Luettelo Norjan entisistä kunnista

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Tämä artikkeli on luettelo Norjan entisistä kunnista. Luettelossa olevat Norjan kunnat ovat voineet lakata olemasta, koska ne ovat yhdistyneet, liitetty johonkin toiseen kuntaan tai jaettu osiin. Luettelossa ei ole mukana kokonaisia kuntia pienempiä osakuntaliitoksia. Lähes kaikki luettelon kunnat ovat kadonneet kuntaliitoksen myötä.

Akershusin lääni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

# Kunta Vuodesta Vuoteen Huomautuksia Uusi kunta
0218 Aker Akershus våpen.svg 1838 1948 Liitetty kuntaan Oslo Oslo
0224 Aurskog Akershus våpen.svg 1919 1966 Liitetty yhteen seuraavien kuntien kanssa: Nordre Høland, Setskog ja Søndre Høland Aurskog-Høland
0225 Blaker Akershus våpen.svg 1919 1962 Liitetty kuntaan Sørum Sørum
0203 Drøbak Akershus våpen.svg 1838 1962 Liitetty kuntaan Frogn Frogn
0240 Feiring Akershus våpen.svg 1870 1964 Liitetty kuntaan Eidsvoll Eidsvoll
0221 Høland Akershus våpen.svg 1905 1924 Jaettu kahtia Nordre Høland
Søndre Høland
0204 Hølen Akershus våpen.svg 1847 1946 Liitetty kuntaan Vestby Vestby
0212 Kråkstad Akershus våpen.svg 1838 1964 Liitetty kuntaan Ski Ski
0238 Lillestrøm Akershus våpen.svg 1908 1962 Liitetty kuntaan Skedsmo Skedsmo
0222 Nordre Høland Akershus våpen.svg 1924 1966 Liitetty yhteen seuraavien kuntien kanssa: Aurskog, Setskog ja Søndre Høland Aurskog-Høland
0223 Setskog Akershus våpen.svg 1905 1966 Liitetty yhteen seuraavien kuntien kanssa: Aurskog, Nordre Høland ja Søndre Høland Aurskog-Høland
0201 Son Akershus våpen.svg 1847 1964 Liitetty kuntaan Vestby Vestby
0201 Son/Hølen Akershus våpen.svg 1838 1847 Jaettu kahtia Son
Hølen
0221 Søndre Høland Akershus våpen.svg 1924 1966 Liitetty yhteen seuraavien kuntien kanssa: Aurskog, Nordre Høland ja Setskog Aurskog-Høland

Buskerudin lääni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

# Kunta Vuodesta Vuoteen Huomautuksia Uusi kunta
0624 Eiker Buskerud våpen.svg 1838 1885 Jaettu kahtia Nedre Eiker
Øvre Eiker
0617 Gol og Hemsedal Buskerud våpen.svg 1838 1897 Jaettu kahtia Gol
Hemsedal
0601 Hønefoss Buskerud våpen.svg 1852 1964 Liitetty yhteen seuraavien kuntien kanssa: Hole, Norderhov, Tyristrand ja Ådal Ringerike
0613 Norderhov Buskerud våpen.svg 1838 1964 Liitetty yhteen seuraavien kuntien kanssa: Hole, Hønefoss, Tyristrand ja Ådal Ringerike
0633 Nore Buskerud våpen.svg 1858 1962 Liitetty yhteen seuraavien kuntien kanssa: Uvdal Nore og Uvdal
0629 Sandsvær Buskerud våpen.svg 1838 1908 Jaettu kahtia Ytre Sandsvær
Øvre Sandsvær
0712 Skoger Buskerud våpen.svg 1838 1964 Liitetty kuntaan Drammen Drammen
0681 Strømsgodset Buskerud våpen.svg 1838 1843 Liitetty kuntaan Skoger Skoger
0611 Tyristrand Buskerud våpen.svg 1916 1964 Liitetty yhteen seuraavien kuntien kanssa: Hole, Hønefoss, Norderhov ja Ådal Ringerike
0634 Uvdal Buskerud våpen.svg 1901 1962 Liitetty yhteen seuraavien kuntien kanssa: Nore Nore og Uvdal
0629 Ytre Sandsvær Buskerud våpen.svg 1908 1964 Liitetty kuntaan Kongsberg Kongsberg
0630 Øvre Sandsvær Buskerud våpen.svg 1908 1964 Liitetty kuntaan Kongsberg Kongsberg
0614 Ådal Buskerud våpen.svg 1857 1964 Liitetty yhteen seuraavien kuntien kanssa: Hole, Hønefoss, Norderhov ja Tyristrand Ringerike

