Luettelo televisiosarjan Hämmästyttävä Hämähäkkimies jaksoista (1. tuotantokausi)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Hämmästyttävän Hämähäkkimiehen 1. tuotantokausi alkoi Yhdysvalloissa 8. maaliskuuta 2008 jaksolla ”Survival of the Fittest”, joka tunnetaan Suomessa nimellä ”Vanhanaikaista koulutusta”. 1. kausi käsittää 13 jaksoa. Yhdysvalloissa ensimmäisen kauden esitys päättyi 14. kesäkuuta 2008.

Suomessa sarjan esitys alkoi 7. tammikuuta 2010 ja päättyi 25. tammikuuta 2010.

Jaksoluettelo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Vahvin selviää[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jakson tiedot
Jaksonumero 1
Tuotantokoodi 101
Ensiesitys Yhdysvalloissa 8. maaliskuuta 2008
Ensiesitys Suomessa 7. tammikuuta 2010

Ensimmäisessä jaksossa ei kerrota Hämähäkkimiehen synnyintarinaa vaan hänellä on jo, voimat. Jaksossa Norman Osborn on varastanut Adrian Toomesin keksimän lentovaljaitten patentin. Toomes päättää Kostaa samaan aikaan kun, salaperäinen Big Man palkkaa Suostuttelijat Tappamaan Hämähäkkimiehen.

Ensiesiintymiset:

Vuorovaikutusta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jakson tiedot
Jaksonumero 2
Tuotantokoodi 102
Ensiesitys Yhdysvalloissa 8. maaliskuuta 2008
Ensiesitys Suomessa 8. tammikuuta 2010

Peterin tiedeopettaja määrää tätä antamaan Liz Allenille tukiopetusta vastoin hänen (Lizsin) tahtoa. Samaan aikaan Curt Connorsin laboratoriossa (missä Peter Gwen ja Eddie ovat töissä) Sattuu huolimattomalle sähkömiehelle Maxwell Dillonille onnettomuus, minkä seurauksena hän hallitsee sähköä, mutta joutuu käyttämään eikoispukua. Miten käy, kun villiintynyt Elektro hyökkää Connorssin laboratorioon parannuskeinoa etsien.

Ensiesiintymiset:

Luonnonvalinta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jakson tiedot
Jaksonumero 3
Tuotantokoodi 103
Ensiesitys Yhdysvalloissa 15. maaliskuuta 2008
Ensiesitys Suomessa 11. tammikuuta 2010

Kätensä menettänyt, jo aiemmassa jaksossa nähty Tohtori Curt Connors kokeileen itseensä liskojen DNA:ta sisältävää seerumia, jonka vaikutuksesta hän saa kätensä takaisin. Seerumin ikävänä sivuvaikutuksena Connors muuttuu tappavaksi Liskoksi ja ainoa parannus keino on ihmis DNA:ta sisältävä seerumi. Saako Connors seerumia ajoissa?

Ensiesiintymiset:

Markkina voima[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jakson tiedot
Jaksonumero 4
Tuotantokoodi 104
Ensiesitys Yhdysvalloissa 22. maaliskuuta 2008
Ensiesitys Suomessa 12. tammikuuta 2010

Big Man varastaa voimapuvun, jolla voi suojata itseään voimakentällä ja "ampua" eräänlaisia iskuja. Big Man antaa puvun Montanalle ja Tärisyttäjä on syntynyt. Voiko Peter voittaa vihollisen, jota ei pyty edes koskemaan, entä saako hän töitä Daily Buglesta?

Ensiesiintymiset:

Kilpailu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jakson tiedot
Jaksonumero 5
Tuotantokoodi 105
Ensiesitys Yhdysvalloissa 29. maaliskuuta 2008
Ensiesitys Suomessa 13. tammikuuta 2010

Hämähäkkimies on heittänyt Flint Markon ja Alex O'Hirnin vankilaan. Big man maksaa heidän takuunsa ja vie heidät Oscorpiin, missä Osbornin (jonka kanssa hän teki sopimuksen edellisen jakson lopussa) pitäisi tehdä heistä supervoimakkaita. Osborn altistaa Flintin säteilylle ja näin syntyy Hiekkamies. Big man haluaa Hiekkamiehen tappavan Hämähäkkimiehen, mutta hänelläpä on muita suunnitelmia. Ja pääsevätkö Peter ja Harry koulun jalkapallojoukkueeseen?

Ensiesiintymiset:

Näkymätön käsi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jakson tiedot
Jaksonumero 6
Tuotantokoodi 106
Ensiesitys Yhdysvalloissa 12. huhtikuuta 2008
Ensiesitys Suomessa 14. tammikuuta 2010

Betty Brant on lupautunut Peterin tanssipariksi kouluntanssiaisiin. May-tadin mielestä moinen on sopimatonta Betyn ja Peterin ikäeron vuoksi. Samaan aikaan Otto Octavius ja Norman Osborn pukevat Hämähäkkimiestä vihaavan Alex O'Hirnin päälle puvun, joka antaa hänelle uskomattomat voimat. Alex on poissa ja Rhino on syntynyt. Tuleeko Bety loppujen lopuksi Peterin kanssa tanssiaisiin? Voittaako hän Rhinon? Entä kuka Big man on?

