Luettelo eniten maaottelumaaleja maalleen tehneistä jalkapalloilijoista

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tämä on luettelo eniten maaottelumaaleja maalleen tehneistä jalkapalloilijoista.

Luettelo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tummennetut pelaajat ovat edelleen aktiivisia.

Maajoukkue Pelaaja Maalit Ottelut Vuodet Viitteet
 Iran Ali Daei 109 149 1993–2006 [1]
 Portugali Cristiano Ronaldo 85 154 2003– [2]
 Unkari Ferenc Puskás 84 85 1945–1956 [3]
 Alankomaat Robin van Persie 50 102 2005– [4]
 Albania Erjon Bogdani 18 74 1996–2013 [5]
 Andorra Ildefons Lima 11 123 1997– [6]
 Armenia Henrikh Mkhitaryan 27 84 2007– [7]
 Azerbaidžan Qurban Qurbanov 14 68 1992–2005 [8]
 Belgia Romelu Lukaku 40 75 2010– [9]
 Bosnia ja Hertsegovina Edin Džeko 56 103 2007– [10]
 Bulgaria Hristo Bonev
Dimităr Berbatov
48 96
78
1967–1979
1999–2010
[11]
 Englanti Wayne Rooney 53 119 2003–2016 [12]
 Espanja David Villa 59 98 2005–2017 [13]
 Färsaaret Rógvi Jacobsen 10 54 1999–2009 [14]
 Georgia Šota Arveladze 26 60 1992–2007 [15]
 Gibraltar Liam Walker
Lee Casciaro
Jake Gosling
2 29
19
12
2013–
2014–
2014–
[16]
 Irlanti Robbie Keane 68 146 1998–2016 [17]
 Islanti Eiður Guðjohnsen 26 88 1996–2016 [18]
 Israel Mordechai Spiegler 33 83 [19]
 Italia Luigi Riva 35 52 1965–1974 [20]
 Itävalta Toni Polster 44 95 1982–2000 [21]
 Kazakstan Ruslan Baltïev 13 73 1997–2009 [22]
 Kosovo Elba Rashani
Albert Bunjaku
3 5
6
 Kreikka Nikos Anastopoulos 29 73 1977–1988 [23]
 Kroatia Davor Šuker 45 69 1990–2002 [24]
 Kypros Michalis Konstantinou 32 84 1997–2012 [25]
 Latvia Māris Verpakovskis 29 104 1999–2014 [26]
 Liechtenstein Mario Frick 16 125 1993–2015 [27]
 Liettua Tomas Danilevicius 19 72 1998–2012 [28]
 Luxemburg Léon Mart 16 24 1933–1946 [29][30]
 Pohjois-Makedonia Goran Pandev 31 94 2001– [31]
 Malta Michael Mifsud 40 131 2000– [32]
 Moldova Serghei Cleșcenco 11 69 1991–2006 [33]
 Montenegro Stevan Jovetić 23 50 2007– [34]
 Norja Jørgen Juve 33 45 1928–1937 [35]
 Pohjois-Irlanti David Healy 36 95 2000–2013 [36]
 Puola Robert Lewandowski 57 106 2008– [37]
 Ranska Thierry Henry 51 123 1997–2010 [38]
 Romania Adrian Mutu
Gheorghe Hagi
35 77
124
2000–2013
1983–2000
[39]
 Ruotsi Zlatan Ibrahimović 62 116 2001–2016 [40]
 Saksa Miroslav Klose 71 137 2001–2014 [41]
 San Marino Andy Selva 8 73 [42]
 Serbia
 Jugoslavia
Stjepan Bobek 38 63 [43]
 Skotlanti Denis Law
Kenny Dalglish
30 55
102
[44]
 Slovakia Róbert Vittek 23 82 [45]
 Slovenia Zlatko Zahovič 35 80 [46]
 Suomi Jari Litmanen 32 137 1989–2010 [47]
 Sveitsi Alexander Frei 42 84 [48]
 Tanska Poul Nielsen
Jon Dahl Tomasson
52 38
112
[49]
 Tšekki Jan Koller 55 91 [50]
 Turkki Hakan Şükür 51 112 [51]
 Ukraina Andri Ševtšenko 48 111 [52]
 Valko-Venäjä Maksim Ramaštšanka 20 63 [53]
 Venäjä Aleksandr Keržakov 30 91 [54]
 Viro Andres Oper 38 134 [55]
 Wales Gareth Bale 31 74 2006– [56]
 Neuvostoliitto Oleh Bloh’in 42 112 [57]
 Itä-Saksa Joachim Streich 53 98 [58]
 Tšekkoslovakia Antonín Puč 34 60 [50]
 Etelä-Korea Cha Bum-kun 58 134 [59]
 Japani Kunishige Kamamoto 75 76 [60]
 Saudi-Arabia Majid Abdullah 71 116 [61]
 Singapore Fandi Ahmad 55 101 [62]
 Algeria Abdelhafid Tasfaout 34 79 1990–2002 [63]
 Angola Akwá 39 78 1995–2006 [64]
 Benin Razak Omotoyossi 21 55 2004–2016 [65]
 Burkina Faso Beli Moumouni Dagano 34 83 1998–2013 [66]