Etelä-Trøndelagin lääni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

# Kunta Vuodesta Vuoteen Huomautuksia Uusi kunta
1632 Bjørnør Sør-Trøndelag våpen.svg 1838 1892 Jaettu kolmeen osaan Osen
Roan
Stoksund
1642 Brekken Sør-Trøndelag våpen.svg 1926 1964 Liitetty kuntaan Røros Røros
1647 Budal Sør-Trøndelag våpen.svg 1879 1964 Liitetty yhteen seuraavien kuntien kanssa: Singsås, Soknedal ja Støren Midtre Gauldal
1656 Buvik Sør-Trøndelag våpen.svg 1855 1965 Liitetty kuntaan Skaun Skaun
1655 Byneset Sør-Trøndelag våpen.svg 1855 1964 Liitetty kuntaan Trondheim Trondheim
1658 Børsa Sør-Trøndelag våpen.svg 1838 1965 Liitetty kuntaan Skaun Skaun
1616 Fillan Sør-Trøndelag våpen.svg 1886 1964 Liitetty yhteen seuraavien kuntien kanssa: Kvenvær, Sandstad ja Hitra Hitra
1652 Flå Sør-Trøndelag våpen.svg 1880 1964 Liitetty kuntaan Melhus Melhus
1659 Geitastrand Sør-Trøndelag våpen.svg 1905 1963 Liitetty kuntaan Orkdal Orkdal
1643 Glåmos Sør-Trøndelag våpen.svg 1926 1964 Liitetty kuntaan Røros Røros
1645 Haltdalen Sør-Trøndelag våpen.svg 1855 1972 Liitetty yhteen seuraavien kuntien kanssa: Ålen Holtålen
1614 Heim Sør-Trøndelag våpen.svg 1911 1964 Jaettu ja liitetty useisiin kuntiin Hemne
Snillfjord
1617 Hitra Sør-Trøndelag våpen.svg 1838 1964 Liitetty yhteen seuraavien kuntien kanssa: Kvenvær, Sandstad ja Fillan Hitra
1650 Horg Sør-Trøndelag våpen.svg 1841 1964 Liitetty kuntaan Melhus Melhus
1651 Hølonda Sør-Trøndelag våpen.svg 1865 1964 Liitetty kuntaan Melhus Melhus
1629 Jøssund Sør-Trøndelag våpen.svg 1896 1964 Liitetty kuntaan Bjugn Bjugn
1618 Kvenvær Sør-Trøndelag våpen.svg 1913 1964 Liitetty yhteen seuraavien kuntien kanssa: Hitra, Sandstad ja Fillan Hitra
1654 Leinstrand Sør-Trøndelag våpen.svg 1838 1964 Liitetty kuntaan Trondheim Trondheim
1623 Lensvik Sør-Trøndelag våpen.svg 1905 1964 Liitetty kuntaan Agdenes Agdenes
1628 Nes Sør-Trøndelag våpen.svg 1899 1964 Liitetty kuntaan Bjugn Bjugn
1620 Nord-Frøya Sør-Trøndelag våpen.svg 1906 1964 Liitetty yhteen seuraavien kuntien kanssa: Sør-Frøya Frøya
1639 Orkanger Sør-Trøndelag våpen.svg 1920 1963 Liitetty kuntaan Orkdal Orkdal
1637 Orkland Sør-Trøndelag våpen.svg 1920 1963 Liitetty kuntaan Orkdal Orkdal
1641 Røros landsogn Sør-Trøndelag våpen.svg 1926 1965 Liitetty kuntaan Røros Røros
1615 Sandstad Sør-Trøndelag våpen.svg 1914 1964 Liitetty yhteen seuraavien kuntien kanssa: Hitra, Kvenvær ja Fillan Hitra
1646 Singsås Sør-Trøndelag våpen.svg 1841 1964 Liitetty yhteen seuraavien kuntien kanssa: Budal, Soknedal ja Støren Midtre Gauldal
1649 Soknedal Sør-Trøndelag våpen.svg 1841 1964 Liitetty yhteen seuraavien kuntien kanssa: Budal, Singsås ja Støren Midtre Gauldal
1625 Stadsbygd Sør-Trøndelag våpen.svg 1838 1964 Jaettu ja liitetty useisiin kuntiin Rissa
Agdenes
1626 Stjørna Sør-Trøndelag våpen.svg 1853 1964 Jaettu ja liitetty useisiin kuntiin Bjugn
Rissa
1631 Stoksund Sør-Trøndelag våpen.svg 1892 1964 Liitetty kuntaan Åfjord Åfjord
1660 Strinda Sør-Trøndelag våpen.svg 1838 1964 Liitetty kuntaan Trondheim Trondheim
1648 Støren Sør-Trøndelag våpen.svg 1838 1964 Liitetty yhteen seuraavien kuntien kanssa: Budal, Singsås ja Soknedal Midtre Gauldal
1619 Sør-Frøya Sør-Trøndelag våpen.svg 1906 1964 Liitetty yhteen seuraavien kuntien kanssa: Nord-Frøya Frøya
1661 Tiller Sør-Trøndelag våpen.svg 1899 1964 Liitetty kuntaan Trondheim Trondheim
1611 Vinje Sør-Trøndelag våpen.svg 1924 1964 Liitetty kuntaan Hemne Hemne
1644 Ålen Sør-Trøndelag våpen.svg 1855 1972 Liitetty yhteen seuraavien kuntien kanssa: Haltdalen Holtålen

Finnmarkin lääni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

# Kunta Vuodesta Vuoteen Huomautuksia Uusi kunta
2012 Alta-Talvik Finnmark våpen.svg 1838 1863 Jaettu kahtia Alta
Talvik
2029 Nord-Varanger Finnmark våpen.svg 1894 1964 Liitetty kuntaan Vadsø Vadsø
2026 Polmak Finnmark våpen.svg 1903 1964 Liitetty kuntaan Tana Tana
2016 Sørøysund Finnmark våpen.svg 1838 1992 Kunnan nimenä Hammerfest landdistrikt vuodesta 1838 vuoteen 1869. Liitetty kuntaan Hammerfest Hammerfest
2013 Talvik Finnmark våpen.svg 1863 1964 Liitetty kuntaan Alta Alta

Hedmarkin lääni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

# Kunta Vuodesta Vuoteen Huomautuksia Uusi kunta
0422 Brandval Hedmark våpen.svg 1867 1964 Liitetty kuntaan Kongsvinger Kongsvinger
0413 Furnes Hedmark våpen.svg 1838 1964 Liitetty kuntaan Ringsaker Ringsaker
0424 Hof Hedmark våpen.svg 1838 1963 Liitetty kuntaan Åsnes Åsnes
0440 Kvikne Hedmark våpen.svg 1838 1966 Jaettu kuntien Tynset (pääosa) ja Rennebu (pieni osa) kesken Rennebu
Tynset
0411 Nes Hedmark våpen.svg 1838 1964 Liitetty kuntaan Ringsaker Ringsaker
0432 Rendal Hedmark våpen.svg 1838 1880 Jaettu kahtia Ytre Rendal
Øvre Rendal
0416 Romedal Hedmark våpen.svg 1838 1964 Liitetty kuntaan Stange Stange
0580 Sollia Hedmark våpen.svg 1864 1965 Liitetty kuntaan Stor-Elvdal Stor-Elvdal
0435 Tolga-Os Hedmark våpen.svg 1966 1976 Jaettu kahtia Os
Tolga
0414 Vang Hedmark våpen.svg 1838 1992 Liitetty kuntaan Hamar Hamar
0421 Vinger Hedmark våpen.svg 1838 1964 Liitetty kuntaan Kongsvinger Kongsvinger
0432 Ytre Rendal Hedmark våpen.svg 1880 1965 Liitetty yhteen seuraavien kuntien kanssa: Øvre Rendal Rendalen
0433 Øvre Rendal Hedmark våpen.svg 1880 1965 Liitetty yhteen seuraavien kuntien kanssa: Ytre Rendal Rendalen
0425 Åsnes og Våler Hedmark våpen.svg 1849 1854 Jaettu kahtia Våler
Åsnes

