Luettelo kansalaisuuttaan vaihtaneista yleisurheilijoista

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Tämä on luettelo yleisurheilijoista, jotka ovat urheilu-urallaan siirtyneet edustamaan jotakin toista valtiota. Luettelo ei sisällä urheilijoita, jotka esimerkiksi Neuvostoliiton hajoamisen jälkeen edustivat jotain itsenäistyneistä neuvostotasavalloista tai Itä-Saksan lakkauttamisen yhteydessä Saksan liittotasavaltaan siirtyneitä.

Aasian maihin siirtyneet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Urheilija Mistä? Mihin?
Belal Mansoor Ali  Kenia  Bahrain
Youssef Saad Kamel  Kenia  Bahrain
Maryam Yusuf Jamal  Etiopia  Bahrain
Moustafa Ahmed Shebto  Uganda  Bahrain
Mushir Salim Jawher  Kenia  Bahrain
Abel Yagoot Jowher  Kenia  Bahrain
Rashid Ramzi  Marokko  Bahrain
Sameer Kamal Ali  Kenia  Bahrain
Ali Faraj Shaheen  Kenia  Bahrain
Abdeen Shaka  Kenia  Bahrain
Aleksandr Averbuh  Venäjä  Israel
Musa Amer Obaid  Kenia  Qatar
Sultan Khamis Zaman  Burundi  Qatar
Ahmad Hassan Abdullah  Kenia  Qatar
Saif Saeed Shaheen  Kenia  Qatar
Tareq Mubarak Taher  Kenia  Qatar
James Kwalia  Kenia  Qatar
Nicholas Kemboi  Kenia  Qatar
Daham Najib Bashir  Kenia  Qatar
Gamal Belal Salem  Kenia  Qatar
Essa Ismail Rasheed  Kenia  Qatar
Majed Saeed Sultan  Kenia  Qatar
Salem Amer Al-Badri  Kenia  Qatar
Ali Thamer Kamel  Kenia  Qatar
Mubarak Hassan Shami  Kenia  Qatar
Andrei Abduvalijev  Tadžikistan  Uzbekistan

Afrikan maihin siirtyneet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Urheilija Mistä? Mihin?
Tosin Oke  Yhdistynyt kuningaskunta  Nigeria
Yamilé Aldama  Kuuba  Sudan
Todd Matthews-Jouda  Yhdysvallat  Sudan

Amerikan maihin siirtyneet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Urheilija Mistä? Mihin?
Kareem Streete-Thompson  Yhdysvallat  Caymansaaret
Mebrahtom Keflezighi  Eritrea  Yhdysvallat
Khalid Khannouchi  Marokko  Yhdysvallat
Bernard Lagat  Kenia  Yhdysvallat
Stanislawa Walasiewiczówna  Puola  Yhdysvallat

Euroopan maihin siirtyneet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Urheilija Mistä? Mihin?
Troy Douglas  Bermuda  Alankomaat
Lornah Kiplagat  Kenia  Alankomaat
Mohammed Mourhit  Marokko  Belgia
Sandra Myers  Yhdysvallat  Espanja
Joan Lino Martínez  Kuuba  Espanja
Niurka Montalvo  Kuuba  Espanja
Aliuska López  Kuuba  Espanja
Roberto Moya  Kuuba  Espanja
Glory Alozie  Nigeria  Espanja
Jolene Elizabeth Byrne  Yhdysvallat  Irlanti
Libania Grenot  Kuuba  Italia
Magdelin Martinez  Kuuba  Italia
Fiona May  Yhdistynyt kuningaskunta  Italia
Mirela Maniani  Albania  Kreikka
Jaysuma Saidy Ndure  Gambia  Norja
Katarina Sederholm Hoff  Suomi  Norja
Francis Obikwelu  Nigeria  Portugali
Yared Shegumo  Etiopia  Puola
Driss Maazouzi  Marokko  Ranska
Ismaïl Sghyr  Marokko  Ranska
Jérôme Romain  Dominica  Ranska
Abeba Aregawi  Etiopia  Ruotsi
Ludmila Engquist  Venäjä  Ruotsi
Aljahi Jeng  Gambia  Ruotsi
Alina Astafei  Romania  Saksa
Andrei Tivontšik  Valko-Venäjä  Saksa
Florence Ekpo-Umoh  Nigeria  Saksa
Britta Bilac  Saksa  Slovenia
Merlene Ottey  Jamaika  Slovenia
Eduard Hämäläinen  Valko-Venäjä  Suomi
Natalia Kilpeläinen  Venäjä  Suomi
Francis Kirwa  Kenia  Suomi
Wilson Kirwa  Kenia  Suomi
Frantz Kruger  Etelä-Afrikka  Suomi
Wilson Kipketer  Kenia  Tanska
Elvan Abeylegesse  Etiopia  Turkki
Anžela Atroštšenko  Valko-Venäjä  Turkki
Seref Osmanoglu  Ukraina  Turkki
Ramil Quliyev  Azerbaidžan  Turkki
Attila Farkas  Israel  Unkari
Lev Lobodin  Ukraina  Venäjä
Nathalie Harvey  Australia  Yhdistynyt kuningaskunta
Zola Budd  Etelä-Afrikka  Yhdistynyt kuningaskunta

Oseanian maihin siirtyneet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Urheilija Mistä? Mihin?
Viktor Tšistjakov  Venäjä  Australia
Daniela Costian  Romania  Australia
Tatjana Grigorjeva  Venäjä  Australia
Dmitri Markov  Valko-Venäjä  Australia
Gus Nketia  Ghana  Uusi-Seelanti