Luettelo PlayStation 5 -peleistä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tämä on luettelo PlayStation 5 -konsolille julkaistavista tai julkaistuista videopeleistä.

Lista[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Yksinoikeus

Kyllä = Yksinoikeudella vain tälle alustalle
Sony = Yksinoikeudella Sonyn alustoille
Konsoli = Ei saatavilla kilpailevilla alustoilla (konsoleilla), mutta saatavilla tietokoneilla ja/tai mobiilialustoilla
Ajastettu = Vahvistettu yksinoikeudella tietyllä ajanjaksolla
Ei = Saatavilla useilla alustoilla.

 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö 

Nimi Lajityyppi Kehittäjä Julkaisija Yksinoikeus Julkaisu Oheislaitteet Viitteet
JP EU NA
Assassin’s Creed Valhalla Toimintaseikkailupeli Ubisoft Montréal Ubisoft Ei
12. marraskuuta 2020
[1]
Astro’s Playroom 3D tasohyppely ASOBI Team
SIE Japan Studio
Sony Interactive Entertainment Kyllä 12.11.2020 19.11.2020 12.11.2020
Balan Wonderworld Tasohyppelypeli Balan Company Square Enix Ei 25.03.2021
26.03.2021
Bugsnax Tasohyppely
Seikkailupeli
Young Horses
Ei 12.11.2020 19.11.2020 12.11.2020 [2]
Crash Bandicoot 4: It's About Time Tasoloikka Toys for Bob Activision Ei
12.03.2021
[3]
Chivalry 2 Hack and slash Tom Banner Studios Deep Silver
Tripwire Interactive
Ei 2021 2021 2021
Chorus: Rise As One Avaruustaistelupeli Fishlabs Deep Silver Ei 2021 2021 2021
Control: Ultimate Edition Toimintaseikkailupeli
Kolmannen persoonan ammuntapeli
Remedy Entertainment 505 Games Ei
2. helmikuuta 2021
[4][5]
Crisis Core: Final Fantasy VII Reunion Roolipeli
Square Enix
Ei TBA TBA TBA [6]
Dirt 5 Ajopeli
Codemasters
Ei 12.11.2020 19.11.2020 12.11.2020 [7]
Dragon Ball Xenoverse 2 Tappelupeli Dimps Bandai Namco Entertainment Ei TBA TBA TBA [8]
Dying Light 2 Kauhupeli
Techland
Ei TBA TBA TBA
Final Fantasy VII: Remake Intergrade Roolipeli Square Enix Square Enix Konsoli TBA TBA TBA
Final Fantasy VII: Rebirth Roolipeli Symbol question.svg TBA TBA TBA [9]
Final Fantasy XVI Roolipeli Konsoli 2023 2023 2023 [10]
Fortnite Selviytymispeli
Epic Games
Ei 12.11.2020 19.11.2020 12.11.2020 [11]
Godfall Roolipeli
Toimintapeli
Counterplay Games Gearbox Publishing Sony 12.11.2020 19.11.2020 12.11.2020
God of War: Ragnarök Toimintaseikkailupeli SIE Santa Monica Studio Sony Interactive Entertainment Symbol question.svg 2022 2022 2022
Gothic Remake Roolipeli
Toimintapeli
THQ Nordic Barcelona THQ Nordic Ei TBA TBA TBA [12]
Gran Turismo 7 Ajopeli
Simulaatiopeli
Polyphony Digital Sony Interactive Entertainment Sony
4.3.2022
[13]
Grand Theft Auto V Toimintaseikkailupeli
Rockstar Games
Ei 12.4.2021
15.3.2021
Hitman 3 Hiiviskelypeli
IO Interactive
Ei
20.1.2021
[14][15]
Hogwarts Legacy Toiminta-seikkailupeli
Avoimen maailmanpeli
Avalanche Software Portkey Games
Warner Bros. Games
Ei 2022 2022 2022 [16]
Horizon Forbidden West Toimintaseikkailupeli Guerrilla Games Sony Interactive Entertainment Sony 2021 2021 2021 [17]
Immortals Fenyx Rising Seikkailupeli Ubisoft Quebec Ubisoft Ei
3. joulukuuta 2020
Judgment Remastered Toiminta-seikkailupeli
Roolipeli
Ryū ga Gotoku Studio Sega Ei 22.04.2021 21.04.2021 23.04.2021 [18]
Klonoa: Phantasy Reverie Series Tasoloikkapeli
Bandai Namco Entertainment
Ei 6.7.2022
8.7.2022
Madden NFL 21 Urheilupeli EA Tiburon Electronic Arts Ei
4. joulukuuta 2020
Marvel’s Avengers Toimintaseikkailupeli Crystal Dynamics
Eidos Montréal
Square Enix Ei
18.03.2021
[19][20]
Marvel's Guardians of the Galaxy Toimintaseikkailupeli Eidos Montréal Ei
26.10.2021
[21]
Marvel’s Spider-Man: Miles Morales Toimintaseikkailupeli Insomniac Games Sony Interactive Entertainment Sony 12.11.2020 19.11.2020 12.11.2020 [22]
Marvel’s Spider-Man Remastered Toimintaseikkailupeli Kyllä 12.11.2020 19.11.2020 12.11.2020 [23]
Marvel's Spider-Man 2 Toimintaseikkailupeli Kyllä 2023 2023 2023 [24]
Marvel's Wolverine Toimintaseikkailupeli Kyllä TBA TBA TBA [25]
NBA 2K21 Urheilupeli Visual Concepts 2K Sports Ei 12.11.2020 19.11.2020 12.11.2020
Outriders Ammuntapeli People Can Fly Square Enix Ei 2021 2021 2021
Puyo Puyo Tetris 2 Pulmapeli Sonic Team Sega Ei 10.12.2020