Hordalandin lääni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

# Kunta Vuodesta Vuoteen Huomautuksia Uusi kunta
1257 Alversund Hordaland våpen.svg 1838 1964 Liitetty kuntaan Lindås Lindås
1250 Arna Hordaland våpen.svg 1838 1972 Liitetty kuntaan Bergen Bergen
1281 Bergen landdistrikt Hordaland våpen.svg 1838 1877 Liitetty kuntaan Bergen Bergen
1220 Bremnes Hordaland våpen.svg 1916 1964 Liitetty kuntaan Bømlo Bømlo
1251 Bruvik Hordaland våpen.svg 1870 1964 Jaettu ja liitetty useisiin kuntiin Vaksdal
Osterøy
1282 Eid Hordaland våpen.svg 1838 1855 Liitetty kuntaan Fjelberg Fjelberg
1237 Evanger Hordaland våpen.svg 1885 1964 Jaettu ja liitetty useisiin kuntiin Voss
Vaksdal
1249 Fana Hordaland våpen.svg 1838 1972 Liitetty kuntaan Bergen Bergen
1218 Finnås Hordaland våpen.svg 1838 1916 Jaettu kolmeen osaan Bremnes
Bømlo
Moster
1213 Fjelberg Hordaland våpen.svg 1838 1965 Liitetty kuntaan Kvinnherad Kvinnherad
1254 Hamre Hordaland våpen.svg 1838 1964 Jaettu ja liitetty useisiin kuntiin Osterøy
Meland
Lindås
1250 Haus Hordaland våpen.svg 1838 1964 Jaettu ja liitetty useisiin kuntiin
Pieni osa liitettiin Osterøyn kuntaan, loppuosa Arnan kuntaan
Osterøy
Arna
1258 Herdla Hordaland våpen.svg 1871 1964 Jaettu ja liitetty useisiin kuntiin Askøy
Øygarden
Meland
Fjell
1259 Hjelme Hordaland våpen.svg 1910 1964 Liitetty yhteen seuraavien kuntien kanssa: Herdla Øygarden
1260 Hordabø Hordaland våpen.svg 1924 1964 Liitetty yhteen seuraavien kuntien kanssa: Manger, Sæbø ja osia seuraavista kunnista: Austrheim, Herdla ja Lindås Radøy
1253 Hosanger Hordaland våpen.svg 1885 1964 Jaettu ja liitetty useisiin kuntiin Osterøy
Lindås
1239 Hålandsdal Hordaland våpen.svg 1903 1964 Liitetty kuntaan Fusa Fusa
1231 Kinsarvik Hordaland våpen.svg 1913 1964 Liitetty kuntaan Ullensvang Ullensvang
1248 Laksevåg Hordaland våpen.svg 1918 1972 Liitetty kuntaan Bergen Bergen
1261 Manger Hordaland våpen.svg 1838 1964 Liitetty yhteen seuraavien kuntien kanssa: Hordabø, Sæbø ja osia seuraavista kunnista: Austrheim, Herdla ja Lindås Radøy
1218 Moster Hordaland våpen.svg 1918 1964 Liitetty kuntaan Bømlo Bømlo
1229 Røldal Hordaland våpen.svg 1838 1964 Liitetty kuntaan Odda Odda
1212 Skånevik Hordaland våpen.svg 1838 1965 Jaettu ja liitetty useisiin kuntiin Etne
Kvinnherad
1226 Strandebarm Hordaland våpen.svg 1838 1965 Liitetty kuntaan Kvam Kvam
1240 Strandvik Hordaland våpen.svg 1903 1964 Liitetty kuntaan Fusa Fusa
1262 Sæbø Hordaland våpen.svg 1924 1964 Liitetty yhteen seuraavien kuntien kanssa: Hordabø, Manger ja osia seuraavista kunnista: Austrheim, Herdla ja Lindås Radøy
1217 Valestrand Hordaland våpen.svg 1868 1964 Liitetty kuntaan Sveio Sveio
1225 Varaldsøy Hordaland våpen.svg 1902 1965 Jaettu ja liitetty useisiin kuntiin Kvam
Kvinnherad
1215 Vikebygd Hordaland våpen.svg 1902 1964 Jaettu ja liitetty useisiin kuntiin Sveio
Ølen
1236 Vossestrand Hordaland våpen.svg 1868 1964 Liitetty kuntaan Voss Voss
1280 Årstad Hordaland våpen.svg 1838 1915 Liitetty kuntaan Bergen Bergen
1255 Åsane Hordaland våpen.svg 1904 1972 Liitetty kuntaan Bergen Bergen

Itä-Agderin lääni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

# Kunta # Vuodesta Vuoteen Huomautuksia Uusi kunta
0918 Austre Moland Aust-Agder vapen.svg 1878 1962 Liitetty yhteen seuraavien kuntien kanssa: Flosta ja Stokken Moland
0990 Barbu Aust-Agder vapen.svg 1878 1902 Liitetty kuntaan Arendal Arendal
0915 Dypvåg Aust-Agder vapen.svg 1902 1960 Liitetty kuntaan Tvedestrand Tvedestrand
0925 Eide Aust-Agder vapen.svg 1838 1962 Liitetty kuntaan Landvik Landvik
0937 Evje Aust-Agder vapen.svg 1877 1960 Liitetty yhteen seuraavien kuntien kanssa: Hornnes Evje og Hornnes
0934 Evje og Vegusdal Aust-Agder vapen.svg 1838 1877 Jaettu kahtia Evje
Vegusdal
0923 Fjære Aust-Agder vapen.svg 1846 1971 Liitetty kuntaan Grimstad Grimstad
0916 Flosta Aust-Agder vapen.svg 1838 1962 Liitetty yhteen seuraavien kuntien kanssa: Austre Moland ja Stokken Moland
0930 Gjøvdal Aust-Agder vapen.svg 1908 1960 Liitetty kuntaan Åmli Åmli
0933 Herefoss Aust-Agder vapen.svg 1838 1967 Liitetty kuntaan Birkenes Birkenes
0922 Hisøy Hisøy komm.svg 1881 1992 Liitetty kuntaan Arendal Arendal
0914 Holt Aust-Agder vapen.svg 1838 1960 Liitetty kuntaan Tvedestrand Tvedestrand
0936 Hornnes Aust-Agder vapen.svg 1886 1960 Liitetty yhteen seuraavien kuntien kanssa: Evje Evje og Hornnes
0935 Hornnes og Iveland Aust-Agder vapen.svg 1838 1886 Jaettu kahtia Hornnes
Iveland
0939 Hylestad Aust-Agder vapen.svg 1915 1962 Liitetty kuntaan Valle Valle
0927 Høvåg Aust-Agder vapen.svg 1865 1962 Liitetty kuntaan Lillesand Lillesand
0924 Landvik Aust-Agder vapen.svg 1962 1971 Liitetty kuntaan Grimstad Grimstad
0918 Moland Aust-Agder vapen.svg 1962 1992 Liitetty kuntaan Arendal Arendal
0932 Mykland Aust-Agder vapen.svg 1876 1967 Liitetty kuntaan Froland Froland
0917 Stokken Aust-Agder vapen.svg 1919 1962 Liitetty yhteen seuraavien kuntien kanssa: Austre Moland ja Flosta Moland
0913 Søndeled Aust-Agder vapen.svg 1838 1964 Liitetty kuntaan Risør Risør
0931 Tovdal Aust-Agder vapen.svg 1908 1967 Liitetty kuntaan Åmli Åmli
0921 Tromøy Tromøy komm.svg 1878 1992 Liitetty kuntaan Arendal Arendal
0934 Vegusdal Aust-Agder vapen.svg 1877 1967 Liitetty kuntaan Birkenes Birkenes
0926 Vestre Moland Aust-Agder vapen.svg 1865 1962 Liitetty kuntaan Lillesand Lillesand
0920 Øyestad Aust-Agder vapen.svg 1838 1992 Liitetty kuntaan Arendal Arendal

