Agentti 47

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Agentti 47
Hitman, Paris Games Week 2012.jpg
Pelisarja Hitman
Ensimmäinen peli Hitman: Codename 47
Luoja IO Interactive
Ääninäyttelijä
(englanti)
David Bateson
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitavideopelien teemasivulla

Agentti 47 on tanskalaisen IO Interactiven kehittämän Hitman-videopelisarjan päähenkilö ja antisankari. Hän on koekappale kloonausprojektissa, jonka tarkoitus oli luoda armeija täydellisiä salamurhaajia. Hänen nimensä tulee takaraivoon tatuoidun viivakoodin (640509–040147) kahdesta viimeisestä numerosta. Viivakoodi osoittaa hänen paikkansa kloonausohjelmassa (syntynyt 1964, 5. syyskuuta – Kloonisarja 4, luokka 1, kloonijärjestysnumero 47).

Saatuaan selville olevansa klooni Agentti 47 kääntyi luojaansa vastaan ja tappoi tämän sekä joukon paranneltuja Agentti 48 -klooneja. Agentti 47:llä ei ole tunteita, joten hän ei sääli ketään.

Agentti 47 on töissä ICA (International Contract Agency) -nimisessä järjestössä, joka välittää palkkamurhaajia ympäri maailmaa. Eliminoituaan luojansa 47 lopetti murhaamisen rahasta ja vetäytyi sisilialaiseen luostariin mietiskelemään. Juuri päästyään irti huonoista tavoistaan, hänen oppi-isänsä ja ystävänsä Vittorio joutui kidnapatuksi. Koska 47 luopui maallisesta omaisuudestaan ajat sitten, hänen täytyi alkaa jälleen tappaa rahasta saadakseen kasaan lunnasrahat. Siitä asti hän on työskennellyt ICA:n palveluksessa vakituisesti.

Peleissä hahmon ääninäyttelijänä toimii David Bateson. Elokuvissa roolissa on nähty Timothy Olyphant ja Rupert Friend.

Luonne[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Huolimatta erityisestä tunteettomuudesta jolla 47 hoitaa kohteensa, hän ei ole täysin paha ihminen. Kloonausohjelmassa suoritetun geenimanipuloinnin takia hän ei yksinkertaisesti osaa muuta kuin tappaa. Hän on jopa esittänyt erityistä myötätuntoa siviilejä kohtaan (Mei Ling, isä Vittorio). 47 on myös suorittanut palkkamurhien lisäksi joitain pelastustehtäviä. Myös murhatehtävissä hänen kohteensa ovat useimmissa tapauksissa rikollisia, kuten huumeparoneita, korruptoituneita viranomaisia tai järjestäytyneen rikollisuuden johtajia. Hänellä on myös erityistä myötätuntoa eläimiä kohtaan. Eläessään vielä nuorena kloonauslaboratoriossa hänellä oli lemmikkikani, ja toisaalta 47 oli aina pahoinpitelemässä laboratorion työntekijöitä. Lisäksi aikuisena hänellä oli lemmikkilintu. Hänen piti kuitenkin tappaa se, ettei sen siritys paljastaisi hänen olinpaikkaansa SWAT-yksiköille, jotka ryntäsivät hänen piilopaikkaansa. 47:n kasvoilla oli kuitenkin havaittavissa pientä surua kun hän taittoi linnun niskan.

Alkuperä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

47 koostuu periaatteessa neljän suuren rikollispomon sekä hänen luojansa DNA:sta. 1950-luvulla nämä viisi miestä palvelivat Ranskan muukalaislegioonassa. Heidän vapauduttuaan palveluksesta neljä heistä palasi kotimaahansa johtamaan omaa rikollisliigaansa. Viides heistä, Tohtori Otto Wolfang Ort-Meyer, muutti Romaniaan johtamaan mielisairaalaa. Sairaalan kellarissa Ort-Meyer suoritti geneettisiä kokeita, ja toimitti luomistaan klooniruumiista keräämiään elimiä siirrännäisiksi entisille tovereilleen. Vastapalveluksena hän sai rahoitusta tutkimuksilleen, sekä DNA-näytteen jokaiselta neljältä.

