Luettelo eniten maaottelumaaleja maalleen tehneistä jalkapalloilijoista

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tämä on luettelo eniten maaottelumaaleja maalleen tehneistä jalkapalloilijoista.

Luettelo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tummennetut pelaajat ovat edelleen aktiivisia.

Maajoukkue Pelaaja Maalit Ottelut Vuodet Viitteet
 Alankomaat Robin van Persie 50 102 2005–2017 [1]
 Albania Erjon Bogdani 18 74 1996–2013 [2]
 Andorra Ildefons Lima 11 128 1997– [3]
 Armenia Henrikh Mkhitaryan 30 88 2007– [4]
 Azerbaidžan Qurban Qurbanov 14 68 1992–2005 [5]
 Belgia Romelu Lukaku 59 91 2010– [6][7]
 Bosnia ja Hertsegovina Edin Džeko 59 112 2007– [8]
 Bulgaria Hristo Bonev
Dimităr Berbatov
48 96
78
1967–1979
1999–2010
[9]
 Englanti Wayne Rooney 53 120 2003–2018 [10]
 Espanja David Villa 59 98 2005–2017 [11]
 Färsaaret Rógvi Jacobsen 10 54 1999–2009 [12]
 Georgia Šota Arveladze 26 60 1992–2007 [13]
 Gibraltar Lee Casciaro 3 38 2014– [14]
 Irlanti Robbie Keane 68 146 1998–2016 [15]
 Islanti Eiður Guðjohnsen 26 88 1996–2016 [16]
 Israel Mordechai Spiegler 33 83 [17]
 Italia Luigi Riva 35 52 1965–1974 [18]
 Itävalta Toni Polster 44 95 1982–2000 [19]
 Kazakstan Ruslan Baltïev 13 73 1997–2009 [20]
 Kosovo Elba Rashani
Albert Bunjaku
3 5
6
 Kreikka Nikos Anastopoulos 29 73 1977–1988 [21]
 Kroatia Davor Šuker 45 69 1990–2002 [22]
 Kypros Michalis Konstantinou 32 84 1997–2012 [23]
 Latvia Māris Verpakovskis 29 104 1999–2014 [24]
 Liechtenstein Mario Frick 16 125 1993–2015 [25]
 Liettua Tomas Danilevicius 19 72 1998–2012 [26]
 Luxemburg Léon Mart 16 24 1933–1946 [27][28]
 Malta Michael Mifsud 42 143 2000– [29]
 Moldova Serghei Cleșcenco 11 69 1991–2006 [30]
 Montenegro Stevan Jovetić 30 60 2007– [31][32]
 Norja Jørgen Juve 33 45 1928–1937 [33]
 Pohjois-Irlanti David Healy 36 95 2000–2013 [34]
 Pohjois-Makedonia Goran Pandev 37 117 2001– [35][36]
 Portugali Cristiano Ronaldo 102 172 2003– [37][38]
 Puola Robert Lewandowski 66 118 2008– [39][40]
 Ranska Thierry Henry 51 123 1997–2010 [41]
 Romania Adrian Mutu
Gheorghe Hagi
35 77
124
2000–2013
1983–2000
[42]
 Ruotsi Zlatan Ibrahimović 62 118 2001– [43][44]
 Saksa Miroslav Klose 71 137 2001–2014 [45]
 San Marino Andy Selva 8 73 1998–2016 [46]
 Serbia
 Jugoslavia
Aleksandar Mitrović 41 64 2013– [47][48][49]
 Skotlanti Denis Law
Kenny Dalglish
30 55
102
1959–1974
1972–1987
[50]
 Slovakia Marek Hamšík 26 126 2007– [51]
 Slovenia Zlatko Zahovič 35 80 1992–2004 [52]
 Suomi Jari Litmanen 32 137 1989–2010 [53]
 Sveitsi Alexander Frei 42 84 2001–2011 [54]
 Tanska Poul Nielsen
Jon Dahl Tomasson
52 38
112
1912–1925
1997–2010
[55]
 Tšekki Jan Koller 55 91 1999–2008 [56]
 Turkki Hakan Şükür 51 112 1992–2007 [57]
 Ukraina Andri Ševtšenko 48 111 1995–2012 [58]
 Unkari Ferenc Puskás 84 85 1945–1956 [59]
 Valko-Venäjä Maksim Ramaštšanka 20 63 1998–2008 [60]
 Venäjä Aleksandr Keržakov 30 91 2002–2016 [61]
 Viro Andres Oper 38 134 1995–2014 [62]
 Wales Gareth Bale 33 89 2006– [63][64]
 Neuvostoliitto Oleh Bloh’in 42 112 1972–1988 [65]
 Itä-Saksa Joachim Streich 53 98 1969–1984 [66]
 Tšekkoslovakia Antonín Puč 34 60 1926–1938 [56]
 Etelä-Korea Cha Bum-kun 58 134 1972–1986 [67]
 Iran Ali Daei 109 149 1993–2006 [68]