Länsi-Agderin lääni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

# Kunta Vuodesta Vuoteen Huomautuksia Uusi kunta
1031 Austad Vest-Agder våpen.svg 1909 1963 Liitetty kuntaan Lyngdal Lyngdal
1045 Bakke Vest-Agder våpen.svg 1838 1965 Liitetty kuntaan Flekkefjord Flekkefjord
1024 Bjelland Vest-Agder våpen.svg 1902 1964 Liitetty yhteen seuraavien kuntien kanssa: Laudal ja Øyslebø Marnardal
1024 Bjelland og Grindum Vest-Agder våpen.svg 1838 1902 Jaettu kahtia Bjelland
Grindum
1035 Eiken Vest-Agder våpen.svg 1916 1963 Liitetty kuntaan Hægebostad Hægebostad
1038 Feda Vest-Agder våpen.svg 1900 1963 Liitetty kuntaan Kvinesdal Kvinesdal
1023 Finsland Vest-Agder våpen.svg 1865 1964 Liitetty yhteen seuraavien kuntien kanssa: Greipstad Songdalen
1036 Fjotland Vest-Agder våpen.svg 1859 1963 Liitetty kuntaan Kvinesdal Kvinesdal
1017 Greipstad Vest-Agder våpen.svg 1913 1964 Liitetty yhteen seuraavien kuntien kanssa: Finsland Songdalen
1025 Grindheim Vest-Agder våpen.svg 1902 1964 Liitetty yhteen seuraavien kuntien kanssa: Konsmo Audnedal
1044 Gyland Vest-Agder våpen.svg 1894 1965 Liitetty kuntaan Flekkefjord Flekkefjord
1019 Halse og Harkmark Vest-Agder våpen.svg 1838 1964 Liitetty kuntaan Mandal Mandal
1039 Herad Vest-Agder våpen.svg 1838 1965 Liitetty kuntaan Farsund Farsund
1042 Hidra Vest-Agder våpen.svg 1893 1965 Liitetty kuntaan Flekkefjord Flekkefjord
1020 Holum Vest-Agder våpen.svg 1838 1964 Liitetty kuntaan Mandal Mandal
1015 Hægeland Vest-Agder våpen.svg 1896 1964 Liitetty kuntaan Vennesla Vennesla
1027 Konsmo Vest-Agder våpen.svg 1911 1964 Liitetty yhteen seuraavien kuntien kanssa: Grindheim Audnedal
1033 Kvås Vest-Agder våpen.svg 1909 1963 Liitetty kuntaan Lyngdal Lyngdal
1022 Laudal Vest-Agder våpen.svg 1899 1964 Liitetty yhteen seuraavien kuntien kanssa: Bjelland ja Øyslebø Marnardal
1041 Lista Vest-Agder våpen.svg 1838 1965 Liitetty kuntaan Farsund Farsund
1043 Nes Vest-Agder våpen.svg 1893 1965 Liitetty kuntaan Flekkefjord Flekkefjord
1042 Nes og Hitterø Vest-Agder våpen.svg 1838 1893 Jaettu kahtia Hitterø
Nes
1027 Nord-Audnedal Vest-Agder våpen.svg 1844 1911 Jaettu kahtia Konsmo
Vigmostad
1012 Oddernes Vest-Agder våpen.svg 1838 1965 Liitetty kuntaan Kristiansand Kristiansand
1011 Randesund Vest-Agder våpen.svg 1893 1965 Liitetty kuntaan Kristiansand Kristiansand
1030 Spangereid Vest-Agder våpen.svg 1899 1964 Liitetty yhteen seuraavien kuntien kanssa: Sør-Audnedal ja Vigmostad Lindesnes
1040 Spind Vest-Agder våpen.svg 1893 1965 Liitetty kuntaan Farsund Farsund
1029 Sør-Audnedal Vest-Agder våpen.svg 1844 1964 Liitetty yhteen seuraavien kuntien kanssa: Spangereid ja Vigmostad Lindesnes
1046 Tonstad Vest-Agder våpen.svg 1905 1960 Liitetty yhteen seuraavien kuntien kanssa: Øvre Sirdal Sirdal
1013 Tveit Vest-Agder våpen.svg 1838 1965 Liitetty kuntaan Kristiansand Kristiansand
1027 Undal Vest-Agder våpen.svg 1838 1845 Jaettu kahtia Nord-Undal
Sør-Undal
1028 Vigmostad Vest-Agder våpen.svg 1911 1964 Liitetty yhteen seuraavien kuntien kanssa: Spangereid ja Sør-Audnedal Lindesnes
1047 Øvre Sirdal Vest-Agder våpen.svg 1905 1960 Liitetty yhteen seuraavien kuntien kanssa: Tonstad Sirdal
1016 Øvrebø Vest-Agder våpen.svg 1896 1964 Liitetty kuntaan Vennesla Vennesla
1016 Øvrebø og Hægeland Vest-Agder våpen.svg 1865 1896 Jaettu kahtia Hægeland
Øvrebø
1021 Øyslebø Vest-Agder våpen.svg 1899 1964 Liitetty yhteen seuraavien kuntien kanssa: Bjelland ja Laudal Marnardal
1021 Øyslebø og Laudal Vest-Agder våpen.svg 1838 1899 Jaettu kahtia Laudal
Øyslebø

Møren ja Romsdalin lääni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

# Kunta Vuodesta Vuoteen Huomautuksia Uusi kunta
1545 Aukra Møre og Romsdal våpen.svg 1838 1924 Jaettu. 1546 Sandøy erotettu vuonna 1867 Nord-Aukra
Sandøy
Sør-Aukra
1544 Bolsøy Møre og Romsdal våpen.svg 1838 1964 Liitetty kuntaan Molde Molde
1531 Borgund Møre og Romsdal våpen.svg 1908 1968 Liitetty kuntaan Ålesund Ålesund
1574 Brattvær Møre og Romsdal våpen.svg 1915 1960 Liitetty yhteen seuraavien kuntien kanssa: Edøy ja Hopen Smøla
1554 Bremsnes Møre og Romsdal våpen.svg 1897 1964 Jaettu ja liitetty useisiin kuntiin Averøy
Frei
Kristiansund
1549 Bud Møre og Romsdal våpen.svg 1838 1964 Liitetty kuntaan Fræna Fræna
1518 Dalsfjord Møre og Romsdal våpen.svg 1924 1964 Liitetty kuntaan Volda Volda
1573 Edøy Møre og Romsdal våpen.svg 1838 1960 Liitetty yhteen seuraavien kuntien kanssa: Brattvær ja Hopen Smøla
1538 Eid Møre og Romsdal våpen.svg 1874 1964 Liitetty yhteen seuraavien kuntien kanssa: Grytten, Hen, Voll ja osittain Veøy Rauma
1537 Eid og Voll Møre og Romsdal våpen.svg 1838 1874 Jaettu kahtia Eid
Voll
1542 Eresfjord og Vistdal Møre og Romsdal våpen.svg 1890 1964 Liitetty kuntaan Nesset Nesset
1556 Frei Frei komm.png 1838 2008 Liitetty kuntaan Kristiansund Kristiansund
1555 Grip Møre og Romsdal våpen.svg 1897 1964 Liitetty kuntaan Kristiansund Kristiansund
1539 Grytten Møre og Romsdal våpen.svg 1902 1964 Liitetty yhteen seuraavien kuntien kanssa: Eid, Hen, Voll ja osittain Veøy Rauma
1540 Hen Møre og Romsdal våpen.svg 1902 1964 Liitetty yhteen seuraavien kuntien kanssa: Eid, Grytten, Voll ja osittain Veøy Rauma
1522 Hjørundfjord Møre og Romsdal våpen.svg 1838 1964 Liitetty kuntaan Ørsta Ørsta
1575 Hopen Møre og Romsdal våpen.svg 1915 1960 Liitetty yhteen seuraavien kuntien kanssa: Brattvær ja Edøy Smøla
1550 Hustad Møre og Romsdal våpen.svg 1918 1964 Liitetty kuntaan Fræna Fræna
1552 Kornstad Møre og Romsdal våpen.svg 1897 1964 Jaettu ja liitetty useisiin kuntiin Averøy
Eide
1553 Kvernes Møre og Romsdal våpen.svg 1897 1964 Liitetty yhteen seuraavien kuntien kanssa: pääosa Bremsnesin kunnasta ja Kornstad Averøy
1547 Nord-Aukra Møre og Romsdal våpen.svg 1924 1964 Nordalin alue liitetty Moldeen. Jäljelle jääneen kunnan nimeksi Aukra vuonna 1965 Aukra
Molde
1513 Rovde Møre og Romsdal våpen.svg 1905 1964 Jaettu ja liitetty useisiin kuntiin Sande
Vanylven
1564 Stangvik Møre og Romsdal våpen.svg 1895 1965 Jaettu ja liitetty useisiin kuntiin Surnadal
Sunndal
Tingvoll
1568 Stemshaug Møre og Romsdal våpen.svg 1914 1965 Liitetty kuntaan Aure Aure
1559 Straumsnes Møre og Romsdal våpen.svg 1866 1964 Liitetty kuntaan Tingvoll Tingvoll
1523 Sunnylven Møre og Romsdal våpen.svg 1838 1965 Liitetty kuntaan Stranda Stranda
1512 Syvde Møre og Romsdal våpen.svg 1918 1964 Liitetty kuntaan Vanylven Vanylven
1545 Sør-Aukra Møre og Romsdal våpen.svg 1924 1965 Liitetty yhteen seuraavien kuntien kanssa: osia Vatnen kunnasta Midsund
1536 Tresfjord Møre og Romsdal våpen.svg 1899 1964 Liitetty kuntaan Vestnes Vestnes
1572 Tustna Tustna komm.png 1838 2006 Liitetty kuntaan Aure Aure
1570 Valsøyfjord Møre og Romsdal våpen.svg 1894 1965 Jaettu ja liitetty useisiin kuntiin Halsa
Aure
1521 Vartdal Møre og Romsdal våpen.svg 1895 1964 Liitetty kuntaan Ørsta Ørsta
1530 Vatne Møre og Romsdal våpen.svg 1902 1965 Jaettu ja liitetty useisiin kuntiin Haram
Midsund
1541 Veøy Møre og Romsdal våpen.svg 1838 1964 Jaettu ja liitetty useisiin kuntiin Molde
Rauma
1533 Vigra Møre og Romsdal våpen.svg 1890 1964 Liitetty kuntaan Giske Giske
1537 Voll Møre og Romsdal våpen.svg 1874 1964 Liitetty yhteen seuraavien kuntien kanssa: Eid, Grytten, Hen ja osin Veøy Rauma
1561 Øksendal Møre og Romsdal våpen.svg 1854 1960 Liitetty kuntaan Sunndal Sunndal
1558 Øre Møre og Romsdal våpen.svg 1838 1965 Liitetty kuntaan Gjemnes Gjemnes
1562 Ålvundeid Møre og Romsdal våpen.svg 1899 1960 Liitetty kuntaan Sunndal Sunndal
1565 Åsskard Møre og Romsdal våpen.svg 1895 1965 Liitetty kuntaan Surnadal Surnadal

