IO Interactive

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
IO Interactive
Yritysmuoto tytäryhtiö
Perustettu 1998
Kotipaikka Tanskan lippu Kööpenhamina, Tanska
Toimiala videopeliteollisuus
Tuotteet videopelit
Omistaja Square Enix
Kotisivu www.ioi.dk

IO Interactive (IOI) on tanskalainen syyskuussa vuonna 1998 aloittanut pelitalo, jonka omistaa Square Enix. Aiemmin pelitalo kuului Eidos Interactivelle, mutta vuonna 2009 Square Enix osti Eidosin osaksi itseään.

IO Interactive astui ensimmäisen kerran pelimarkkinoille vuonna 2000, kun Eidos Interactive julkaisi suhteellisen menestyneen Hitman: Codename 47 Windowsille. Peli myi yli 600 000 kappaletta maailmanlaajuisesti. Peli sai kahden vuoden kuluttua jatko-osan Hitman 2: Silent Assassin, joka julkaistiin lokakuussa 2002 ja tällä kertaa Windowsin lisäksi myös PlayStation 2:lle ja Xboxille. Ensimmäisen osan tapaan Hitman 2 oli menestys; se myi yli 3 miljoonaa kappaletta.

Lokakuussa 2003 julkaistiin ammuntapeli Freedom Fighters, joka syntyi yhteistyössä Electronic Artsin kanssa. Peli on myynyt tähän mennessä yli miljoona kappaletta.

Hitman-pelisarja sai jälleen jatkoa huhtikuussa 2004, kun pelisarjan kolmas osa Hitman: Contracts julkaistiin. Tähän mennessä peli on myynyt yli 1,6 miljoonaa kappaletta. Vuonna 2006 pelisarja koki jälleen perheen lisäyksen kun Hitman: Blood Money julkaistiin Windowsille, PlayStation 2:lle, Xboxille ja Xbox 360:lle.

Pelitalo on myös kehittänyt pelimoottorin nimeltä Glacier, jota käytetään ainakin Hitman 2: Silent Assassinissa ja Hitman: Contractsissa. Parhaillaan pelitalo on kehittämässä paranneltua pelimoottoria nimeltä Glacier 2, joka tullaan näkemään ensimmäistä kertaa vuonna 2012 julkaistavassa Hitman: Absolutionissa.

Pelit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]