Lev Lobodin

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Mitalit
Maa: Ukrainan lippu Ukraina
Miesten yleisurheilu
EM-kilpailut
Pronssia Pronssia Helsinki 1994 kymmenottelu
Maa: Venäjän lippu Venäjä
Miesten yleisurheilu
EM-kilpailut
Pronssia Pronssia Budapest 1998 kymmenottelu
Pronssia Pronssia München 2002 kymmenottelu
Sisäratojen MM-kilpailut
Hopeaa Hopeaa Birmingham 2003 seitsenottelu
Pronssia Pronssia Lissabon 2001 seitsenottelu
Pronssia Pronssia Budapest 2004 seitsenottelu
Sisäratojen EM-kilpailut
Pronssia Pronssia Valencia 1998 seitsenottelu

Lev Aleksejevitš Lobodin (ven. Лев Алексеевич Лободин, s. 1. huhtikuuta 1969, Voronež, Neuvostoliitto) on venäläinen entinen kymmenottelija.

Aluksi Ukrainaa edustanut Lobodin sijoittui Toronton sisäratojen MM-kisoissa 1993 seitsenottelussa neljänneksi pistein 6017. Seuraavana vuonna hän sijoittui kymmenottelussa kolmanneksi Euroopan cupissa ja voitti EM-pronssia Helsingin EM-kisoissa. Göteborgin MM-kisoissa 1995 hän oli kymmenottelussa seitsemäs tuloksella 8196. Lobodin sai Venäjän edustusoikeuden vuoden 1996 lopussa. Vuonna 1998 hän voitti EM-pronssia seitsenottelussa sisäratojen EM-kisoissa sekä kymmenottelussa Budapestin EM-kisoissa pistein 8571.

Lobodin oli Maebashin sisäratojen MM-kisoissa 1999 seitsenottelussa kuudes tuloksella 6153. Myöhemmin samana vuonna hän sijoittui Sevillan ulkoratojen MM-kisoissa kymmenottelussa viidenneksi. Seuraavana vuonna hän oli Sydneyn olympialaisissa kolmastoista. Vuonna 2001 Lobodin voitti Lissabonin sisäratojen MM-kisoissa seitsenottelussa pronssia pistein 6202 ja sijoittui Edmontonin ulkoratojen MM-kisoissa kymmenottelussa viidenneksi. Seuraavana vuonna hän voitti lajin EM-pronssia Münchenin EM-kisoissa.

Lobodin voitti 2003 seitsenottelussa Venäjän sisäratojen mestaruuden sekä MM-hopeaa Birminghamin sisäratojen MM-kisoissa tuloksella 6297. Samana vuonna hän sijoittui Pariisin ulkoratojen MM-kisoissa kymmenottelussa kuudenneksi. Seuraavana vuonna hän voitti Budapestin sisäratojen MM-kisoissa seitsenottelussa MM-pronssia.

Ennätykset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]