Luettelo maailman syvimmistä järvistä

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tämä on luettelo maailman syvimmistä järvistä.

Luettelo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Maksimisyvyyden mukaan[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Maanosittain
Afrikka Aasia Eurooppa Pohjois-Amerikka Oseania Etelä-Amerikka Etelämanner


Sija Järvi Valtio Alue Syvyys
(metreinä)
1. Baikaljärvi Venäjän lippu Venäjä Siperia &&&&&&&&&&&01642.&&&&001 642
2. Tanganjikajärvi Tansanian lippu Tansania
Kongon demokraattinen tasavalta
Burundin lippu Burundi
Sambian lippu Sambia
Keski-Aasia &&&&&&&&&&&01470.&&&&001 470
3. Kaspianmeri Iran
Venäjän lippu Venäjä
Turkmenistanin lippu Turkmenistan
Kazakstan
Azerbaidžanin lippu Azerbaidžan
&&&&&&&&&&&01025.&&&&001 025
4. Vostok Etelämanner ~1,000
5. O'Higgins/San Martíninjärvi[1] Chilen lippu Chile
Argentiinan lippu Argentiina
Aysén (Chile), Santa Cruz (Argentiina) &&&&&&&&&&&&0836.&&&&00836
6. Malawijärvi Mosambikin lippu Mosambik
Malawin lippu Malawi
Tansanian lippu Tansania
&&&&&&&&&&&&0706.&&&&00706
7. Issyk Kul Kirgisia &&&&&&&&&&&&0668.&&&&00668
8. Iso Orjajärvi Kanada Pohjoisterritoriot &&&&&&&&&&&&0614.&&&&00614
9. Craterjärvi[2] Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat Oregon &&&&&&&&&&&&0594.&&&&00594
10. Matanojärvi Indonesia Sulawesi &&&&&&&&&&&&0590.&&&&00590
11. Buenos Aires [3] Chilen lippu Chile
Argentiinan lippu Argentiina
&&&&&&&&&&&&0586.&&&&00586
12. Hornindalsvatnet Norjan lippu Norja Sognin ja Fjordane &&&&&&&&&&&&0514.&&&&00514
13. Quesneljärvi Kanada Brittiläinen Kolumbia &&&&&&&&&&&&0506.&&&&00506
14. Toba Indonesia Sumatra &&&&&&&&&&&&0505.&&&&00505
15. Sarez Tadžikistanin lippu Tadžikistan &&&&&&&&&&&&0505.&&&&00505
16. Tahoejärvi Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat Kalifornia, Nevada &&&&&&&&&&&&0501.&&&&00501
17. Argentinojärvi Argentiinan lippu Argentiina Santa Cruz (Patagonia) &&&&&&&&&&&&0500.&&&&00500
18. Kivujärvi Kongon demokraattinen tasavalta
Ruandan lippu Ruanda
&&&&&&&&&&&&0480.&&&&00480
19. Grand Kanada Newfoundland &&&&&&&&&&&&0475.&&&&00475
20. Salsvatnet Norjan lippu Norja Pohjois-Trøndelag &&&&&&&&&&&&0464.&&&&00464
21. Nahuel Huapi Argentiinan lippu Argentiina Rio Negro, Patagonia &&&&&&&&&&&&0464.&&&&00464
22. Hauroko Uuden-Seelannin lippu Uusi-Seelanti Eteläsaari &&&&&&&&&&&&0462.&&&&00462
23. Pueyrredón [3] Chilen lippu Chile
Argentiinan lippu Argentiina
Aysén (Chile), Santa Cruz (Argentiina) &&&&&&&&&&&&0460.&&&&00460
24. Tinnsjå Norjan lippu Norja Telemark &&&&&&&&&&&&0460.&&&&00460
25. Adamsjärvi Kanada Brittiläinen Kolumbia &&&&&&&&&&&&0457.&&&&00457
26. Chelanjärvi Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat Washingtonin osavaltio &&&&&&&&&&&&0453.&&&&00453
27. Vanjärvi[4] Turkin lippu Turkki &&&&&&&&&&&&0451.&&&&00451
28. Posojärvi Indonesia Sulawesi &&&&&&&&&&&&0450.&&&&00450
29. Fagnano Argentiinan lippu Argentiina
Chilen lippu Chile
Tierra del Fuego &&&&&&&&&&&&0449.&&&&00449
30 Iso Karhujärvi Kanada Pohjoisterritoriot &&&&&&&&&&&&0446.&&&&00446
31. Manapouri Uuden-Seelannin lippu Uusi-Seelanti Eteläsaari &&&&&&&&&&&&0444.&&&&00444
32. Mjøsa Norjan lippu Norja Hedmark, Oppland ja Akershus &&&&&&&&&&&&0443.0500000443,5
33. Te Anau Uuden-Seelannin lippu Uusi-Seelanti Eteläsaari &&&&&&&&&&&&0425.&&&&00425
34. Tazawa Japani Akita &&&&&&&&&&&&0423.&&&&00423
35. Wakatipu Uuden-Seelannin lippu Uusi-Seelanti Eteläsaari &&&&&&&&&&&&0420.&&&&00420
36. Comojärvi Italia Lombardia &&&&&&&&&&&&0410.&&&&00410
37. Yläjärvi Kanada
Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat
Ontario, Michigan, Minnesota, Wisconsin &&&&&&&&&&&&0406.&&&&00406

Keskisyvyyden mukaan[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Maanosittain
Afrikka Aasia Eurooppa Pohjois-Amerikka Oseania Etelä-Amerikka Etelämanner


Sija Järvi Valtio Alue Syvyys
(metreinä)
1. Baikal Venäjän lippu Venäjä Siperia &&&&&&&&&&&&0744.0400000744,4
2. Tanganjika Tansanian lippu Tansania, Kongon demokraattinen tasavalta, Burundin lippu Burundi,Sambian lippu Sambia Afrikka &&&&&&&&&&&&0570.&&&&00570
3. Crater Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat Oregon &&&&&&&&&&&&0350.&&&&00350
4. Vostok Etelämanner &&&&&&&&&&&&0344.&&&&00344
5. Tahoe Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat Kalifornia, Nevada &&&&&&&&&&&&0301.&&&&00301
6. Adams Kanada Brittiläinen Kolumbia &&&&&&&&&&&&0299.&&&&00299
7. Malawi Mosambikin lippu Mosambik,Tansanian lippu Tansania,Malawin lippu Malawi &&&&&&&&&&&&0292.&&&&00292
8. Tazawa Japani &&&&&&&&&&&&0280.&&&&00280,0
9. Issyk Kul Kirgisia &&&&&&&&&&&&0278.0400000278,4
10. Kivu Kongon demokraattinen tasavalta, Ruandan lippu Ruanda &&&&&&&&&&&&0240.&&&&00240
11. Matano[5] Indonesia Sulawesi &&&&&&&&&&&&0240.&&&&00240
12. Hornindalsvatnet[5] Norjan lippu Norja Sognin ja Fjordane &&&&&&&&&&&&0237.&&&&00237
13. Toba[5] Indonesia Sumatra &&&&&&&&&&&&0216.&&&&00216
14. Karakul Tadžikistanin lippu Tadžikistan &&&&&&&&&&&&0210.&&&&00210
15. Sarez Tadžikistanin lippu Tadžikistan &&&&&&&&&&&&0202.&&&&00202
16. Tinnsjå[5] Norjan lippu Norja Telemark &&&&&&&&&&&&0190.&&&&00190
17. Kaspianmeri Iran,Venäjän lippu Venäjä, Turkmenistanin lippu Turkmenistan, Kazakstan,Azerbaidžanin lippu Azerbaidžan &&&&&&&&&&&&0184.&&&&00184
18= Teletskoje Venäjän lippu Venäjä &&&&&&&&&&&&0174.&&&&00174
18= Ranau Indonesia Sumatra &&&&&&&&&&&&0174.&&&&00174
20. Slocan Kanada Brittiläinen Kolumbia &&&&&&&&&&&&0171.&&&&00171
21. Como[6] Italia Lombardia &&&&&&&&&&&&0161.&&&&00161
22. Azure Kanada Brittiläinen Kolumbia &&&&&&&&&&&&0157.0200000157,2
23. Quesnel Kanada Brittiläinen Kolumbia &&&&&&&&&&&&0157.&&&&00157
24= Ohrid Makedonian lippu. Makedonia, Albanian lippu Albania &&&&&&&&&&&&0155.&&&&00155
24= Mjøsa Norjan lippu Norja Hedmark, Oppland ja Akershus &&&&&&&&&&&&0155.&&&&00155
26. Salsvatnet[5] Norjan lippu Norja Nord-Trøndelag &&&&&&&&&&&&0154.&&&&00154
27. Geneve[5] Sveitsin lippu Sveitsi,Ranskan lippu Ranska &&&&&&&&&&&&0153.&&&&00153
28. Singkarak Indonesia Länsi-Sumatra &&&&&&&&&&&&0149.&&&&00149
29. Yläjärvi Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat, Kanada Ontario, Michigan, Minnesota, Wisconsin &&&&&&&&&&&&0147.&&&&00147
30. Loch Ness[5] Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Britannia Skotlanti &&&&&&&&&&&&0133.&&&&00133
31. Great Central Kanada Brittiläinen Kolumbia &&&&&&&&&&&&0124.&&&&00124
32. Garibaldi Kanada Brittiläinen Kolumbia &&&&&&&&&&&&0119.&&&&00119
33. Kuollutmeri Jordania,Palestiinan lippu Palestiina, Israelin lippu Israel &&&&&&&&&&&&0118.&&&&00118
34. Titicaca Perun lippu Peru, Bolivian lippu Bolivia &&&&&&&&&&&&0107.&&&&00107
35. Gander Kanada Newfoundland &&&&&&&&&&&&0105.0400000105,4
36. Kauhakō[7][8] Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat Havaiji &&&&&&&&&&&&0105.&&&&00105

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. *CECS, Depth sounding of Lake O'Higgins/San Martín[vanhentunut linkki]
  2. Morphology, volcanism, and mass wasting in Crater Lake, Oregon Viitattu 8.7.2013.
  3. a b Ruth E. Murdi, David T. Pugh, Peter Styles, Miguel Muñoz: Extended Extracts of the Fourth International Symposium on Andean Geodynamics, Gottingen, Germany 04-06/10/1999. =Heatflow, Temperature and Bathymetry of Lago General Carrera and Lago Cochrane, Southern Chile. Pariisi: Institut de Recherche pour le Développement. Teoksen verkkoversio (viitattu 25.4.2018).
  4. A geological study of Lake Van, eastern Turkey June 1984. Springer.
  5. a b c d e f g (23 September 2010) Freshwater Ecology: Concepts and Environmental Applications of Limnology. Academic Press, 141–142. ISBN 978-0-12-374724-2. Viitattu 22 February 2012. 
  6. Documento dell'Istituto italiano di idrobiologia
  7. Lakes and Lake-like Waters of the Hawaiian Archipelago April 30, 1982.
  8. Terrestrial analogs to lunar sinuous rilles - Kauhako Crater and channel, Kalaupapa, Molokai, and other Hawaiian lava conduit systems