Kill Bill: Volume 2

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Kill Bill: Volume 2
Kill Bill Volume 2
Ohjaaja Quentin Tarantino
Käsikirjoittaja Quentin Tarantino
Tuottaja Lawrence Bender
Säveltäjä
Kuvaaja Robert Richardson
Leikkaaja Sally Menke
Pääosat
Valmistustiedot
Valmistusmaa  Yhdysvallat
Tuotantoyhtiö Miramax Films
A Band Apart
Levittäjä Miramax
Netflix
Xfinity Streampix
Ensi-ilta Yhdysvallat 16. huhtikuuta 2004
Suomi 23. huhtikuuta 2004
Kesto 136 min
Alkuperäiskieli englanti, kantoninkiina, espanja
Budjetti 30 000 000 $[1]
Tuotto 152 159 461 $ [1]
Edeltäjä Kill Bill: Volume 1
Aiheesta muualla
Virallinen sivusto
IMDb
Elonet
AllMovie

Kill Bill: Volume 2 on vuonna 2004 ensi-iltansa saanut yhdysvaltalainen kaksiosaisen Kill Bill -toimintaelokuvan jälkimmäinen osa. Elokuvan on ohjannut Quentin Tarantino, ja sen pääosassa esiintyvät Uma Thurman, David Carradine, Michael Madsen, Daryl Hannah ja Gordon Liu.

Quentin Tarantino on harkinnut elokuvalle jatko-osaa, mutta vuonna 2012 hän vahvisti, ettei Kill Bill 3 todennäköisesti toteudu.[2] Tarantino on ilmoittanut haluavansa keskittyä enemmän muihin projekteihin.

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Elokuvan alussa paljastuu, ettei Kill Bill: Volume 1:ssä esitelty hääverilöyly ollutkaan itse häätilanne, vaan harjoitus. Kun Morsiamen eli Mustamamban ex-työnantaja ja rakastaja, rikollispomo Bill saapuu harjoituksiin, paljastuu, että Mustamamba oli kieltäytynyt salamurhatehtävästä ja jättänyt Billin uuden ja paremman elämän toivossa raskauttaan ja tulevaa aviomiestään Tommya ajatellen. Bill, joka kokee olonsa petetyksi, määrää Deadly Viper -tapporyhmän tappamaan koko hääseurueen ja yleisön.

Bill varoittaa veljeään Buddia Morsiamen kostoretkestä. Yöllä Morsian hyökkää Buddin asuntovaunulle, mutta Budd ampuu haulikolla suolaa naisen rintakehään, tainnuttaa tämän ja hautaa elävältä. Budd tarjoutuu myymään Morsiamen Hanzo-miekan Elle Driverille.

Takautumassa Bill ja Morsian ovat retkeilemässä, ja nuotion ääressä Bill kertoo legendaarisesta kamppailulajien taitajasta, Pai Meista. Bill kertoo Pai Mein hallitsevan erikoisen kuoliniskun, viisipisteisen sydämenräjäytystekniikan, jota tämä ei ole suostunut opettamaan yhdellekään oppilaalleen. Bill vie Morsiamen Pai Mein temppeliin koulutettavaksi, ja nainen joutuu aluksi Pai Mein hylkimäksi, mutta ansaitsee ajan mittaan mestariltaan kunnioitusta sekä oppii useita tekniikoita, kuten taidon lävistää paksuja lankkuja nyrkillä. Morsian käyttää oppimaansa puunlävistystekniikkaa paetakseen arkusta, johon Budd hänet hautasi elävältä.

Elle saapuu Buddin asuntovaunulle ostamaan Hanzo-miekkaa, mutta on kuitenkin kätkenyt rahojen joukkoon mustamamban, jonka puraisuun Budd kuolee. Elle soittaa Billille ja syyttää Morsianta Buddin murhaamisesta, mutta ottaa kunnian Morsiamen – jonka nimeksi paljastuu Beatrix Kiddo – murhasta itselleen. Beatrix saapuu asuntovaunulle ja hyökkää Ellen kimppuun. Taistelun tauotessa Beatrix saa tietää, että Pai Mei kiskaisi Ellen oikeanpuoleisen silmän irti kostoksi siitä, että nainen kutsui Pai Meita ”surkeaksi vanhaksi höperöksi”. Elle kosti teon tappamalla Pai Mein myrkkyannoksella. Taistelu jatkuu, mutta päättyy nopeasti, kun Beatrix kiskaisee Ellen ainoan silmän irti ja jättää tämän huutamaan tuskissaan.

Beatrix matkustaa Meksikoon ja kuulustelee Billin olinpaikkaa Esteban Vihaiolta, vanhalta herrasmieheltä. Esteban, joka omistaa paikallisen bordellin, on toiminut Billin isähahmona. Mies päättää paljastaa Billin olinpaikan, sillä hän uskoo, että sitä Bill olisi halunnut. Beatrix löytää Billin maaseudulta ja saa tietää, ettei hänen lapsensa kuollutkaan verilöylyssä: Billin luona Beatrix tapaa oman neljävuotiaan tyttärensä B.B:n. Beatrix viettää rauhallisen illan tyttärensä ja Billin kanssa, mutta kun B.B nukahtaa, Bill ampuu Beatrixia totuusseeruminuolella ja kuulustelee tätä. Beatrix paljastaa, kuinka hän päätti lopettaa uransa Deadly Viperissä tajutessaan olevansa raskaana Billille. Beatrix halusi paeta Billin luota suojellakseen tulevaa lastaan isältään ja tämän elämältä. Bill osoittaa ymmärrystä, mutta ei pyydä anteeksi: ”Olen yksi murhaajan pirulainen. Jos särkee jonkun murhaajan pirulaisen sydämen, täytyy kestää seuraukset.” Bill yrittää sivaltaa Beatrixia miekalla, mutta tämä tappaa Billin viisipisteisellä sydämenräjäytystekniikalla, jonka Pai Mei oli muiden tietämättä opettanut Beatrixille. Beatrix aloittaa uuden elämän B.B:n kanssa.

Näyttelijät

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
 Uma Thurman  Beatrix Kiddo / The Bride (”The Black Mamba”, ”The Mommy”)  
 David Carradine  Bill  
 Lucy Liu  O-Ren Ishii (”Cottonmouth”)  
 Vivica A. Fox  Vernita Green (”Copperhead”)  
 Michael Madsen  Budd (”Sidewinder”)  
 Daryl Hannah  Elle Driver (”California Mountain Snake”)  
 Gordon Liu  Pai Mei  
 Julie Dreyfus  Sofie Fatale  
 Chris Nelson   Tommy Plympton  
 Samuel L. Jackson  Rufus  
 Sonny Chiba  Hattori Hanzo  
 Michael Parks  Esteban Vihaio  
 Larry Bishop  Larry Gomez  
 Perla Haney-Jardine  B.B.  

Aiheesta muualla

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Tämä elokuviin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.