Kouvola RRT

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Kouvola RRT eli Kouvolan RR-terminaali (rautatie-maantieterminaali, Rail-Road) on rakenteilla oleva rautateiden ja maanteiden tavaraliikenteen yhdistävä terminaali Kouvolan Kullasvaarassa, Karjalan radan ja Valtatie 15:n varrella. Terminaalin rakennustyöt alkoi tammikuussa 2019 louhintatöillä ja sen on määrä valmistua vuonna 2022. Terminaali rakennetaan Kouvolan keskustan ja Valkealan suuralueiden eli entisen Kouvolan kaupungin ja Valkealan kunnan rajalle, pääosin Kouvolan puolelle.

Terminaali tulee olemaan Suomen ainut yhdistetty rautatie- ja maantieterminaali ja sen odotetaan olevan Suomen merkittävin yksittäinen tavaraterminaali, sillä kaikki Venäjän rajan takaa rautateitse Suomeen saapuva tavara kulkee sen kautta. Esimerkiksi vuonna 2017 avatun Kouvolan ja Kiinan välisellä tavarajunayhteydellä Suomeen saapuva tavara siirretään Kouvolassa maanteillä kulkeviin rekkoihin ja kuorma-autoihin.[1]

Karjalan radan varrelle rakennetaan uusia, yli kilometrin pituisia raiteita, joille tulee tavarajunien lastaukseen sopivat laiturit. Aivan ratapihan viereen tulee suuri terminaalirakennus, johon tulee rekoille suunnatut lastauslaiturit tavaran maantieliikenteeseen siirtämistä varten. Terminaalilta Kullasvaarasta rakennetaan uudet tieyhteydet Kotkasta Mikkeliin kulkevalle Valtatie 15:lle ja Pernajalta Kajaaniin kulkevalle Valtatie 6:lle. Näiden valtateiden, sekä Kouvolasta Raumalle kulkevan Valtatie 12:n ja Heinolaan kulkevan Kantatie 46:n kautta Kouvolasta on erinomaiset yhteydet kaikkialle Suomeen. Myös rautatie kulkee Kouvolasta viiteen eri ilmansuuntaan.

Terminaalin yhteyteen on suunnitteilla myös suuri logistiikka- ja teollisuuskeskittymä, jonka odotetaan myös parantavan yleisesti huonomaineisen Kouvolan kaupungin imagoa ja tuovan Kouvolaan paljon uusia työpaikkoja sekä tätä kautta asukkaita. Terminaalihanke, jonka virallinen nimi on Kouvola RRT on myös osa Kouvolan kaupunkistrategiaa sekä kehityssuunnitelmaa. Hanke on myös kaiken lisäksi kooltaan sekä kustannuksiltaan ehdottomasti tämän hetken suurin investointi Kouvolassa ja Kouvolan kaupungin kärkihankkeista merkittävin. Koko terminaalikeskittymän on määrä valmistua 2020-luvun loppuun mennessä.

Liikenneyhteydet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kouvolan aseman viidestä eri suunnasta tulevan rautatien ja kuudesta eri suunnasta tulevan valtatien risteyksenä sekä itärajan läheisyyden ansiosta Kouvolasta on erinomaiset yhteyden koko Suomeen ja Venäjälle. Suomen pääkaupunkiin, Helsinkiin on matkaa 145 kilometriä, Tampereelle 200, Ouluun 530 ja Pietariin 280 kilometriä.

Tässä muutamia etäisyyksiä Kouvolan ja kohdepaikan välillä :

Maanteitse[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Sijainti entisellä kunnanrajalla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hankkeen myötä Kouvolan hallinnollisten kaupunginosien ja suuralueiden rajat muuttuu, sillä osa alueen tonteista ja kiinteistöistä sijoittuu nykyiselle rajalle. Lain mukaan yksikään kiinteistö ei voi sijaita varsinkaan kahden eri kunnan, niin ei myöskään kahden eri kaupunginosan (tai kunnanosan/kylän) alueella, joten vanha kunnanraja lakkaa toimimasta minkäänlaisena rajana hankkeen myötä.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]