Nordlandin lääni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

# Kunta Vuodesta Vuoteen Huomautuksia Uusi kunta
1873 Andenes Nordland våpen.svg 1924 1964 Liitetty yhteen seuraavien kuntien kanssa: Bjørnskinn ja Dverberg Andøy
1872 Andøya
(Dverberg)
Nordland våpen.svg 1838 1924 Jaettu kolmeen osaan Andenes
Bjørnskinn
Dverberg
1855 Ankenes Nordland våpen.svg 1884 1974 Liitetty kuntaan Narvik Narvik
1871 Bjørnskinn Nordland våpen.svg 1924 1964 Liitetty yhteen seuraavien kuntien kanssa: Andenes ja Dverberg Andøy
1843 Bodin Nordland våpen.svg 1838 1968 Liitetty kuntaan Bodø Bodø
1862 Borge Nordland våpen.svg 1927 1963 Liitetty yhteen seuraavien kuntien kanssa: Buksnes, Hol ja Valberg Vestvågøy
1801 Brønnøysund Nordland våpen.svg 1923 1964 Liitetty kuntaan Brønnøy Brønnøy
1860 Buksnes Nordland våpen.svg 1838 1963 Liitetty yhteen seuraavien kuntien kanssa: Borge, Hol ja Valberg Vestvågøy
1823 Drevja Nordland våpen.svg 1927 1962 Liitetty kuntaan Vefsn Vefsn
1872 Dverberg Nordland våpen.svg 1924 1964 Liitetty yhteen seuraavien kuntien kanssa: Andenes ja Bjørnskinn Andøy
1827 Dønnes Nordland våpen.svg 1888 1962 Liitetty yhteen seuraavien kuntien kanssa: Nordvik Dønna
1829 Elsfjord Nordland våpen.svg 1929 1962 Liitetty kuntaan Vefsn Vefsn
1845 Folden Nordland våpen.svg 1838 1887 Jaettu kahtia Nordfold-Kjerringøy
Sørfold
1864 Gimsøy Nordland våpen.svg 1856 1964 Liitetty kuntaan Vågan Vågan
1861 Hol Nordland våpen.svg 1919 1963 Liitetty yhteen seuraavien kuntien kanssa: Borge, Buksnes ja Valberg Vestvågøy
1844 Kjerringøy Nordland våpen.svg 1906 1964 Liitetty kuntaan Bodin Bodin
1830 Korgen Nordland våpen.svg 1918 1964 Liitetty kuntaan Hemnes Hemnes
1869 Langenes Nordland våpen.svg 1919 1964 Liitetty kuntaan Øksnes Øksnes
1847 Leiranger Nordland våpen.svg 1900 1964 Liitetty kuntaan Steigen Steigen
1833 Mo Rana komm.svg 1838 1964 Liitetty yhteen seuraavien kuntien kanssa: Nord-Rana sekä osittain Nesna ja Sør-Rana Rana
1802 Mosjøen Nordland våpen.svg 1876 1962 Liitetty kuntaan Vefsn Vefsn
1833 Nord-Rana Nordland våpen.svg 1923 1964 Liitetty yhteen seuraavien kuntien kanssa: Mo sekä osittain Nesna ja Sør-Rana Rana
1846 Nordfold Nordland våpen.svg 1906 1964 Liitetty kuntaan Steigen Steigen
1846 Nordfold-Kjerringøy Nordland våpen.svg 1887 1906 Jaettu kahtia Kjerringøy
Nordfold
1819 Nordvik Nordland våpen.svg 1917 1962 Liitetty yhteen seuraavien kuntien kanssa: Dønnes Dønna
1853 Ofoten Nordland våpen.svg 1838 1884 Jaettu kahtia Ankenes
Evindnæs
1821 Sandnessjøen Nordland våpen.svg 1899 1965 Liitetty kuntaan Alstahaug Alstahaug
1842 Skjerstad Skjerstad.png 1838 2005 Liitetty kuntaan Bodø Bodø
1806 Svolvær Nordland våpen.svg 1918 1964 Liitetty kuntaan Vågan Vågan
1831 Sør-Rana Nordland våpen.svg 1929 1964 Jaettu ja liitetty kuntiin Hemnes ja Rana Hemnes
Rana
1817 Tjøtta Nordland våpen.svg 1862 1965 Liitetty kuntaan Alstahaug Alstahaug
1863 Valberg Nordland våpen.svg 1838 1963 Liitetty yhteen seuraavien kuntien kanssa: Borge, Buksnes ja Hol Vestvågøy
1813 Velfjord Nordland våpen.svg 1875 1964 Liitetty kuntaan Brønnøy Brønnøy

