Neljä huonetta

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Neljä huonetta
Four Rooms
Ohjaaja
Käsikirjoittaja
Tuottaja Lawrence Bender
Säveltäjä Combustible Edison
Kuvaaja Andrzej Sekuła
Rodrigo García
Phil Parmet
Guillermo Navarro
Leikkaaja Sally Menke
Robert Rodriguez
Elena Maganini
Terry Rawlings
Pääosat
Valmistustiedot
Valmistusmaa Yhdysvallat
Tuotantoyhtiö A Band Apart
Levittäjä Miramax
Netflix
Ensi-ilta 1995
Kesto 98 min
Alkuperäiskieli englanti
Aiheesta muualla
IMDb
Elonet
AllMovie

Neljä huonetta (Four Rooms) on vuonna 1995 ensi-iltansa saanut komediaelokuva. Elokuva sisältää neljä tarinaa, jotka on ohjanneet Allison Anders, Alexandre Rockwell, Quentin Tarantino ja Robert Rodriguez. Pääosassa on hotellin pikkoloa esittävä Tim Roth.

Elokuva kertoo eräässä hotellissa työskentelevästä pikkolosta, Tedistä. On uudenvuoden aatto joka joutuu hoitamaan hotellia yksin, sillä omistaja on juhlimassa kotona. Lopulta Tedin työkaverikin lähtee, mutta muistuttaa häntä: "Muista pitää kalusi kurissa, tai joudut vaikeuksiin"...

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Puuttuva aine[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ensimmäisen tarinan Puuttuva aine (The Missing Ingredient) on ohjannut Allison Anders. Joukko noitia aikovat herättää palvomansa naisen henkiin, joka kuoli samaisessa hääsviitissä 1950-luvulla. Naisilla on kaikki aineosat paitsi yksi, sperma. Ted kutsutaan apuun hoitamaan velvollisuutensa.

Väärä mies[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Toisen tarinan Väärä mies (The Wrong Man) on ohjannut Alexandre Rockwell. Ted saa tehtäväksi tuoda jäitä huoneeseen numero 404. Tedin astuessa huoneeseen, mies osoittaa häntä aseella ja tämän kaunis vaimo Angela on sidottu tuoliin kiinni. Mies syyttää Angelaa ja Tediä hänen pettämisestään, ja taas Tediä viedään...

Häiriköt[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kolmannen tarinan Häiriköt (The Misbehavers) on ohjannut Robert Rodriguez. Eräs aviopari palkkaa Tedin hoitamaan heidän lapsiaan, sillä kaksikko lähtee juhlistamaan uutta vuotta. Mutta homma ei ole niinkään helppo, sillä nämä vekarat eivät ole siitä rauhallisimmasta päästä.

The Man from Hollywood[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Neljännen ja viimeisen tarinan The Man from Hollywood on ohjannut Quentin Tarantino. Viimeisessä tarinassa Ted saapuu huoneeseen, jossa oleskelevat Chester Rush ystävineen juhlii Rankkuri-elokuvan menestystä. Porukka on koko ajan lyömässä jostakin vetoa ja menoa sekoittaa samppanja ja veitset.