08.12.2020
Rainbox Six: Quarantine Ammuntapeli Ubisoft Montréal Ubisoft Ei 2021 2021 2021
Rainbox Six: Siege Ammuntapeli Ei
1. joulukuuta 2020
[26]
Ratchet & Clank: Rift Apart Tasohyppely Insomniac Games Sony Interactive Entertainment Kyllä 10.06.2021
11.06.2021
[27]
Resident Evil Village Selviytymiskauhupeli
Capcom
Ei
7. toukokuuta 2021
[28]
Sonic Frontiers Tasoloikkapeli
Avoin maailmapeli
Sonic Team Sega Ei Q4 2022 Q4 2022 Q4 2022 [29]
Sonic Origins Tasoloikkapeli
Kokoelmapeli
Sonic Team
Headcannon
Ei 22.6.2022
23.6.2022
[30]
The Lord of the Rings: Gollum Toimintaseikkailupeli Daedalic Entertainment Warner Bros. Games Ei 2021 2021 2021
Watch Dogs Legion Toimintaseikkailupeli Ubisoft Toronto Ubisoft Ei
12. marraskuuta 2020
Warframe Toimintaroolipeli
Digital Extremes
Ei
26. marraskuuta 2020
Worms Rumble Reaaliaikainen strategiapeli
Team 17 Digital, Ltd.
Ei
1. joulukuuta 2020
[31]
WRC 9 Ajopeli
Simulaatiopeli
Kylotonn Nacon Ei
12.11.2020
19.11.2020
12.11.2020
Yakuza: Like A Dragon Roolipeli
Seikkailupeli
Ryū ga Gotoku Studio Sega Ei
2. maaliskuuta 2021
[32]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Assassin’s Creed Valhalla -toimintaroolipelin jatkosuunnitelmat julki Respawn. 22.10.2020. Viitattu 1.2.2021.
  2. https://www.gematsu.com/2020/06/young-horses-announces-bugsmax-for-ps5-ps4-and-pc
  3. Viittausvirhe: Virheellinen <ref>-elementti;viitettä Gamereactor ei löytynyt
  4. Sinha, Ravi: Control: Ultimate Edition Out on February 2nd 2021 for PS5, Xbox Series X/S GamingBolt. 18.2.2020. Viitattu 1.2.2021.
  5. https://www.ign.com/articles/control-confirmed-for-ps5-and-xbox-series-x
  6. https://www.square-enix-games.com/en_EU/news/crisis-core-final-fantasy-vii-reunion
  7. http://blog.codemasters.com/dirt/05/revealing-dirt-5-first-next-gen-codemasters-game-launching-from-october-2020/
  8. https://www.psu.com/news/dragon-ball-xenoverse-2-ps5-release-confirmed/
  9. https://www.square-enix-games.com/en_EU/news/final-fantasy-vii-rebirth
  10. https://square-enix-games.com/en_EU/news/final-fantasy-xvi
  11. https://www.polygon.com/fortnite/2020/5/13/21257176/fortnite-ps5-xbox-series-x-launch-title
  12. https://www.altchar.com/game-news/gothic-remake-officially-announced-for-ps5-xbox-series-x-and-pc-ayvzd4D3a3Pz
  13. https://www.polygon.com/2020/6/11/21285126/gran-turismo-7-ps5-trailer-release-date-playstation-sony-event
  14. Mykkänen, Ossi: Hitman 3 Gamereactor. 19.1.2021. Viitattu 1.2.2021.
  15. https://www.destructoid.com/stories/hitman-iii-is-coming-to-pc-ps4-ps5-xbox-one-and-series-x-in-early-2021-593942.phtml
  16. https://www.konsolifin.net/uutinen/viela-ei-ole-kiire-noitien-ja-velhojen-kouluun-ndash-hogwarts-legacy-pelin-julkaisu-lykkaantyy
  17. https://www.vg247.com/2020/06/11/horizon-forbidden-west-ps5/
  18. https://collider.com/judgment-remastered-release-date-trailer/
  19. Amos, Scot: Marvel's Avengers: State of the Game Update Square Enix Games. 17.10.2020. Viitattu 1.2.2021.
  20. https://www.gamesradar.com/marvels-avengers-confirmed-as-ps5-and-xbox-series-x-launch-title/
  21. https://www.youtube.com/watch?v=VdMiY9MEeMk
  22. https://www.eurogamer.net/articles/2020-06-12-it-turns-out-spider-man-miles-morales-on-ps5-is-an-expansion-to-spider-man-on-ps4
  23. https://blog.playstation.com/2020/09/30/marvels-spider-man-remastered-detailed/
  24. https://www.youtube.com/watch?v=qIQ3xNqkVC4
  25. https://www.youtube.com/watch?v=Zcj9AzHv_l8
  26. https://www.gamesradar.com/rainbow-six-siege-coming-to-ps5-and-series-x-on-launch-day/
  27. https://www.polygon.com/2020/6/11/21287788/ratchet-clank-rift-apart-ps5-release-date-trailer-insomniac-games-playstation-5
  28. https://respawn.fi/keskiaikainen-resident-evil-8-village-sai-ensimmaisen-trailerinsa/
  29. https://frontiers.sonicthehedgehog.com/index.html?lang=uk
  30. https://origins.sonicthehedgehog.com/?lang=uk
  31. https://egmnow.com/worms-rumble-launches-december-for-ps5-ps4-and-pc/
  32. https://www.pushsquare.com/news/2020/07/yakuza_like_a_dragon_ps5_upgrade_confirmed_will_release_at_a_later_date