Pohjois-Trøndelagin lääni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

# Kunta Vuodesta Vuoteen Huomautuksia Uusi kunta
1727 Beitstad Nord-Trøndelag våpen.svg 1838 1964 Liitetty kuntaan Steinkjer Steinkjer
1733 Egge Nord-Trøndelag våpen.svg 1869 1964 Liitetty kuntaan Steinkjer Steinkjer
1753 Foldereid Nord-Trøndelag våpen.svg 1886 1964 Jaettu ja liitetty useisiin kuntiin Høylandet
Nærøy
1720 Frol Nord-Trøndelag våpen.svg 1856 1962 Liitetty kuntaan Levanger Levanger
1754 Gravvik Nord-Trøndelag våpen.svg 1909 1964 Liitetty kuntaan Nærøy Nærøy
1741 Harran Nord-Trøndelag våpen.svg 1923 1964 Liitetty kuntaan Grong Grong
1712 Hegra Nord-Trøndelag våpen.svg 1874 1962 Liitetty kuntaan Stjørdal Stjørdal
1746 Klinga Nord-Trøndelag våpen.svg 1891 1964 Liitetty kuntaan Namsos Namsos
1752 Kolvereid Nord-Trøndelag våpen.svg 1838 1964 Liitetty kuntaan Nærøy Nærøy
1735 Kvam Nord-Trøndelag våpen.svg 1909 1964 Liitetty kuntaan Steinkjer Steinkjer
1713 Lånke Nord-Trøndelag våpen.svg 1902 1962 Liitetty kuntaan Stjørdal Stjørdal
1726 Malm Nord-Trøndelag våpen.svg 1913 1964 Liitetty kuntaan Verran Verran
1723 Mosvik Coat of arms of NO 1723 Mosvik.svg 1901 2012 Liitetty kuntaan Inderøy Inderøy
1723 Mosvik og Verran Nord-Trøndelag våpen.svg 1867 1901 Jaettu kahtia Mosvik
Verran
1714 Nedre Stjørdal Nord-Trøndelag våpen.svg 1850 1902 Jaettu kolmeen osaan Lånke
Skatval
Stjørdal
1738 Nordli Nord-Trøndelag våpen.svg 1915 1964 Liitetty yhteen seuraavien kuntien kanssa: Sørli Lierne
1732 Ogndal Nord-Trøndelag våpen.svg 1885 1964 Liitetty kuntaan Steinkjer Steinkjer
1748 Otterøy Nord-Trøndelag våpen.svg 1913 1964 Jaettu ja liitetty useisiin kuntiin Namdalseid
Namsos
1730 Røra Nord-Trøndelag våpen.svg 1907 1962 Liitetty kuntaan Inderøy Inderøy
1728 Sandvollan Nord-Trøndelag våpen.svg 1907 1962 Liitetty kuntaan Inderøy Inderøy
1715 Skatval Nord-Trøndelag våpen.svg 1902 1962 Liitetty kuntaan Stjørdal Stjørdal
1719 Skogn Nord-Trøndelag våpen.svg 1838 1962 Liitetty kuntaan Levanger Levanger
1731 Sparbu Nord-Trøndelag våpen.svg 1838 1964 Liitetty kuntaan Steinkjer Steinkjer
1714 Stjørdalen Nord-Trøndelag våpen.svg 1838 1850 Jaettu kahtia Nedre Stjørdal
Øvre Stjørdal
1734 Stod Nord-Trøndelag våpen.svg 1838 1964 Liitetty kuntaan Steinkjer Steinkjer
1737 Sørli Nord-Trøndelag våpen.svg 1915 1964 Liitetty yhteen seuraavien kuntien kanssa: Nordli Lierne
1745 Vemundvik Nord-Trøndelag våpen.svg 1891 1964 Liitetty kuntaan Namsos Namsos
1722 Ytterøy Nord-Trøndelag våpen.svg 1837
1867
1867
1964
Mosvik og Verran erotettu
Liitetty kuntaan Levanger
Levanger
1711 Øvre Stjørdal Nord-Trøndelag våpen.svg 1850 1874 Jaettu kahtia Hegra
Meråker
1716 Åsen Nord-Trøndelag våpen.svg 1838 1962 Liitetty kuntaan Levanger Levanger

Opplandin lääni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

# Kunta Vuodesta Vuoteen Huomautuksia Uusi kunta
0525 Biri Oppland våpen.svg 1910 1964 Liitetty kuntaan Gjøvik Gjøvik
0535 Brandbu Oppland våpen.svg 1897 1962 Liitetty kuntaan Gran Gran
0530 Eina Oppland våpen.svg 1908 1964 Liitetty kuntaan Vestre Toten Vestre Toten
0537 Fluberg Oppland våpen.svg 1914 1962 Liitetty kuntaan Søndre Land Søndre Land
0518 Fron Oppland våpen.svg 1838 1851 Kunta jaettu kahtia kahteen otteeseen Nord-Fron
Sør-Fron
1966 1977
0524 Fåberg Oppland våpen.svg 1838 1964 Liitetty kuntaan Lillehammer Lillehammer
0516 Heidal Oppland våpen.svg 1908 1965 Liitetty kuntaan Sel Sel
0531 Kolbu Oppland våpen.svg 1908 1964 Liitetty kuntaan Østre Toten Østre Toten
0536 Land Oppland våpen.svg 1838 1847 Jaettu kahtia Nordre Land
Søndre Land
0543 Slidre Oppland våpen.svg 1838 1849 Jaettu kahtia Vestre Slidre
Øystre Slidre
0526 Snertingdal Oppland våpen.svg 1910 1964 Liitetty kuntaan Gjøvik Gjøvik
0539 Torpa Oppland våpen.svg 1914 1962 Liitetty kuntaan Nordre Land Nordre Land
0527 Vardal Oppland våpen.svg 1861 1964 Liitetty kuntaan Gjøvik Gjøvik
0522 Vestre Gausdal Oppland våpen.svg 1879 1962 Liitetty yhteen seuraavien kuntien kanssa: Østre Gausdal Gausdal
0523 Østre Gausdal Oppland våpen.svg 1879 1962 Liitetty yhteen seuraavien kuntien kanssa: Vestre Gausdal Gausdal