 Japani Kunishige Kamamoto 75 76 1964–1977 [69]
 Saudi-Arabia Majid Abdullah 71 116 1978–1994 [70]
 Singapore Fandi Ahmad 55 101 1979–1997 [71]
 Algeria Abdelhafid Tasfaout 34 79 1990–2002 [72]
 Angola Akwá 39 78 1995–2006 [73]
 Benin Razak Omotoyossi 21 55 2004–2016 [74]
 Burkina Faso Beli Moumouni Dagano 34 83 1998–2013 [75]
 Egypti Hossam Hassan 67 176 1985–2006 [76]
 Etelä-Afrikka Benni McCarthy 31 80 1997–2012 [77]
 Ghana Asamoah Gyan 51 108 2003– [78]
 Kamerun Samuel Eto’o 56 118 1997–2014 [79]
 Kongon demokraattinen tasavalta Dieumerci Mbokani 18 41 2005–2017 [80]
 Kongon tasavalta Jonas Bahamboula 13 56 1969–1982 [81]
 Nigeria Rashidi Yekini 37 62 1983–1998 [82]
 Norsunluurannikko Didier Drogba 65 105 2002–2014 [83]
 Sambia Godfrey Chitalu 79 111 1968–1980 [84]
 Senegal Henri Camara 29 99 1999–2008 [85]
 Tunisia Issam Jemâa 36 84 2005–2014 [86]
 Amerikan Samoa Ramin Ott 3 15
 Australia Tim Cahill 50 108 2004–2018 [87]
 Cookinsaaret Taylor Saghabi 6 12
 Fidži Esala Masi 22
 Papua-Uusi-Guinea Reggie Davani 15
 Salomonsaaret Commins Menapi 34
 Samoa Desmond Fa'aiuaso 7 12
 Ranskan Polynesia Teaonui Tehau 16 26
 Tonga Unaloto Feao 7 17
 Uusi-Kaledonia Bertrand Kaï 20 31
 Uusi-Seelanti Vaughan Coveny 28 64 [88]
 Vanuatu Richard Iwai 19 32 [89]
 Meksiko Javier Hernández 52 109 2009– [90]
 Yhdysvallat Landon Donovan
Clint Dempsey
57 157
141
2000–2014
2004–2017
[91]
 Costa Rica Rolando Fonseca Jiménez 47 113 1992–2011 [92]
 Guatemala Carlos Humberto Ruiz Gutiérrez 68 133 1998–2016 [93]
 Trinidad ja Tobago Stern John 70 115 1995–2011 [94]
 Argentiina Lionel Messi 71 142 2005– [95]
 Bolivia Joaquín Botero 20 48 1999–2009 [96]
 Brasilia Pelé 77 92 1957–1971 [97]
 Chile Alexis Sánchez 45 136 2006– [98]
 Ecuador Agustín Delgado 31 72 1994–2001 [99]
 Kolumbia Radamel Falcao 35 91 2007– [100]
 Paraguay Roque Santa Cruz 32 112 1999–2016 [101]
 Peru Paolo Guerrero 39 102 2004– [102]
 Uruguay Luis Suárez 63 116 2007– [103]
 Venezuela José Salomón Rondón 31 82 2008– [104]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Netherlands - Record International Players rsssf. Viitattu 14.6.2020. (englanniksi)
  2. Albania - Record International Players rsssf. Viitattu 23.7.2018. (englanniksi)
  3. Andorra - Record International Players 16.12.2020. rsssf. Viitattu 30.3.2021. (englanniksi)
  4. Armenia - Record International Players 16.12.2020. rsssf. Viitattu 30.3.2021. (englanniksi)
  5. Azerbaijan - Record International Players rsssf. Viitattu 23.7.2018. (englanniksi)
  6. Belgium - Record International Players rsssf. Viitattu 26.12.2020. (englanniksi)
  7. Romelu Lukaku Transfermarkt. Viitattu 28.3.2021. (englanniksi)
  8. Bosnia and Herzegovina - Record International Players rsssf. Viitattu 22.3.2021. (englanniksi)
  9. Bulgaria - Record International Players rsssf. Viitattu 23.7.2018. (englanniksi)
  10. England - Record International Players rsssf. Viitattu 14.6.2020. (englanniksi)
  11. Spain - Record International Players rsssf. Viitattu 14.6.2020. (englanniksi)
  12. Faroe Islands - Record International Players rsssf. Viitattu 23.7.2018. (englanniksi)
  13. Georgia - Record International Players rsssf. Viitattu 23.7.2018. (englanniksi)
  14. Gibraltar - Football players eu-football.info. Viitattu 30.3.2021. (englanniksi)
  15. Ireland - Record International Players rsssf. Viitattu 14.6.2020. (englanniksi)
  16. Iceland - Record International Players rsssf. Viitattu 23.7.2018. (englanniksi)
  17. 60 sporting heroes for 60 years: no.2 Mordechai Spiegler jpost.com. Viitattu 23.7.2018. (englanniksi)
  18. Italy - Record International Players rsssf. Viitattu 23.7.2018. (englanniksi)
  19. Austria - Record International Players rsssf. Viitattu 23.7.2018. (englanniksi)
  20. Kazakhstan - Record International Players rsssf. Viitattu 23.7.2018. (englanniksi)
  21. Greece - Record International Players rsssf. Viitattu 23.7.2018. (englanniksi)
  22. Croatia - Record International Players rsssf. Viitattu 23.7.2018. (englanniksi)
  23. Cyprus - Record International Players rsssf. Viitattu 23.7.2018. (englanniksi)
  24. Latvia - Record International Players rsssf. Viitattu 1.8.2018. (englanniksi)
  25. Liechtenstein - Record International Players rsssf. Viitattu 23.7.2018. (englanniksi)
  26. Lithuania - Record International Players rsssf. Viitattu 23.7.2018. (englanniksi)
  27. Luxembourg - Record International Players rsssf. Viitattu 23.7.2018. (englanniksi)
  28. Léon Mart - Goals in International Matches rsssf. Viitattu 23.7.2018. (englanniksi)
  29. Malta - Record International Players 23.12.2020. rsssf. Viitattu 30.3.2021. (englanniksi)
  30. Moldova - Record International Players rsssf. Viitattu 14.6.2020. (englanniksi)
  31. Montenegro - Record International Players 16.12.2020. rsssf. Viitattu 30.3.2021. (englanniksi)
  32. Stevan Jovetic Transfermarkt. Viitattu 30.3.2021. (englanniksi)
  33. Norway - Record International Players rsssf. Viitattu 14.6.2020. (englanniksi)
  34. Northern Ireland - Record International Players rsssf. Viitattu 23.7.2018. (englanniksi)
  35. Macedonia - Record International Players 16.12.2020. rsssf. Viitattu 1.4.2021. (englanniksi)
  36. Goran pandev Transfermarkt. Viitattu 1.4.2021. (englanniksi)
  37. Portugal - Record International Players rsssf. Viitattu 14.6.2020. (englanniksi)
  38. Cristiano Ronaldo Transfermarkt. Viitattu 30.3.2021. (englanniksi)
  39. Poland - Record International Players 9.12.2020. rsssf. Viitattu 29.3.2021. (englanniksi)
  40. Robert Lewandowski Transfermarkt. Viitattu 29.3.2021. (englanniksi)
  41. France - Record International Players rsssf. Viitattu 14.6.2020. (englanniksi)
  42. Romania - Record International Players rsssf. Viitattu 23.7.2018. (englanniksi)
  43. Sweden - Record International Players 11.2.2021. rsssf. Viitattu 29.3.2021. (englanniksi)
  44. Zlatan Ibrahimovic Transfermarkt. Viitattu 29.3.2021. (englanniksi)
  45. (West) Germany - Record International Players rsssf. Viitattu 14.6.2020. (englanniksi)
  46. San Marino - Record International Players rsssf. Viitattu 14.6.2020. (englanniksi)
  47. Yugoslavia (Serbia (and Montenegro)) - Record International Players 16.12.2020. rsssf. Viitattu 1.4.2021. (englanniksi)
  48. Aleksandar Mitrovic Transfermarkt. Viitattu 1.4.2021. (englanniksi)
  49. Turkin lentokeli jatkui jalkapallon MM-karsinnoissa – Luxemburgille jättiyllätys vieraskentällä 28.3.2021. Yle. Viitattu 28.3.2021.
