Hitman: Blood Money

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Hitman: Blood Money
HitmanBloodMoneycover.jpg
Kehittäjä IO Interactive
Square Enix (HD-versio)
Julkaisija Eidos Interactive
Ohjaaja Rasmus Højengaard
Säveltäjä Jesper Kyd
Pelisarja Hitman
Pelimoottori Glacier
Julkaistu
  • EU 26. toukokuuta 2006
  • NA 30. toukokuuta 2006
  • JP 30. elokuuta 2007
HD-versio:
  • NA 29. tammikuuta 2013
  • AUS 31. tammikuuta 2013
  • EU 1. helmikuuta 2013
Lajityyppi hiiviskely, kolmannen persoonan ammuntapeli
Pelimuoto yksinpeli
Ikäluokitus PEGI: 18
BBFC: 18+
ESRB: M
Alusta Microsoft Windows, PlayStation 2, PlayStation 3, Xbox, Xbox 360
Jakelumuoto DVD
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Hitman: Blood Money on IO Interactiven kehittämä ja Eidos Interactiven julkaisema Hitman -pelisarjan neljäs osa. Peli julkaistiin vuonna 2006 Microsoft Windowsille, PlayStation 2:lle ja Xboxille sekä vuonna 2013 HD-versiona PlayStation 3:lle ja Xbox 360:lle.

Pelaaminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pelin idea on pysynyt samana kuin aiemmissa osissa. Pelaaja astuu salamurhaaja Agentti 47:n kenkiin ja suorittaa erilaisia tehtäviä Yhdysvalloissa. Tiivistunnelmaiset tehtävät saa toteuttaa lukuisilla eri tavoilla ja ne vaativat samalla pelaajalta hieman älyä puzzlemaisilla ongelmillaan. Lisäksi Blood Moneyssa on lisää mahdollisuuksia kehittää pelihahmoa, ja murhista saatujen rahojen käyttö vaikuttaa suoraan pelin kulkuun ja käytettäviin aseisiin. Nyt myös tehtävien suoritustapa vaikuttaa pelin kulkuun; mitä huomaamattomampi on, sitä pienemmällä todennäköisyydellä pelaaja paljastuu salamurhaajaksi seuraavissa tehtävissä.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Peli alkaa taukautumasta baltimorelaisessa huvipuistossa, jossa useita ihmisiä on kuollut onnettomuudessa, jonka syynä on maailmanpyörän huolettomasti hoidettu huolto. Erään uhrin isä soittaa ICA:lle, ja tilaa iskun kaikista syytteistä vapautettuun puistonomistaja Joseph Clarencea kohtaan. Agentti 47, paossa eurooppalaisilta kilpailijoiltaan, suorittaa iskun; tehtävän jälkeen hän saa joukon sopimuksia yhdysvaltalaisilta asiakkailta, jotka haluavat palkata legendaarisen salamurhaajan.

Suurin osa pelistä tapahtuu takaumina jotka tapahtuvat pääosin nykypäivinä, missä journalisti ja entinen FBI-johtaja ”Jack” Alexander Leland Cayne keskustelee Agentti 47:an iskuista viimeisen kahden vuoden aikana (2004–2005), ja hänen osallisuudestaan niihin. Reportteri Rick Henderson sopi Caynen haastattelusta aiheena viimeaikaisista iskuista Valkoiseen taloon. Caynen todellinen aikomus on kuitenkin keskustella Agentti 47:sta. Pian käy ilmi, että albiinoklooni salamurhaa ICA:n työntekijöitä systemaattisesti. Huippusalamurhaajan toimeksiantajina on ICA:n läntinen vastine ”The Franchise”. Tilanne etenee niin pitkälle, että Agentti 47:an ohjeistaja Diana Burnwood ilmoittaa 47:lle, että he ovat ainoat eloonjääneet. Jopa 47 joutuu murhayrityksen kohteeksi Pariisissa (aiheuttaen Hitman: Contractsin tapahtumat)