 Egypti Hossam Hassan 67 176 1985–2006 [67]
 Etelä-Afrikka Benni McCarthy 31 80 1997–2012 [68]
 Ghana Asamoah Gyan 51 106 2003–2017 [69]
 Kamerun Samuel Eto’o 56 118 1997–2014 [70]
 Kongon demokraattinen tasavalta Dieumerci Mbokani 18 41 2005–2017 [71]
 Kongon tasavalta Jonas Bahamboula 13 56 1969–1982 [72]
 Nigeria Rashidi Yekini 37 62 1983–1998 [73]
 Norsunluurannikko Didier Drogba 65 105 2002–2014 [74]
 Sambia Godfrey Chitalu 79 111 1968–1980 [75]
 Senegal Henri Camara 29 99 1999–2008 [76]
 Tunisia Issam Jemâa 36 84 2005–2014 [77]
 Amerikan Samoa Ramin Ott 3 15
 Australia Tim Cahill 50 107 [78]
 Cookinsaaret Taylor Saghabi 6 12
 Fidži Esala Masi 22
 Papua-Uusi-Guinea Reggie Davani 15
 Salomonsaaret Commins Menapi 34
 Samoa Desmond Fa'aiuaso 7 12
 Ranskan Polynesia Teaonui Tehau 16 26
 Tonga Unaloto Feao 7 17
 Uusi-Kaledonia Bertrand Kaï 20 31
 Uusi-Seelanti Vaughan Coveny 28 64 [79]
 Vanuatu Richard Iwai 19 32 [80]
 Meksiko Javier Hernández 51 108 2009– [81]
 Yhdysvallat Landon Donovan
Clint Dempsey
57 157
141
2000–2014
2004–2017
[82]
 Costa Rica Rolando Fonseca Jiménez 47 113 1992–2011 [83]
 Guatemala Carlos Humberto Ruiz Gutiérrez 68 133 1998–2016 [84]
 Trinidad ja Tobago Stern John 70 115 1995–2011 [85]
 Argentiina Lionel Messi 68 136 2005– [86]
 Bolivia Joaquín Botero 20 48 1999–2009 [87]
 Brasilia Pelé 77 92 1957–1971 [88]
 Chile Alexis Sánchez 43 130 2006– [89]
 Ecuador Agustín Delgado 31 72 1994–2001 [90]
 Kolumbia Radamel Falcao 34 89 2007– [91]
 Paraguay Roque Santa Cruz 32 112 1999–2016 [92]
 Peru Paolo Guerrero 35 88 2004– [93]
 Uruguay Luis Suárez 55 106 2007– [94]
 Venezuela Juan Arango 23 129 1999–2015 [95]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Iran - Record International Players rsssf. Viitattu 23.7.2018. (englanniksi)
  2. Portugal - Record International Players rsssf. Viitattu 23.7.2018. (englanniksi)
  3. Hungary - Record International Players rsssf. Viitattu 23.7.2018. (englanniksi)
  4. Netherlands - Record International Players rsssf. Viitattu 23.7.2018. (englanniksi)
  5. Albania - Record International Players rsssf. Viitattu 23.7.2018. (englanniksi)
  6. Andorra - Record International Players rsssf. Viitattu 12.11.2019. (englanniksi)
  7. Armenia - Record International Players rsssf. Viitattu 12.10.2019. (englanniksi)
  8. Azerbaijan - Record International Players rsssf. Viitattu 23.7.2018. (englanniksi)
  9. Belgium - Record International Players rsssf. Viitattu 23.7.2018. (englanniksi)
  10. Bosnia and Herzegovina - Record International Players rsssf. Viitattu 9.10.2019. (englanniksi)
  11. Bulgaria - Record International Players rsssf. Viitattu 23.7.2018. (englanniksi)
  12. England - Record International Players rsssf. Viitattu 23.7.2018. (englanniksi)
  13. Spain - Record International Players rsssf. Viitattu 23.7.2018. (englanniksi)
  14. Faroe Islands - Record International Players rsssf. Viitattu 23.7.2018. (englanniksi)
  15. Georgia - Record International Players rsssf. Viitattu 23.7.2018. (englanniksi)
  16. Gibraltar - Football players eu-football.info. Viitattu 23.7.2018. (englanniksi)
  17. Ireland - Record International Players rsssf. Viitattu 23.7.2018. (englanniksi)
  18. Iceland - Record International Players rsssf. Viitattu 23.7.2018. (englanniksi)
  19. 60 sporting heroes for 60 years: no.2 Mordechai Spiegler jpost.com. Viitattu 23.7.2018. (englanniksi)