Rogalandin lääni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

# Kunta Vuodesta Vuoteen Huomautuksia Uusi kunta
1147 Avaldsnes Rogaland våpen.svg 1838 1965 Jaettu ja liitetty useisiin kuntiin Karmøy
Tysvær
1101 Egersund Rogaland våpen.svg 1838 1965 Liitetty kuntaan Eigersund Eigersund
1137 Erfjord Rogaland våpen.svg 1914 1965 Liitetty kuntaan Suldal Suldal
1132 Fister Rogaland våpen.svg 1884 1965 Jaettu ja liitetty useisiin kuntiin Finnøy
Hjelmeland
1122 Gjesdal Rogaland våpen.svg 1838 1965 Liitetty yhteen seuraavien kuntien kanssa: osia kunnista Forsand, Bjerkreim ja Høle Gjesdal
1115 Helleland Rogaland våpen.svg 1838 1965 Liitetty kuntaan Eigersund Eigersund
1113 Heskestad Rogaland våpen.svg 1838 1965 Jaettu ja liitetty useisiin kuntiin Eigersund
Lund
1126 Hetland Rogaland våpen.svg 1922 1965 Jaettu ja liitetty useisiin kuntiin Sandnes
Stavanger
1133 Hjelmeland og Fister Rogaland våpen.svg 1838 1884 Jaettu kahtia Fister
Hjelmeland
1128 Høle Rogaland våpen.svg 1871 1965 Liitetty kuntaan Sandnes Sandnes
1123 Høyland Rogaland våpen.svg 1838 1965 Liitetty kuntaan Sandnes Sandnes
1124 Håland Rogaland våpen.svg 1838 1930 Jaettu kahtia Madla
Sola
1156 Imsland Rogaland våpen.svg 1923 1965 Liitetty yhteen seuraavien kuntien kanssa: Sandeid, Vikedal, Vats ja osin Skjold Vindafjord
1138 Jelsa Rogaland våpen.svg 1859 1965 Liitetty kuntaan Suldal Suldal
1105 Kopervik Rogaland våpen.svg 1866 1965 Liitetty yhteen seuraavien kuntien kanssa: Avaldsnes, Skudenes, Skudeneshavn, Stangaland, Torvastad ja Åkra Karmøy
1125 Madla Rogaland våpen.svg 1930 1965 Liitetty kuntaan Stavanger Stavanger
1143 Mosterøy Rogaland våpen.svg 1884 1965 Liitetty kuntaan Rennesøy Rennesøy
1139 Nedstrand Rogaland våpen.svg 1868 1965 Liitetty kuntaan Tysvær Tysvær
1119 Nærbø Rogaland våpen.svg 1894 1964 Liitetty yhteen seuraavien kuntien kanssa: Ogna ja Varhaug
1117 Ogna Rogaland våpen.svg 1839 1964 Liitetty yhteen seuraavien kuntien kanssa: Nærbø ja Varhaug
1136 Sand Rogaland våpen.svg 1859 1965 Liitetty kuntaan Suldal Suldal
1158 Sandeid Rogaland våpen.svg 1923 1965 Liitetty yhteen seuraavien kuntien kanssa: Imsland, Vikedal, Vats ja osin Skjold Vindafjord
1140 Sjernarøy Rogaland våpen.svg 1868 1965 Liitetty kuntaan Finnøy Finnøy
1154 Skjold Rogaland våpen.svg 1838 1965 Jaettu ja liitetty useisiin kuntiin Tysvær
Vindafjord
1150 Skudenes Rogaland våpen.svg 1838 1965 Liitetty yhteen seuraavien kuntien kanssa: Avaldsnes, Kopervik, Skudeneshavn, Stangaland, Torvastad ja Åkra Karmøy
1104 Skudeneshavn Rogaland våpen.svg 1858 1965 Liitetty yhteen seuraavien kuntien kanssa: Avaldsnes, Kopervik, Skudenes, Stangaland, Torvastad ja Åkra Karmøy
1153 Skåre Rogaland våpen.svg 1881 1958 Liitetty kuntaan Haugesund Haugesund
1107 Sogndal Rogaland våpen.svg 1845 1944 Liitetty kuntaan Sokndal Sokndal
1148 Stangaland Rogaland våpen.svg 1909 1965 Liitetty yhteen seuraavien kuntien kanssa: Avaldsnes, Kopervik, Skudenes, Skudeneshavn, Torvastad ja Åkra Karmøy
1152 Torvastad Rogaland våpen.svg 1838 1965 Liitetty yhteen seuraavien kuntien kanssa: Avaldsnes, Kopervik, Skudenes, Skudeneshavn, Stangaland ja Åkra Karmøy
1155 Vats Rogaland våpen.svg 1891 1965 Liitetty yhteen seuraavien kuntien kanssa: Imsland, Sandeid, Vikedal ja osin Skjold Vindafjord
1118 Varhaug Rogaland våpen.svg 1894 1964 Liitetty yhteen seuraavien kuntien kanssa: Nærbø ja Ogna
1157 Vikedal Rogaland våpen.svg 1923 1965 Liitetty yhteen seuraavien kuntien kanssa: Imsland, Sandeid, Vats ja osin Skjold Vindafjord
1214 Ølen Olen komm.png 1916 2006 Liitetty kuntaan Vindafjord Vindafjord
1149 Åkra Rogaland våpen.svg 1859 1965 Liitetty yhteen seuraavien kuntien kanssa: Avaldsnes, Kopervik, Skudenes, Skudeneshavn, Stangaland ja Torvastad Karmøy
1131 Årdal Rogaland våpen.svg 1863 1965 Jaettu ja liitetty useisiin kuntiin Hjelmeland
Strand

Sognin ja Fjordanen lääni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

# Kunta Vuodesta Vuoteen Huomautuksia Uusi kunta
1423 Borgund Sogn og Fjordane våpen.svg 1864 1964 Liitetty kuntaan Lærdal Lærdal
1446 Breim Sogn og Fjordane våpen.svg 1886 1964 Liitetty kuntaan Gloppen Gloppen
1414 Brekke Sogn og Fjordane våpen.svg 1926 1964 Liitetty kuntaan Gulen Gulen
1436 Bru Sogn og Fjordane våpen.svg 1838 1964 Liitetty yhteen seuraavien kuntien kanssa: Eikefjord, Florø ja Kinn Flora
1442 Davik Sogn og Fjordane våpen.svg 1838 1964 Jaettu ja liitetty useisiin kuntiin Bremanger
Eid
Vågsøy
1423 Eikefjord Sogn og Fjordane våpen.svg 1923 1964 Liitetty yhteen seuraavien kuntien kanssa: Bru, Florø ja Kinn Flora
1401 Florø Sogn og Fjordane våpen.svg 1861 1964 Liitetty yhteen seuraavien kuntien kanssa: Bru, Eikefjord ja Kinn Flora
1425 Hafslo Sogn og Fjordane våpen.svg 1838 1963 Liitetty kuntaan Luster Luster
1447 Innvik Sogn og Fjordane våpen.svg 1838 1965 Liitetty kuntaan Stryn Stryn
1427 Jostedal Sogn og Fjordane våpen.svg 1838 1963 Liitetty kuntaan Luster Luster
1437 Kinn Sogn og Fjordane våpen.svg 1838 1964 Liitetty yhteen seuraavien kuntien kanssa: Bru, Eikefjord ja Florø Flora
1416 Kyrkjebø Sogn og Fjordane våpen.svg 1858 1964 Liitetty yhteen seuraavien kuntien kanssa: Lavik Høyanger
1415 Lavik Sogn og Fjordane våpen.svg 1838 1964 Liitetty yhteen seuraavien kuntien kanssa: Kyrkjebø Høyanger
1415 Lavik og Brekke Sogn og Fjordane våpen.svg 1861 1905 Jaettu kahtia Lavik
Brekke
1440 Nord-Vågsøy Sogn og Fjordane våpen.svg 1910 1964 Liitetty yhteen seuraavien kuntien kanssa: Sør-Vågsøy Vågsøy
1439 Sør-Vågsøy Sogn og Fjordane våpen.svg 1910 1964 Liitetty yhteen seuraavien kuntien kanssa: Nord-Vågsøy Vågsøy
1434 Vevring Sogn og Fjordane våpen.svg 1838 1964 Jaettu ja liitetty useisiin kuntiin Askvoll
Naustdal

