InfoFinland.fi

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

InfoFinland.fi -verkkopalvelu on monikielinen verkkosivusto, joka kokoaa yhteen tärkeää tietoa Suomeen muuttoa suunnittelevalle tai Suomessa jo asuvalle. Sivusto palvelee myös viranomaisia monikielisessä tiedotuksessa.

InfoFinlandista käyttäjä löytää luotettavaa, omakielistä tietoa Suomeen muutosta, työstä, opiskelusta, asumisesta, koulutuksesta, terveydestä, perheestä ja vapaa-ajasta. Sivuilla on lisäksi paikallistietoa Helsingin seudusta (Helsinki, Espoo, Vantaa ja Kauniainen), Turusta, Tampereelta, Vaasasta, Kokkolasta, Raahesta, Siikajoesta, Pyhäjoesta, Iisalmesta, Kajaanista ja Oulusta.

Verkkopalvelulla on kolme keskeistä kohderyhmää:

  • Suomessa asuvat maahanmuuttajat
  • viranomaiset, jotka kohtaavat työssään Suomeen muuttaneita
  • Suomeen muuttoa suunnittelevat.

InfoFinlandin kielet ovat suomi, ruotsi, englanti, venäjä, viro, ukraina, ranska, turkki, arabia, persia, kiina ja espanja. Kieliversiot ovat identtisiä.

Finnishcourses.fi -kurssihakupalvelu on osa InfoFinlandia. Se tiedottaa suomen ja ruotsin kielen kursseista Helsingin, Tampereen, Turun ja Oulun seuduilla.

InfoFinlandia julkaisee Helsingin kaupunki. Valtion rahoittajakumppaneita ovat työ- ja elinkeinoministeriö, opetus- ja kulttuuriministeriö, sosiaali- ja terveysministeriö, ympäristöministeriö, Kela ja Verohallinto.

InfoFinland-verkkopalvelun nimi oli aikaisemmin Infopankki. Nimi muutettiin marraskuussa 2018.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]