  20. Italy - Record International Players rsssf. Viitattu 23.7.2018. (englanniksi)
  21. Austria - Record International Players rsssf. Viitattu 23.7.2018. (englanniksi)
  22. Kazakhstan - Record International Players rsssf. Viitattu 23.7.2018. (englanniksi)
  23. Greece - Record International Players rsssf. Viitattu 23.7.2018. (englanniksi)
  24. Croatia - Record International Players rsssf. Viitattu 23.7.2018. (englanniksi)
  25. Cyprus - Record International Players rsssf. Viitattu 23.7.2018. (englanniksi)
  26. Latvia - Record International Players rsssf. Viitattu 1.8.2018. (englanniksi)
  27. Liechtenstein - Record International Players rsssf. Viitattu 23.7.2018. (englanniksi)
  28. Lithuania - Record International Players rsssf. Viitattu 23.7.2018. (englanniksi)
  29. Luxembourg - Record International Players rsssf. Viitattu 23.7.2018. (englanniksi)
  30. Léon Mart - Goals in International Matches rsssf. Viitattu 23.7.2018. (englanniksi)
  31. Macedonia - Record International Players rsssf. Viitattu 23.7.2018. (englanniksi)
  32. Malta - Record International Players rsssf. Viitattu 23.7.2018. (englanniksi)
  33. Moldova - Record International Players rsssf. Viitattu 23.7.2018. (englanniksi)
  34. Montenegro - Record International Players rsssf. Viitattu 23.7.2018. (englanniksi)
  35. Norway - Record International Players rsssf. Viitattu 23.7.2018. (englanniksi)
  36. Northern Ireland - Record International Players rsssf. Viitattu 23.7.2018. (englanniksi)
  37. Poland - Record International Players rsssf. Viitattu 12.11.2019. (englanniksi)
  38. France - Record International Players rsssf. Viitattu 23.7.2018. (englanniksi)
  39. Romania - Record International Players rsssf. Viitattu 23.7.2018. (englanniksi)
  40. Sweden - Record International Players rsssf. Viitattu 23.7.2018. (englanniksi)
  41. (West) Germany - Record International Players rsssf. Viitattu 23.7.2018. (englanniksi)
  42. San Marino - Record International Players rsssf. Viitattu 23.7.2018. (englanniksi)
  43. Yugoslavia (Serbia (and Montenegro)) - Record International Players rsssf. Viitattu 23.7.2018. (englanniksi)
  44. Scotland - Record International Players rsssf. Viitattu 23.7.2018. (englanniksi)
  45. Slovakia - Record International Players rsssf. Viitattu 23.7.2018. (englanniksi)
  46. Slovenia - Record International Players rsssf. Viitattu 23.7.2018. (englanniksi)
  47. Finland - International Player Records rsssf. Viitattu 23.7.2018. (englanniksi)
  48. Switzerland - Record International Players rsssf. Viitattu 23.7.2018. (englanniksi)
  49. Denmark - Record International Players rsssf. Viitattu 23.7.2018. (englanniksi)
  50. a b Czechoslovakia/Czech Republic - Record International Players rsssf. Viitattu 28.7.2018. (englanniksi)
  51. Turkey - Record International Players rsssf. Viitattu 23.7.2018. (englanniksi)
  52. Ukraine - Record International Players rsssf. Viitattu 23.7.2018. (englanniksi)
  53. Belarus - Record International Players rsssf. Viitattu 23.7.2018. (englanniksi)
  54. Russia - Record International Players rsssf. Viitattu 23.7.2018. (englanniksi)
  55. Estonia - Record International Players rsssf. Viitattu 23.7.2018. (englanniksi)
  56. Wales - Record International Players rsssf. Viitattu 12.11.2019. (englanniksi)
  57. Soviet Union/CIS - Record International Players rsssf. Viitattu 23.7.2018. (englanniksi)