47:n niin sanotut ”viisi isää” ovat:

  • Tohtori Otto Wolfang Ort-Meyer: Saksalainen geenitutkija. Hän asuu Romaniassa ja johtaa paikallista mielisairaalaa. Sairaalan kellarissa Ort-Meyer pitää salaista kloonauslaboratoriota, jonka syvyyksissä hän yhdisti ”viiden isän” DNA-näytteet lopulta luoden agentti 47:n. Hänen päätavoitteensa oli luoda itselleen superihmisten armeija. Agentti 47 esti tämän. Hitman: Contractsin ensimmäisessä tehtävässä mielisairaalan käytäviltä löytyy kuolleita mallin 48 klooneja. Myös agentti 47 ”veli” 17 (joka kuolee pelissä Hitman 2: Silent Assassin) on Ort-Meyerin luomus.
  • Lee Hong: Kiinalainen rikollispomo. Hongkongin voimakkaimman rikollisliigan, Punaisen lohikäärmeen, johtaja. Huolimatta korkeasta iästään Lee Hong on erittäin voimakas, ketterä ja vaarallinen vastustaja.
  • Pablo Belisario Ochoa: Pahamaineinen latinalaisamerikkalainen huumelordi. Hän loi organisaationsa tuhoamalla väkivaltaisesti kilpailijansa. Tämä metodi teki hänestä kuitenkin hyvin epäsuositun, jonka johdosta hänen piti siirtää päämajansa ja paeta Kolumbian sademetsään. Pablo on tunnettu erityisestä kestävyydestään. Hän pystyy selviytymään jopa suorasta haulikon osumasta rintaan ja silti säilyttämään taistelutahtonsa huumeiden tuoman aggression ansiosta.
  • Franz Fuchs: Entinen Hitler-Jugendin jäsen, joka loi uran palkkaterroristina. Hän toimi läheisesti veljensä Friz Fuchsin kanssa. Franz yritti muun muassa räjäyttää biopommin G7-maiden kokouksessa (Agentti 47 esti hänen aikeensa). Franzin veli Fabian työskentelee siperialaisessa tutkimuskeskuksessa (pelissä Hitman Contracts).
  • Arkadij ”Boris” Jegorov: Antikommunisti ja aseiden salakuljettaja. Hän kuljetti aseita erityisesti mafiapomona tunnetulle veljelleen Sergei Zavorotkolle. Kuollessaan Boris yritti kuljettaa ydinohjusta, ja oli jopa valmis ampumaan omia apureitaan (välittämättä ydinohjuksen räjähtämisen riskistä) välttääkseen kiinnijäämisensä. Pelissä Hitman: Contracts hänen nimensä on Boris Ivanovich Deruscka.

Vuosien ajan Ort-Meyer suoritti kokeilujaan ja epäonnistui surkeasti. Lopulta hän onnistui vuonna 1964 luomaan pienen ryhmän klooneja (47 oli yksi näistä), joilla oli 47 kromosomia. Siinä yhdistyivät rikollisista saadut DNA-näytteet, jotka kehittivät kloonien voimakkuutta, nopeutta, kestävyyttä sekä älyä reilusti normaalia ihmistä korkeammaksi. Lopulta muut isät alkoivat epäillä Ort-Meyerin motiiveja ja hän koki tämän uhaksi. Tämän seurauksena Ort-Meyer järjesti tahallisen aukon sairaalan turvajärjestelyihin mahdollistaen 47:n ”paon”. 47 palkattiin työskentelemään ICA:lle, firmalle joka välittää tappajia maksusta. Tämän jälkeen tohtori palkkasi oman luomuksensa tappamaan kaikki muut isät ICA:n kautta.

Muut hahmot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Agentti Carlton Smith: CIA:n agentti, joka nähdään lähes jokaisessa Hitman-pelissä. 47 tapaa hänet ensi kertaa pelissä Hitman: Codename 47. Pelissä Hitman 2: Silent Assasin 47 pelastaa hänet venäläisten salaiselta kidutusasemalta, ja saman seikkailun aikana tapaa hänet vielä Intiassa. Smith nähdään mahdollisesti pelissä Hitman Contracts, riippuen siitä, päättääkö pelaaja käydä kiinalaisen ravintolan kellarissa (tehtävässä ”Lee Hong Assasination”). Pelissä Hitman: Blood Money 47:n täytyy pelastaa hänet yhdysvaltalaiselta raittiusklinikalta. Vuoden 2016 Hitman-pelissä Smith löytyy ”We Meet Again” -saavutuksena Hokkaido-tasosta sairaalan kellarista kylmäkaapista.
  • Isä Emilio Vittorio: Sisialainen pastori, jonka luokse 47 vetäytyy miettimään ja katumaan pahoja tekojaan Hitman Codename 47:n tapahtumien jälkeen. Hän on ainoa, jota 47 on kutsunut ystäväkseen. 47 päättää lopettaa murhaamisen, mutta hänen on jatkettava, kun Vittorio kidnapataan.

Elokuvat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Agentti 47 esiintyy pelien lisäksi elokuvissa: