David Proval

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
David Proval
Proval maaliskuussa 2008.
Proval maaliskuussa 2008.
Henkilötiedot
Syntynyt20. toukokuuta 1942
Brooklyn, New York, Yhdysvallat
Ammatti näyttelijä
Lapset Brett Proval, Marc Proval
Muut tiedot
Aktiivisena 1970–

David Aaron Proval (s. 20. toukokuuta 1942, Brooklyn, New York) on yhdysvaltalainen näyttelijä, joka tunnetaan Tony DeVienazon roolista vuoden 1973 Martin Scorsese -elokuvassa Mean Streets ja Richie Aprilen roolista HBO-televisiosarjassa The Sopranos.

Proval syntyi New Yorkin Brooklynissä 20. toukokuuta 1942 juutalaisperheeseen. Hän on esiintynyt elokuvissa The Shawshank Redemption, The Phantom, Mob Queen, Four Rooms, UHF, Innocent Blood, The Siege, The Monster Squad, Bookies, Bury of Fury, The Brady Bunch Movie ja Smokin's Aces. Hänellä on ollut pitempiaikaisia rooleja televisio-ohjelmissa Picket Fences, Boomtown ja Everybody Loves Raymond. Hän esiintyi West Wingin 14. jaksossa - "Take This Sabbath Day" - Toby Zieglerin rabbina.

Proval oli ääninäyttelijänä vuoden 1977 kulttianimaatioelokuvassa WIZARDS. Hän näytteli vuonna 2004 kumpaakin kaksoisveljeksistä James ja Edward Talley Hallmark Channelin alkuperäiselokuvassa Murder Without Conviction. Sopranos-sarjan luoja David Chase oli todennut, että Proval oli yksi hänen alkuperäisistä valinnoistaan ​​Tony Sopranon rooliin.