuhansien muiden ruhtinaiden ja näiden hoviseurueiden kanssa. Tärkeää osaa näyttelevät, kuten nimi paljastaa, ristiretket ja pakanoiden käännyttäminen.
  • Europa Universalis: Löytöretkiin, diplomatiaan, kaupankäyntiin, uskontoon ja sotimiseen keskittyvä pelisarja, jossa pelaaja pyrkii johtamaan valtionsa maailman mahtavimmaksi. Sarjan viimeisin osa käsittää vuodet 1444–1821, ja merkittäviä tapahtumia ovat mm. Konstantinopolin valtaus 1453, Espanjan perimyssota 1701, Ranskan suuri vallankumous 1789 ja Napoleonin sodat n. 1803–1815.
  • Victoria: Viktoriaaniseen aikaan 1800-luvun puolivälistä 1900-luvun alkuun sijoittuva peli, jossa sotilaallisin, diplomaattisin, taloudellisin ja poliittisin keinoin pelaaja pyrkii teollistamaan valtionsa ja etsimään paikkaa auringossa.

Julkaisut[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Paradox Interactive julkaisee myös muiden studioiden kehittämiä pelejä.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä yritykseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.