Zlatko Zahovič

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Zlatko Zahovič (s. 1. helmikuuta 1971, Maribor, Slovenia) on slovenialainen entinen jalkapalloilija. Hänen viimeiseksi seurajoukkueekseen jäi portugalilainen SL Benfica, jossa hän lopetti uransa vuonna 2005. 180 senttimetriä pitkän ja 76 kilogrammaa painavan Zahovičin pelipaikka oli hyökkäävä keskikenttäpelaaja, niin sanottu piilokärki.

Zahovič pelasi ennen Benficaa Etelä-Euroopan suurseurojen FC Porton, Olympiakosin ja Valencia CF:n riveissä. Vuonna 2001 hän esiintyi Valencian paidassa Mestareiden liigan loppuottelussa, jonka kuitenkin voitti saksalainen FC Bayern München rangaistuspotkukilpailun jälkeen. Zahovič pääsi ampumaan yhden rangaistuspotkun, mutta Oliver Kahn torjui sen vaivattomasti. Zahovič tunnettiin erittäin kuumapäisenä ja tulisieluisena pelaajana, mikä oli syy useisiin seuravaihtoihin. Hän kärsi myös urallaan useita loukkaantumisia.

Zahovič kuului pitkään Slovenian maajoukkueen tärkeimpiin pelaajiin. Hän edusti maataan vuonna 2000 Hollannin ja Belgian EM-kilpailuissa tehden niissä kolme maalia, sekä vuonna 2002 Japanin ja Etelä-Korean MM-kilpailuissa. Vuoden 2002 MM-turnauksesta temperamenttinen Zahovič lähetettiin kuitenkin jo ensimmäisen ottelun jälkeen kotimatkalle hänen käytyään kiivaan riidan valmentaja Srecko Katanecin kanssa. Kaikkiaan Zahovič pelasi 80 maaottelua ja teki niissä 35 maalia.

Vuonna 2008 Zahovič nimettiin NK Mariborin jalkapallojohtajaksi.

Tämä urheilijaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.