  50. Scotland - Record International Players rsssf. Viitattu 14.6.2020. (englanniksi)
  51. Slovakia - Record International Players rsssf. Viitattu 26.12.2020. (englanniksi)
  52. Slovenia - Record International Players rsssf. Viitattu 14.6.2020. (englanniksi)
  53. Finland - International Player Records rsssf. Viitattu 14.6.2020. (englanniksi)
  54. Switzerland - Record International Players rsssf. Viitattu 14.6.2020. (englanniksi)
  55. Denmark - Record International Players rsssf. Viitattu 14.6.2020. (englanniksi)
  56. a b Czechoslovakia/Czech Republic - Record International Players rsssf. Viitattu 14.6.2020. (englanniksi)
  57. Turkey - Record International Players rsssf. Viitattu 14.6.2020. (englanniksi)
  58. Ukraine - Record International Players rsssf. Viitattu 14.6.2020. (englanniksi)
  59. Hungary - Record International Players rsssf. Viitattu 23.7.2018. (englanniksi)
  60. Belarus - Record International Players rsssf. Viitattu 14.6.2020. (englanniksi)
  61. Russia - Record International Players rsssf. Viitattu 9.12.2020. (englanniksi)
  62. Estonia - Record International Players rsssf. Viitattu 14.6.2020. (englanniksi)
  63. Wales - Record International Players rsssf. Viitattu 7.1.2021. (englanniksi)
  64. Gareth Bale Transfermarkt. Viitattu 28.3.2021. (englanniksi)
  65. Soviet Union/CIS - Record International Players rsssf. Viitattu 14.6.2020. (englanniksi)
  66. East Germany - Record International Players rsssf. Viitattu 14.6.2020. (englanniksi)
  67. South Korea - Record International Players rsssf. Viitattu 28.7.2018. (englanniksi)
  68. Iran - Record International Players rsssf. Viitattu 23.7.2018. (englanniksi)
  69. Japan - Record International Players rsssf. Viitattu 14.6.2020. (englanniksi)
  70. Saudi Arabia - Record International Players rsssf. Viitattu 14.6.2020. (englanniksi)
  71. Singapore - Record International Players rsssf. Viitattu 14.6.2020. (englanniksi)
  72. Algeria - Record International Players rsssf. Viitattu 28.7.2018. (englanniksi)
  73. Angola - Record International Players rsssf. Viitattu 1.8.2018. (englanniksi)
  74. Benin - Record International Players rsssf. Viitattu 1.8.2018. (englanniksi)
  75. Burkina Faso - Record International Players rsssf. Viitattu 1.8.2018. (englanniksi)
  76. Egypt - Record International Players rsssf. Viitattu 28.7.2018. (englanniksi)
  77. South Africa - International Appearances rsssf. Viitattu 28.7.2018. (englanniksi)
  78. Ghana - Record International Players rsssf. Viitattu 14.6.2020. (englanniksi)
  79. Cameroon - Record International Players rsssf. Viitattu 28.7.2018. (englanniksi)
  80. Congo-Kinshasa - Record International Players rsssf. Viitattu 1.8.2018. (englanniksi)
  81. Congo-Brazzaville - Record International Players rsssf. Viitattu 1.8.2018. (englanniksi)
  82. Nigeria - Record International Players rsssf. Viitattu 1.8.2018. (englanniksi)
  83. Ivory Coast - Record International Players rsssf. Viitattu 28.7.2018. (englanniksi)
  84. Zambia - Record International Players rsssf. Viitattu 28.7.2018. (englanniksi)
  85. Senegal - Record International Players rsssf. Viitattu 28.7.2018. (englanniksi)
  86. Tunisia - Record International Players rsssf. Viitattu 28.7.2018. (englanniksi)
  87. Australia - Record International Players rsssf. Viitattu 14.6.2020. (englanniksi)
  88. Vaughan Coveny - Goals in International Matches rsssf. Viitattu 23.7.2018. (englanniksi)
  89. Richard Iwai - Goals in International Matches rsssf. Viitattu 23.7.2018. (englanniksi)
  90. Mexico - Record International Players rsssf. Viitattu 14.6.2020. (englanniksi)
  91. USA - Record International Players rsssf. Viitattu 14.6.2020. (englanniksi)
  92. Costa Rica - Record International Players rsssf. Viitattu 14.6.2020. (englanniksi)
  93. Guatemala - Record International Players rsssf. Viitattu 14.6.2020. (englanniksi)
  94. Trinidad and Tobago - Record International Players rsssf. Viitattu 14.6.2020. (englanniksi)
  95. Argentina - Record International Players rsssf. Viitattu 26.12.2020. (englanniksi)
  96. Bolivia - Record International Players rsssf. Viitattu 14.6.2020. (englanniksi)
  97. Brazil - Record International Players rsssf. Viitattu 14.6.2020. (englanniksi)
  98. Chile - Record International Players 16.12.2020. rsssf. Viitattu 30.3.2021. (englanniksi)
  99. Ecuador - International Appearances by Player rsssf. Viitattu 14.6.2020. (englanniksi)
  100. Colombia - Record International Players 16.12.2020. rsssf. Viitattu 30.3.2021. (englanniksi)
  101. Paraguay - Record International Players rsssf. Viitattu 14.6.2020. (englanniksi)
  102. Peru - Record International Players rsssf. Viitattu 14.6.2020. (englanniksi)
  103. Uruguay - Record International Players 18.3.2021. rsssf. Viitattu 30.3.2021. (englanniksi)
  104. Venezuela - Record International Players 18.3.2021. rsssf. Viitattu 30.3.2021. (englanniksi)