Telemarkin lääni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

# Kunta Vuodesta Vuoteen Huomautuksia Uusi kunta
0804 Brevik Telemark våpen.svg 1838 1964 Liitetty kuntaan Porsgrunn Porsgrunn
0813 Eidanger Telemark våpen.svg 1838 1964 Liitetty kuntaan Porsgrunn Porsgrunn
0812 Gjerpen Telemark våpen.svg 1838 1964 Liitetty kuntaan Skien Skien
0824 Gransherad Telemark våpen.svg 1886 1964 Liitetty kuntaan Notodden Notodden
0823 Heddal Telemark våpen.svg 1913 1964 Liitetty kuntaan Notodden Notodden
0819 Holla Telemark våpen.svg 1838 1964 Liitetty yhteen seuraavien kuntien kanssa: Lunde Nome
0825 Hovin Telemark våpen.svg 1886 1964 Liitetty kuntaan Tinn Tinn
0802 Langesund Telemark våpen.svg 1838 1964 Liitetty kuntaan Bamble Bamble
0820 Lunde Telemark våpen.svg 1867 1964 Liitetty yhteen seuraavien kuntien kanssa: Holla Nome
0833 Lårdal Telemark våpen.svg 1838 1964 Liitetty yhteen seuraavien kuntien kanssa: Mo Tokke
0832 Mo Telemark våpen.svg 1838 1964 Liitetty yhteen seuraavien kuntien kanssa: Lårdal Tokke
0835 Rauland Telemark våpen.svg 1838 1964 Liitetty kuntaan Vinje Vinje
0816 Sannidal Telemark våpen.svg 1838 1960 Liitetty kuntaan Kragerø Kragerø
0815 Skåtøy Telemark våpen.svg 1882 1960 Liitetty kuntaan Kragerø Kragerø
0818 Solum Telemark våpen.svg 1838 1964 Liitetty kuntaan Skien Skien
0803 Stathelle Telemark våpen.svg 1838 1964 Liitetty kuntaan Bamble Bamble

Tromssan lääni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

# Kunta Vuodesta Vuoteen Huomautuksia Uusi kunta
1916 Andørja Troms våpen.svg 1926 1964 Liitetty kuntaan Ibestad Ibestad
1918 Astafjord Troms våpen.svg 1926 1964 Liitetty kuntaan Skånland Skånland
1915 Bjarkøy Bjarkøy komm.svg 1838 2013 Liitetty kuntaan Harstad Harstad
1935 Helgøy Troms våpen.svg 1886 1964 Liitetty kuntaan Karlsøy Karlsøy
1930 Hillesøy Troms våpen.svg 1855 1964 Jaettu ja liitetty useisiin kuntiin Lenvik
Tromsø
1932 Malangen Troms våpen.svg 1871 1964 Liitetty kuntaan Balsfjord Balsfjord
1912 Sandtorg Troms våpen.svg 1926 1964 Liitetty kuntaan Harstad Harstad
1934 Tromsøysund Troms våpen.svg 1861 1964 Liitetty kuntaan Tromsø Tromsø
1914 Trondenes Troms våpen.svg 1838 1964 Liitetty kuntaan Harstad Harstad
1937 Ullsfjord Troms våpen.svg 1902 1964 Liitetty kuntaan Tromsø Tromsø
1923 Øverbygd Troms våpen.svg 1925 1964 Liitetty kuntaan Målselv Målselv

Vestfoldin lääni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

# Kunta Vuodesta Vuoteen Huomautuksia Uusi kunta
0717 Borre Vestfold våpen.svg 1838 1988 Liitetty yhteen seuraavien kuntien kanssa: Horten
Kunnan nimenä Borre vuodesta 1988 vuoteen 2002
Horten
0715 Botne Vestfold våpen.svg 1838 1964 Liitetty kuntaan Holmestrand Holmestrand
0726 Brunlanes Brunlanes komm.svg 1838 1988 Liitetty kuntaan Larvik Larvik
0727 Hedrum Hedrum komm.svg 1838 1988 Liitetty kuntaan Larvik Larvik
0718 Ramnes Ramnes komm.svg 1838 2002 Liitetty yhteen seuraavien kuntien kanssa: Våle Re
0724 Sandar Vestfold våpen.svg 1838 1968 Liitetty kuntaan Sandefjord Sandefjord
0721 Sem Vestfold våpen.svg 1838 1988 Liitetty kuntaan Tønsberg Tønsberg
0708 Stavern Wappen Stavern.png 1838 1988 Liitetty kuntaan Larvik Larvik
0711 Strømm Vestfold våpen.svg 1838 1964 Liitetty kuntaan Svelvik Svelvik
0725 Tjølling Tjølling komm.svg 1838 1988 Liitetty kuntaan Larvik Larvik
0716 Våle Våle komm.svg 1838 2002 Liitetty yhteen seuraavien kuntien kanssa: Ramnes Re
0704 Åsgårdstrand Vestfold våpen.svg 1838 1965 Liitetty kuntaan Borre Borre

Østfoldin lääni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

# Kunta Vuodesta Vuoteen Huomautuksia Uusi kunta
0116 Berg Østfold våpen.svg 1838 1967 Liitetty kuntaan Halden Halden
0113 Borge Borge komm.PNG 1838 1994 Liitetty kuntaan Fredrikstad Fredrikstad
0129 Degernes Østfold våpen.svg 1917 1964 Liitetty kuntaan Rakkestad Rakkestad
0132 Glemmen Østfold våpen.svg 1838 1964 Liitetty kuntaan Fredrikstad Fredrikstad
0117 Idd Østfold våpen.svg 1838 1967 Liitetty kuntaan Halden Halden
0194 Jeløy Østfold våpen.svg 1838 1943 Liitetty kuntaan Moss Moss
0133 Kråkerøy Krakeroy komm.PNG 1908 1994 Liitetty kuntaan Fredrikstad Fredrikstad
0126 Mysen Østfold våpen.svg 1920 1961 Liitetty kuntaan Eidsberg Eidsberg
0134 Onsøy Onsoy komm.svg 1838 1994 Liitetty kuntaan Fredrikstad Fredrikstad
0131 Rolvsøy Rolvsoy komm.PNG 1911 1994 Liitetty kuntaan Fredrikstad Fredrikstad
0120 Rødenes Østfold våpen.svg 1838 1964 Liitetty yhteen seuraavien kuntien kanssa: Øymark Marker
0115 Skjeberg Skjeberg komm.PNG 1861 1992 Liitetty kuntaan Sarpsborg Sarpsborg
0112 Torsnes Østfold våpen.svg 1910 1964 Liitetty kuntaan Borge Borge
0130 Tune Tune komm.PNG 1838 1992 Liitetty kuntaan Sarpsborg Sarpsborg
0114 Varteig Varteig komm.PNG 1861 1992 Liitetty kuntaan Sarpsborg Sarpsborg
0119 Øymark Østfold våpen.svg 1903 1964 Liitetty yhteen seuraavien kuntien kanssa: Rødenes Marker

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: no:Liste over tidligere norske kommuner