  58. East Germany - Record International Players rsssf. Viitattu 23.7.2018. (englanniksi)
  59. South Korea - Record International Players rsssf. Viitattu 28.7.2018. (englanniksi)
  60. Japan - Record International Players rsssf. Viitattu 28.7.2018. (englanniksi)
  61. Saudi Arabia - Record International Players rsssf. Viitattu 28.7.2018. (englanniksi)
  62. Singapore - Record International Players rsssf. Viitattu 28.7.2018. (englanniksi)
  63. Algeria - Record International Players rsssf. Viitattu 28.7.2018. (englanniksi)
  64. Angola - Record International Players rsssf. Viitattu 1.8.2018. (englanniksi)
  65. Benin - Record International Players rsssf. Viitattu 1.8.2018. (englanniksi)
  66. Burkina Faso - Record International Players rsssf. Viitattu 1.8.2018. (englanniksi)
  67. Egypt - Record International Players rsssf. Viitattu 28.7.2018. (englanniksi)
  68. South Africa - International Appearances rsssf. Viitattu 28.7.2018. (englanniksi)
  69. Ghana - Record International Players rsssf. Viitattu 28.7.2018. (englanniksi)
  70. Cameroon - Record International Players rsssf. Viitattu 28.7.2018. (englanniksi)
  71. Congo-Kinshasa - Record International Players rsssf. Viitattu 1.8.2018. (englanniksi)
  72. Congo-Brazzaville - Record International Players rsssf. Viitattu 1.8.2018. (englanniksi)
  73. Nigeria - Record International Players rsssf. Viitattu 1.8.2018. (englanniksi)
  74. Ivory Coast - Record International Players rsssf. Viitattu 28.7.2018. (englanniksi)
  75. Zambia - Record International Players rsssf. Viitattu 28.7.2018. (englanniksi)
  76. Senegal - Record International Players rsssf. Viitattu 28.7.2018. (englanniksi)
  77. Tunisia - Record International Players rsssf. Viitattu 28.7.2018. (englanniksi)
  78. Australia - Record International Players rsssf. Viitattu 28.7.2018. (englanniksi)
  79. Vaughan Coveny - Goals in International Matches rsssf. Viitattu 23.7.2018. (englanniksi)
  80. Richard Iwai - Goals in International Matches rsssf. Viitattu 23.7.2018. (englanniksi)
  81. Mexico - Record International Players rsssf. Viitattu 12.11.2019. (englanniksi)
  82. USA - Record International Players rsssf. Viitattu 28.7.2018. (englanniksi)
  83. Costa Rica - Record International Players rsssf. Viitattu 28.7.2018. (englanniksi)
  84. Guatemala - Record International Players rsssf. Viitattu 28.7.2018. (englanniksi)
  85. Trinidad and Tobago - Record International Players rsssf. Viitattu 28.7.2018. (englanniksi)
  86. Argentina - Record International Players rsssf. Viitattu 12.11.2019. (englanniksi)
  87. Bolivia - Record International Players rsssf. Viitattu 23.7.2018. (englanniksi)
  88. Brazil - Record International Players rsssf. Viitattu 23.7.2018. (englanniksi)
  89. Chile - Record International Players rsssf. Viitattu 12.11.2019. (englanniksi)
  90. Ecuador - International Appearances by Player rsssf. Viitattu 23.7.2018. (englanniksi)
  91. Colombia - Record International Players rsssf. Viitattu 12.11.2019. (englanniksi)
  92. Paraguay - Record International Players rsssf. Viitattu 23.7.2018. (englanniksi)
  93. Peru - Record International Players rsssf. Viitattu 12.11.2019. (englanniksi)
  94. Uruguay - Record International Players rsssf. Viitattu 12.11.2019. (englanniksi)
  95. Venezuela - Record International Players rsssf. Viitattu 23.7.2018. (englanniksi)