Diana sulkee ICA:n viimeisenä sopimuksena tappaa heitä jahtaavat salamurhaajat ja jakaa jäljellä olevat rahat hänen ja 47:an kesken. Tehtävän jälkeen 47 tapaa vanhan tutun, CIA-agentti Smithin, jonka 47 pelasti aikaisemmin vieroitushoitolasta. Hän antaa 47:lle huipputason tehtävän, palkkiona useiden miljoonien arvoisia timantteja. Toimeksiannon päämääränä on estää Yhdysvaltain presidentin Tom Stewartin salamurha. Salamurhaajia ovat ”Franchisen” kloonisalamurhaaja Mark Parchezzi III ja varapresidentti Daniel Morris, jotka molemmat työskentelevät Alpha Xeroxille, organisaatiolle joka on omistautunut klooniteknologian monopolisointiin. He aikovat salamurhata presidentin ennen vaaleja jotta häntä ei valittaisi uudelleen ja ajavan siten kloonauksen asemaa, näin he eivät pystyisi monopolisoimaan sitä.

Agentti 47 eliminoi varapresidentti Morriksen menestyksekkäästi, jonka jälkeen 47 tappaa Parchezzin Valkoisen talon katolla tapahtuneessa laukaustenvaihdossa. Lopussa näkyvän uutisartikkelin mukaan Parchezzia uskotaan varapresidentti Morriksen salamurhaajaksi. Sekä poliisin että vihollisyksikköjen jahtaamana Agentti 47 pakenee piilopaikalleen. Yllättäen hän saa vieraakseen Dianan, mikä herättää saman tien 47:n epäilyksen. Diana ehdottaa suunnitelmaa 47:lle, jotta he molemmat pakenisivat ”Franchisen” muodostamaa uhkaa. Kun Agentti 47 pohtii Dianan antamaa ohjeistusta, Diana iskee 47:aa neulalla, joka ajaa 47:an koomaan. SWAT:n poliisijoukot saartavat 47:an ruumiin. Diana palkataan ”Franchiseen” Alexander Leland Caynen toimesta.

Tässä vaiheessa tarina siirtyy nykypäivään, Agentti 47:an ruumis aiotaan tuhkata, etteivät kilpailevat kloonausyritykset pystyisi ottamaan käyttöön 47:n luuydintä, samalla tuhoten mahdollisuuden että kukaan muu voisi valmistaa 47:an kaltaisen kloonin. Diana asettaa 47:n ruumiin päälle 47:n kustomoidut Silverballer-pistoolit, laittaa huulipunaa ja antaa hänelle suudelman. Siten selviää, että Dianan antama ”myrkky” olikin aine, joka ajoi 47:n kuoleman kaltaisen tilaan, vain jotta he selviäisivät aikaisemmasta tilanteesta.

Hautajaiset alkavat, ja tarina päättyy vaihtoehtoisesti kahdella tapaa, ensimmäisessä vastamyrkky ei toimikaan, ja 47 tuhkataan. Toisessa tavassa (joka on myös juonen kannalta oikea loppu) vastamyrkky toimii ja 47 herää, tappaen kaikki kirkossa olevat, lukuun ottamatta aikaisemmin poistunutta Dianaa. Kuolleiden joukossa ovat Caynen henkivartijat, pappi, journalisti Rick Henderson ja Cayne itse tappaen näin kaikki 47:an henkilöllisyyden tuntevat.

Ajan kuluessa hautajaisten verilöylystä, Diana avaa Kööpenhaminassa International Contract Agencyn jälleen. Hän saa puhelun asiakkaalta, jota hän kutsuu ”Teidän Majesteetiksenne”, ilmentäen että agentuuri on yhteyksissä kansainvälisiin hallituksiin ja voimiin. Ääntä ei kuulla, mutta Diana vastaa agentuurin kadottaneen Agentti 47:n jäljet. Sillä välin agentti 47 keskustelee perinteikkäästi pukeutuneen kiinalaismiehen kanssa epämääräisen näköisessä bordellissa.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä videopeleihin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.