Ensiesiintymiset:

Katalyytit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jakson tiedot
Jaksonumero 7
Tuotantokoodi 107
Ensiesitys Yhdysvalloissa 26. huhtikuuta 2008
Ensiesitys Suomessa 15. tammikuuta 2010

Kouluntanssijaiset näyttäisivät menevän hyvin, toisin kuin kaupunnilla pinettävä gaala-ilta, jonne Vihreä Menninkäinen tulee kuokkimaan. Pystyyky Hämähäkkimies pysäyttämään tämän uuden uhan, löytämään menninkäisen piilottaman pommin ja ehtiä takaisin tanssimaan Mary Janen kanssa.

Ensiesiintymiset:

Reaktio[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jakson tiedot
Jaksonumero 8
Tuotantokoodi 108
Ensiesitys Yhdysvalloissa 3. toukokuuta 2008
Ensiesitys Suomessa 18. tammikuuta 2010

Norman Osbornin haukkuihin kyllästynyt Otto Octavius aloittaa säteilykokeensa, kun yllättäen paikalle ilmestynyt Vihreä Menninkäinen lukitsee hänet huoneeseen ja laittaa laitteet täydelle teholle. Oton työapuna käyttämät lonkerot sulautuvat osaksi häntä. Tohtori Mustekala tuntuu lonkeroineen ylivoimaiselta vastukselta, jopa Hämähäkkimiehelle, mutta hänellä on yksi heikkous.

Ensiesiintymiset:

Epätodennäköisyyttä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jakson tiedot
Jaksonumero 9
Tuotantokoodi 109
Ensiesitys Yhdysvalloissa 10. toukokuuta 2008
Ensiesitys Suomessa 19. tammikuuta 2010

On halloween ja John Jameson on jälleen avaruuslennolla. Varoittamatta meteori osuu sukkulaan aiheuttaen laitevian. Selviääkö miehistö? Samaan aikaan maassa Vihreä Menninkäinen kindappaa Nuijapään vaatien Big Manilta tämän rikollisimpeniumia lunnaiksi. Big Manin ja Hämähäkkimiehen on liittounuttava tätä yhteistä uhkaa vastaan, mutta riittääkö se? Ja kuka Vihreä Menninkäinen oikeasti on?

Ensiesiintymiset:

Henkilöllisyys[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jakson tiedot
Jaksonumero 10
Tuotantokoodi 110
Ensiesitys Yhdysvalloissa 17. toukokuuta 2008
Ensiesitys Suomessa 20. tammikuuta 2010

John Jamesonin avaruusaluksen kyljessä ollut symbiootti on viety Curt Connorssille tutkittavaksi. Yöllä Hämähäkkimies kiipeää laboratorion katolle ottaakseen kuvia symbiootista kattoikkunasta, mutta huomaa, jonkun ehtineen ensin, nimittäin murtopuuhissa oleva Musta Kissa. Taistelun aikana säiliö rikkoutuu ja symbiootti tarrautuu Hämähäkkimieheen kenenkään huomaamatta. Miksi sitten Hämähäkkimiehelle kiitollisuuden velassa oleva Connors väittää lehdistölle hänen varastaneen sen? Entä kuka tekee ryöstöjä Hämähäkkimieheksi pukeutuneena?

Ensiesiintymiset:

Ryhmäterapiaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jakson tiedot
Jaksonumero 11
Tuotantokoodi 111
Ensiesitys Yhdysvalloissa 31. toukokuuta 2008
Ensiesitys Suomessa 21. tammikuuta 2010

Ashley Kafka on viime viikkojen aikana antanut terapiaa Elektrolle, joka on vain esittänyt haluavansa parantua vain henkisesti. Elektro on ollut kirjeenvaihdossa Tohtori Mustekalan kanssa ja he sopivatn joukkopaosta jota Big man avustaisi. Pian Tohtori Mustekala, Tärisyttäjä, Rhino, Härkä, Näppärä Dan, Hiekkamies ja Korppikotka ovat vapaita. Heistä viisi ja Elektro lähtevät etsimään Hämähäkkimiestä tappaakseen hänet. Pystyykö Hämähäkkimies voittamaan kuusi pahinta vihollistaan, entä miten käy May-tädin, joka saa sydänkohtauksen?

Ensiesiintymiset:

Väliintulo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jakson tiedot
Jaksonumero 12
Tuotantokoodi 112
Ensiesitys Yhdysvalloissa 7. kesäkuuta 2008
Ensiesitys Suomessa 22. tammikuuta 2010

May-täti on sairaalassa eikä Peterillä ole tarpeeksi rahaa sairaalakuluihin. Symbiootin vallassa/yllyttämänä hän hakee töitä Big manilta ja alkaa olemaan töykeä ystävilleen ja kaikille muille joista välittää. Pystyyky Peter voittamaan hänen ja symbiootin välisen sisäisen taistelun?

Ensiesiintymiset:

Luontoa vastaan[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jakson tiedot
Jaksonumero 13
Tuotantokoodi 113
Ensiesitys Yhdysvalloissa 14. kesäkuuta 2008
Ensiesitys Suomessa 25. tammikuuta 2010

Vastoin Peterin uskoa symbiootti on elossa ja on löytänyt uuden isännän Eddie Brockin. Venom yrittää hakea töitä Big manilta, joka vaatii häneltä todisteita hänen kyvykkyynestään ja tapa, jolla hän vaatii sitä todistettavan mielyttää Venomia: "Tapa Hämähäkkimies." Enää ei ole vaakalaudalla pelkästään Peterin henki vaan myös Gwen Stacyn. Karvevaali on saanut uuden ohjelmanumeron: Hämähäkkimiehen ja Venomin kamppailun.

Ensiesiintymiset: