Luettelo maailman suurimmista lentoasemista kansainvälisen matkustajamäärän mukaan

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Maailman vilkkain lentoasema kansainvälisen matkustajamäärän mukaan on mitattu kansainvälisen liikenteen matkustajien kokonaismäärällä (tiedot Airports Council Internationalilta (ACI)). Heathrow’n lentoasema on ollut maailman vilkkain lentoasema vuoteen 2005 mutta vuonna 2014 sen on ohittanut Dubain kansainvälinen lentoasema.

2016 tilastot [1][muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sija Lentoasema Sijainti Valtio Koodi
(IATA/ICAO)
Matkustajamäärä Sijoituksen muutos %
Muutos
1. Dubain kansainvälinen lentoasema Dubai Yhdistyneiden arabiemiirikuntien lippu Yhdistyneet arabiemiirikunnat DXB/OMDB 83,105,798 Muuttumaton Nousua7.3%
2. Heathrow’n lentoasema Lontoo Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Britannia LHR/EGLL 71,030,114 Muuttumaton Nousua1.7%
3. Hongkongin kansainvälinen lentoasema Hongkong Hongkong HKG/VHHH 70,098,216 Muuttumaton Nousua3.0%
4. Schipholin lentoasema Amsterdam Alankomaiden lippu Alankomaat AMS/EHAM 63,533,504 Nousua1 Nousua9.1%
5. Charles de Gaullen lentoasema Pariisi Ranskan lippu Ranska CDG/LFPG 60,384,622 Laskua1 Muuttumaton
6. Singapore Changin lentoasema Singapore Singaporen lippu Singapore SIN/WSSS 58,158,000 Muuttumaton Nousua6.1%
7. Incheonin kansainvälinen lentoasema Seoul Etelä-Korea ICN/RKSI 57,152,206 Nousua1 Nousua17.3%
8. Frankfurt am Mainin lentoasema Frankfurt am Main Saksan lippu Saksa FRA/EDDF 53,707,953 Laskua1 Laskua0.5%
9. Suvarnabhumin lentoasema Bangkok Thaimaan lippu Thaimaa BKK/VTBS 45,291,073 Muuttumaton Nousua4.7%
10. Taiwan Taoyuanin kansainvälinen lentoasema Taoyuan Taiwanin lippu Taiwan TPE/RCTP 41,876,848 Nousua1 Nousua9.9%
11. Atatürkin kansainvälinen lentoasema Istanbul Turkin lippu Turkki IST/LTBA 41,035,985 Laskua1 Laskua2.2%
12. Gatwickin lentoasema Lontoo Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Britannia LGW/EGKK 39,264,495 Muuttumaton Nousua7.1%
13. Hamadin kansainvälinen lentoasema Doha Qatarin lippu Qatar DOH/OTBD 37,216,179 Nousua3 Nousua20.4%
14. Kuala Lumpurin kansainvälinen lentoasema Kuala Lumpur Malesian lippu Malesia KUL/WMKK 36,962,822 Laskua1 Nousua7.3%
15. Madrid-Barajasin lentoasema Madrid Espanjan lippu Espanja MAD/LEMD 36,074,688 Laskua1 Nousua6.8%
16. Münchenin lentoasema München Saksan lippu Saksa MUC/EDDM 32,569,420 Laskua1 Nousua4.0%
17. Barcelonan lentoasema Barcelona Espanjan lippu Espanja BCN/LEBL 32,316,655 Nousua2 Nousua11.1%
18. Naritan kansainvälinen lentoasema Tokio Japani NRT/RJAA 31,991,208 Laskua1 Nousua4.7%
19. John F. Kennedyn kansainvälinen lentoasema New York City Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat JFK/KJFK 31,627,923 Laskua1 Nousua5.2%
20. Leonardo da Vincin lentoasema Rooma Italia FCO/LIRF 29,096,160 Muuttumaton Nousua2.9%
21. Dublinin lentoasema Dublin Irlanti DUB/EIDW 28,764,506 Nousua4 Nousua14.9%
22. Toronton Pearsonin kansainvälinen lentoasema Toronto Kanada YYZ/CYYZ 27,428,638 Muuttumaton Nousua7.1%
23. Zürichin lentoasema Zürich Sveitsin lippu Sveitsi ZRH/LSZH 27,413,593 Muuttumaton Nousua3.1%
24. Kööpenhaminan lentoasema Kööpenhamina Tanskan lippu Tanska CPH/EKCH 26,394,122 Laskua2 Nousua4.4%
25. Abu Dhabin kansainvälinen lentoasema Abu Dhabi Yhdistyneiden arabiemiirikuntien lippu Yhdistyneet arabiemiirikunnat AUH/OMAA 25,964,178 Nousua3 Nousua9.7%
26. Shanghai Pudongin kansainvälinen lentoasema Shanghai Kiina PVG/ZSPD 24,865,920 Muuttumaton Nousua6.8%

2015 tilastot[2][muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sija Lentoasema Sijainti Valtio Koodi
(IATA/ICAO)
Matkustajamäärä Sijoituksen muutos %
Muutos
1. Dubain kansainvälinen lentoasema Dubai Yhdistyneiden arabiemiirikuntien lippu Yhdistyneet arabiemiirikunnat DXB/OMDB 77 453 466 Muuttumaton Nousua10.7%
2. Heathrow'n lentoasema Lontoo Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Britannia LHR/EGLL 69 816 491 Muuttumaton Nousua2.5%
3. Hongkongin kansainvälinen lentoasema Hongkong Hongkong HKG/VHHH 68 139 897 Muuttumaton Nousua8.3%
4. Charles de Gaullen lentoasema Pariisi Ranskan lippu Ranska CDG/LFPG 60 369 798 Muuttumaton Nousua3.0%
5. Schipholin lentoasema Amsterdam Alankomaiden lippu Alankomaat AMS/EHAM 58 245 545 Muuttumaton Nousua6.0%
6. Singapore Changin lentoasema Singapore Singaporen lippu Singapore SIN/WSSS 54 835 000 Muuttumaton Nousua2.9%
7. Frankfurt am Mainin lentoasema Frankfurt am Main Saksan lippu Saksa FRA/EDDF 53 994 154 Muuttumaton Nousua2.4%
8. Incheonin kansainvälinen lentoasema Seoul Etelä-Korea ICN/RKSI 48 720 319 Muuttumaton Nousua8.5%
9. Suvarnabhumin lentoasema Bangkok Thaimaan lippu Thaimaa BKK/VTBS 43 251 807 Nousua1 Nousua16.3%
10. Atatürkin kansainvälinen lentoasema Istanbul Turkin lippu Turkki IST/LTBA 42 302 859 Laskua1 Nousua11.1%
11. Taiwan Taoyuanin kansainvälinen lentoasema Taoyuan Taiwanin lippu Taiwan TPE/RCTP 38 103 889 Muuttumaton Nousua7.6%
12. Gatwickin lentoasema Lontoo Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Britannia LGW/EGKK 36 667 769 Muuttumaton Nousua6.4%
13. Kuala Lumpurin kansainvälinen lentoasema Kuala Lumpur Malesian lippu Malesia KUL/WMKK 34 434 015 Muuttumaton Nousua0.1%
14. Madrid-Barajasin lentoasema Madrid Espanjan lippu Espanja MAD/LEMD 33 787 171 Nousua2 Nousua14.1%
15. Münchenin lentoasema München Saksan lippu Saksa MUC/EDDM 31 313 329 Laskua1 Nousua3.5%
16. Hamadin kansainvälinen lentoasema Doha Qatarin lippu Qatar DOH/OTBD 30 906 303 Nousua4 Nousua17.3%
17. Naritan kansainvälinen lentoasema Tokio Japani NRT/RJAA 30 547 564 Laskua2 Nousua3.2%
18. John F. Kennedyn kansainvälinen lentoasema New York City Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat JFK/KJFK 30 017 244 Laskua1 Nousua6.2%
19. Barcelonan lentoasema Barcelona Espanjan lippu Espanja BCN/LEBL 29 077 820 Laskua1 Nousua6 7%
20. Leonardo da Vincin lentoasema Rooma Italia FCO/LIRF 28 280 267 Laskua1 Nousua5.4%
21. Zürichin lentoasema Zürich Sveitsin lippu Sveitsi ZRH/LSZH 25 613 593 Muuttumaton Nousua3.1%
22. Toronton Pearsonin kansainvälinen lentoasema Toronto Kanada YYZ/CYYZ 25 123 887 Nousua1 Nousua7.6%
23. Dublinin lentoasema Dublin Irlanti DUB/EIDW 24 876 506 Nousua4 Nousua14.9%
24. Kööpenhaminan lentoasema Kööpenhamina Tanskan lippu Tanska CPH/EKCH 24 639 122 Laskua2 Nousua4.4%
25. Shanghai Pudongin kansainvälinen lentoasema Shanghai Kiina PVG/ZSPD 23 384 559 Nousua4 Nousua18.3%
26. Abu Dhabin kansainvälinen lentoasema Abu Dhabi Yhdistyneiden arabiemiirikuntien lippu Yhdistyneet arabiemiirikunnat AUH/OMAA 23 225 980 Nousua4 Nousua18.6%
27. Brysselin lentoasema Bryssel Belgian lippu Belgia BRU/EBBR 22 841 994 Laskua1 Nousua6.9%
28. Wienin kansainvälinen lentoasema Wien Itävalta VIE/LOWW 22 147 203 Laskua2 Nousua1.5%
29. Miamin kansainvälinen lentoasema Miami Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat MIA/KMIA 21 206 557 Laskua1 Nousua5.5%
30. Antalyan lentoasema Antalya Turkin lippu Turkki AYT/LTAI 20 786 255 Laskua6 Laskua5.8%

2014 tilastot[3][muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sija Lentoasema Sijainti Valtio Koodi
(IATA/ICAO)
Matkustajamäärä Sijoituksen muutos %
Muutos
1. Dubain kansainvälinen lentoasema Dubai Yhdistyneiden arabiemiirikuntien lippu Yhdistyneet arabiemiirikunnat DXB/OMDB 69 954 392 Nousua1 Nousua6.2%
2. Heathrow’n lentoasema Lontoo Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Britannia LHR/EGLL 68 091 095 Laskua1 Nousua1.9%
3. Hongkongin kansainvälinen lentoasema Hongkong Hongkongin lippu Hongkong HKG/VHHH 62 929 420 Muuttumaton Nousua6.2%
4. Charles de Gaullen lentoasema Pariisi Ranskan lippu Ranska CDG/LFPG 58 623 111 Muuttumaton Nousua3.3%
5. Schipholin lentoasema Amsterdam Alankomaiden lippu Alankomaat AMS/EHAM 54 940 534 Nousua1 Nousua4.6%
6. Singapore Changin lentoasema Singapore Singaporen lippu Singapore SIN/WSSS 54 093 070 Laskua1 Nousua1%
7. Frankfurtin lentoasema Frankfurt Saksan lippu Saksa FRA/EDDF 52 713 013 Muuttumaton Nousua2.7%
8. Incheonin kansainvälinen lentoasema Seoul Etelä-Korea ICN/RKSI 44 906 813 Nousua1 Nousua10.1%
9. Atatürkin kansainvälinen lentoasema Istanbul Turkin lippu Turkki IST/LTBA 38 037 302 Nousua2 Nousua11.6%
10. Suvarnabhumin lentoasema Bangkok Thaimaan lippu Thaimaa BKK/VTBS 37 183 099 Laskua3 Laskua10%
11. Taiwan Taoyuanin kansainvälinen lentoasema Taoyuan Taiwanin lippu Taiwan TPE/RCTP 35 402 285 Nousua4 Nousua11.3%
12. Gatwickin lentoasema Lontoo Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Britannia LGW/EGKK 34 438 531 Nousua3 Nousua8.8%
13. Kuala Lumpurin kansainvälinen lentoasema Kuala Lumpur Malesian lippu Malesia KUL/WMKK 34 431 775 Laskua1 Nousua5.6%
14. Münchenin lentoasema München Saksan lippu Saksa MUC/EDDM 30 269 007 Nousua1 Nousua3.6%
15. Naritan kansainvälinen lentoasema Tokio Japani NRT/RJAA 29 625 075 Laskua1 Laskua2.9%
16. Madrid-Barajasin lentoasema Madrid Espanjan lippu Espanja MAD/LEMD 29 618 803 Nousua1 Nousua6.9%
17. John F. Kennedyn kansainvälinen lentoasema New York City Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat JFK/KJFK 28 471 427 Nousua1 Nousua7.3%
18. Barcelonan lentoasema Barcelona Espanjan lippu Espanja BCN/LEBL 27 246 041 Nousua2 Nousua9%
19. Leonardo da Vincin lentoasema Rooma Italia FCO/LIRF 26 840 909 Muuttumaton Nousua7.1%
20. Hamadin kansainvälinen lentoasema Doha Qatarin lippu Qatar DOH/OTBD 26 356 392 Nousua2 Nousua13.3%
21. Zürichin lentoasema Zürich Sveitsin lippu Sveitsi ZRH/LSZH 24 836 044 Muuttumaton Nousua2.5%
22. Kööpenhaminan lentoasema Kööpenhamina Tanskan lippu Tanska CPH/EKCH 23 610 452 Muuttumaton Nousua6.9%
23. Toronton Pearsonin kansainvälinen lentoasema Toronto Kanada YYZ/CYYZ 23 279 850 Muuttumaton Nousua7.2%
24. Antalyan lentoasema Antalya Turkin lippu Turkki AYT/LTAI 22 035 355 Nousua3 Nousua2.2%
25. Wienin kansainvälinen lentoasema Wien Itävalta VIE/LOWW 21 831 400 Nousua1 Nousua2.2%
26. Brysselin lentoasema Bryssel Belgian lippu Belgia BRU/EBBR 21 718 462 Nousua3 Nousua14.7%
27. Dublinin lentoasema Dublin Irlanti DUB/EIDW 21 635 155 Nousua1 Nousua7.7%
28. Miamin kansainvälinen lentoasema Miami Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat MIA/KMIA 20 096 541 Laskua3 Laskua0.5%
29. Shanghai Pudongin kansainvälinen lentoasema Shanghai Kiina PVG/ZSPD 19 954 392 NousuaNEW Nousua9.4%
30. Abu Dhabin kansainvälinen lentoasema Abu Dhabi Yhdistyneiden arabiemiirikuntien lippu Yhdistyneet arabiemiirikunnat AUH/OMAA 19 765 240 NousuaNEW Nousua10.2%
31. Manchesterin lentoasema Manchester Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Britannia MAN/EGCC 19 484 972 NousuaNEW Nousua5.7%

2013 tilastot[4][muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sija Lentoasema Sjainti Valtio Koodi
(IATA/ICAO)
Matkustajamäärä Sijoituksen muutos %
Muutos
1. Heathrow’n lentoasema Lontoo Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Britannia LHR/EGLL 66 689 466 Muuttumaton Nousua3.5%
2. Dubain kansainvälinen lentoasema Dubai Yhdistyneiden arabiemiirikuntien lippu Yhdistyneet arabiemiirikunnat DXB/OMDB 65 872 250 Muuttumaton Nousua15.3%
3. Hongkongin kansainvälinen lentoasema Hongkong Hongkong HKG/VHHH 59 294 439 Muuttumaton Nousua6.5%
4. Charles de Gaullen kansainvälinen lentoasema Pariisi Ranskan lippu Ranska CDG/LFPG 56 767 748 Muuttumaton Nousua1.0%
5. Changin kansainvälinen lentoasema Singapore Singaporen lippu Singapore SIN/WSSS 52 775 360 Nousua2 Nousua5.7%
6. Schipholin kansainvälinen lentoasema Amsterdam Alankomaiden lippu Alankomaat AMS/EHAM 52 527 699 Laskua1 Nousua3.0%
7. Frankfurt am Mainin lentoasema Frankfurt am Main Saksan lippu Saksa FRA/EDDF 51 315 550 Laskua1 Nousua1.1%
8. Suvarnabhumin kansainvälinen lentoasema Bangkok Thaimaan lippu Thaimaa BKK/VTBS 41 302 852 Muuttumaton Nousua4.9%
9. Incheonin kansainvälinen lentoasema Seoul Etelä-Korea ICN/RKSI 40 785 953 Muuttumaton Nousua6.4%
10. Atatürkin kansainvälinen lentoasema Istanbul Turkin lippu Turkki IST/LTBA 33 955 798 Muuttumaton Nousua14.2%
11. Kuala Lumpurin kansainvälinen lentoasema Kuala Lumpur Malesian lippu Malesia KUL/WMKK 32 605 356 Nousua1 Nousua18.1%
12. Gatwickin kansainvälinen lentoasema Lontoo Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Britannia LGW/EGKK 31 657 805 Laskua1 Nousua4.2%
13. Naritan kansainvälinen lentoasema Tokio Japani NRT/RJAA 30 516 135 Muuttumaton Nousua3.0%
14. Münchenin kansainvälinen lentoasema München Saksan lippu Saksa MUC/EDDM 29 216 808 Muuttumaton Nousua2.1%
15. Taoyuanin kansainvälinen lentoasema Taipei Taiwanin lippu Taiwan TPE/RCTP 28 608 274 Nousua1 Nousua10.2%
16. Barajasin kansainvälinen lentoasema Madrid Espanjan lippu Espanja MAD/LEMD 27 711 197 Laskua1 Laskua9.5%
17. John F. Kennedyn kansainvälinen lentoasema New York City Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat JFK/KJFK 26 530 698 Muuttumaton Nousua5.9%
18. Leonardo da Vincin kansainvälinen lentoasema Rooma Italia FCO/LIRF 25 069 617 Muuttumaton Nousua0.6%
19. Barcelonan kansainvälinen lentoasema Barcelona Espanjan lippu Espanja BCN/LEBL 25 003 256 Muuttumaton Nousua5.8%
20. Zürichin kansainvälinen lentoasema Zürich Sveitsin lippu Sveitsi ZRH/LSZH 24 227 178 Muuttumaton Nousua0.4%
21. Dohan kansainvälinen lentoasema Doha Qatarin lippu Qatar DOH/OTBD 23 266 396 Muuttumaton Nousua9.9%
22. Kööpenhaminan kansainvälinen lentoasema Kööpenhamina Tanskan lippu Tanska CPH/EKCH 22 096 855 Muuttumaton Nousua3.7%
23. Toronton Pearsonin kansainvälinen lentoasema Toronto Kanada YYZ/CYYZ 21 638 571 Muuttumaton Nousua1.8%
24. Antalyan lentosema Antalya Turkin lippu Turkki AYT/LTAI 21 525 679 Nousua1 Nousua6.8%
25. Wienin kansainvälinen lentoasema Wien Itävalta VIE/LOWW 21 357 730 Laskua1 Laskua0.7%
26 Miamin kansainvälinen lentoasema Miami Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat MIA/KMIA 20 201 626 Muuttumaton Nousua4.3%
27. Dublinin lentoasema Dublin Irlanti DUB/EIDW 20 092 659 Muuttumaton Nousua5.6%
28. Brysselin kansainvälinen lentoasema Bryssel Belgian lippu Belgia BRU/EBBR 18 932 137 Muuttumaton Nousua0.8%
29. Šeremetjevon kansainvälinen lentoasema Moskova Venäjän lippu Venäjä SVO/UUEE 18 581 906 Nousua? Nousua8.3%
30. Manchesterin kansainvälinen lentoasema Manchester Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Britannia MAN/EGCC 18 432 744 Muuttumaton Nousua6.2%

2011 tilastot[5][muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sija Lentoasema Sjainti Valtio Koodi
(IATA/ICAO)
Matkustajamäärä Sijoituksen muutos %
Muutos
1. Heathrow’n lentoasema Lontoo Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Britannia LHR/EGLL 64 687 737 Muuttumaton Nousua6.2%
2. Charles de Gaullen kansainvälinen lentoasema Pariisi Ranskan lippu Ranska CDG/LFPG 55 674 880 Muuttumaton Nousua4.8%
3. Hongkongin kansainvälinen lentoasema Hongkong Hongkong HKG/VHHH 52 749 262 Muuttumaton Nousua6.0%
4. Dubain kansainvälinen lentoasema Dubai Yhdistyneiden arabiemiirikuntien lippu Yhdistyneet arabiemiirikunnat DXB/OMDB 50 192 013 Nousua1 Nousua8.4%
5. Schipholin kansainvälinen lentoasema Amsterdam Alankomaiden lippu Alankomaat AMS/EHAM 49 680 283 Nousua1 Nousua10.1%
6. Frankfurt am Mainin lentoasema Frankfurt am Main Saksan lippu Saksa FRA/EDDF 49 477 184 Laskua2 Nousua6.9%
7. Changin kansainvälinen lentoasema Singapore Singaporen lippu Singapore SIN/WSSS 45 429 263 Muuttumaton Nousua11.0%
8. Suvarnabhumin kansainvälinen lentoasema Bangkok Thaimaan lippu Thaimaa BKK/VTBS 35 009 002 Nousua3 Nousua11.4%
9. Incheonin kansainvälinen lentoasema Seoul Etelä-Korea ICN/RKSI 34 537 845 Laskua1 Nousua4.8%
10. Barajasin kansainvälinen lentoasema Madrid Espanjan lippu Espanja MAD/LEMD 32 449 857 Muuttumaton Nousua4.7%
11. Gatwickin kansainvälinen lentoasema Lontoo Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Britannia LGW/EGKK 29 923 391 Nousua1 Nousua7.5%
12. Münchenin kansainvälinen lentoasema München Saksan lippu Saksa MUC/EDDM 27 879 045 Nousua1 Nousua10.1%
13. Naritan kansainvälinen lentoasema Tokio Japani NRT/RJAA 26 331 010 Laskua4 Laskua18.1%
14. Kuala Lumpurin kansainvälinen lentoasema Kuala Lumpur Malesian lippu Malesia KUL/WMKK 25 915 723 Nousua4 Nousua10.7%
15. Leonardo da Vincin kansainvälinen lentoasema Rooma Italia FCO/LIRF 24 448 925 Muuttumaton Nousua5.0%
16. John F. Kennedyn kansainvälinen lentoasema New York City Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat JFK/KJFK 24 164 827 Muuttumaton Nousua4.6%
17. Atatürkin kansainvälinen lentoasema Istanbul Turkin lippu Turkki IST/LTBA 24 048 585 Muuttumaton Nousua32.2%
18. Zürichin kansainvälinen lentoasema Zürich Sveitsin lippu Sveitsi ZRH/LSZH 23 628 718 Nousua1 Nousua6.6%
19. Taoyuanin kansainvälinen lentoasema Taipei Taiwanin lippu Taiwan TPE/RCTP 23 137 062 Laskua5 Muuttumaton0.0%
20. Barcelonan kansainvälinen lentoasema Barcelona Espanjan lippu Espanja BCN/LEBL 21 663 602 Nousua6 Nousua23.5%
21. Antalyan lentosema Antalya Turkin lippu Turkki AYT/LTAI 20 555 170 Nousua2 Nousua13.6%
22. Wienin kansainvälinen lentoasema Wien Itävalta VIE/LOWW 20 398 766 NousuaNEW Nousua8.0%
23. Toronton Pearsonin kansainvälinen lentoasema Toronto Kanada YYZ/CYYZ 20 355 771 Laskua3 Nousua6.0%
24. Kööpenhaminan kansainvälinen lentoasema Kööpenhamina Tanskan lippu Tanska CPH/EKCH 20 233 904 Laskua3 Nousua6.7%
25. Dublinin lentoasema Dublin Irlanti DUB/EIDW 18 607 651 Laskua1 Nousua3.1%
26. Brysselin kansainvälinen lentoasema Bryssel Belgian lippu Belgia BRU/EBBR 18 590 891 Nousua3 Nousua9.6%
27 Miamin kansainvälinen lentoasema Miami Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat MIA/KMIA 18 417 513 Nousua1 Nousua9.0%
28. Dohan kansainvälinen lentoasema Doha Qatarin lippu Qatar DOH/OTBD 18 108 521 NousuaNEW Nousua15.2%
29. Malpensan kansainvälinen lentoasema Milano Italia MXP/LIMC 17 551 677 Laskua4 Nousua1.3%
30. Manchesterin kansainvälinen lentoasema Manchester Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Britannia MAN/EGCC 16 605 737 NousuaNEW Nousua7.7%

2010 tilasto[6]t[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sija Valtio Sjainti Lentoasema Koodi
(IATA/ICAO)
Matkustajamäärä Sijoituksen muutos %
Muutos
1. Heathrow’n lentoasema Lontoo Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Britannia LHR/EGLL 40 239 190 Muuttumaton Laskua0 8%
2. Charles de Gaullen kansainvälinen lentoasema Pariisi Ranskan lippu Ranska CDG/LFPG 35 526 374 Muuttumaton Laskua0 8%
3. Hongkongin kansainvälinen lentoasema Hongkong Hongkong HKG/VHHH 33 178 000 Muuttumaton Nousua10 9%
4. Frankfurt am Mainin lentoasema Frankfurt am Main Saksan lippu Saksa FRA/EDDF 30 636 917 Nousua1 Nousua3 0%
5. Dubain kansainvälinen lentoasema Dubai Yhdistyneiden arabiemiirikuntien lippu Yhdistyneet arabiemiirikunnat DXB/OMDB 30 275 671 Laskua1 Nousua14 9%
6. Schipholin kansainvälinen lentoasema Amsterdam Alankomaiden lippu Alankomaat AMS/EHAM 29 837 136 Muuttumaton Nousua2 0%
7. Changin kansainvälinen lentoasema Singapore Singaporen lippu Singapore SIN/WSSS 26 625 327 Muuttumaton Nousua16 4%
8. Incheonin kansainvälinen lentoasema Seoul Etelä-Korea ICN/RKSI 21 961 033 Nousua1 Nousua16 9%
9. Naritan kansainvälinen lentoasema Tokio Japani NRT/RJAA 21 919 378 Laskua1 Nousua8 5%
10. Arlandan kansainvälinen lentoasema Tukholma Ruotsin lippu Ruotsi ARN/ESSA 20 681 396
11. Barajasin kansainvälinen lentoasema Madrid Espanjan lippu Espanja MAD/LEMD 20 636 095 Nousua1 Nousua5 4%
12. Suvarnabhumin kansainvälinen lentoasema Bangkok Thaimaan lippu Thaimaa BKK/VTBS 20 297 696 Laskua1 Nousua10 1%
13. Gatwickin kansainvälinen lentoasema Lontoo Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Britannia LGW/EGKK 18 958 570 Muuttumaton Laskua3 5%
14. Münchenin kansainvälinen lentoasema München Saksan lippu Saksa MUC/EDDM 16 499 651 Muuttumaton Nousua6 6%
15. Taoyuanin kansainvälinen lentoasema Taipei Taiwanin lippu Taiwan TPE/RCTP 15 643 881 Muuttumaton Nousua22 0%
16. Leonardo da Vincin kansainvälinen lentoasema Rooma Italia FCO/LIRF 15 578 911 Nousua2 Nousua11 5%
17. John F. Kennedyn kansainvälinen lentoasema New York City Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat JFK/KJFK 15 573 060 Muuttumaton Nousua6 2%
18. Atatürkin kansainvälinen lentoasema Istanbul Turkin lippu Turkki IST/LTBA 15 128 270 Nousua1 Nousua16 0%
19. Kuala Lumpurin kansainvälinen lentoasema Kuala Lumpur Malesian lippu Malesia KUL/WMKK 15 087 900 Nousua2 Nousua23 5%
20. Zürichin kansainvälinen lentoasema Zürich Sveitsin lippu Sveitsi ZRH/LSZH 13 261 266 Muuttumaton Nousua3 6%
21. Toronton Pearsonin kansainvälinen lentoasema Toronto Kanada YYZ/CYYZ 13 115 781 Laskua1 Nousua8 1%
22. Kööpenhaminan kansainvälinen lentoasema Kööpenhamina Tanskan lippu Tanska CPH/EKCH 12 591 944 Muuttumaton Nousua5 9%
23. Sydneyn kansainvälinen lentoasema Sydney Australian lippu Australia SYD 12 409 324 Laskua1 Nousua7 4%
24. Antalyan lentosema Antalya Turkin lippu Turkki AYT/LTAI 12 264 370 Nousua4 Nousua19 2%
25. Dublinin lentoasema Dublin Irlanti DUB/EIDW 12 258 434 Laskua1 Laskua11 4%
26. Malpensan kansainvälinen lentoasema Milano Italia MXP/LIMC 11 635 598 Nousua1 Nousua4 0%
27. Barcelonan kansainvälinen lentoasema Barcelona Espanjan lippu Espanja BCN/LEBL 11 499 909 Nousua2 Nousua4 3%
28. Stanstedin lentoasema Lontoo Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Britannia STN/EGSS 11 459 549 Muuttumaton Laskua7 3%
29. Miamin kansainvälinen lentoasema Miami Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat MIA/KMIA 11 416 988 Laskua4 Nousua5 3%
30. Brysselin kansainvälinen lentoasema Bryssel Belgian lippu Belgia BRU/EBBR 11 231 417 Muuttumaton Laskua1 0%

2008 tilastot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sija Lentoasema Sjainti Valtio Koodi
(IATA/ICAO)
Matkustajamäärä Sijoituksen muutos %
Muutos
1. Heathrow’n lentoasema Lontoo Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Britannia LHR/EGLL 61 345 518 Muuttumaton Laskua 1 2%
2. Charles de Gaullen kansainvälinen lentoasema Pariisi Ranskan lippu Ranska CDG/LFPG 55 804 279 Muuttumaton Nousua 1 6%
3. Schipholin kansainvälinen lentoasema Amsterdam Alankomaiden lippu Alankomaat AMS/EHAM 47 349 319 Muuttumaton Laskua 0 7%
4. Hongkongin kansainvälinen lentoasema Hongkong Hongkong HKG/VHHH 47 201 000 Nousua1 Nousua 2 0%
5. Frankfurt am Mainin lentoasema Frankfurt am Main Saksan lippu Saksa FRA/EDDF 46 707 577 Laskua1 Laskua 0 8%
6. Dubain kansainvälinen lentoasema Dubai Yhdistyneiden arabiemiirikuntien lippu Yhdistyneet arabiemiirikunnat DXB/OMDB 36 592 307 Nousua2 Nousua 9 3%
7. Changin kansainvälinen lentoasema Singapore Singaporen lippu Singapore SIN/WSSS 36 288 050 Laskua1 Nousua 3 0%
8. Naritan kansainvälinen lentoasema Tokio Japani NRT/RJAA 32 343 590 Laskua1 Laskua 5 5%
9. Gatwickin kansainvälinen lentoasema Lontoo Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Britannia LGW/EGKK 30 433 810 Nousua1 Laskua 2 3%
10. Barajasin kansainvälinen lentoasema Madrid Espanjan lippu Espanja MAD/LEMD 30 135 120 Nousua2 Nousua 2 7%

2006 tilastot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sija Lentoasema Sjainti Valtio Koodi
(IATA)
Matkustajamäärä %
Muutos
1. Heathrow’n lentoasema Lontoo Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Britannia LHR 61 348 340 Nousua 0 6%
2. Charles de Gaullen kansainvälinen lentoasema Pariisi Ranskan lippu Ranska CDG 51 888 936 Nousua 6 2%
3. Schipholin kansainvälinen lentoasema Amsterdam Alankomaiden lippu Alankomaat AMS 45 940 939 Nousua 4 4%
4. Frankfurt am Mainin lentoasema Frankfurt am Main Saksan lippu Saksa FRA 45 697 176 Nousua 1 9%
5. Hongkongin kansainvälinen lentoasema Hongkong Hongkong HKG 43 274 765 Nousua 8 7%
6. Naritan kansainvälinen lentoasema Tokio Japani NRT 33 860 094 Nousua 25 3%
7. Changin kansainvälinen lentoasema Singapore Singaporen lippu Singapore SIN 33 368 099 Nousua 8 6%
8. Gatwickin kansainvälinen lentoasema Lontoo Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Britannia LGW 30 016 837 Nousua 4 4%
9. Don Muangin kansainvälinen lentoasema Bangkok Thaimaan lippu Thaimaa BKK 29 587 773 Nousua 10 3%
10. Dubain kansainvälinen lentoasema Dubai Yhdistyneiden arabiemiirikuntien lippu Yhdistyneet arabiemiirikunnat DXB 27 925 522 Nousua 16 7%
11. Incheonin kansainvälinen lentoasema Seoul Etelä-Korea ICN 27 661 598 Nousua 8 1%
12. Barajasin kansainvälinen lentoasema Madrid Espanjan lippu Espanja MAD 24 828 627 Nousua 10 6%
13. Kuala Lumpurin kansainvälinen lentoasema Kuala Lumpur Malesian lippu Malesia KUL 24 570 385 Nousua 5 9%
14. Münchenin kansainvälinen lentoasema München Saksan lippu Saksa MUC 21 390 900 Nousua 9 6%
15. Atatürkin kansainvälinen lentoasema Istanbul Turkin lippu Turkki IST 21 265 974 Nousua 10%
16. Stanstedin lentoasema Lontoo Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Britannia STN 20 972 291 Nousua 8 4%
17. Taoyuanin kansainvälinen lentoasema Taipei Taiwanin lippu Taiwan TPE 20 285 388 Nousua 5 6%
18 Dublinin lentoasema Dublin Irlanti DUB 20 271 485 Nousua 14 6%
19. John F. Kennedyn kansainvälinen lentoasema New York City Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat JFK 19 606 958 Nousua 4 4%
20. Kööpenhaminan kansainvälinen lentoasema Kööpenhamina Tanskan lippu Tanska CPH 18 898 625 Nousua 3 9%
21. Malpensan kansainvälinen lentoasema Milano Italia MXP 18 654 497 Nousua 3 9%
22. Manchesterin kansainvälinen lentoasema Manchester Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Britannia MAN 18 596 505 Laskua 0 5%
23 Zürichin kansainvälinen lentoasema Zürich Sveitsin lippu Sveitsi ZRH 18 444 894 Nousua 8 0%
24. Toronton Pearsonin kansainvälinen lentoasema Toronto Kanada YYZ 17 210 155 Nousua 1 2%
25. Leonardo da Vincin kansainvälinen lentoasema Rooma Italia FCO 17 165 932 Nousua 6 4%
26. Los Angelesin kansainvälinen lentoasema Los Angeles Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat LAX 16 917 381 Laskua 3 3%
27 Brysselin kansainvälinen lentoasema Bryssel Belgian lippu Belgia BRU 16 571 064 Nousua 3 1%
28. Wienin kansainvälinen lentoasema Wien Itävalta VIE 16 218 828 Nousua 6 3%
29. Shanghai Pudongin kansainvälinen lentoasema Shanghai Kiina PVG 16 073 367 Nousua 10 4%
30. Palma de Mallorcan lentoasema Palma Espanjan lippu Espanja PMI 16 039 187 Nousua 5 3%

2005 tilastot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sija Lentoasema Sjainti Valtio Koodi
(IATA)
Matkustajamäärä %
Muutos
1. Heathrow’n lentoasema Lontoo Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Britannia LHR 609 643 23 Nousua 1 5%
2. Charles de Gaullen kansainvälinen lentoasema Pariisi Ranskan lippu Ranska CDG 485 51 870 Nousua 5 0%
3. Frankfurt am Mainin lentoasema Frankfurt am Main Saksan lippu Saksa FRA 447 56 469 Nousua 3 2%
4. Schipholin kansainvälinen lentoasema Amsterdam Alankomaiden lippu Alankomaat AMS 438 815 40 Nousua 4 0%
5. Hongkongin kansainvälinen lentoasema Hongkong Hongkong HKG 395 93 000 Nousua 10 2%
6. Changin kansainvälinen lentoasema Singapore Singaporen lippu Singapore SIN 305 777 24 Nousua 7 8%
7. Gatwickin kansainvälinen lentoasema Lontoo Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Britannia LGW 287 105 66 Nousua 5 2%
8. Naritan kansainvälinen lentoasema Tokio Japani NRT 271 15 822 Nousua 2 4%
9. Don Muangin kansainvälinen lentoasema Bangkok Thaimaan lippu Thaimaa BKK 267 687 72 Nousua 4 5%
10. Incheonin kansainvälinen lentoasema Seoul Etelä-Korea ICN 255 413 62 Nousua 9 0%
11. Dubain kansainvälinen lentoasema Dubai Yhdistyneiden arabiemiirikuntien lippu Yhdistyneet arabiemiirikunnat DXB 236 075 07 Nousua 15 9%
12. Barajasin kansainvälinen lentoasema Madrid Espanjan lippu Espanja MAD 221 074 66 Nousua 10 6%
13. Münchenin kansainvälinen lentoasema München Saksan lippu Saksa MUC 194 05 560 Nousua 8 3%
14. Atatürkin kansainvälinen lentoasema Istanbul Turkin lippu Turkki IST 19293769 Nousua 10%
15. Stanstedin lentoasema Lontoo Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Britannia STN 192 57 502 Nousua 6 6%
16. Taoyuanin kansainvälinen lentoasema Taipei Taiwanin lippu Taiwan TPE 191 586 38 Nousua 9 0%
17. Manchesterin kansainvälinen lentoasema Manchester Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Britannia MAN 186 906 95 Nousua 6 1%
18. John F. Kennedyn kansainvälinen lentoasema New York City Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat JFK 185 342 15 Nousua 7 1%
19. Kööpenhaminan kansainvälinen lentoasema Kööpenhamina Tanskan lippu Tanska CPH 179 645 38 Nousua 5 0%
20. Dublinin lentoasema Dublin Irlanti DUB 175 716 77 Nousua 8 0%
21. Los Angelesin kansainvälinen lentoasema Los Angeles Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat LAX 174 699 27 Nousua 6 6%
22. Zürichin kansainvälinen lentoasema Zürich Sveitsin lippu Sveitsi ZRH 172 659 55 Nousua3 9%
23. Toronton Pearsonin kansainvälinen lentoasema Toronto Kanada YYZ 169 7286 7 Nousua 6 7%
24 Leonardo da Vincin kansainvälinen lentoasema Rooma Italia FCO 165 270 16 Nousua 6 9%
25. Malpensan kansainvälinen lentoasema Milano Italia MXP 161 998 24 Nousua 8 8%
26. Brysselin kansainvälinen lentoasema Bryssel Belgian lippu Belgia BRU 160 60 407 Nousua 3 6%
27. Antalyan lentoasema Antalya Turkin lippu Turkki AYT 15 864 863 Nousua 13 8%
28. Palma de Mallorcan lentoasema Palma Espanjan lippu Espanja PMI 15 250 975 Nousua 4 3%
29. Wienin kansainvälinen lentoasema Wien Itävalta VIE 15172072 Nousua 7 6%
30. Shanghai Pudongin kansainvälinen lentoasema Shanghai Kiina PVG 14 542 233 Nousua 16 2%

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]