Mervi Pohjanheimo

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Mervi Pohjanheimo

Mervi Pohjanheimo (os. Honkanen, ent. Vesala) (synt. 10. kesäkuuta 1945 Mäntyharju) on suomalainen tv-tuottaja ja ohjaaja.

Ylioppilaaksi pääsynsä jälkeen hän opiskeli Helsingin Kauppakorkeakoulussa 19651967 ja kävi Mainossihteerin kurssin 1968. Yleisradion kuvaussihteerikurssin jälkeen 1969 Mervi Pohjanheimo kiinnitettiin kuvaussihteeriksi Oy Mainos-TV-Reklam Ab:iin. 1977 hänestä tuli Mainostelevision (myöh: MTV3) Viihdetoimituksen ohjaaja ja myöhemmin myös tuottaja.

2001 MTV3:n ulkoistaessa toimintojaan Pohjanheimo siirtyi tuottajana ja ohjaajana Blue Media Oy:n palvelukseen. Eläkkeelle siirtymisensä jälkeen vuonna 2005 hän on työskennellyt myös Sunny Notes –tuotantoyhtiössä tuottajana ja ohjaajana. Pohjanheimo toimi myös apulaistuottajana Indonesian television TVRI:n kansainvälisessä laulukilpailussa Indonesia International Song Festival’issa Jakartassa 1995. Hän on voittanut kaksi Venla-palkintoa.

Pohjanheimolla on kaksi tytärtä toimittaja-laulaja-musiikkiteknologi Mari Vesala ja stylisti Minttu Vesala. Mervi Pohjanheimo on naimisissa tuottaja-ohjaaja Erkki Pohjanheimon kanssa.

Tuotantoa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Mervi Pohjanheimon tuottamia ja/tai ohjaamia tv-ohjelmia ovat mm.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]